Празника на любовта с Юлчето посрещаме сега!

• 21 902
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря Ви за честитките,момичета HugАз пък пожелавам на всички ни здрави дечица и много усмивки Heart Eyes

Почерпете се с домашната торта за моят РД,по поръчка на кака Ивон:

# 136
Ади, страхотна торта!
Сигурно много й се радва госпожицата ви Simple Smile

Малката още има колики като хапна цитруси, хем през кърмата минава само. Не бих пробвала да й давам директно скоро време.

# 137
  Ади,браво за тортата!  Hug

scarly,и аз не бих бързала с цитрусите. Peace

# 138
  • София
ЧРД Ади! Много хубава торта си направила. Да глезиш все така любимите си същества!

tiramisu, авокадото го комбинират с плодове (круша, ябълка или банан; портокал или киви по-нататък). Също и с млечни продукти (нискомаслена извара, кисело мляко 2%), когато се въведат. Дава се сурово - пасирано или намачкано с вилица, а може и върху филийка хляб с други добавки, по-нататък. Ние също не го ядем, но сега покрай бебето може и да го проядем.

bobbi_bobbie, предполагам че след 6 месеца вече може по-смело със захранването. Аз съм малко шубе и затова не бързам хич. Въведох 1-2 зеленчука, почнах оризова каша, ще въведа тиква тия дни. В 7-ми месец ще въведа месо и глутен, а жълтък - към 8-ми месец. Пюрето го пасирам с вода, да стане с консистенцията на боза. Добавям и няколко капки олио. Яде около 60 - 90 мл. пюре, но аз го кърмя преди или след. Ако има морков в пюрето, би изял и много повече, но нещо заподозрях моркова за едно пъпчици и го спрях. Въпреки това пак се появява тук-таме по някоя пъпчица. Дали е от картофите? Те са пресни картофи, но пък био.

# 139
 Вижте това: http://www.youtube.com/watch?v=i5spDMiN9vQ&feature=related   Simple Smile))

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 22:24 от krisi_b

# 140
diman, къде ви се появяват пъпчици? Че и аз заподозрях едни при нас. Нашите са по едната буза и около ушите. А ушите много лошо ги чеше, където са пъпчиците.

# 141
Ади  newsm59. Желая ти всичко най-най хубаво.  bouquet Тортата е невероятна.

Питах в аптеката до нас за Деавита, казаха ми че ще има чак края на февруари.

И на нас ни излезнаха ситни пъпчици под пъпа, след като захраних. Мислех си че е от тиквата, но след като я спрях пак се появиха.  newsm78

Qkova имаш един глас от нас. Много е сладка малката.

# 142
Ади, честит рожден ден и от мен!Да си жива и здрава, и всички покрай теб! страхотна торта си спретнала  Simple Smile

Аз исках да ви попитам има ли други бебоци, които мятат нервно главата от ляво на дясно и обратното, и си дърпат ушите? От два дни забелязах нещо такова в Алекс, дори когато е будна го прави по някога  newsm78  Чудя се да го отдам ли на зъбите или още утре да звънна на педиатърката?

# 143
Зъби са по мое скромно мнение,някоя майка беше писала за такива симптоми,дано скоро ви мине зора.

# 144
  • София
Здравейте. От известно време чета инфо за грижата за бебешките зъбчета (може и да е коментирано тук но не открих) та се питах дали някоя от вас с бебета със зъбчета ги почиства Rolling Eyes. Правело се със специална бебешка четчица която се слага на пръста. Аз съм все още в чуденка но може би ще потърся такава четчица и ще пробвам след хапването на плодово пюре следобед. Надявам се да не стресирам детето де. Споделете ако правите такова почистване.

Ето и малко инфо по темата който го интересува : http://www.deteto.info/articledetails.aspx?id=361

Честито и от мен на рожденничката  newsm67, тортата е прекрасна Peace

SvetlaV ние само си дърпаме ушите, не мятаме глава. Прави го само когато суче.

# 145
За режима, ние сме все още само на кърма, като мисля, сряда - четвъртък да захраня с картофче, та режима ни сега е:
8:00 - 9:00 кърма
към 11ч се приспиваме на гърда докато яде - кърма
после към 14ч пак заспиваме на гърдата - кърма
след това към 17ч пак ядем приспивайки се - кърма
20:30 - 21:30 кърма
22:00 - 22:30 кърма
23:00 - 24:00 кърма
1:00 - 1:30 кърма
2:00 - 2:30 кърма
3:00 - 3:30 кърма
4:00 - 4:30 кърма
5:00 - 5:30 кърма
6:00 - 6:30 кърма
7:00 - 7:30 кърма

Като се случва и да разредим храненията на 1:30 - 2 часа през нощта, но е рядко  ooooh!
Иначе през деня спинкаме 30 мин - 1 час  Whistling

В дните когато се случва да повръща, по препоръка на педи, давам вечер малко оризова каша, но това не значи, че спим повече, пак режима на хранене ни е на 1 - 2 часа  Rolling Eyes

# 146
Ади, честит рожден ден и от мен!Да си жива и здрава, и всички покрай теб! страхотна торта си спретнала  Simple Smile

Аз исках да ви попитам има ли други бебоци, които мятат нервно главата от ляво на дясно и обратното, и си дърпат ушите? От два дни забелязах нещо такова в Алекс, дори когато е будна го прави по някога  newsm78  Чудя се да го отдам ли на зъбите или още утре да звънна на педиатърката?

И ние си дърпаме ушетата от около 1 - 2 месеца, докато спи и докато е будна, а и докато се кърмим  Peace, казах на педи да ни види ушичките, ама били добре и каза, че като оздравеем, ще ни изпише спрейче за почистване на ушенцата, защото само с клечките нямало как да се изчистят на 100 %  Peace

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 23:21 от Qkova(Elena)

# 147
Момичета, благодаря ви за бързите отговори   bouquet
tiramisy , зора те първа предстои  Laughing  , и то не само при нас  Laughing
kydravoto , благодаря за споделения линк   bouquet

# 148
  • София
Стоун, първо - на крачетата, видимо, по няколко и на двете крачета. Минаха на другия ден, но пък всеки ден се появява по някоя друга пъпчица - я на личицето, я на гръбчето. Може би просто е все още трудно на храносмилателната система да обработи тия чужди храни. А може и да е съвпадение - кожата на беб е много бяла и чувствителна.

Светла, нашият си е мятал главата, но ушите не си е дърпал.

# 149
SvetlaV, щом си подърпва ухото, бих се обадила на педиатърката. Това е един от признаците на болки в ухото, а ушните инфекции са си опасни при малки бебета. Може и да е от зъби, но лично аз бих искала преглед лично за мое успокоение  Peace

Леле, Qkova(Elena), ти кога спиш  ooooh!

Адииии, омазах с лиги монитора  Joy Много вкусно изглежда тората, а и е шоколадова, мммм Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт