Отговори
# 315
Аз съм писала и преди, но ползвам почти на всяка смяна, кремче за подсичане (което свободно мога да нарека и мехлемче) на Др.Павлович. Оригиналния крем е сръбски, и е много ефективен, състава му е главно от Вазелин, Ланолин, Бисаболол (има го в етеричното масло на лайка), бадемова вода. Аз с него си мажех и корема по време на бремеността и нямам нито една стриичка  Peace  В Македония почти всички мажат дупетата на бебетата с този крем, и никой от моите познати не се е оплаквал за подсечено дупе  Wink

# 316
Бебославче, а това кремче- мехлемче в България може ли да се намери newsm78

# 317
Катенце, утре ако не забравя, ще проверя в нашата аптека дали има Деавит, но май ще ти е малко далечко от Надежда до Дружба 2.  Thinking

# 318
Моята мас не мирише, понеже е преварявана 9 пъти.
Майтапа настрана, не искам да убеждавам и налагам мнение, но наистина помага.
Вече я предпочитам пред Судокрем-а.
А също така в една купичка съм си забъркала мас и хлебна сода и всяка вечер след баня мажа ходилата на бебчо- превантивно, против изстиване. Не знам дали помага, но и няма да му навреди.
Склонна съм да предпочитам бабини деветини, читавите де, отколкото да си мъча детето.

# 319
Бебославче, а това кремче- мехлемче в България може ли да се намери newsm78

Има го, аз преди няколко дни го видях тук в един бебешки магазин. Но не обърнах внимание каква му е цената. Като се стопли времето ще ида до там да видя и ще взема да го пробвам.

А също така в една купичка съм си забъркала мас и хлебна сода и всяка вечер след баня мажа ходилата на бебчо- превантивно, против изстиване. Не знам дали помага, но и няма да му навреди.

Прочети ми предния пост, там писах какви могата да са последствията от маста  Peace

# 320
  • Пловдив
на Ники когато беше много зачервено се излекува чак като взех да мажа с Тридерм.

На сестра ми една приятелка е в Германия ,и я е питала дали може да прати оттам витамин Д.Момичето е питало и й казало ,че там се предлагали  Вигантол капки  12евро,които били само с рецепта ,и Вигантолетен на таблетки-1000бр за 2 евро някъде.Таблетките се давали по 1 таблетка дневно.Чували ли сте за такива?

и още един въпрос-докога ще преварявате водата за пиене?една педиатърка ми беше казала,че след 3 месец било хубаво да се дава изворна вода

# 321
еййй, един ден човек да не ви прочете и изписали фермани....

за стряскането - знам, че бебетата записват на харддиска по време на сън, т.е. сънувайки, запаметяват живота, ако може така да се каже...
за дупето вече казах - мажа само, ако е зачервено. Старая се, когато е наакан, да го мия - при всички положения е по-добрият вариант от мокри кърпички
за Деавита - какво, мислите, може да му стане след първия месец отворен?
beru6ka , гадна работа, дано се оправиш мнооого бързо и самосебе си, да не се налага да пиеш разни илачи  Hug
мимоза, знаех си аз, че всичко ще е наред!!!
за лапането на ръчичките -  моят определено си смуче пръстчето и то така звучно, че цепи мрака с мляскането си. Ние много упорито се опитваме да набутваме бибата, но той плюе и пак пръстчето гледа да лапне. И все лявото е обект на желание
daryl hana , категорично подкрепям берушката
а за разделянето на вниманието м/у двете деца - и аз като m@m@ се занимавам повече с големия. На моменти ми е много съвестно спрямо малкия, но баткото е от хората, които правят така, че всичкото внимание да е за тях... Засега, освен, че ми е гузно, няма друг проблем, но с времето как ще се оправям, не знам...

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 23:18 от мише

# 322
Абе това не беше ли оная докторка, дето те караше от втория месец да даваш сокче , щото кърмата не биладостатъчно богата на полезни вещества? newsm78 Що не и предложиш да дойде да ти гледа детето между 12 и 6 да ти покаже нагледно как да премахнеш двете хранения?

kapri_z,
цък, тоз път не е моята.  Тя Константин не го е виждала вече повече от 1 месец. Другия доктор ми обясняваше, че му е ясно, че било трудно да го откажа, навремето неговия син като го отказвали много плачел.  ooooh!

Момичета , да ви питам децата ви стряскат ли се докато спят , но без самото стряскане да е причинено от външен дразнител? От известно време забелязвам, че Алекс направо подскача в кошарата си докато спи. Днес го забелязах и в люлката.В стаята тихо, телевизорът спрян , той спи и изведнъж се стресна , продължи да спи и след малко пак така, че и си цупи устничките да плаче на сън.

Моето дете понякога проплаква на сън, много жално и цупи устнички. Иначе се стряска, но само от шум.

Имаш страхотни орхидеи! И аз съм им почитател. Имам 4бр. 2 цъфтят в момента и създават супер настроение  Joy.

miMozzza, супер, че всичко е минало ок!  Hug

kami27,  welcome

Виждам коментираме козметиката - къпем се всеки ден с душ-гел на Себамед, сега го сменям с А-дерма. Пробвах да мия главата през ден, но на втория ден детето не изглежда чисто. Имам мострички на шампоан за коса на Себамед - доволна съм и мия с тях.
През деня дупето го мия на всяка смяна на памперса - после мажа гънките с олио на Себамед, а дупето  с крем за под пелени на същата марка. Пробвала съм да не мажа дупето, на като се наакаме после по-трудно се мие. Досега сме се зачервявали само веднъж  по гънките и то преди повече от месец. Доволна съм от продуктите, детето ми има чист и здрав вид. По принцип съм много за миенето, по-добре отколкото само с кърпички.

