34 ОДЗ Брезичка в Дианабад

• 8 546
  • 47
  •   1
Отговори
Мислех че съм направила правилния избор, но за съжаление не мога да се пахваля- не от персонала, а от грасдината.
Съветвам ви да не записвате децата си в 34 ОДЗ БРезичка в Дианабад-там не е позволено да се влиза вътре, в 8.30 се заключва входната врата и -....най-голямата ни болка на родителите- много мухъл. Децата ни живеят вече трета година с мухлясали дюшечета, черни стени и покрив за ремонт. Необяснимо защо директорката вече трета година си пее че ще се оправи сама- вирва нос и до там. Отваря се нова крило- но ние не можем да оставим децата си в старото, ще трябва да предизвикаме затварянето му. Директорката определено не умее да общува с родителите- ние сме готови на всичко. Направили сме подписка, децата ни са с алергии, госпожите редовно в болнични , но тя не можа нищо да направи. Сега ще дойдат....ще открият новото крило и ще кажат видите ли колко мислим за децата. Така ли трябва дъ бъде. Директорката си позволява да привиква родители и да ги заплашва- кой щял да изгони защото бил с алергии и нищо не можел да яде и разни други, но го прави хитро така все насаме да няма свидетели.
Не пожелавам на никого да живее при такива условия.
От една страна при откриването ще протестираме, а от друга ще се приемат нови групи в новото крило- Кво да се прави- с мисъл за децата. Sad

# 1
Иво е в Брезичка, вече 3та година. Положението с мухъла значително се подобри , но разбира се има какво да се желае още.Поне в нашата група стените не са черни Thinking Леглата са стари, да, но не съм забелязала мухлясали дюшеци.
Затваряне на старото крило няма как да стане, защото 6 групи остават без стаи.
За директорката коментар не мога да правя- не ми се е налагало да контактувам с нея, освен на родителска среща. каквото имам да казвам, го казвам на учителките.
За болничните на госпожите- не виждам какъв е проблема, аз лично предпочитам госпожата да е в болничен, отколкото да е при децата болна. Да, неприятно е да отсъстват, но като се налага....

Не казвам, че положението е перфектно, но от твоя пост излиза, че на горките деца едва ли не им тече по цял ден вода на главите и се подвизават в пълна мизерия, което определено не е така.

# 2
В една и съща група сме- положението СЕ влошава Peace  и това е мнението и на персонала и на кмета на района и на всички. Сградата е за основен ремонт. Въпросът е какво да направим като родители, з.д. отпуснат по-бързо пари.  Това и се опитваме да правим. А нови групи ще има едва през април или септември Peace

# 3
  • София
и според теб колко още нови пари трябва да им се отпуснат  newsm78

щото вече трета година правят ремонти в тази детска и все им отпускат нови и нови пари - то не беше ремонт на двора, на кухненското крило, на административната част, заедно с кабинета на директорката...

всъщност май на теб болката ти е, че заварените групи ще останат в старото крило, а в новото ще отидат нови деца  newsm78

а иначе призива ти е точен - и аз призовавам - не си записвайте децата в 34-то ОДЗ Брезичка - управлението е под всякаква критика, ама тази година чинно април месец записах щерката там и ще караме там, щото в друга градина без предимството от баткото няма как да влезнем...

# 4
 не мога да искам да преместят децата за постоянно. НЕ!!! искам и не само аз- 27 родители подписали!!! след като получат Акт 16 и ако това стане до април месец. Нормално е да искаме това за децата си. А април дори и да ги върнат вече няма да има чак толкова мухъл. Не мисля че друг ще го иска повече от нас родителите.

# 5
  • София
ти в ново строителство нанасяла ли си се? Защото аз се нанесох преди 4 години. Реално ремонтираното крило си е като ново строителство, защото се наложи да го изкормят и да направят антиземетръсна шайба, т.е. приемай че всичко - изолация, мазилка, част от стените - всичко е правено сега и изобщо не е изсъхнало.

Та за новото строителство - то отделя влага - когато се нанесохме в нашия блок, той е бил завършен 2-3 години преди това, измазван 1 година преди това, т.е. имал е поне година да съхне - е, няма такава влага, така че не съм убедена, че желая децата ми да бъдат преместени точно сега в това ново крило.

