МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 7

• 59 064
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
didi 24 Благодаря за подробния отговор! Само още едно въпросче - имаше ли някакво обезболяващо при раждането, поне някаква месна упоика или знам ли тази система, която са ти включили или не си искала такова? Аз също искам да родя нормално, но мнг ме е страх от болките при раждането Simple Smile
Да ти жива и здрава дъщеричката и много да те радва, от тази по-хубава новина няма.

# 361
kappy, поискай епидурална упойка...вече мисля,че много често при нормалното раждане жените искат такава....сестра ми каза,че в момента в който са и я сложили,болката изчезнала Simple Smile

# 362
veset0 да обмислях такъв вариант за еписурална упойка, но в някои форуми пише,че се забавяли контракциите и има опасност да не може да родиш нормално, вие как мислите, някой раждал ли е нормално с епидурална упойка?

# 363
Запис и от мен newsm03
До сега само ви четях,но да се запиша да следя по отблизо. Април ми предстои този най-очакван миг да стана мама и с ММ сме решили това да стане в Девата. Бременноста ми я следи д-р Дорийска. Изключително много съм доволна от нея надявам се и с болницата да е така. Мои познати раждали там са изключително доволни,но явно има и мн недоброжелатели, лично не съм чула оплакване ,но от "приятел" на "приятел" редовно ми се подхвърлят коментари, че мн скъпо излизало.
Ходих там на 4Д и фетална при Ризова мн доволна останах.Към час ме преглежда и всичко ми показа и обясни. За сега не мисля да си избирам лекар,надявам се да нямам усложнения, имам предпочитания за Дорийска, но съм сигурна, че ще остана доволна и друг лекар да ми се падне! newsm10

# 364
Здравейте и от мен! Днес имам новина за Вас.

Вече може да се преглеждате с направление за гинеколог в  МБАЛ "Дева Мария" при  д-р Сияна Драгнева, която сключи договор  с НЗОК. За тези, които проявяват интерес тя ще  следи бременност по здравна каса, така наречената женска консултация.  За повече информация и график на тел. 056 89 62 62.  bouquet

# 365
Чудесна новина! Дано повлече крак и др лекари да могат да водят Ж.К. в Девата Praynig
veset0 Честито! Видях снимка на дъщеричката ти - прекрасна е!!! Дано да е здравичка и много щастлива!

# 366
kappy,нямах абсолютно никакви обезболяващи!
Всичко,което получих бяха споменатите две инжекции окситоцин и лидокаин.
Явно имам висок праг на болка,защото си изтърпях всичко без проблем.
Като се замисля,системата дето ми я включиха е вероятно да е била глюкоза.

На другите родилки,с които бях в предродилна зала акушерките поставяха различни медикаменти-спазмолитици,а едната мисля си имаше и система окситоцин.
Аз имам голям страх от поставянето на епидуралната упойка и бях готова да търпя зверски мъки,но да я пропусна като опция.

Ако имаш възможност посети лекцията за обезболяване на раждането-там ще намериш най-много отговори.
Мисля,че няма да те оставят да се мъчиш,но номера е че трябва са на лице определени условия (разкритие и т.н.)за да се приложи даден медикамент.

# 367
Честита дъщеричка на мама veset0! Здрава и щастлива да расте малката принцеса!
Радвам се, че всичко е минало добре!
merry_ng, страхотна новина! Добре е, че се мисли в тази посока.
jenq007, аз също се наслушах на разни приказки предавани от приятели на приятели. А и още много след раждането чух, но сега вече ги опровергавам настървено, защото лично се уверих във всичко положително написано тук.

# 368
didi 24 сърдечни благодарности за отговора, беше изключително полезна Simple Smile

# 369
didi 24 сърдечни благодарности за отговора, беше изключително полезна Simple Smile
За нищо,пак заповядай!
Виждам,че си от Поморие,кой АГ следи бременността ти?

# 370
Ами женската консултация ми я води д-р Добрева в частния и кабинет, а раждането ще е в Девата. Този месец като отида при нея ще е разпитам какви са вариантите за обезболяване, ти си майка героиня, ама аз незнам докъде ще ми стигнат силите, май страха е по-голям от самата болка Simple Smile

# 371
здравейте на всички ...предстои ми раждане и мисля да е в "'девата"',искам да попитам запознатите  понеже съм с кръвна група нулева- ,как стой въпроса с гамаглоболина,родилката ли си го доставая,или се заплаща на болницата,или пък е предвиден към самото раждане...и налагали се при такива случай като моя с такава кръвна група по дълъг престой,евентуално заради жълтеница...благодаря предварително

# 372
здравейте на всички ...предстои ми раждане и мисля да е в "'девата"',искам да попитам запознатите  понеже съм с кръвна група нулева- ,как стой въпроса с гамаглоболина,родилката ли си го доставая,или се заплаща на болницата,или пък е предвиден към самото раждане...и налагали се при такива случай като моя с такава кръвна група по дълъг престой,евентуално заради жълтеница...благодаря предварително

Здравейте, при случаи, в които трябва да се сложи  антиде  гамаглобулин - не знам дали така се изписва  newsm03 ние го имаме в болницата в наличност не е необходимо вие да го доставяте и  не се заплаща допълнително. Ще са необходими изследвания на кръвната група, които не са включени в кл. пътека и тях ще се наложи да заплатите. В случаите, когато се налага по-продължително лечение на жълтеницата бебето се задържа до нормализиране на показателите. Не може да се предвиди продължителността на лечението, както и това дали във вашия случай бебчето ще има нужда от това лечение.

# 373
  • Pomorie
момичета да ви питам, след естественно раждане какво ползвахте в болницата като превръзки.
На мен ми препоръча една приятелка да си купя памперс гащи, ама ми се струва прекалено, пък и не мога да ги сменям често както превръзките. Днес ми показаха в аптеката едни по дълги парчета, като дамска превръзка, но по дълги и дебели. Дали няма с тях да мога да изкарам там?

# 374
 wavey
 Искам да попитам, ще ми правят ли допълнителни изследвания, ако и двамата с мъжа ми сме с "-" резус факторnewsm78

Общи условия

Активация на акаунт