Лека нощ на всички!  Hug

# 323
Тая вечер почвам да прекалявам, ама като ме пусне мързела да пиша нямам спирка  Mr. Green
ММКа аз мойте пелени преди да ги сложа в пералнята ги изплаквам с вода и ги търкам с едно сапунче против петна, майка ми го купува от някъде и е много ефикасно, около 2 лв струва, но е много голямо.

# 324
забравих:

booboo's mama, жестока количка! ЧЕСТИТО!!! Каква марка е?

# 325
  • В две мънички очи...
Ох освен и аз да го търся този доктор Павлович че дано се оправят тези пъпчици. Иначе и аз го мия даже гледам че на крачетата кожата му е суха и мисля че от честото миене е така ама той моя си е на почти всяка смяна наакан и няма търпение да сложа новия и да пръцне върху него  newsm78. Иначе оня ден го пробвах на гърне магласях се както пише в темата за ЕБХ и успяхме и вчера и днес като му дойде музата ме гледа дали ще скоча за гърнето ама то аз докато го взема той ги напълнил.

# 326
едно сапунче против петна, майка ми го купува от някъде и е много ефикасно, около 2 лв струва, но е много голямо.

Ползвам сапуна за петна на ДМ . И той е там някъде като цена и е супер ефикасен за всякакъв вид петна.

Боже днес направо ме е хванала сънна болест  ooooh! Щях да наваксвам с четенето , но явно няма да я бъде  smile3507

Лека и спокойна от мен  Hug

# 327
  • Торонто/София
момичета - мерси за коментарите - количката снощи ми я донесе мъжа ми и съм много доволна - само че ще седи в мазето прибрана докато успее да се стопли достатъчно навън  #Cussing out
марката е  Maxi Cosi а модела е Foray - и на мен много ми е захаресвала още от миналото лято ама все не се решавах че нали имаме друга - обаче другата ни създава големи проблеми при пъхането в колата та ще я продавам с най скоро време  Mr. Green
капризче - твойта сестра ми е комшийка - вярно че след -35 на 0 градуса все едно че е лятно време - аз без шапка с разкопчано яке отдолу по тениска - ама така е - по принцип тук като стане около 10тина градуса тръгваме по жапанки и шорти (аз есента докато не падне под 5 градуса нюкъде си ходя боса)  Whistling
ние пак сме на всичката козметика на Johnsons и за баня и за мазане и съм доволна - няма зачервена кожа - иначе се къпем през ден - през останалото време с мокрите кърпички
мимозке - радвам се че всичко е минало добре
и на мен като ми дадоха резултатите от теста камък ми падна от сърцето - бая се бях притеснила
на който е на Фейса - най накрая сложих снимки от ремонта - имам и още малко да слагам но човек добива добра представа през какво минахме 6 месеца  Crazy
ние отиваме на пазар сега - до после момичета  Hug

# 328
  • Карлово
MIKI....бебето ми плаче не на всяко хранене например нощно време не плаче.Давам и от шише пак ресултата е същия.Днес суче в началото хубаво и после започва да се дърпа и да плаче.Възможно ли е да е от лакомство прави много голями глъдки и се дави и се чува как силно преглаща....Храня я през 3 часа нощо време прави палза 6 часова.Да давам и залъгалка и водичка по точно чаиче.Сменям позите за каквито се сетя. Водих я при лекарката да и види устичката чистичка е.Ще пробвам със затъмнената стая.Мерси за отговора
macorana, опитай временно да премахнеш залъгалката и шишето. Има вероятност бебето да се обърква от различните начини на сучене и това да е причината да се сърди.
Аз да ви се оплача - от вчера ме наболява едната гърда (ей сега като почнах да пиша, се сетих, че и преди ми беше ставало така, нещо като де жавю получих) Та значи като натъртена я усещам, и една такава досадна болка, както когато ми слиза кърмата. Няма бучици, но все едно отвътре някакво напрежение осещам. Май съм я притиснала докато съм спяла, миналия път това беше проблема. Обаче сега повече време стана, а и е по болезнено. Някакви съвети как да оправя положението.
Берушка, ако е вазоспазъм, болката е доста силна, предимно след кърмене и между кърменията. Зърното побелява след като излезе от устата на бебето, но не излиза бяло, а побелява от няколко секунди до няколко минути. Студът влошава ситуацията. Затова се препоръчва веднага да се прибере гърдата и да се слагат сухи топли компреси, напр. чорап, пълен с ориз и загрят в микровълнова за около 45 сек се поставя върху кърпа върху зърното. Да се избягва кофеин и никотин.
Възможно е и да е просто запушване на каналче, което ти да хващаш в начален стадий, не е задължително да усещаш бучка. В този случай масаж на болния участък в посока към зърното по време на кърмене, предлагане по-често на болезнената гърда, ходене без сутиен по възможност, да не се спи дълг овреме в една и съща поза.

# 329
  • В две мънички очи...
booboo's mama, ремонта определено си е струвал. Много ми хареса как сте направили стаите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт