D H L - 2

• 49 589
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София

По принцип не по цялото трасе пратката се движи с камион. До колкото знам в Айндховен и Брюксел ДЧЛ имат огромни товарни терминали на летищата. Според мен с камион тръгват от Унгария насам. А до там стигат със самолет по дестинацията която им е възможна, тоест за където и от където има пратки.
Уф, разгеле, успокоих се, че не сам аз припявам, че не са само с камиони... ooooh!

Аз днес получих първата си поръчка от 15.01 от "доброволец"  Joy Изобщо не съм я следила, само в понеделник получих мейла с тракинг номера.

# 286
Според мен е безмислено следенето. След получаването на тракинг номера , трябва само да се регистрира човек за мейл или СМС , когато пратката е в куриер за доставка и това е. Другото е въпрос на време само.

По този начин без дя следите из цяла европа, Ви пращат мейл в деня на разнасянето и ако не сте си вкъщи просто звъните и се разбирате какво да правите. Вярно така няма да научите историята на вашата пратка и нейните премеждия из западна и централна европа, ще пропуснете да разберете къде колко и кога работят служителите на ДЧЛ, няма да знаете българите, холандците или унгарците са "виновни" вашата пратка да ви се губи, но за сметка на това ще си спестите непрекъснатото притеснение и нерви които се хвърлят напоследък.

Едно е сигурно с ДЧЛ пратката така или иначе ще дойде и то в срок, другото е допълнение към треската от пазаруването, но като гледам често води до негативни емоции.   

# 287
  • Перник
kaio,къде трябва да се регистрирам за смс?

# 288
имам въпрос..забравила съм паролата на пощата, която използвах за регистрация на акаунта ми в ларедут и съответно няма как да проследявам пратките си през линка, който ларедутци изпращат Simple Smile на две от поръчките ми вече имам втори ред и ми се иска да разбера дали са изпратени вече:) ох страхотно е, че вече пратките се получават с дчл Crazy още помня как си чакахме колетите по намаленията повече от месец, че и два Laughing
това е колис номер на първата поръчка-20110256029413

# 289

Когато влезнете да си проследите поръчката, под номера на товарителницата има линк със следния текст :

Цитат
Регистрирайте се за уведомления за движението на пратките

От там вече избирате кога и как да бъдете известени чрез мейл или СМС

sugar_baby
- пратката още не е предадена на ДЧЛ.

# 290
  • у нас

Когато влезнете да си проследите поръчката, под номера на товарителницата има линк със следния текст :

Цитат
Регистрирайте се за уведомления за движението на пратките

От там вече избирате кога и как да бъдете известени чрез мейл или СМС

sugar_baby
- пратката още не е предадена на ДЧЛ.

аз също се регистрирах, но не ми дойде изобщо съобщение на мейла, че пратката е в куриера

# 291
Трябв апри регистрацията да сложиш и чавка (отметка), при какви събития по пратката да те уведоми:

- Пратката е предоставена на DHL от Изпращача

- Пратката е в процес на митническо освобожаване

- Пратката е в процес на митническо освобожаване

- Изключение

- Пратката се намира в куриер, който ще посети адреса на Получателя

- Пратката е доставена

# 292
  • у нас
е, разбира се, че съм го направила това, и въпреки това не получих съобщение. Но важното е, че пратките могат да се следят.

# 293
Момичета, днес доставят ли DHL или само в делнични дни?

# 294
По принцип само в делнични дни.
Днес извънредно куриери + наети доброволци разнасяха пратки само от ЛаРедут.

# 295

Благодаря за отговора - дано и в провинцията да работят днес.

# 296

Благодаря за отговора - дано и в провинцията да работят днес.

Мисля че е само за София, защото тук е имал огромен брой натрупани пратки, за провинцията не е имало проблем и до колкото ми е известно разнясянето е приключило за днес вече.

# 297
  • Варна
Аз също получавам само имейл. Опитах с смс, но никой не ми го праща. Mr. Green

# 298
  • Beyond the Frontiers
И имейл не получих, но няма значение. И така съм доволна. Като си спомня тичането до митническата станция и безумните опашки, просто префектно.

# 299
....а как стои въпроса с доставянето по селата....изобщо не съм наясно ?

Общи условия

Активация на акаунт