Изчакайте последните момичета да гушнат своите ЯНУАРСКИ мъничета! - Тема 29

• 28 933
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Досега разглеждах албумчето със снимки - прекрасни бебчета си имаме, искам да кача и аз снимки, но не успявам - някой да ми помогне моля... Praynig

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Мадлен 81 - да си жива и здрава мила, много обичана, щастлива!

=Michelle=, благодаря миличка за отговора, значи нямам основание да се притеснявам, има време да заздравее напълно.

# 511
Момичета и консултанти от la leche liga (дано се пише така) незнам какво да правя, дадоха ми детето вчера и започнахме да се кърмим, но то свикнало с повече храна, а аз нямам толкова кърма първия ден разбира се и първо кърмене после дохранване, така няколко хранения вчера, едно днес и край детето вече го мързи явно да смуче и иска само шише, засмуква веднъж-два пъти и заспива или плюе или се лигави, не искам да го допускам това. КАКВО ДА ПРАВЯ СЕГА?
Моля ви, кажете сега не е яла нищо от 19:00, сега като мрънка я слагам на гърдата, не иска, връщам я в леглото, но скоро ще започне рев, чувствам се ужасно безсилна, как да постъпя? Да продължа да дохранвам и после в къщи дали ще стане там да ревем да не е в болницата?

Христиана, кураж и спокойствие!  Hug
С малко информация и подкрепа, се надявам да се успокоиш и да добиеш увереност в себе си, а спокойната майка е предпоставка за здраво и спокойно бебче Simple Smile

Разбирам, че в болницата на бебето е давано адаптирано мляко, вероятно с шише. Все още сте в болницата, така ли? А раждането със секцио ли беше?
Ти в момента най-вероятно имаш коластра, която е изключително ценна за бебето. В момента стомахчето му е много мъничко, така че и няколко капки коластра ще го заситят. Коластрата и кърмата обаче имат свойството да се усвояват сравнително по-бързо от адаптираното мляко, затова е възможно бебка често да дава знаци, че е гладна (да започва да изплезва езиче, да си върти главичката настрани, да поднася юмручета към устичката си). Още при първите признаци на глад можеш да я слагаш на гърда. Като цяло е добре да опиташ да държиш бебчето колкото е възможно повече върху гърдите си. Можеш да разтвориш нощницата си и да пооголиш бебка, за да се получи нещо като вариант на контакта "кожа до кожа" (когато майката и бебето лежат голи един върху друг или до друг). Завийте се двете със завивката и си лежете така. Важно е бебето да усеща аромата ти, кожата ти, да е близо до гърдите ти. Бебетата имат вроден инстинкт да сучат и с малко поощрение от твоя страна и много спокойствие, то вероятно съвсем скоро ще разбере кое е най-доброто мляко за него  Grinning

Можеш да изпробваш различни пози за кърмене, като прецениш коя е най-удобна за теб и бебка.
Прилагам статия по темата за правилно поставяне на бебето на гърда:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=45914.0
Тук можеш да видиш различни позиции за поставяне на бебето на гърда:
http://missby.wordpress.com/2007/12/04/position/
А тук можеш да гледаш кратък клип за правилното засукване - нослето на бебето трябва да сочи към зърното, за да може бебето хубаво да си отвори устичката и да захапе дълбоко зърното и голяма част от ареолата. Ако прецениш, че не е засукало добре, опитай да не буташ главата на бебето към зърното, а да преместиш цялото тяло на бебето навътре към гърдата. Ето и клипчето:
http://www.youtube.com/watch?v=Zln0LTkejIs&feature=related

Имам и въпроси към теб: Как се изхожда бебето? Дали изходи вече тъмнозелено до черно на цвят лепкаво ако, известно като мекониум?

Моля, дръж ме в течение как суче бебка и ми пиши за допълнителна подкрепа, ако има нужда!  Hug

# 512
  • София
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави бебчетата и да ви носят щастие и любов!
Мадлен, ЧРД, да си жива и здрава!
Биричке, много късмет!
Аз да се оплача, че продрисках беба, ядох някаква манджя с кисело зеле и после акото беше лепкаво  като дъвка. Вече съм на строга диета. Същото направих и с каката преди години - от 5-6 ягоди се изрина. Хем си знам ама пуста лакомия...
Да ви питам повръщат ли бебетата ви, напоследък все по често ми се случва вместо оригване да връща големи количества мляко.

# 513
  • ул. "Мечтание"
Виолини, честита да ви е малката Емилия! Много щастие да ви носи!  Hug  bouquet

Бире  Hug  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Мадлен, Еления, честит рожден ден, милички!  nbirthday newsm67  Gift  party023  bigdance2

Леле, тоя моя синковец както акаше по два пъти на ден, така сега вече ака на всяко хранене! Не мога да му смогна.  Joy Че и претенциозен, като омаже гащите трябва ВЕДНАГА да бъде преобут.  ooooh! Joy От де се завъди такъв чистник като батко си?  newsm78 Тия деца не са мои.  Crossing Arms

# 514
  • София, Лагера
Мис ю  Sad Не мога да чета. Мини мече спи, ама голямото  ooooh!
Дано успея после...

# 515
  • София
Здравейте на всички!

От доста време сме си вкъщи вече, но още не мога да седна да прочета и пиша.
Честито на всички нови мами!

И аз имам проблем с кърменето и моля Консултантите по кърмене и всички които могат да дадат съвет.

