Рейки-тема № 4 за всички - начинаещи, напреднали, интересуващи се

• 162 639
  • 864
  •   1
Отговори
# 405
Изпращане на Рейки в миналото – първично кармично лечение и осъзнаване

Във всеки един сеанс, на терапевта му се налага под една или друга форма да работи с времето. Най- добре това може да бъде почувствано, когато се извършват т.нар. “кармични корекции”.
Трябва да стане ясно, обаче че единственият начин кармата да бъде трансформирана, е чрез процеса на осъзнаване. По никакъв начин терапевта не може, чисто механично да заличи  избор с кармично последствие, който пациента е направил.
Всъщност кармичната терапия по своята същност представлява самолечение, защото единствено човек позволява навлизане в кармичното поле. Съобразно степента си на осъзнатост някой структури от това поле, могат лесно да бъдат освободени, други доста по трудно, а трети просто продължават да съществуват. Ролята на терапевта е да насочи лечебна енергия (Светлина), към “кармичния възел”, за да освободи негативните модели, които пречат на процеса на осъзнаване, но единствено и само пациента е този, чието желание може да развърже “кармичния възел”.
По- просто казано при една кармична корекция терапевта е този, който “разчиства” енергийното пространство, в резултат на което се отварят “нови врати”, през кой “изход” обаче ще мине- това е личен избор на пациента.
Започнах с обяснение за кармата, защото тук най- лесно може да бъде разбрана ролята на времето.
Темпоралните и транстемпоралните въздействия, разбира се не касаят единствено линията “карма-съдба”.
За да обобщя принципа, на който се подчинява работата с време, първо трябва да стане ясно, че всяка една система (включително и човека) сама определя начина на своето съществуване, с изборите които прави, или не прави. Изборите могат да са съзнателни и неосъзнати, могат да са от настоящето ни съществуване, както и от минали животи.
За всеки е ясно, че в резултат на направен или ненаправен съответен избор, следва определени последствия, този процес наричаме казуалност, причина и следствие.
Ако искаме да продължим нататък и да ни стане ясен механизма на репликиране на темпоралните и транстемпоралните травми, ще трябва да се си припомним морфогенетичните полета.

Техниката за извършване на темпорални и транстемпорални корекции е изключително мощна. Всъщност дори единствено и само тя е достатъчна за да се извършва лечение на всички нива, на всевъзможни случаи и ситуации. Разбира се факта, че тя ще бъде подробно разписана тук, не означава че е лесна за овладяване….Всъщност тя не е и трудна, но  на практика подобен род корекции, могат да извършват само хора, постигнали определено ниво на осъзнатост и светоусещане. Това е своеобразен “защитен” механизъм на Вселената, който гарантира че с представената информация няма да се злоупотребява. Много хора са опитвали да използват техниката за какво ли не, предполагам много ще продължат да опитват, но тя ще проработи и ще даде резултати, единствено на този който е достатъчно умел в използването на фините енергии.

Лечението на миналото е изключително важна част от терапевтичния процес на всяка една болест, на всеки един проблем- в крайна сметка ние сме продукт на нашето минало, на нашите избори направени в миналото. Много голяма част от тези наши избори са….”автоматизирани” (превърнали сме избирането в рефлекс) и неосъзнати, а друга част не си ги спомняме.
Разбира се, използвайки Рейки за да лекуваме миналото ние не го заличаваме, а всъщност подпомагаме осъзнаването на направения избор. Става дума за един “алхимически” процес при, който чрез Рейки се достига до “блокажа”, стимулира се осъзнаване а по този начин се освобождава цялата блокирана енергия, изчистват се кармичните структури. Когато това стане, човек започва да прави изборите си осъзнато и с любов – случва се Изцелението.

Независимо коя от трите техники се използват, в дните след терапията пациента (или вие, в случай че правите самолечение) може да сънува случката от миналото, или неочаквано и нееднократно споменът да изплува в съзнанието му. Възможно е човек да се чувства подтиснат или въобще свръхемоционален. Също така е възможно да бъде по-сънлив. Всичко това представляват симптоми на така наречената “Криза на изчистването” и са свързани с процесите на освобождаване на старите структури и приемането на новите, позитивни модели.
Енергия може да бъде изпращана в една и съща ситуация, толкова, колкото се сметне за необходимо, но обикновено веднъж е достатъчно. Понякога начинът по който е описана самата ситуация възпрепятства изцелението и тогава се налага повторно въздействие.
Добре е поне 3 дни непосредствено след кармична корекция, човек да релаксира и да се старае да избягва стресови ситуации, за да може всички процеси да се реализират безпроблемно; може също да медитира за да подпомогне лечебния процес.
Някой от моите курсисти, отделят ежедневно време за една подобна кармична терапия и резултатите са невероятни. Разбира се това не е задължително, всеки сам знае и усеща от какво и колко има нужда, но наистина не представлява трудност да си отделите 1 час на ден, в който за 20 минутки да медитирате, 20 минути да правите самолечение и 20 минути да работите кармична терапия. В крайна сметка работите сами за себе си- за да сте щастливи, здрави, богати, за да се радвате на хубав живот, на любов. Ако смятате, че нямате нужда от това, бъдете сигурни че грешите
ТЕХНИКА 1
Лечение с писане

