ПЪРВИ клас - епизод 19

• 33 332
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Големи са слънчовци, Тедка  Simple Smile
Бързо да се оправят болните.  Hug

А с тази математика акъла ми взехте!

# 496
  • Русе
  Иринка, Павчо си е супер. Явно си е талантливо детето.   bouquet

Теди,купона си е е бил на ниво и явно децата са се забавлявали, въпреки всичко.  Simple Smile

# 497
  • София
Наистина обича математиката и му се отдава много лесно. Отсега се разправяме обаче с баща му, че не иска и да чуе за СМГ след 4-ти клас. /въпреки, че той самият е завършил НМГ/. Да си седял в 73-то, да си учел немски. Знам ли, може и той да е прав. Така или иначе, въпросът остава открит, рингът - също.  Mr. Green
Тедка, много сладки дечица. Много са лъчезарни и тримата. Жалко за семейството на брат ти. И аз на твое място щях много да страдам, ако се случи с моя брат. Още повече, че аз много обичам снаха си. Като сестра я чувствам и винаги е насреща със съвет или дори само да ме изслуша, когато се налага.  Heart Eyes

# 498
  • София
Ехааа, сладурковци!!!  Голямо забавление е било, Тедка   bouquet

# 499
  • София
Току-що питах един " печен" четвъртокласник и той каза: " Ако решението е за малки деца от първи, втори клас  Joy Joy Joy най-лесно е с проба. " След това го илюстрира със следния пример.
10-8=2
10+8=18
18-2=16
Иначе било много ясно, че отговорът е 16.  Mr. Green

Ние така я решихме.. с проба на няколко варианта  Wink

На мен ми беше гадна задачката с 2 лимона и 3 ябълки и после 3 лимона и 2 ябълки дето е дадено колко струват. А колко струват 10 лимона и 10 ябълки..  Mr. Green

# 500
  • софия
Днес в нашето училище измерили температура в стаята 16.5 градуса. След обяд госпожата се обаждала на майки да пита за печки- духалки. Ако утре не го докарат до 18 градуса ще ги качват на друг етаж или незнам какво си.  Е...ти държавата скапана. Една седмица били изключили парното, сега не могат да затоплят изглежда. Ако утре пак е така,  в четвъртък ще си я оставя в къщи  за  лична дървена ваканция.

# 501
  • тъгата в мен
Като гледам снимките,другите наборчета винаги по-големи от нинджата ми изглеждат.
Тедка,Роси,чудесни момчета си имате Peace
Дидева,благодаря за задачките  bouquet Аз реших 52 току що,избирайки си числото 8.
8-8=0
8+8=16
Не мога да се ориентирам в линковете от първа страница-има ли упражнения по български?

# 502
Добро утро! Laughing
Ваче,честит рожден ден!От сърце ти желая да бъдеш здрава,късмета винаги да бъде с теб,да имаш много поводи за усмивки,да обичаш и да бъдеш обичана,и винаги да чувстваш подкрепа и уважение у любимите си хора!И нека следващата година да празнуваш като мама на две прекрасни госпожици!Весел празник! newsm51
Честито и на двете наборчета празнуващи рожден ден днес!Нека бъдат здрави,усмихнати и успешни! newsm59 newsm59
Снощи се изнервих с наборът,хем иска да решава задачи,хем мърмори,че не всичките ги разбира от раз.Половината задачи май ги реших аз. ooooh!Мисля,че проблемът се състои в това,че не чете гладко още и при по-дългите условия се налага да изчете условието повече от веднъж/иначе не схваща условието/.После почти изчете читанката,като си припомни и "Аз съм българче".
Вчера настоял пред баща си да звънне на треньора по футбол и е адски щастлив,че в понеделник почва пак тренировки.Имаше нужда-издивя вече вкъщи без спорт.
Днес съм ги оставила с баща му да решат една страница от тетрадката по математика и да препише три сгрешени примера в тетрадката/по указания на госпожата/.Много е разсеян. Crossing Arms
Ами това е.Тук е голям студ и не мога да повярвам,че прогнозите са през почивните дни да стигне до температура +14.
Приятен ден! Laughing