Ситуацията е следната - борим проблемите един след друг. Първо в болницата даваха на бебо АМ и той се беше научил да яде от шише. Като се прибрахме преборихме този проблем с малко упоритост. Оказа се обаче, че зърната ми са малко по-големички, а и гърдите ми се препълваха и бебо не е захапвал зърното правилно първите дни. В резултат - разранени зърна и педиатърката ми каза, че бебето ми най-вероятно гладува. Започнах да изцеждам преди всяко хранене гърдите си за да омекнат и се старая да "набутвам" гърдата си възможно най-добре за да захапе бебо хубаво. Мисля че се получава, зърната спряха да ме болят. Но бебето се храни по 1 час, суче винаги и от двете гърди и накрая винаги се върти и търси още (а гърдите ми уж омекват, което трябва да е признак , че е изсукал всичко). Понякога продължавам да му давам да суче докато иска, дори да стигнем до час и половина хранене. Той продължава да иска, и понякога връща ... Не знам дали е лакум или наистина не му стига.
И другото нещо - на училището за родители ни бяха обяснили, че ако акото на бебето е жълтеникаво значи то се храни добре. Ако обаче е зеленикаво и размазано като листо , значи гладува. Е, нашето е от втория вид и това много ме притеснява. Иначе почти винаги е акал и пишкал.
Моля за съвет, трябва ли да се притеснявам, че бебето ми гладува? И какво друго мога да направя, за да променя нещата.

П.П. Не знам дали има значение, но сме с колики още от болницата.

# 516
Евридика Благодаря за отговора, малко по малко се опитвам да се овладея, още сме в болницата, утре ни изписват, със секцио родих, да. Когато по ранните признаци за глад и дам да суче, тя не иска дърпа се, плюе и засуква съвсем за малко после пуска. Имам много кърма, цялата тека постоянно, и днес се кърмим на около час именно заради това, че не иска да суче повече, и като заспи, след час пак е гладна. От вчера снощи опитвам да я храня само с кърма, към 2ч. като се кърмихме дадох и съвсем малко АМ, за да не се събуди пак толкова бързо, защото пак не яде достатъчно кърма. Днес сутринта в 5ч. при първото хранене сука добре що годе и дотам, следващите рехави, но още не е яла АМ и се надявам да минем без, иначе от утре спирам задължително всичко изкуствено и ще опитваме упорито в къщи, а пък по-натаък дай боже режим да направим. Като се приберем ще разбера колко ака и колко пишка, но днес 2ри път се нааква, но за пишкането незнам, то наакване е силно казано де изтръцква се с цвят явно, видях го веднъж беше си жълто.

# 517
  • Русе
Виолини - честита дъщеричка   bouquet

Биричке - леко раждане  Hug

Мадлен, Еления, честит рожден ден!    bouquet

# 518
Виолини - честита дъщеричка   bouquet

Биричке - леко раждане  Hug

Мадлен, Еления, честит рожден ден!    bouquet

# 519
Еления ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН и на теб! Бъди жива и здрава, и много щастлива с прекрасните си дечица и семейство!  
Момичета, излизали ли сте навън с бебчетата? Педиатърката ми каза, че след 15-ия ден мога да изнасям Сами по за 10 мин на терасата, ама то сви студ и не съм го правила още... Rolling Eyes

# 520
Момичета,вчера  и аз се прибрах от болницата,на 22.01. се роди нашия син Максим ,тръгнах да раждам нормално,но се стигна до секцио.Преминах през през един малък ад,но си е заслужавало !

# 521
Нади честито ти бебче ,да ти е живо и zдраво, останалото /ада Ще zабравиШ   Hug

Биричке айди , време беШе ,отивай  с багажчето  и  успех , леко и бър3о

# 522
  • ул. "Мечтание"
Наде, да ви е честит малкия Максим!

# 523
 Честито на всички, които вече гушкат малките съкровища!  Да са ви живи и здрави и много щастливи!
 Опитвам се редовно да ви следя и да драсна някой ред, но моето зверче не ми оставя много свободно време. Когато е в мен заспива, опитам ли се да я оставя в леглото, ако не се събуди веднага, то в близките 5 мин. реве вече с пълно гърло. Не мога да обърна внимание на Марти, за което ми е много мъчно, мъжът ми тръгна скоро на работа, но май ще вземе още малко отпуск.
Етомира - аз имах подобен проблем, дълго си ходих с една болка в областта на гръдната кост, както и затруднено дишане особено нощем. Пращаха ме от кабинет на кабинет, докато накрая се оказа, че съм за невролог и става дума за ошипяване на част от прешлените. Пиши после как си и как е минал прегледа, дано не те мотаят много.
 В този ред на мисли, занимавах се с пилатес, вкъщи преди да забременея и се чуствах много добре, кога след раждане може да се започне отново по-интензивно физическо натоварване?
 Памперсите - ние ползвахме Памперс Премиум, но от вчера сме на Либеро и засега съм доволна.
 Az i ti - някъде назад обсъждахте педиатри в Студ. град. Ако имаш повече впечатления кои са добри в студ. поликника пиши, ако можеш. Къде по-точно в Дианабад сте?
 Момичета, ние сме на консултация и ваксинация в понеделник, но се чудя дали да ходим в това грипно време, вие как бихте постъпили?
 Много дълго стана, хубав ден засега.

# 524
  • В две тъмни очички
nadi-jo , честито еи бебче! Да ви е жив и здрав мъника!

Адис, ние си запазихме час за консултация на 15.02 от 18 ч. Това не е важно, исках да ти предложа нещо, така ще процедираме ние поне! Ще отидем двамата с таткото и той ще се  качи пред кабинета,а ние ще останем в колата! Когато дойде нашия ред той ще ми звънне и ние ще се качим в кабинета, така ще си спестим стоенето по коридорите с болни деца!

Emilly1212 ,аз малката я изкарах на 7-я ден на терасата! Стоим по 5-6 минутки обаче,че тея минусуви температури са кофти работа. От другата седмица обаче смятам да излизаме на разходки навън!

Общи условия

Активация на акаунт