Изчакайте последните момичета да гушнат своите ЯНУАРСКИ мъничета! - Тема 29

• 28 889
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Честито на Биричка, Виолина, Буболина и всички други, които съм пропуснала! Да са ви живи и здрави бебоците!

Честито на всички мишоци, които днес правят месец Hug
Елениа, честит рожден ден! Бъди много щастлива!

Бубе, можеш да пиеш Нурофен (чистия), който не се отлага в кърмата и парацетамол.

Вчера говорих с доктора ми за аналгина, който каза, че един аналгин не е проблем. Проблемът е, ако пием редовно.

Относно моите болежки - било невро-нещо си. Предписа ми Невробекс и Нурофен. Днес съм почти като нова. Според него (а и аз съм склонна да се съглася) съм си го докарала като вдигам пижамата за кърмене и кръстта ми остава гол. Сега се пазя повече.

Ива се сдоби с пъпна херния. Сега е с лепенка, която ще седи 1-2 месеца. Което е по-лошото, никак не е очарована. Снощи се пъна и рева от 6 до 12.

За погачата - с Яна не правих и сега ми се вижда нечестно спрямо нея. А и нямам къде да събера много хора в къщи.

# 601
Привет момичета!  bouquet

Честито и от мен на всички сладурчета, които днес стават на 1 месец!

За Елениа - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Бъди здрава и много щастлива! /бях те избързала и аз вчера/ Embarassed

При някаква болка единственото което пия е Парацетамол.

Тази нощ моето момче доста се буди, май все му се ядеше, беше се захлупил по едно време по корем, памперса сутринта му беше протекъл до ушите и пъпчето се беше намокрило, и бодито му беше в кръв - притесних се, но го почистих и се надявам да няма проблем! newsm78
Не е спал от сутринта, отивам да го поразнасям, че  почва да мрънка...

# 602

Момичета почерпете се за мое здраве,днес чукнах 29 GrinningДа ви е сладко!Благодаря за пожеланията.Чувствам се много специална от два дни ми честитите hahaha Hug

# 603
Jorji, аз също търсих дълго картинката, просто междувременно натиснах "Публикувай"  Laughing
Нека твоята Ветчо бъде много обичано и щастливо момиченце! Мерси за почепката!
(Много ми харесва името на Ветчо - прабаба ми беше Елисавета - красиво и гордо име!)

адис, не съм забравила, ама пропуснах  Laughing, в Студентска поликлиника почти никого не мога да ти препоръчам  ooooh!.
Може би един от най-добрите избори е д-р Пашева на ул. "Пъстър свят" в края на Студ. град(тя е GP на децата на Полинезия), както и д-р Елена Иванова в САНА. Нали знаеш, САНА е обособеното бивше педиатрично отделение на Студентска. В началото синът ми беше при д-р Иванова, бяхме доволни от грижите й, обаче тя събра безброй пациенти - просто не успяваше. Не знам как е сега, може да минеш през САНА и да видиш как са опашките... Иначе не е лоша като лекар, малко паникьорка идва, ама става. За д-р Йорданов (в същия кабинет с д-р Иванова, обратната смяна) съм чувала, че е много добър на слушалка, а това е от най-важните неща в тази професия. Обаче е резкичък, често направо груб, аз не обичам такива лекари. Останалите не препоръчвам, определено. Пробвали сме ги всичките, тъй като се въртяха на дежурства. Казват, че шефката им била добър лекар, но сега е само администратор, доколкото знам.
В самата Студентска поликлиника ми препоръчаха д-р Ралчев, но нямам лични впечатления. Отзивите са добри, обаче и не знам какъв опит има с деца.

Ние сме в самото начало на Дианабад, откъм Студ. град, близо до първата спирка на автобусите в квартала.