Но дори и да ги преместят - нали не мислиш, че в новото крило могат да се преместят всички 6 групи? и нали не мислиш, че за 3-4 месеца ще ремонтират цялата детска градина, дори и да им отпуснат пари от общината? Старото крило също не може да вземе Акт 16, понеже и то няма противоземетръсна шайба, т.е. започне ли ремонт трябва да се правят и шайби, а практиката показа, че всичко това отнема 2 години и страшно много пари... изобщо мисля, че някой ви настройва точно понеже като свърши ремонта на новото крило и ще секнат парите за ремонти и реконструкции, а те текат от 3 години, както вече писах  Peace

а относно това
Съветвам ви да не записвате децата си в 34 ОДЗ БРезичка в Дианабад-там не е позволено да се влиза вътре
ако може да ми кажеш, в коя градина е разрешено да се влиза вътре и колко вътре имаш предвид, защото аз например съм против родителите да влизат вътре и да обикалят до групите, при положение, че точно в момента обувките им са мръсни и ще разнесат кал, по която детето ми ще стъпва с пантофите си?

и последно - влез в ИСОДГ и виж, колко деца чакат за тази детска градина - искаш те да продължат да си стоят в къщи, а нашите да се преместят, като изобщо не се интересуваш, че тези деца също трябва да ходят на детска Peace

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 16:40 от Дзвер

# 6
НЕ, смятам че е редно да СЕ направи ремонт, защото моето дете вече излиза от градината, но следващите ще са в по-лошо положение. Смятам че не е редно да се оставя старите сгради да са с падащи и течащи покриви и т. н. не визирам само нашата, и ПРИОРИТЕТНО да се отпускат пари за нови. Смятам, че не е редно да влизам в градината с обувки и че тр да ги събуя Peace и че е мое право да видя къде оставям детето си. Смятам че ако това продължава в бъдеще ще се наложи така или иначе ремонт на това крило, но ще излезе много по-скъпо. Считам, че Е редно да се вземат мерки, а не да се отлага само заради това че няма места в ДГ.
Смятам, че някой доста дълго е отлагал, з.д. се стигне до тук. При некачествен ремонт- както е в случая си има опции- не е направено необходимото.

# 7
  • София
ама нали ти казвам - от три години тази детска градина получава пари за ремонти, до кога смяташ, че трябва да продължи да ги получава? Явно проблемът не е в парите, не мислиш ли?

Вие явно сте на втория етаж - на първия положението е доста, доста по-добро, но аз така или иначе мисля щерката да бъде в новото крило  Wink

# 8
Подписка до сега при мен не е идвала, кога и къде я подписвате?

Съгласна съм, че трябва ремонт, но единствената опция така като гледам е през лятото, когато градината затвори. Ако за тогава може да се организират ще е добре, но се съмнявам.

Не съм се качвала скоро в групата да оглеждам, всъщност изобщо нямам такъв навик. Къде точно са черни стените? Да вземем някакъв препарат с който да се напръска през почивните дни или нещо подобно... Ако има нужда от нещо, кажете. Понеже вече мъжът ми го води и взима, рядко бих се засякла с някоя майка.

Както казах- за директорката нямам лични впечатления, не ми се е налагало да контактувам с нея.

# 9
ама нали ти казвам - от три години тази детска градина получава пари за ремонти, до кога смяташ, че трябва да продължи да ги получава? Явно проблемът не е в парите, не мислиш ли?

Туй с парите- така е да. На втория етаж сме Sad
Добре де, защо три години според  дир-а че няма пари? Даже сме я питали, кажете ако тр нашата подкрепа като родители- тя казва- аз сама ще се оправя. Явно много ми е писнало от лъжи и сега като гледам новото фоайе пред дир. кабинет. Явно това е важно .

Подписка до сега при мен не е идвала, кога и къде я подписвате?

Съгласна съм, че трябва ремонт, но единствената опция така като гледам е през лятото, когато градината затвори. Ако за тогава може да се организират ще е добре, но се съмнявам.

Не съм се качвала скоро в групата да оглеждам, всъщност изобщо нямам такъв навик. Къде точно са черни стените? Да вземем някакъв препарат с който да се напръска през почивните дни или нещо подобно... Ако има нужда от нещо, кажете. Понеже вече мъжът ми го води и взима, рядко бих се засякла с някоя майка.

Както казах- за директорката нямам лични впечатления, не ми се е налагало да контактувам с нея.

