Кратко и рядко срещано име за момиченце

• 48 417
  • 447
  •   3
Отговори
# 375
Иначе Мия е чудесно! Малко ще трябва да повтаря и да уточнява, че е с М а не с Н, но ще се справи Simple Smile
Ще трябва често  да уточнява и дали е с А или Я накрая.
За такова кратко име, толкова уточнения малко в повече ми идват.  Stop
Освен това, самото име свързвам преди всичко с глагола и колкото и да се мъча не мога да избягам от тази асоциация.

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 10:11 от Ulia

# 376
  • София
Честно казано, майката най - си харесва Елина, но таткото не го харесва.
Затова се колебае - таткото харесва Мия и Дара... но ще видим...

# 377
  • София
Иначе Мия е чудесно! Малко ще трябва да повтаря и да уточнява, че е с М а не с Н, но ще се справи Simple Smile
Освен това, самото име свързвам преди всичко с глагола и колкото и да се мъча не мога да избягам от тази асоциация.

И аз така.... поне да е Мая. Ясно и по-хубаво е.
Дара ми е грубиянско...Елина го предпочитам с А, много близко като звучене, но за мен много по-хубаво...и краткото Али, Аля, повече ми допада от Ели, която ще питат вероятно - Елена ли се казва...то може и Лина ест...но това пък съвсем не ми харесва...

# 378
На мен пък най-малко ми харесва Елина, за разлика на повечето от вас. Имам чувството, че съм все рак, пък другите щуки.  Sad
spoko

# 379
  • край морето
Елина. /с М предпочитам Мина или Мая/.

# 380
Kaкто съм споменавала Елина ми е от най-любимите имена, гласувах за него Heart Eyes

# 381
Елина не ми допада до толкова, че един вид означава 'гъркиня'. Не, че нещо против гърците, но ми е безмислено, да кръщавам детето си гъркиня, сръбкиня, румънка или каквото и да е от този род. Води се и като видоизменено от Елена, но буквално си е гъркиня.

# 382
  • София
Ами то Елена е много по-хубаво от Елина Wink

# 383
Елина не ми допада до толкова, че един вид означава 'гъркиня'. Не, че нещо против гърците, но ми е безмислено, да кръщавам детето си гъркиня, сръбкиня, румънка или каквото и да е от този род. Води се и като видоизменено от Елена, но буквално си е гъркиня.
Права си. Peace
Освен това Елина е леко недовършено. По-добре Велина, Мелина, Нелина  Laughing

# 384
Ох, за това не се сетих.
Ударението е различно обаче.

# 385
  • София
То даже по разни сайтове именно това пише, че е значението на името...

# 386
Ами то Елена е много по-хубаво от Елина Wink
Съгласна Peace

# 387
То даже по разни сайтове именно това пише, че е значението на името...

Вероятно ако ударението е на "Е".

Елена ми е любимо име. Ако имах момиче, щеше да е Хелена вероятно.

# 388
На мен Елина не ми звучи недовършено, харесва ми като звучене, просто значението ми боде очите и слуха и някак не бих го пренебрегнала.

# 389
Сега се сетих за името Хана, хубаво ми звучи.

Общи условия

Активация на акаунт