Евридик@, благодаря за бързия отговор.
За компресията - оказва се, че това е навик, който съм придобила при кърменето на баткото - така хем не се засяга нослето на бебето (гърдите ми сега са огромни, не, че бяха малки преди това Simple Smile), хем успокоявам напрежението, даже по-скоро болката в близките до зърното жлези на Монтгомъри, които са много чувствителни, но се влияят от известно притискане и допир.(бях питала по-рано Иви за тази болка).
Все пак не компресирам активно, просто придържам, но и притискам гърдата, не много силно.
Иначе натежава напред, запушва нослето на бебето, а и ме боли...
За двете гърди - в началото го правех, когато тя оставаше активна след като изпразни едната гърда. Сега просто заспива на гърдата, без да я е изсукала до край. Пробвах да давам и другата - и там заспива, ако изобщо засуче. А пък после се събужда и иска пак  ooooh!
За гушкането - тя е много гушкано бебе (у нас всички сме с нещо котешко, гальовно), постоянно има спор кой да я гушка и да й се радва. Там е работата, обаче, че бебето е с много изразителна мимика и, макар и притиснато в татко си, батко си, баба си, продължава да плаче, те й пеят, танцуват с нея, пак не спира, накрая я вземам аз, млъква в очакване с отворена човчица, обаче ако до 30 секунди не захапе зърното ревва отново. При това безутешно. Иначе не й се налага да плаче - прави мимики, ръмжи и пр., така че винаги можем да реагираме на недоволството й. Единствените мигове на плач са при почистване на нослето с клечка и преди кърмене, от нетърпение.
За зърната - редувам поза "люлка" с футболната поза, пробвахме в положение легнал и биологично кърмене (малко й се притиска нослето), но болка има, включително след кърмене. Там е работата, че огроооомната болка, която изпитвах втората и третата седмица при закърмването изчезна, но сега се случва по време на самото кърмене бебето да ми причинява остра болка (не разбирам механизма, сякаш не е хапане). Не е болезнено самото кърмене, боли след това и в моментите, когато тя ми причинява болка, например като си дърпа главичката назад, а стисва венчета. Рагади нямам, но зърната ме болят като претрито, като ожулено. Допирът ме кара да се чувствам по-зле. Може би има значение, че Снежи суче много енергично в началото, засмуква много силно, трудно преодолявам вакуума, който е създала, въпреки че прилагам техниката на натиск в ъгълчето на устничките.
Иначе в началото много внимавах да захапва и ареолата, сега тя така зверски смуче, че дори да е захапала само зърното, успява да си всмукне и част от ареолата.
Благодаря за търпението!   bouquet

# 604
мале, от 4 дни не мога да ви изчета, за да се включа Simple Smile

я ме светнете за тези пъпчета - ние не го пазим нашето, мокрим го, но позле почистваме със спирт и топоцин. то обаче вече доста се е прибрало и се чудя дали да слагам още топоцин, защото реално, за да сложа трябва да го отворя, а имам чувството, че после със спирта чистя само топоцина, нито кърви, нито нищо.

и мен малко ме е страх да спортувам, а коремът ми е като мекица, като се погледна и откачам. да не говорим, че имам 12 кила за сваляне  Shocked Shocked Shocked мъжът ми само ме успокоява, че има време, я как хубаво подпирам Дара на шкембето си Grinning Grinning Grinning

абе вашите бебета ръмжат ли? мен това много ме притеснява. Дари не гука, само ръмжи и пъшка - наяве и насън. дали не е признак на липса на нещо?

# 605
Ние вече не третираме пъпчето с нищо. Падна на 6-я ден, кървя около  седмица, сега се е прибра и не го третираме с нищо.
И Кали ръмжи, особенно когато е гладна, тогава е като мъничко чудовище  smile3514 , не реве а ръмжи и търси да захапе нещо  Simple Smile .

# 606
  Честити бебчета на Бира с таратор, Бубалина и Виолини! Да са живи и здрави и само радост да ви носят!
 Jorjianaaa, Sari Честити месечинки, да са ви живи и здрави малките съкровища!
 Незнам как се качват снимки, но приемете почерпка и от мен по случай първият ни месец!
 Az i ti, не си забравила, благодаря ти Hug Благодаря и за изчерпателния отговор, ние живеем близо до КАТ, така че само да поомекне малко времето, може да се видим.
 Малката е неспокойна нещо, така че това е засега от мен, хубав ден!