1/ На лист хартия опишете ситуацията, все едно пишете дневник, или писмо до най-близкия ви приятел, например разбита връзка, когато сте били на 19, или семеен скандал и т.н.. Опитайте да върнете спомените си от тогава и опишете как сте се чувствали. Споделете всичко. Напишете и приблизителен период от време, когато всичко се е случило. Ако помните точна дата, ще бъде най- добре, но дори и да нямате спомен, “енергията следва мисълта” – така че терапията ще бъде успешна във всеки един случай.
Ако имате снимка от времето на проблема, можете да използвате и нея заедно с листа.
2/ Очертайте символ за време ХШЗШН над листа и снимката и изкажете намерение, че ще искате да изпратите лечебна енергия към миналото за да излекувате всичко онова, което причинява дискомфорта в настоящето ви.
3/ Очертайте символ за хармония СХК и го изпратете към миналото
4/ Очертайте символ за енергия ЧКР и го изпратете към миналото
5/ Поставете ръце върху листа и снимката, или ги хванете в дланите си и оставете енергията да тече поне 10-20 минути, или по- дълго ако интуитивно така прецените. През това време може да използвате съзидателна визуализация, мантри и утвърждения или просто да оставите енергията сама да се насочи там където е нужно.
6/ Когато приключите използвайте ЧКР и символ за време ХШЗШН за да затвърдите сеанса. Плеснете с ръце за да прекъснете енергийния поток
7/ Изгорете листа, за да активирате енергията и да освободите структурите. Мислено се освободете от случката от миналото ви.

ТЕХНИКА 2
“Нишката на живота”

1/ Свържете се с човека върху когото въздействате.

Преди да приложите тази техника е добре да извършите кратък сеанс върху пациента, най- добре Безконтактен масаж, последван от Балансиране на чакрите. По този начин вие подготвяте “почвата” за сенаса, позволявате на човек да се отпусне, да навлезе във вътрешните си светове.
След прилагането на техниката, е добре да извършите отново Безконтактен масаж, или Балансиране на чакрите, а най- добре Пълен сеанс. По този начин вие окончателно освобождавате негативните структури, отделили се по време на кармичното лечение.

2/ Извършете “Унифицирана сърдечна чакра” (едната ръка е на 4та чакра, другата на гърба на същото ниво).
3/ Използвайте ХШЗШН и го насочете към структурата, получила се в резултат на точка 2. Изпратете символа с идеята, че желаете да ви отведе до момент от миналото, пряко свързан като първопричина на съответния проблем в настоящето.
4/ Визуализирайте как символа, преминава през структурата и “излиза” от нея, като се превръща в “мост” водещ, към момента в миналото, който е причина за проблема. Затворете очи, оставете интуицията ви да ви води - може да получите конкретна информация за този момент. Ако получите информация – работете с нея, ако не- просто визуализирайте “миналият живот”, като сфера.

Възможно е да получите усещане за “гердан от перли”, където всяка перла (сфера) представлява прераждане. Някой от перлите може да са бели, други да са сиви (леко замърсени), а някой черни (силно замърсени).
Фокусирайте се върху тази сфера, която според интуицията ви е първопричината.  Обикновено след проведено лечение- това се отразява и на състоянието на другите “перли” от гердана.

5/ Изпратете символ за хармония Сей Хе Ки, символ за сила Чо Ку Рей на сферата.

Ако правите кармично лечение на конкретния пациент за първи път, ви съветвам да не “влизате” в сферата, а да я обработвате отвън. Понякога кармичните процеси са доста бурни и е възможно “влизането” да не ви се отрази “добре”.
След няколко сеанса отвън,  разбира се, може да “влезете” и да работите отвътре.