Проблемът е в спалното. Около прозорците е черна стена. Общината е отпускала всякакви препарати- но неуспешно. Нови тапети, латекс против мухъл- неуспешно. Предлагахме дори да чистим сб и нд. Дали са им две печки с реотани за спалното защото заради влагата там не може да се достигне опт. Т.
С другите мами се виждаме за кратко всяка сутрин като оставим децата. Ще ти пиша на лични Peace

# 10
  • София
ами... защото парите не отиват по предназначение според мен. Рових в ИСОДГ, за съжаление са махнали от предишните години отпуснатите средства за градините - 34-то ОДЗ Брезичка присъства всяка година, откакто синът ми е там, значи вече 3 години всяко ляко правят ремонти... уж хидроизолация бяха сложили, уж не знам какво... истината е, че миризмата на мухъл от дрехите на сина ми изчезна, първите две години беше кошмарно, но пак казвам - той е на първия етаж - там съм влизала - няма мухъл, няма черно, не текат таваните и в помещенията е доста топло. В яслата е същото, леглата не са им стари, пижамите и на двамата не миришат на мухъл /първа и втора група на сина воняха ужасно.../. Управлението на градината е под всякаква критика - какви бяха тези сборни групи - защо в Радост ги нямаше? Както и да е - наистина новото крило също ще бъде влажно, аз лично много мисля, дали ситната да остане в групата на големия догодина като стане първа група или в новото крило - там според мен влагата ще е ужасна... та вие сами си решавата - сега разбрах от сина - и той знаел за подписката  Simple Smile
Само внимавайте - директорката е ужасно комбинативна и хитра... притеснява ме това отново искане на пари - мисля, че там доста пари по ремонти изтекоха не където трябва

# 11
Цитат
Само внимавайте - директорката е ужасно комбинативна и хитра... притеснява ме това отново искане на пари - мисля, че там доста пари по ремонти изтекоха не където трябва

Да, това вече го разбрахме.
За съжаление в нашата група е най-зле. Има и деца с астма и алергия към хлор и др алергии- препаратите с които пръскат срещу мухъл.

Цитат
сега разбрах от сина - и той знаел за подписката  Smile
Simple Smile Правя си съответнвите изводи!

# 12
Ние сме от новите приети. За нас беше толкова важно да ни приемат, че дори съм съгласна да се сменим. Т.е. да си пратя детето в "мухлясалото" крило, а старите групи от деца с повечко точки да се настанят в новото. За мен най-важно е отношението към детето ми. Всякакви ремонти, пари, кой какво прибрал и т.н. не са мой проблем. Искам дъщеря ми да има детство с много деца, а не да стои с баба си по цял ден, защото мама и тати работят, а другите деца са на градина... Изобщо не споменавам децата, които изобщо няма кой да ги гледа и мизерстват, защото единият родител не може да започне работа. Те сто процента ще се сменят с вашите деца в "Брезичка". Мисля, че това е решение и за двете страни, предложете на следващите в списъка своето място и останете в къщи с децата си, за да няма алергии и астми.  Rolling Eyes
Да отбележа също, че не искам да засегна никой. Само изразявам друга гледна точка.

# 13
  • София
Ние сме от новите приети. За нас беше толкова важно да ни приемат, че дори съм съгласна да се сменим.
Радвам се на ентусиазма ти, ще си говорим пак след две години  Wink

истината е, че понеже ние нямаме проблем с мухъла, мен повече ме дразнят сборните групи - не свърши това сборуване - сутрин гледам деца, които вчера са били в едната група, днес вече са в друга група, в друго крило... направо ги побъркват - умирам от ужас за догодина, когато и щерката ще я размотават така ooooh!

# 14
Проблемът с мухъла ще бъде решен. Отпуснати са пари. От РИОКОЗ ни увериха, че няма основание да се разпръсква групата, и г-жа директорката я е затворила защото там положението било най-зле. Предписано е да се пръска в Събота и Неделя и че се чакат подходящи климатични условия и санирането ще стане бързо. Но това би трябвало да е официално изнесена информация от Директорката до родителите.
От началото на учебната година до сега една и съща група /Трета „А”/вече общо 2 месеца/един преди Нова година и едни след Нова година и по-точно от 15 януари до сега/ е разпръсната по други групи, в резултат на което  образователният процес в цялата градина е нарушен. Налице са редица организационни пропуски в детската градина. Много често се случва родителите да не знаят  къде да си оставят децата и откъде да ги вземат. Вчера има и един случай на върнато дете от трета „А”група  с мотив, че няма места в градината по другите групи. Родителите не получават никаква  информация, докога ще продължава това положение.
Каквото и да са причините за това положение е недопустимо да не бъдат информирани родителите. Напоследък се информираме чрез разнопосочни слухове от госпожите в Детката градин, които ни объркват още повече.

Tristia Честито. И успех с адаптацията Peace

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 11:11 от Fanni

Общи условия

Активация на акаунт