# 607
Адис  Hug, честита и на вас   bouquet

Аз и ти нашата щерка е кръстена на баба си Елисавета, която на свой ред е била кръстена на нейната баба Елисавета, а за Ветчо аз си се шегувам, защото ми е много смешно така като казват на свеки  hahaha

# 608
И моя синковец почна да прави разни номерца с храненето. Сега току що се събуди с рев и почна да си ръфа и смуче ръцете и ръкавите зверски...храних го в 11 часа, минали са 2 часа, но реших да му дам да суче.. само че дръпна няколко пъти...и сега спи в мен.  Shocked Не мога да го накарам да си отвори устата.Ако сега стана и го оставя в леглото ще ревне...Има моменти когато суче много добре и активно, но в повечето случаи се одремва и после се почва рев през час-два... newsm78 ...

# 609
  • В две тъмни очички
Елч - малката много ръмжи също! Нормало е! Не им липсва нищо! Това е първия етап, после заспочват да гукат! Понякога ръмженето и пъшкането може да е и знак за колики!
А относно пъпчето - не разбрах...вашето е паднало нали? Тогава няма смисъл да го пазиш - само първите 2 дена след падане. След това може да се киснете във ваничката! Почистваш с клечка за учи и готово! Нашия педиатър даже ми каза да не слагам топоцин  Peace Като спре да излиза засъхнала кръв - спираш и със спирта

Emilly1212 , първите 2-3 хранения сутрин при нас са задължително на 2 часа. Явно като спи нощем по дълго - 6-7 часа и след това е гладна и бързо усвоява храната  Peace

# 610
  • София
Елч, топоцин се слага след като почистиш със спирт, а не преди това, поне нашето педи така каза. слага се, докато не падне пъпчето и няколко дни след това, после няма смисъл. със спирт се чисти, докато се затвори, после какво да му чистиш.

Иван не ръмжи и не гука. Само пъшка. И рядко, много рядко произнася "А!"...

# 611
Честито бебче на Биричка ,да й е живо и zдраво   bouquet

Ние сме  2 в 1 , в понеделник сме на  преглед ,да  видим какво Ще кажат.Мен термина си ми е 27.01,от инвитрото клиниката няма как по точно да го и3числят ,но те като са се zапънали на  31.01 което покаzа У3 и тяхната си zнаят ,та сега ако ме остават да преносвам ,Ще им дам   3ор , zаЩото  аz 4,5  дни раzлика си ги смятат и Ще ми дойде в повече преносването ако по  техните сметки  трябва да  чакам 10 дни , ,.....Ама нали и таткото се раzболя от  варицела, почти  е оzдравял вече , добре ,че  бебка  zабави малко , тъкмо няма да го иzолираме по време и след раждането  Party

# 612
Мерси за честитките  момичета много сте мили Hug

Честити месечинки на Адис  и Jorjianaaa  Heart Eyes Heart Eyes

Честит рожден ден на Елениа много здраве, щастие и любов   bouquet  

Честити бебчета на новите мами   bouquet

# 613
  • София, Лагера
Честит рожден ден на Еления!   bouquet
Честити месечинки на Елисавета, Валентин и Ивайла!  Party

Бубе, пробвай да си решиш косака преди да опреш до парацетамола. На мен често ми помага.

абе вашите бебета ръмжат ли? мен това много ме притеснява. Дари не гука, само ръмжи и пъшка - наяве и насън. дали не е признак на липса на нещо?
Joy Joy Joy ...не го ли чуваш, Елч? Според мен трябва да се чува от нас до вас чак  hahaha Ръмжи яко, ама яко, щам баткото го чува в съседната стая (не са преходни стаите  Mr. Green)
Иначе ръмженето е от колики, съвсем нормално е. Peace

# 614
Честити бебоци на Виолина,Биричка и Nadi-jo, да са живи и здрави и много да ги радват!

Честити и на тези които съм пропуснала да видя хубавата новинка и стискам палци на мамите 2 в 1 да иамат още мъничко търпение за да гушнат своите съкровища! Hug

Честит мини рожден ден на всички бебоци които днес правят месечинка ! Hug

Момичета откъде го купувате този прах за пране, никъде не мога да го открия....???? newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт