Рейки-тема № 4 за всички - начинаещи, напреднали, интересуващи се

• 164 525
  • 864
  •   1
Отговори
# 120
Да ви попитам, някой да е карал курса по рейки при Сергей Кузнецов?
Впечатления някакви?

# 121
Но не мога да разбера нещо - в такива групи има уклон към, да го кажем, "духовен перфекционизъм". Някои от тези групи непрекъсното изучават нещо - Изис сейким, Сейким, Амадеус, Ангели, Кралски ангели, кристали - дори не помня всички. Пишат за някакви цели, за Прехода... Съгласна съм, но не разбирам с какво ще съм повече, ако имам сертификати за 10 различни лечебни системи?
[/color]
Търсят на вън това, за което все още не са достигнали необходимата духовна зрялост, за да го открият вътре в себе си!

"Откажи се от търсенето на Бога (в) творението и другите подобни. Ако ще Го търсиш, започни от себе си. "  Моноим

"Когато изкараш всичко ще е дълбоко вътре в теб, Розата ще разцъфти!"

Посветени в Рейки са ми казвали, че състраданието било опасно за изпитващия го, защото можело да му навлече от негативните енергии на този, на когото съчувства. Трябвало да се съчувства в граници.

Дали не бъркат състраданието със съжалението? Според мен няма нищо лошо да съчувстваш на някого, дори си мисля, че това определя човечността в нас. И как ще помогнеш на човек, ако го няма състраданието?

А защо е това погрешно мнение, че задължително трябва инициализация?
Според мен това не е необходимо, защото Рейки е навсякъде и във всяко живо същество. Пак ми изглежда като да не изпусне някой бройката.
Преди време когато знанието за Рейки се е предавало само на определени хора - разбирам - инициализацията се прави от доста напреднал Рейки мастер и под постоянните му напътствия.
А сега се прави инициализация и в повечето случаи е до там.
Според мен мастер, означава "учител" и на какво ни е научил този мастер с една инициализация?

Не мислите ли, че нещо не е както трябва?

# 122
Не мислите ли, че нещо не е както трябва?
Мисля, че нещата са се опорочили до известна степен. Всичко трябва да е бързо, лесно и резултатно-ориентирано. На мен лично, японската система ми допада повече. НО тя изисква повече отдаденост . На запад манталитетът е друг, животът е друг...затова нещата се изменят...
Колкото до учителя...и друг път сме казвали - има всякакви - и такива, които са до теб и ти помагат и от които наистина учиш с години, и такива, които правят курс, дават инициация и повече не се занимават.
Да не забравяме, че има и различни ученици. Ученето, все пак, е двустранен процес Simple Smile Има и такива, които духовната част не ги интересува - искат Рейки, за да си лекуват главоболието, образно казано.
Та така...

# 123
Здравейте и от мен!
напоследък все по-често започнах да се замислям за енергиите, за алтернативни методи и попадам на вас. Като цяло съм доста енергична, позитивна - т.е. спазвам и без да съм просветена принципите на Рейки, обаче имам много неприятни проблеми с гръбнака - двойна дискова херния на лумбалните прешлени и същото, но дори по-болезнено - на врата, вследствие на гръбначно изкривяване.

Смятате ли, че Рейки може да ми помогне? т.е. да си помогна сама? Ще започна и работа с кинезитерапевт и упражнения, но също бих искала да се запозная по-отблизо с този метод.
ЗА съжаление от темата и от информацията на първа страница се почувствах по-объркана - къде и какво да чета, ако е необходим курс - къде е най-подходящо за хора с моя случай?

Предварително ви благодаря,

# 124
Л не С Мануалната терапия влияе добре при такива случаи, а за Рейки- е лично търсене, усещане дали ти е нужно в този момент. Не търси навън, а послушай себе си и отговора си идва, нещата сами се подреждат по най-добрия за всеки начин...Успех Simple Smile

# 125
Според мен Рейки може да спомогне за вътрешния баланс и пречистване, което е ценно за всяко лечение. Със костите се свързва Сатурн - съответно развитие на точност, издържливост , стабилност, търпение и избягване на критика, съмнение и консервативност също може да е ценно.

# 126
И моето време дойде

# 127
Според мен Рейки може да спомогне за вътрешния баланс и пречистване, което е ценно за всяко лечение. Със костите се свързва Сатурн - съответно развитие на точност, издържливост , стабилност, търпение и избягване на критика, съмнение и консервативност също може да е ценно.
И да не забравяме, че Сатурн е ретрограден в момента Wink

# 128
хм, никой не споделя отзиви.
Поне споделете тогава име на някой рейки мастер, от когото сте с положителни впечатления.

Рози и рози, кажи сега на търсещите като мене, за какво говориш.

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 11:27 от Пит

# 129
Че ми е дошло времето да прочета тази тема и не само........... След почти 12 години............. И мойта главица узря и сърчицето също  Embarassed Просто се отворих.

# 130
Темата е много интересна,записвам се ,а когато ми остане време ще ви изчета отначало

# 131
  • София
имам много неприятни проблеми с гръбнака - двойна дискова херния на лумбалните прешлени и същото, но дори по-болезнено - на врата, вследствие на гръбначно изкривяване.

Смятате ли, че Рейки може да ми помогне?

Здравей,

имах подобни проблеми с гръбнака. Посрещнах ги доста преди да срещна РейКи. Simple Smile Така се случи. Лекарите ми казаха, че имам гръбнак като на 65 годишна, а бях само на 35. Да не разказвам в подробности, но ще спомена нещата, които ми помогнаха.
Първо беше ставната гимнастика на Норбеков. След това и йогата. Ако трябва сега да преценя, бих ти препоръчала йога. Изглежда много сложно и трудно за начинаещи, но изобщо не е така.
Казвам ти го като човек, който много е тренирал различни спортове. Тренирам все още - и мога, с ръка на сърцето, за гъвкавост и раздвижване на прешлените да ти препоръчам йога.
Използвай също утвържденията по Луиз Хей. Помагат почти веднага, но трябва да искаш и да вярваш. Нещо, което, според мен, стои и в основата на РейКи.
Не знам дали РейКи би ти помогнала конкретно за гръбнака. Защото в момента, когато съм схванаха в дъждовно време, използвам упражненията от йога. РейКи за мен е по-скоро духовност.  Simple Smile

# 132
  • София
...
Колкото до учителя...и друг път сме казвали - има всякакви - и такива, които са до теб и ти помагат и от които наистина учиш с години, и такива, които правят курс, дават инициация и повече не се занимават.

... има и такива - искат да се занимават с теб, но не им се получава - желанието е повече от възможностите Simple Smile  ... май, който не е решил, той не е станал учител... Не искам да обидя някого - убедена съм, че много повече са Учителите, които си разбират от работата!
За съжаление, има и не толкова убедителни учители.

Да не забравяме, че има и различни ученици. Ученето, все пак, е двустранен процес Simple Smile Има и такива, които духовната част не ги интересува - искат Рейки, за да си лекуват главоболието, образно казано.
Та така...

Така е.  Laughing

Любопитно ми е какво мислите за Рейки на парите?  Grinning
Не бих се заела с такова нещо, но наскоро го срещнах като понятие и ми е много любопитно да чуя и други мнения.

# 133
Цитат
Рейки на парите?

а Рейки на дизеловите мотриси?  Mr. Green

# 134
 Laughing  Явно се свързва с начина за привличане на материални средства, техника за благополучие. Има много подобни в темата за Подзъзнанието..., просто работим и с Рейки/или каквото умеем лично/.

Общи условия

Активация на акаунт