6/ Извършете терапия, например като визуализирате, как обхващате сферата между ръцете си и пропускате енергия с идеята всичко негативно да бъде изчистено и хармонизирано. Използвайте съзидателна визуализация, мантри и утвърждения или просто останете в работно състояние за да позволите на енергията да протича и изцели казуса.
7/ Когато приключите използвайте ЧКР, за да “запечатате” проведеното лечение. Използвайте символ за време ХШЗШН и го изпатете по посока на миналият живот, след което визуализирайте, как “моста” се оттегля, но не към вас, а по посока на миналото. Вдигнете лявата ръка високо във въздуха и бързо я спуснете вертикално надолу, сякаш прерязвате енергийните връзки с миналото. Можете да визуализирате ръката си, като огнен меч.
Тази техника е приложима както във вариант самолечение, така и за терапия на други хора. Съобразно конкретните нужди тя може да бъде модифицирана.

"Учебник по Рейки" Иван Кацаров

# 406
Иван е страхотен. Благодаря му за всичко на което ме е научил. Преди влизаще тук и пишеше понякога, като Nial, но май вече все по-рядко го прави.

# 407
И без Рейки 2ро ниво можеш да си гледаш преражданията.

и как става тоя номер  newsm78

Има 16889456 вида медитации, чрез които може да бъде постигната същото. Чрез пранаяма може да се постигне, чрез холотропно дишане, рибърдинг, чрез регресивна хипноза...

# 408
аз пък,не разбрах за какво?защо?с каква цел?  да си гледаш преражданията  Thinking

# 409
  • Tам през Атлантическия океан
За "феновете" на хипнози и тЯм подобни увлечения  Whistling
горещо препоръчвам филма Зов бездны (2009)  Sunglasses (има го в колибка)

аз пък,не разбрах за какво?защо?с каква цел?  да си гледаш преражданията  Thinking

Нямат си друга работа  Mr. Green

Сега сериозно някои така се "лекуват"  Wink

# 410
Всеки човек си има различни интереси-ако един иска да шие,друг да плете защо пък трети да не иска да знае нещо за минали прераждания  Wink
Понякога така получаваме отговор защо например се страхуваме от вода,защо ни боли постоянно дадено място без причина и т.н.
 Така,че нека всеки има свободна без някой друг да смята,че се държи глупаво,че не му е работа или каквото там било  Peace Peace Peace

# 411
  • Tам през Атлантическия океан
Всеки човек си има различни интереси-ако един иска да шие,друг да плете защо пък трети да не иска да знае нещо за минали прераждания  Wink

Shocked Ти сериозно ли правиш такова сравнение  Crazy

Всъщност  права си , големи хора  сме  всеки си преценява  Wink кой колкото си може .....

# 412

Понякога така получаваме отговор защо например се страхуваме от вода,защо ни боли постоянно дадено място без причина и т.н.

Toва е самозаблуда. В хипнотичната регресия не всичко което се вижда е реално такова, каквото се вижда. Понякога всичко е символично и се изисква работа с психотерапевт за да се отработят символите.

Страхуваме се от вода или ни боли бостоянно на дадено място с причина (човек съзнателно си мисли, че няма причина, но това не винаги е така). Психодинамиката отдавна е открила връзките и закономерностите. За подобни страхове и болки има разумни, логични обяснения и имат отношения към травматичен материал от настоящия ни живот. Тези травми имат нужда от работа с психотерапевт, а не от регресии.

В повечето слчуай регресията помага, защото човек просто сменя фокуса, намира си приемвливо за него обяснение, но не адресира истинската причина за дискомфорта.

# 413

Shocked Ти сериозно ли правиш такова сравнение  Crazy

Всъщност  права си , големи хора  сме  всеки си преценява  Wink кой колкото си може .....

Сериозно правя това сравнение разбира се,ако исках да се шегувам щях да вляза в някоя забавна тема,а понеже тази ми се стори достатъчно сериозна реших да споделя и аз какво мисля(без да имам няколко рейки нива).Уважавам мнението на другите и макар да видях много неща,които не споделям не давам мнение,защото винаги може да се окаже,че аз бъркам... Wink

# 414
Прочетох коментарите много внимателно,но не ми стана я сно как мога да видя миналите си прераждания.Пише само как да се прочистим от натрупаната отрицателна енергия ,но и не по същността на въпроса...Например ако имам някои заложби за които не знам , а трябва само да ги преоткрия и работя върху тях за да ги доразвия?

Между другото защо никой не отговори на въпросите които съм поставила в предния ми пост?Мислех,че поне един от вас може да каже или предположи нещо.Все пак тук сте събрали хора с известен опит и със сигурност сте се сблъсквали ако не с подобни проблеми,то поне с хора които са преминали поне през част от тях и са ги споделяли с вас.

