Празника на любовта с Юлчето посрещаме сега!

• 21 495
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Честити половин годинки на Калоян и Мая , да са живи и здарви и да растат мнооого щастливи
newsm67

Честит рожден ден и на Stone 2009 много здрве и семейно щастие !!!

Wonderland, смяташ че проблема е в млякото , а не в броколите ....?

# 571
  • в 1001-та нощ
....Бе тея еко-био Хип,как са набутали чисто мляко в пюре за 4мес бебе. newsm78.

Shocked Shocked Shocked изумена съм - честно - дори да видя, че съдържа мляко - не бих допуснала, че е от животно  Shocked #Crazy Sick

П.П. дори се замислям да се пише до модератора на раздела за захранване - да има някакво предупреждение - поне в темата за пюретата  Shocked Shocked Sick

# 572
Звъннах на докторката и според нея няма как броколите да са дали някаква алергична реакция, тя го отдаде на това че от известно време сменихме душ- гела на Алекс със шампоан за тяло ...пак е на същата марка, и по този повод не смятах че е проблем смяната ....
Но наистина обяснението за млякото в пюрето за мен има по правдоподобно значение .......
Каза днес да сме само на мляко, от утре мога да му давам зеленчуците от които няма проблеми
Кога мога да дам пак броколи/ без мляко този път / , или да не му давам изобщо ?

# 573
  • в 1001-та нощ
Ние коментираме, че млякото в пюрето не е мляко адаптирано за бебета - а като от магазина  Shocked

така, че броколи с бебешко мляко - трябва да е добре - ако виновно е млякото  newsm78

# 574
  • Бургас
Алена ами адаптето си е от краве мляко,то си е от животно.Просто прясното мляко не е адаптирано за малко бебе,там е разликата.
Криса и аз предположих,че ще е от смяната на нещо.
След малко ще махна снимките да не висят в темата,ако някой го дразнят.

# 575
Хубаво личен пример, алена, ама на теб кога ти беше термина и кога роди...

За млякото в пюрето изобщо не се учудвам. Теорията ми за всичко етикети БИО се опровергава напълно. Simple Smile Единственият начин да даваш БИО продукт, е да си го гледаш у дома (не комшията да ти даде). Всичко останало е етикет + повече пари. Нищо повече.

# 576
Ами направи го Alena, да не случи и на още някое детенце..... Praynig

# 577
Да се включа и аз по темата с пюретата.
Точно днес чета съдържанието на "зеленчуково пюре" на Ганчев - над 4 месеца
"Съдържание: 67% зеленчуци (моркови, зелен фасул, грах, картофи, домати), мляко, слънчогледово масло, вода." Объркана съм  newsm78
Майка ми го е купила вчера и аз днес отидох да попитам за млякото. И продавачката ми показа стар етикет на Ганчев за същото пюре и  на него пише: сухо мляко! Shocked
Достраша ме да и дам и купих на Бебивита - зеленчуци (царевица, картоф, морков и грах).
За пръв път купувам на Бебивита, иначе ползвам само на Гербер - те ми хареват най-много.
 Wink
Иначе да се отчетем за последната консултация на 14.01.2011
тегло 8.300кг (предния път беше 7800)
ръст 68 см (от 67см)
Педи каза в края на месеца да въведа месо, но аз избързах малко и  Ванеса вече хапва месно пюре почти всеки ден. Вече е яла:
плодове - ябълка, круша, праскова, банан
зеленчуци - броколи, картоф, моркоф, грах, царевица
месо - пуешко, телешко, заешко
каши - бананова на Слънчо
бисквити - на Плазмон - без глутен
зърнени храни - в едно от пюретата пишеше, че има ориз, но иначе не съм давала.

Режим - почти нямаме. Спи някой път по два часа за обед и по 30мин сутрин и следобед, друг път - за целия ден 1 час!!!
Хранене: сутрин кърма,
преди обед - сок морков и ябълка,
на обед - месно пюре или зеленчуково - около 80гр.,
час или два след това - кърма,
следобед - плодово пюре 60гр+кърма (но не непосредствено едно след друго),
вечер - кърма,
нощем - един или два пъти - кърма.
Незнам как ще го махам това нощното хранене, какво ли не пробвах вече... Thinking
Каша съм давала веднъж следобед, а жълтък - още не. Късно ли ще е ако и дам другия месец? Педи още нищо не е казала, но тя и каши не препоръчва преди седмия месец.

# 578
  • в 1001-та нощ
Mira 1919  Peace това имах предвид, макар, че какво да се разбира под "пълномаслено мляко"  newsm78 - едва ли имат предвид пълномаслено АМ  newsm78

Криса - ще дам знак  Peace

Диването - 1 месец и 3 дни преди термина - и да бях носила още 2 седмици - нямаше да е супер различно  newsm78 , мисля newsm78

П.П споделям напълно виждането ти за БИО продуктите, за съжаление - никак не ми хващат доверието  ooooh!  - по-скоро ми изглежда танц по гъдела на по-платежни манияци или загрижени хора

# 579
Точно това имах предвид, да се дават за пример реални жени  Hug
Браво момичета, че сте се възстановили така бързо   bouquet

Явно не се изразих правилно  newsm78

# 580
  • София
Честита половин годинка на Мая и Калоян!
Честит рожден ден , Стоун!
Честити зъбки на малките тигърчета!
Alena, леко съм тъмно зелена от завист. ООО, Мира пък няма и да коментирам oO. Много лесно родих, но затова пък скоро на снимка няма да ви се покажа Mr. Green
Мойто чаве пак нещо е наопаки. Има отдавна апетит и само ни дебне да ни бръкне в чиниите /от повече от месец/ => готова е за захранване. Но дори с костенурските темпове, с които я захранвам й докарах запек миналата седмица, а сега с преобладаването на круши и сливи 3-4 дена нещата продължават да са доста твърдички, извинете, но затова пък с яки болки. Привечер и нощем, особено - рев от болка. Та ние излизаме в почивка малко и ще я караме по 2-3 лъжички, само за компания. Как изкарахте бебоците от запека безболезнено, споделете моля!

# 581
# 582
Не става въпрос за 2 седмици а за 1 месец.  Peace

# 583
  • в 1001-та нощ
Azzzy, Калоян 1-2 пъти е имал твърди барабонки и се е напъвал ... със зачервяване и приплакване - давах разхлабващи сокове (бебевита) и чайове (блевит плюс гранулиран) + круша (истинска без варене или друга обработка - но като пюре с лъжичка) - оправи се и двата пъти за часове - на другия ден ака нормално

запича се от ориз - аз съм го хванала вече и го избягвам, но ако дам ориз - после давам нещо разхлабващо (не лекарство - а плод) и не сме имали повече проблем - проблемите бяха в началото на захранването;  newsm78 или може би той свикна с храната и не реагира така  newsm78

# 584
  • Бургас
ААА чакайте ,това е след 3 то раждане,след четвъртото,чакайте снимки 2012 Joy Joy Joy
Аз пълномаслено мляко не давам и сега на децата си,за мен е супер вредно.Имам племеник който на 7-8 години направи алергичен шок от маслено мляко,а е дете без алергии и проблеми.
И да споделя,аз буквално за 3-4 седмици качих най много килограми,до 35 седмица бях ок,и от там до 40 стана страшно,но винаги съм била така,вече не ми и пука.

Общи условия

Активация на акаунт