Парфюмни размисли и страсти - 92

• 28 948
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Аризон, провали ми се ходенето до The Circle и не можах да проверя за цената на Patchouli Patch, както обещах, съжалявам  Sad Денси е дала цена, вярвам, че е точна.
Hug

goddess, ще го търся това масло на Икаров, ако ще да е само заради това, че е способно да убие мега нахалния Уоманити, който вече ми лъха от "села и паланки" 'секЪкви и ми е адски неприятен /да ме прощават поклон/н/иците Simple Smile/.

# 631
  • Германия
Ето, ако ви е интересно, кои са парфюмите на известните хора
http://www.freewebs.com/celebrityfragrances/

Безкрайно любопитно! Поразгледах с огромен интерес и нямаше как да не ми се набие в очи един кралски фаворит: Penhaligon`s Bluebell, предпочитан от Кралица Елизабет, от Принцеса Даяна, от Магргарет Тачър и ..... Може ли някой, който го познава  да разкаже по какво си падат кралските особи. Претърсих немския аукцион, но не попаднах на него.

Мои две любими актриси посочват пък любимия ми Ароматикс Елексир за свой любимец. Вдигнаха ми се акциите. Whistling

Днес разхождам цял ден Tocadilly Rochas. 100 мл. ми буркан ще свърши май скоро. Гоня си пролетната умора с него - много краставичен, свеж, млечен на дъното и кремест. Ухае ми на пролет и се връзва чудесно с гугутките и слънцето навън.

Честито на Карен за мечтания Лексингтън Авеню! Знам, че си разказвала, но аз трудно помня, ако може да повториш в кратце впечатленията си. Hug

# 632
Наталка, тук има доста отзиви за кралския Penhaligon`s Bluebell. Информирай се  Hug
http://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/Bluebell-4535.html

Аромат на зюмбюл и канела (странно съчетание!), звучи много примамливо за мен!
Бранда има официален сайт http://www.penhaligons.com/shop/fragrance/shop-by-fragrance/blue … -50ml-496840.html

Този търговец, праща и до Германия Peace

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 22:53 от Бижy

# 633
  • Германия
Прегледах ги, Кръстнице още докато ровех за парфюма. За мненията във Фрагрантика имам интересен поглед. Вярвам безусловно на всички, които са си направили труда да пишат там, обаче те нямат нито възприятията ни, нито кожата ни. Как да вярвам на австралийка, след като моя близка приятелка ми е гостувала неколкократно и двете сме се парфюмирала, и върху нея един и същи парфюм се превръща в нещо съвършено различно. Тук сме много шарени и съм експериментирала с дами от почти всички краища на света. И между нас има различия в химията, обаче не можеш да си представиш как стои Ларте върху японка.  ooooh! Или пък Шанел върху Биаола, която е чернокожа и от Конго. ooooh! ooooh!

# 634
... обаче не можеш да си представиш как стои Ларте върху японка.  ooooh! Или пък Шанел върху Биаола, която е чернокожа и от Конго. ooooh! ooooh!
Ще ми е интересно да разкажеш! Как ли би могло да е...  Rolling Eyes Laughing

# 635
  • Германия
... обаче не можеш да си представиш как стои Ларте върху японка.  ooooh! Или пък Шанел върху Биаола, която е чернокожа и от Конго. ooooh! ooooh!
Ще ми е интересно да разкажеш! Как ли би могло да е...  Rolling Eyes Laughing

Много странно. Сякаш не е същия парфюм. Японците, доколкото ми е известно страдат от липсата на един определен ензим за раграждане на млечните продукти. Не е имало млечен добив допреди няколко века в страната и те нямат заложен от природата механизъм да усвояват млекопроизводните. Храната, която консумират е подчертано морска и това се отразява неминуемо. Дамите от Азия,  с които посещавахме един и същ курс готвят с много шафран, много марсала  /докато го кажа Hug, може и да бъркам, но го имам и аз в кухнята. / Те са си съвсем естествено парфюмирани с Oriental Spicy за които ние даваме луди пари. Дамите от Германия имат пък недостиг на слънце в кръвта и повечето аромати, ако изобщо съм ги долавяла стоят странно кухо, като шушулка отгоре. Шарен свят.