# 415
mama? Регресията или всяка друга форма да си спомним минали преживявания не винаги е нужна и не това е най-важното. Най-лесното е да си кажем, че носим кармичен товар- удобно извинение за нашите избори сега. По-ценното е за мен да обърнем поглед към себе си, да преценим своите изживявания, да видим какви хора привличаме, какво ни носят и как реагираме на всичко това. Ние сме си огледала- кое ни докосва в другия, защо ни дразни, коя болезнена рана докосва в нас?! Защото всяка реакция на чуждо действие - независимо каква е - е пречупена през нашите лични травми. И тогава опознаваме себе си и  си помагаме с огромна сила. Всичко, негативно, което виждаме в другия носим самите ние и критиката насочена навън  екритика към самия мен.  Heart Eyes
Да надникнем в сърцето  Simple Smile
За останалите въпроси, явно е нужно да намерите отговорите сама- щом в никой не се е появил импулс да даде отговор. Понякога е нужно да достигнем до яснота сами, и пак е ценност.  Simple Smile
Успех   bouquet

# 416
za parvi pat popadam na tozi sait i sam mnogo vpe4atlena nadqvam se reiki da mi pomogne da sazdam duhoven mir v sebesi pritejavam 6 4ustvo koeto mi pomaga a ponqkoga i pre4i  nadqvam se da go uvladeq. probvah s ioga no ne se polu4i.

# 417
Да ви попитам тук дали е нормално това. Аз съм Рейки първо ниво. Почти всеки ден след инициацията си правих рейки сеанси, и се чувствах много добре. Обаче точно след 21-вия ден нещо започнах много лоши сънища да сънувам, като филми, запомням ги добре, подтискат ме дни наред. Направо са си кошмари. Понякога даже се будя нощем от това. Точно такива мрачни сънища скоро не бях сънувала и се чудя дали не е свързано с нещо, което бъркам при рейки сеансите, или пък още се изчиствам? Иначе при мен в ежедневието няма нещо, което да ме "разклати" до такава степен, че да сънувам кошмари и затова го свързвам с рейки. Сега прочетох съветите на Пенелопи Куест за пречистване на енергиите и студените душове, изчеткването и т.н. Ще го приложа, дано да ми помогне, защото имам чувството, че съм "лепнала" нещо негативно напоследък.

# 418
Рейки НЕ може да сгреши. Няма такова нещо, като "неправилно". Работейки с Рейки е възможно да си се свързала с дълбоко потиснати страхове и травми, които изплуват под формата на сън.
Вечер преди да заспиш си сложи лявата ръка на сърцето, дясната под главата, на тила и помоли Рейки да бъде с теб, за да имаш пълноценен и вдъхновяващ сън и да се събудиш свежа, бодра и изпълнена с енергия. Остани така колкото усетиш, че е нужно. След това - лека нощ и приятни сънища.

# 419
 Така,че нека всеки има свободна без някой друг да смята,че се държи глупаво,че не му е работа или каквото там било  Peace Peace Peace

Peace   Аз си видях някои от преражданията още в първите рейки сеанси, по-скоро видях детайли от предходните си животи и се наложи да се изправя в сегашния си живот с остатъчните емоции от миналото... Това ме стопира за доста дълго време, но поне ми даде шанс да преодолея огромната болка и да продължа на пред и разбира се осъзнах неимоверно много неща... След този тежък кармичен сблъсък съм по-наясно със себе си и с чувствата и емоциите си. Така че за мен спомените от предишни прераждания бяха много ползотворни.

mama? , виждаш това, което трябва, за което си подготвена. Ако не виждаш предходните си животи това може да означава, че за твоето развитие тези спомени не са толкоз важни, че трябва да се съсредоточиш в други насоки; но може и да означава, че тези спомени, които търсиш от предходните си животи са толкоз стресиращи, че може да те изкарат от равновесие... Може да не си подготвена психически и емоционално, за да си спомниш.
А това за 16-тия ден... Защо започваш всеки път да броиш от едно? Според моите изчисления ти вече си към 50-тия ден... Имам чувството, че все очакваш да се случи нещо към 16-тия ден и за това са всички тези събития...
От личен опит съм разбрала, че ако ще се занимава човек с Рейки, е по-добре да премахне страха. Ти си налагаш блокаж, може би не се чувстваш готова за този вихър от енергия и вътрешният ти Аз те предпазва по този начин... Успокой се и чувствай, ако има страх - давай го по-бавно, прави си сеансите през няколко дни... Това са ми насоките, но ти си господар на съдбата си, така че ти си решаваш!  Успех! Heart Eyes
На принципа съм "Преди всичко не вреди!" И това че Рейки не греши е така, но ако води до тежки етапи на прочистване е по-добре да се действа с по-бавни темпове, за да не е прекалено травмиращо. Всеки човек има различен праг на поносимост към болката и ние няма как да знаем къде е точно този праг, можем до някаква степен да определим своя.
Приятен и усмихнат ден на всички!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт