Бродирана красота - Гоблени 80 - юбилейна тема :)

• 103 780
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
aynur, няма те, няма те и като се появиш ни изненадваш с нещо красиво!  smile3501 И двата са много красиви!

# 376
здравейте момичета   bouquet
ровичкам се тук из нета и разглеждам гобленарски сайтове  и изведнъж newsm78

ПРЕМИНАВАНЕ ОТ КРЪСТАТ В ГОБЛЕНОВ БОД

КАК СЕ ЧЕТЕ КРЪСТОВА СХЕМА

Ако в схемата има еднакви символи с различен цвят то:

- Електриковият(cyan) се шие от един кат(1).

- Цикламеният(Magenta) е half или quarter.

- Жълтият се шие от един кат и е half или quarter

Това наистина ли е така? аз от половин година започнах да шия и на кръстче и не съм се замисляла за различния цвят на знаците. В момента шия щъркела дето носи бебчето (Аист прилетел) и там наистина има едни знаци, които са в розово-червено и едни в синьо, а  останалите са черни?!  Thinking Дали трябва да шия някъде с 1 нишка ?!  Или това се отнася само за Дименшъните?

И ако това не ви е твърде глупаво  като въпрос да питам и още нещо, гледам в sheherezada.com  има  конци Росаче по 60 ст., които били китайски DMC. Някой ползвал ли е такива и доколко съответстват на DMC-to newsm78

Благодаря Пепен отзивчива както винаги!   bouquet

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 14:13 от delfin4e

# 377
  • sf
Ами според мен всеки гоблен си върви със схема  и на тая схема си пише кой знак как се шие.
Не може всички гоблени да имат еднакви инструкции  Confused

Напредвам усилено с едно мъниче на Дим. , ама ще покажа по-натам.
МИслите ли,че е удачно да подаря на госпожата на шерка ми един гоблен,когато завършват 4ти клас? когато й подарихме картичка, каза,че много хареса такива неща, та се чудех  newsm78

# 378
  • Плевен
ba4iiska -   bouquetГоблена е направо прекрасен !А и като погледнах в "Аксиома" е доста приемлив като за подарък Wink

aynur Hug  bouquetКато фурия си в шиенето!Поздравления за сватбения гоблен!Разкошен е! Peace

delfin4e - мила този червен цвят ми взе очите ,не мога да видя какво пише CryНо на въпроса ти за цветовете по схемите!Наистина има схеми с цветни символи ,особено тези на ДИМ , а и не само при него!Това е за улеснение на нас  Grinning,да не си ги оцветяваме сами!А ,кой знак как се шие винаги е упоменато в ключа на схемите!Конците не са Роше , а Росаче и са точно копие на ДМС -100% ,само трябва да си ги изчислиш предварително на кой № от ДМЦ,съответства росачето !Примерно на № 200 ДМЦ е 400 росаче/умножава се по 2/!Ако греша ме поправете на де объркам момичето Thinking !  Ших с тях и няма никаква ралика ,перат се ,не пускат ,не се късат !Спокойно можеш да си купиш от тях ,но не ги предлага само шехерезада  Wink

При изработка на картички освен двойно залепващо тиксо ,ползвам и сухо лепило!С едното е по-здраво ,с другото по фино се работи!Това го научих от практика ,имам направени поне 50 картички  Blush

Ето ви и схеми на няколко лесни картички!Забелязвам че си падате по опростените модели!Винаги можете да ги доопростите като не спазвате 100% ключа и два сходни цвята да обедените в един!Никой няма да ви ги  гледа под лупа Mr. Green !Картичка може да се направи и като вземете само един елемент от дадения модел!Фантазия му е майката! Laughing

# 379
  • София

did_tag, имаш ли схемите с по-добра разделителна способност, че от този сайт ги свалям размазани; полудях по тези модели, от снощи само за тях мисля  Praynig

# 380
  • Пловдив

did_tag, имаш ли схемите с по-добра разделителна способност, че от този сайт ги свалям размазани; полудях по тези модели, от снощи само за тях мисля  Praynig

Те са с чудесни като големина, отдолу под схемата има увеличит и оригинал. Трябва тях да използваш.  Joy Joy Joy Joy

# 381
  • София
намерих, благодаря

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 14:26 от vtrendy

# 382
Момичета, дали ще се намерят схеми за картички на тема БАБА МАРТА Rolling Eyes

# 383
Днес видях ушити гоблени и на Ланарте, и на Риолис, впечатляващи са тези, които са изложили. Установих, че рамкират и в магазина на "Аксиома", имаше много красиви рамки, даже синът ми се впечатли и набързо ми избра няколко. Аз двата малки ги дадох на майка ми да ги рамкира в някакво магазинче в Слатина. Заедно са избирали рамките с продавачката, уж казва, че много добре са се получили, а и за цената, която е платила, направо трябва да са перфектни. Но ще ми го донесе утре или най-късно в събота, непременно ще ги снимам, за да покажа. Дано да няма неприятни изненади! Имам за рамкиране само "Първа целувка" и евентуално този, който шия в момента. За какво ли ги трупам, като сигурно няма да имам възможност да ги рамкирам наведнъж, мъжът ми ще ме обеси  Mr. Green

# 384
  • Атлантис, Галактика Пегас

И ако това не ви е твърде глупаво  като въпрос да питам и още нещо, гледам в sheherezada.com  има  конци Росаче по 60 ст., които били китайски DMC. Някой ползвал ли е такива и доколко съответстват на DMC-to newsm78

Благодаря Пепен отзивчива както винаги!   bouquet

Делфинче, аз редовно шия с Росаче, харесват ми конците.  Peace

# 385
Момичета ,мисля че в предната тема някой пусна това   
но ми е много ситничко като го разпечатам-дали може да се намери по едра схема? Crazy

# 386
Здравейте,

първо да благодаря на Фъстъчка за схемичката със слончето.  Hug

Имам едно питане към вас. Понеже избрах да направя картички за майка и свекърва ми за осми март, избрах си и схемички, но не мога да разчета един ред от ключа.

Тук е снимката на ключа http://letiziq.snimka.bg/tapestries/gobleni.567108.22237287.big и в посления ред от знаците има един знак, прилича на 7 и пише Light Effect 5200, това от DMC някакъв цвят ли е? Може да ви се стори много тъп въпрос, но досега не съм срещала подобно нещо.

Благодаря ви предварително.
Не знаеш ли от какво списание този схема?

# 387
  • UK/София

Днес видях ушити гоблени и на Ланарте, и на Риолис, впечатляващи са тези, които са изложили.

Подкрепяш ли мнението на Мариета, че гоблените на Риолис са хубави?чаках да отидеш до магазина и да прочета и твоето мнение преди да си купя.Видях, че в един тукашен сайт са ги пуснали и много се двоумя.

# 388
Подкрепям, много са ефектни, поне тези, които видях: този и този. Въпреки, че тези двата са с различни конци, и двата много ми харесаха.

# 389
да покажа етапче от "тайната вечеря". Свекърва ми го шие за сина ми.

Общи условия

Активация на акаунт