# 636
  • София
На мен също ми я любопитно. Имам една моя си теория, според която върху кожата на японката би трябвало Ларте да стои настръхнало, кисело, ръбесто и да не смее да се отпусне и развие, в резултат на което се получава нещо далеч от целта на този парфюм. Има ли нещо вярно в това, Натали? Разкажи малко по-подробно  Praynig
Докато се изпиша, ти си ме изпреварила Simple Smile

# 637
  • Германия
На мен също ми я любопитно. Имам една моя си теория, според която върху кожата на японката би трябвало Ларте да стои настръхнало, кисело, ръбесто и да не смее да се отпусне и развие, в резултат на което се получава нещо далеч от целта на този парфюм. Има ли нещо вярно в това, Натали? Разкажи малко по-подробно  Praynig
Докато се изпиша, ти си ме изпреварила Simple Smile

Точно си налучкала Атти. Ако не бях напарфюмирала Мио, за която съм ти разказвала, със собствената си бутилка Ларте, никога нямаше да повярвам, че е това отгоре й. Щях да припадна. Киселинносттта на кожата ли, гените ли, нямам познанията да кажа, но е много странно за мен. С приятелки от България и преди и сега тестваме заедно аромати. Ами няма такива драстични отклонения. Колкото и да е различно, поне разбираш, че е един и същ аромат.

# 638
  • София
А как стоят нещата при чернокожата дама?

# 639
  • Германия
Там не се поддава на описание. Трябва човек да го види с очите си и усети с носа си. Сигурно е нездраво това ми любопитство, но след като веднъж усетих разлики, започнах целенасочено да търся сравнение на усещанията си. Преди няколко години прекарах изключително тежък вирусен менингит и лежах в болница в Лион, където живеех тогава. Санитарката, която отговаряше за мен беше от Сингапур. Безпогрешно различавах миризмата й по коридора, колкото и да не е за вярване. Вследствие от прекараната болест загубих 10 % от слуха на лявото си ухо, но оттогава насам обонянието ми се разви почти двойно. Познатата теорие за развиване на едно възприятие при засегнато друго. Много по-интензивно усещам отпреди миризми, въпреки, че и преди никога не ми е бил запушен носа. Всяко зло за добро Hug Докато пишех ми хрумна едно предложение за следваща тема, по твое и на останалите усмотрение "Паноптикум на стари парфюмни случки", по аналогия с прословутото произведение, но ще ни простят плагиатството Wink

# 640
  • София
Не ми се рови назад по темите, но все пак , ако не ме лъже паметта Вили се оплакваше от силата на Midnight Poison.  Confused
 Е , вече не е само тя.  Crossing Arms От дрехите се усеща, от косата също , но - само като завра носа в тях. От кожата пиши го бегaл след 2 -3 часа (рамо/ сгъвка на ръката).Шлейф, аз не усещам да има, ще питам половинката, но ако имаше щеше да ми направи забележка, имайки предвид ,че се поливам с поне 5 пръскания (за домашна употреба, че в този студ..).
За разлика от него My Insolence се усеща в косата след миене  Shocked и то след като съм сложила отгоре от гореспоменатата Отрова..

Да не би пък да му е студено или просто не Ме обича? Thinking

Натали , много са ми интересни сравненията ти!  Hug

Честито и на Карен, и аз моля за описание!  Grinning

# 641
  • София
Благодаря за интересната идея. Предполагам, че за всеки ще е приятно да се зарови в ароматните си спомени   bouquet Пък Иржи Марек няма да се сърди  Grinning

# 642
  • Враца
Да, Courage, спомените ми от преди са, че не е особено траен.
Тези дни една моя приятелка потвърди, че много съм се вайкала , че бързо изветрява.  Rolling Eyes

# 643
  • Paris
Привет, парфюмни! Влизам да ви информирам, че в България официално ще се внасят ароматите на Агент Провокатор. И, разбира се, ще се предлагат във верига Дъглас/Бютизоун. Peace

# 644
Жаклин, благодаря, а Ермес очаква ли се скоро, имаше някаква информация преди?

Карен, най-после  Wink със здраве да си го ползваш  Hug

Леко раждане на Мимчето  Hug

Общи условия

Активация на акаунт