ПЪРВИ клас - епизод 19

• 33 337
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Amber,комплименти получавам,кога искрени,кога с цел изгода. WinkДано не каже на някое момиченце,че е загубенячка,щото едва ли ще разбере правилно смисъла,който той влага/човек,който губи вещи/. LaughingНа едно момиченце беше казал,че е беличка като снежен човек. Crazy

# 481
 Момичета, как обяснявате 52 задача. Аз със моя увреден от учене на математика мозък без скоби и разкриването им,не можах да я покажа. Съответно детето не я разбра, обаче каза,че ако си вземе листа би могъл да я реши отново  Laughing
Отговорът според мен е 16.
Вземам си едно число- например 20. 20+8 = 28  и 20-8 = 12. От тук разликата е 28-12 = 16.
Друга число 30. 30+8=38 и 30-8 = 22 . И от тук търсим разликата 38-22= 16. Joy

# 482
Хахаха, Амбер, много , ама много си права!!!!
И аз така действам. При малкия не минава, ама на Мони съм промила мозъка  Mr. Green
Дори в Добрич демонстрирах пред маминка му- Мони, кого обичаш най- много на света?  - Отговор - Мама! -Мони, ти ще се ожениш ли като порастнеш? Отговор- Неее, ще живея винаги с теб, мамо  hahaha
Майка ми не усети тънкия хумор и му тегли една реч, как не можело така цял живот да е с мама  Laughing

# 483
  • Русе

загубенячка,щото едва ли ще разбере правилно смисъла,който той влага/човек,който губи вещи/. Laughing
  Joy  Joy  Joy

# 484
  • София
 Момичета, как обяснявате 52 задача. Аз със моя увреден от учене на математика мозък без скоби и разкриването им,не можах да я покажа. Съответно детето не я разбра, обаче каза,че ако си вземе листа би могъл да я реши отново  Laughing
Нещо от сорта, че ако към някакъв куп колички прибавиш 8 и ги преброиш. После махнеш тези 8, за да стане същия куп и извадиш още 8 и пак ги преброиш и после извадиш от голямото число малкото, ще свърши ли работа? Ще получиш винаги 8 + 8 = 16, независимо от това колко колички имаш в купчинката. Заинтригува ме. Ще попитам наборчето довечера и ще видя какво решение и обяснение ще ми даде от висотата на 7-те си години /защото ние, възрастните, наистина сме математически, а и не само,  "извратени"  Sad/
Дейзи, Joy Joy Joy
Теди, няма връщане назад. Казала си вече.  Mr. Green

# 485
Току-що питах един " печен" четвъртокласник и той каза: " Ако решението е за малки деца от първи, втори клас  Joy Joy Joy най-лесно е с проба. " След това го илюстрира със следния пример.
10-8=2
10+8=18
18-2=16
Иначе било много ясно, че отговорът е 16.  Mr. Green

# 486
  • Варна
very nice   bouquet
Ех,с тази математика ще е голяма мъка явно,а още сме в пърки клас.Само си помислете какво ни чака-втори,трети все по сложни задачи.Но смятам,че малките ни умни дечица ще се справят без наша помощ,защото ние май повече ги объркваме,поне при мен така се получава Laughing.
 Нашия клас получи домашно по телефона-малко  и голямо Ч и плакат за Левски.
 Сега трябва да търся материали и си мисли дали не мога да мина само с един проект,ако го направя по-голям Twisted Evil.Идейки откъде да сваля материали???

# 487
  • София
Попитах Марио. Той каза Simple Smile
М: "Така, значи са си намислили 12. Едното е извадило 8, и е получило 4, а другото е прибавило и е получило 20."
Аз: "И колко се е получило?"
М: "Не знаааааааааам"

Ми така де. На тая задача докато стигнеш до края забравяш началото Simple Smile Явно му е дълга още.
Но едно е сигурно - синът на Дидева е прав поне за моето дете. Направи си го с пример.

На мен лично много време ми отне да го науча, че много от задачите не се решават, а просто си ги изброяваш. А за него не седи въпросът това ли е единственото решение.

Задачата със колелетата с 2 и 3 гуми (задача 37) веднага каза че има две колелета с по 2 гуми и 2 с по три. Аз се опитах да го накарам да потърси и друго решение, но той ме отряза. "На мен това ми харесва най-много"

# 488
  • Русе
  Дидева , това с пробата е добро. Даже много добро.   bouquet

# 489
Amber, Тедка ще падна с "промиването на мозъци" и комплиментите на момчетата ви.  hahaha

# 490
Amber, Тедка ще падна с "промиването на мозъци" и комплиментите на момчетата ви.  hahaha
А пък после що снахите не обичали свекървите.Ами така е като "по-хубава и добра от мама няма". Crazy

# 491
Ми така е  Mr. Green мор за снахите  Laughing (нищо, че преди малко ревах с мойта  (бивша)снаха по телефона...майка ако разбере, ще ме овика здраво)

# 492
  • софия

загубенячка,щото едва ли ще разбере правилно смисъла,който той влага/човек,който губи вещи/. Laughing
  Joy  Joy  Joy
А пък аз счупих чиния в заведения , а  Габи ме защити пред сервитьорката , че съм "сакатлък". Не му разбира смисъла , но пък на място го каза.

# 493
  • София
Амбър, за прословутата 52-ра задача и аз попитах детето. Той каза веднага 16. Попитах го дали с пример го е решил. Неговата логика е, че няма нужда от пример, защото независимо от числото като прибавиш към него 8, а от същото чмисло извадиш пак 8, то разликата между двете получени числа е 2 Х 8.

# 494
Ето малко снимки от рожденния ден. То за срам и позор почти не снимах, ама ми беше зле.
А, бях на преглед, имам си пневмония, и усърдно си я отглеждам вече седмица. Поне децата са добре.

http://farm6.static.flickr.com/5055/5408332034_fba532ccf1_b.jpg
http://farm6.static.flickr.com/5175/5407722241_eaf7dcd8d4_b.jpg
http://farm6.static.flickr.com/5092/5408331284_0fd821274d_b.jpg
http://farm6.static.flickr.com/5253/5407720537_d4575c774b_b.jpg
http://farm6.static.flickr.com/5018/5408330954_cacaa7e07b_b.jpg - любимия  вуйчо, който сготви за рд  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт