Грижа за косата - 82 - място за всякакви въпроси

• 59 213
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • През девет планини в десета...
Да, може би това е причината. След маските с масла си премивам косата и затова после ми е суха. Аз си слагам само най-долу на косъма /5-6 см/ и внимавам да не отива към скалпа, и въпреки това с едно измиване е абсурт да ми стане чиста косата. Но с 2 ще пробвам  Peace.

# 316
Значи да споделя: вчера си намазах косата с палмово/кокосово/ масло и стоях така около 4 часа. Маслото е на SERI, после си измих главата цели 3 пъти с шампоан с палмово масло на SERI и оставих косата да изсъхне без сешоар.....ми пак не съм доволна. Сутринта нямах никакъв обем, изглеждаше ми тънка косата и наелектризирана. Втрих си една ампула в корените пак на SERI без отмиване. Никакво подобрение. Да добавя само, че косата ми е права с естествен цвят и не я чанчя изобщо. Пак стигнах до заключението, че маслата ми изсушават косъма....парадокс.  Crossing Arms

п.п. Имам в къщи изолиран соев протеин-90% на прах. Купих си го от Пикадили уж заради Дюкяновата диета ....и патката му с патка....като се прибрах реших да видя в нета какво е мнението за него и реших да не го опитвам изобщо. Въпроса ми е може ли да го ползвам като някаква маска за косата?  newsm78 Извинявам се за странния въпрос, но просто ми хрумна идеята, така и така ще го изхвърля протеиновия прах.
Не знам дали съм напълно права,но според мен причината да не си харесваш косата не е от кокосовото масло,ами от това,че след това си я измила 3 пъти с шампоан.
Ти просто си премила косата,а и след това не си и сложила нищо,за да задържи влагата в нея.
П.п. С Vesenceto май сме писали по едно и също време Grinning

# 317
  • В полите на Пирин планина
Освен това смисълът на маслата е втриването в скалпа  Crossing Arms

# 318
Аз маслата си ги нанасям навсякъде, незнам дали е правилно  newsm78

# 319
  • в 1001-та нощ
Мартина, след измиване с шампоан, поради алкалното му действие  и т.н. е нормално да има ткава пляризация по косъма и ефекта на статичното електричество.Също така се губи обем, защото по наелектризираните косми полепват положително заредените частички от въздуха и т.н.

В такъв случай е добре след това да ползваш т.нар conditioner, за да се избегнат тези ефекти!

# 320
a.l.e.n.a  Heart Eyes, ти винаги даваш много хубави съвети. Другия път ще си сложа балсам. Аз по принцип съм с по-бързоомазняваща коса и затова не ми се слагаше след маслото, но ще пробвам.

a.l.e.n.a  По въпроса за протеините на прах няма ли някакъв вариант да го използвам към маска или нещо друго?

# 321
  • в 1001-та нощ
от балсама изобщо няма да се омазни - обичайно съдържат кондициониращи вещества за скалпа и косъма - целят да възстановят ph-то на скалпа - по природа е 5.5, но шампоаните с алкалното си действие го променят, което пресушава скалпа; та балсамът - следва да възстанови киселинността в близка до тази по природа

също действат за косъма - за премахване на статичното електричество и затваряне на косъма

разбира се - това е целта на балсмите, затова се наричат conditioner - трябва да кондиционират косата, т.е да я приведат в най-доброто за нея състояние

но то балсам до балсам има разлика и колкото са по-евтини - толков апо-не им вярвам, но също и висока цена нее гаранция за резултатност - трябва да избереш такъв, от който се чувстваш добре

за протеина - щом е предназначен за пиене, едва лие отрова, протеините за коса - обикновено са хидролизирани - за да бъдат разбити на по-фини частички, които да проникнат в косъма - под люспите на бронята му

ако трешиш да пробваш - внимавай да не засягаш скалпа, там има разни бактерии и т.н. - не знам как би им се отразило на тях - ако имаш шапка за кичури - може да пробваш с нея  newsm78

честно казано мен би ме било страх - ако имаш възможност да се допиташ до дерматолог - би било най-добре  Peace

# 322
значи май ще го изхвърля  Peace

# 323
  • в 1001-та нощ
е, може да е нещо много подходящо - нямам идея - по-добре първо се консултирай  Peace

# 324
за протеина - щом е предназначен за пиене, едва лие отрова, протеините за коса - обикновено са хидролизирани - за да бъдат разбити на по-фини частички, които да проникнат в косъма - под люспите на бронята му

Няма да навреди, просто нищо няма да направи - вече си го казала, трябва да е хидролизиран, за да помогне на косата, много големи са молекулите на хранителните добавки.

# 325
Мартина, здравей ! Само да питам, не се засягай моля те, но защо си миеш косата по 3 пъти ? Аз знам от моята фризьорка, че трябва от маслата да слагам много малко количество и след това по възможност (а дори е препоръчително всеки път) да измивам само веднъж със шампоан. Защото повече от това ще ми пресуши косъма. Така правя по принцип, но понякога не се сдържам и повтарям, което после се отразява...

Косата се измива задължително винаги 2 пъти! Ако след второто измиване косата е пресушена - това не е твоят шампоан. Що за фризьорка  #Crazy

А относно маслата - аз не ги втривам в скалпа, а ги използвам за дължините

# 326
Момичета,от 3 години си боядисвам косата с Чифели,но забелязвам,че косата ми доста изтъня ShockedЗдрава е,но виждам промяна в дебелината на косъма и не знам какво да направя...Да не се боядисвам 5-6 месеца или чудя се как да реша този проблем.Не използвам преса,сешоар само сега,през зимата.Маски ползвам веднъж в седмицата-купени,не домашни.Стоя с маската на косата около 2 часа и да уточня,че косата ми е къса.Някоя от Вас може ли да помогне със съвет?Благодаря! Grinning

# 327
Изтъняването обикновено е свързано с хормонолни проблеми и напредването на възрастта, не толкова заради боядисването.

# 328
Аз маслата си ги нанасям навсякъде, незнам дали е правилно  newsm78

И аз така ги разнасям навсякъде макар, че вече рядко правя маслени маски. Все пак от време на време правя, защото все още нямам продукт за преди измиване.  Rolling Eyes

# 329
  • Sydney
здраейте Simple Smile!
искам да ви питам нещо...
ще има ли проблем, ако веднъж в седмицата правя маската с тривитаминол и тази със сухата горчица? до сега съм правила само тази с тривит.
и още нещо -  на някой случвало ли му се е след маската с тривит. да му пада повече косата...това ми се случва само като я мия, след това всичко е ОК... та нормално ли е???

Общи условия

Активация на акаунт