# 503
Честито на днешните рожденици.   bouquet
Сашо снощи навакса със задачите от пропуснатите часове в учебната тетрадка.  Wink
Днес подхаващаме малко "к" в учебните тетрадки по писане.
До края на грипната ваканция си има ангажименти за всеки ден.  Laughing

# 504
Ваче,честит рожден ден!От сърце ти желая да бъдеш здрава,късмета винаги да бъде с теб,да имаш много поводи за усмивки,да обичаш и да бъдеш обичана,и винаги да чувстваш подкрепа и уважение у любимите си хора!И нека следващата година да празнуваш като мама на две прекрасни госпожици!Весел празник! newsm51
Честито и на двете наборчета празнуващи рожден ден днес!Нека бъдат здрави,усмихнати и успешни! newsm59 newsm59

Присъединявам се и аз към хубавите пожелания на deyzi. Чудесно си го написала.

И при нас е голям студ тази сутрин.
Надявам се, поне в училище да им е топло. Досега винаги ми се е струвало много топло ,като съм влизала в класната стая.

deyzi очаквам и аз с нетърпение да се затопли времето.

# 505
Теди,страхотни дечица! Hug
свраче,а на мен твоят нинджа ми изглежда доста по-голям от Петьо.Монката на Теди също. Laughing
Иринка,браво на Павчо!Има да го гоним ние. Wink
Петя Hug

# 506
  • София
Наистина обича математиката и му се отдава много лесно. Отсега се разправяме обаче с баща му, че не иска и да чуе за СМГ след 4-ти клас. /въпреки, че той самият е завършил НМГ/. Да си седял в 73-то, да си учел немски. Знам ли, може и той да е прав. Така или иначе, въпросът остава открит, рингът - също.  Mr. Green

Защо точно немски избрахте?
Аз лично много често срещам това мнение - по-добре да наблегне на езика. Ама винаги ми е звучало все едно някоя стринка слушам - някаква нереализирана квартална учителка.
Езикът вече е много силно застъпен във всички училища (освен тези по изкуствата). По-добре е детето да попадне в собствената си среда. Не е нужно нито насила да го буташ в математичска паралелка, нито да го спираш. То ще си реши.

Ама с този немски... в кое училище след 4/7 клас ще учат немаски и как ще ги гони другите с английския?

Самата аз учих до 7 клас в езиково училище (руско на времето). В седми клас чудеса от храброст направих, за да се махна оттам. Кандидатствах дори и с химия  Joy защото приемаха всички, дори и тези, които не са се явявали на изпит.
Сега детето ми учи в същото училище. Само че времената са други и руския е сменен с математика и английски. И толкова разширено ги учат, че имат 4 часа математика и 1 час английски седмично (както навсякъде). Ако реши, че иска да се махне няма да го спирам.

# 507
Вчера и в нашето училище било студено. Косето каза, че стояли цял ден с якетата, а му бях сложила две блузи, едната от които най-дебелият му пуловер. Shocked

# 508
  • На края на вселената!
ЧРД, Ваче! Много обич, щастие и късмет! Да те очаква година пълна с хубави емоции и с прекрасната кака и с мъничката бебка!  bouquet  bouquet  bouquet

Моята Лина обикновено е с тънка блуза и жилетка в класната стая. Все повтарям ако й е топло да се съблече, много деца са по къс ръкав вътре, но моята е зиморничава. Вчера беше с топла поларена блуза, без жилетка и ми се оплака, че й било горещо с нея. Затова мисля, че при тях е топло.

А като я взимах от занималнята, учителката излезе да говори по телефона с майка, аз останах да пазя децата. Докато момичета се снимаха със скъп телефон, две момчета ги дразнеха със зайчета на главите. Докато им кажа две думи, на последните чинове се сбиват 4 момчета (псуват се на майка и нещо с навиране на среден пръст). Отивам да ги разтървавам, но те са невероятно силни (моите кокони нали са като точилки). Едва им разкопчах ръцете, а момчето, което е напсувано повтаря, че ще го убие другия. Видях се в приключение. И всяка секунда ме дебне да му скочи пак.

# 509
Да си жива и здрава, Ваче и мноого хубави емоции и случки!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт