Празника на любовта с Юлчето посрещаме сега!

• 21 527
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
при нас еднта педи препоръча след 8 навършени месеца (след въведени жълтък и месо), другата педи - каза да го въвеждам вече, но аз ще изчакам следващата консултация с първата педи - да обясни как -  newsm78 и аз не знам още  newsm78

Ще те помоля да споделиш след консултацията...

# 511
ужас аз съм въвела и грах, и спанак, и броколи  Embarassed ама реакция не е имало, но то си е до детето.
За глутена се започва с овес, после ръж, ечемик и накрая пшеница. Може да прочетеш тук http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 512
глутен,тук в Испания,казват от 7-мия месец вече може  Peace (каши,бисквитки,хляб) За жълтък още на са ми казвали кога да го въвеждам.Но аз от мама зная,че е алерген  Peace Тя е мед.сестра.
плодови пюрета, правя ги от пасирани,измити и обелено плодове.Така ми казаха да ги правя и аз като Алена,смятам,че по-добре суров плод с витамини  Peace Слагам 1/2 банан,1/2 круша,1/2 ябълка.Казват ми да слагам вътре и сок от мандарина и портокал,но........ малкия с тази екзема,не смея. Зеленчукови пюрета правя сега от картоф и зелен боб, с 1 лъжичка зехтин и пасирам.Може и малко водичка от бульона,без сол.Но купешките са със сол,а ще пътуваме до Мадрид и ще трябва да давам купешки.
за спанака,целина,,това са едни от храните,които ми казаха да не въвеждам  Peace

# 513
  • в 1001-та нощ
при нас еднта педи препоръча след 8 навършени месеца (след въведени жълтък и месо), другата педи - каза да го въвеждам вече, но аз ще изчакам следващата консултация с първата педи - да обясни как -  newsm78 и аз не знам още  newsm78

Ще те помоля да споделиш след консултацията...

Ще кажа, разбира се  Hug "признавам" си лесно  Peace

Елена - и аз мисля, че ако се спреш на форма на консервиране - ще е по-добре във фризера, от колкото в бурканчета!

Може да "жертваш" 1 ябълка и да обработиш парченца по-различен начин (бланширано, на пара и сурово и във фризера и в бурканче) - после да видиш как ти харесва (като отвориш бурканчето и от   фризера)  Hug Peace

# 514
Днес  успях да направя плодово пюре от боровинки , ябълка и малко банан . Но на любимата ми блузка на бебо сме спретнали едно.. абе направо си е леке  Mr. Green Laughing
Някой знае ли някои подходящ препарат които ще отстрани въпросното леке . Има доста био-препарати , ама колко са био и кой върши работа  newsm78

# 515
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз днес за първи път дадох жълтък. Въведох го 2 седмици след месото. Количеството бе колкото грахче или 1/8 жълтък. За сега няма реакция  Peace
Ябълките на мен свеки ми ги приготвя - сварени са като компот, но без захар - само плод и вода.
За кг и на мен ми е болна тема сега съм 58, влезнах да раждам 75 и излезнах от болницата 64. Преди коледа бях станала 57, но след празниците вече бях 60 Sad тази седмица се теглих пак съм 58, но нямам много време да сготвя и да ям тези дни. Днес например в 15ч. ядох милинка от една закусвалня, че цял ден не бях яла  Rolling Eyes
За глутена - аз мисля да го въведа с каша - ще дам 1 лъжичка каша с глутен и ще дохраня с безглутенова, после ще увеличавам количеството, докато стигна до цяло хранене с глутенова каша. Така ми обясни Vivi в темата "с какво захранихте и кога"

Ох, щях да питам нещо...айде като се сетя

# 516
  • София
Elena ако все пак държиш да слагаш в бурканчета да ти споделя как ги прави моето свеки от което имам две щайги с бурканчета ябълка. Значи тя ги настъргва на ренде, слага в бурканчетата (които са на винт тип Ганчев а не примерно Хип) и стерилизира, не налива вода в бурканчето. Самата стерилизация я прави така - в тенджера ги нарежда налива вода малко над бурканите и ги слага на котлона. След като заври водата се засичат 25 минути да врат. Като изтекат минутите бурканите се вадят със щипка и се нареждат върху кърпа с капачката надолу. Това е.
 А аз като давам на детето пасирам защото като е настъргана е на едри парчета.

# 517
Аз днес за първи път дадох жълтък. Въведох го 2 седмици след месото. Количеството бе колкото грахче или 1/8 жълтък. За сега няма реакция  Peace

И ние днес, но месо не сме въвели  Peaceмисля след 2 седмици месото

# 518
  • в 1001-та нощ
evita72  newsm78 newsm78 newsm78 струва ми се, че моментът с пюрето - ще бъде овековечен на блузката Wink)));

все пак каъв цвят е? т.е. препрат за бели или цветни търсиш?

Момичета, тези, които въвеждат месо - само до заек и птици ли спирате или ще продължите и с телешко, свинско, риба .... сега?  newsm78

# 519
Мммдам май си права Алена , за мое съжаление . Тази блузка ми е сантиментална , от големия бате , после малкия  Grinning обаче беше като чисто новичка .. е беше спомням си дори случки със малките като са я носили , и днес за беля я облякох на принцЪт ии той се поосТара  Laughing с моя помощ .Небесно синьо е със слако зелени кантове и с един скиор мечок  Mr. Green Леееле не е истина колко отделих за една блуза  Embarassed

# 520
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
хайде сега замеряйте ме с камъни, аз вече втори път пера с ариел гел капсули
Обаче петното от ябълка на белия лигавник не се изпра, което ме накара да се замисля - праховете ли наистина задобряха или храните ни станаха само оцветители? Защото домашно сокче от ябълка не се изпра, но аз като се изцапах с купен такъв се изпра....

# 521
  • в Кошера
Аз си ползвам Вениш за петната Mr. Green Хич не е БИО и ЕКО, ама ми върши работа  Grinning

Засега съм й давала само тиква с пуйка на Хипп, мисля пиле после  newsm78 За заешко и телешко ще изчакам известно време  Peace

# 522
Днес  успях да направя плодово пюре от боровинки , ябълка и малко банан . Но на любимата ми блузка на бебо сме спретнали едно.. абе направо си е леке  Mr. Green Laughing
Някой знае ли някои подходящ препарат които ще отстрани въпросното леке . Има доста био-препарати , ама колко са био и кой върши работа  newsm78

аз лекета съм махала като пера дрешката с не БИО препарат и после я препирам с бебешки Wink) няма изпиране иначе Wink) успех

# 523
Момичета искам да попитам по колко каша и пюре трябва да яде 6 месечното бебе, горе долу??? Вашите по колко изяждат?  И още: трябва ли да заместя цяло хранене или да дохранвам с мляко всеки път??

Денислав за сега е ял само зеленчуци (готови бурканчета, разл. марки) Морков, картоф, пащърнак, тиква, броколи, тиквичка, карфиол.

Схемата е следната: 8ч АМ 180вода+6л
                                   11ч АМ 180
                                   14ч пюре, но не иска много и додавам мляко в зависимост колко е изял
                                   17ч оризова безглутенова безмлечна каша 1 с.л. + 60мл АМ
                                   20ч АМ 180мл вода + 6л. мляко

Благодаря Ви Wink)

# 524
  • в 1001-та нощ
.... Леееле не е истина колко отделих за една блуза  Embarassed

неееее  ooooh! ooooh! ooooh! отделеното време не е за "една блуза", а сантимента в нея ....преживелици, спомени; иначе - за кое да е парче плат - не би ти пукало особено  Hug

и аз съм - да пробваш с вениш и после както си переш бебешките

Therisa - замерянето с камъни - поне да са от по-скъпоценните  Mr. Green - аз отдавна не пера бебешките със специален прах и отделно  Peace

airgirls - препоръките на педи са за 160 мл на 1 хранене, аз му правя толкова и не винаги ги изяжа, но и преди изпиваше по над 200 мл мляко, а сега не изпива и 150 мл ... оставям го да яде кокото иска и колкото често реши - не му правя режим, но той си огладнява през 2 часа, някой път и повече ...
препоръките са да замести хранене - постепенно и при нас е така

Общи условия

Активация на акаунт