Отговори
# 45
Ехеее, хубава новина
Честито бебче на мама Петя. Да е весело и щастливо дете  bouquet

# 46
Честито на мама Петя,но тя не беше ли за 25 февруари секцио newsm78
Може аз да се бъркам newsm78Май й беше второ детенце newsm78

# 47
Много ми липсва да се обявяват новите бебчета в темата. Simple Smile
mother-of-pearls, най-добре pepi4 да каже, но от Глаксо Смит Клайн едва ли ще се разсърдят на по-широка аудитория.

# 48
Здравейте момичета.
Темата на 7.03. отново ли ще е за кърменето?

# 49
Цитат
На 12 март ще има лекция от педиатър на Глаксо Смит Клайн за ваксините. Датата подлежи на промяна, не уточнихме часа.
Някак ми изглежда кощунствено да ми разказва производителя колко му са хубави лекарствата.
Защо си мисля че по правилно такива лекции да води вирусолог и то такъв дето няма отношение към фирма произвеждаща ваксини. Стига да съм добре ще дойда задължително.

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 10:08 от г-жа Стихийно бедствие

# 50
Здравейте момичета.
Темата на 7.03. отново ли ще е за кърменето?
Да, понеже на 01.03 присътсвах на лекцията, а както стана ясно ако съм там няма начин Катето да си каже квото е намислила щото все питам нещо,  Embarassedтака че на 07 ще продължим за кърменето (позите не сме ги обсъждали) ако не дойда значи ще я свършите темата. Laughing
По повод позата за която питах и която предизвика толкова смях и за която всички бяха сигурни че не съществува, включително и тези дето кърмят от 2 години и Катето, мога да реагирам така:
Ха Ха  Crossing Arms
ето ви я.

Ето и линка към цялата тема.
http://breastfeeding.org.ua/how/position.html

# 51
г-жа Стихийно бедствие ,много яка поза Joy
Наистина не подозирах ,че съществува !Ей сега ще отида да го пробвам Crazy

# 52
 Grinning Heart Eyes
Сладка снимка - ние сме се кърмили така!

Когато имах запушване на точно дясната гърда, се въртех всякак си, само и само БРАДИЧКАТА му да сочи към мястото, на което имах бучка в гърдата, защото именно брадичката (по скоро долната устна) с движенията си и масажира и издърпва...

а пози за кърмене, няма строго определени (освен основните 4-5 дето са) , стига да е захванал бебчо правилно...ако щеш и на челна стойка го кърми  Grinning

Ето линк, който може и някои от вас да са виждали, но си струва гледането дори и по няколко пъти  Heart Eyes
http://vbox7.com/play:e6a38700&al=1&vid=78344

# 53
Здравейте! Аз скоро не съм чела темичката, но днес си поправих грешката и наваксах.  Grinning

Първо, Честита Баба Марта на всички! Grinning

Честито бебче на мама Петя! Да е жива и здрава малката госпожица и да дари родителите си с много обич и щастие!

На бъдещата мама Ася пожелавам лека оставаща бременност и на финала две прекрасни юначета!

Гери, много ме развесели с това видео, няколко пъти си го пусках да го гледам.  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 17:42 от vivianka1

# 54
 smile3521  нали, ако  можех щех да я пробвам , ама ми тежи Д-то да му се не види  Mr. Green

Момичета горещо ви препоръчвам , особено тези на които им предстои близко раждане, да избягват да правят ПИТА/Погача, а да се доверят на по-западния обичай и да си спретнат БЕЙБИ ШАУЪР  smile3521

Хем и мама ще може да се наслади на купона с приятелки, хем и ще опази бебчо, че тези вируси не им минава сезона бе  Tired smile3516

# 55
Цитат
Момичета горещо ви препоръчвам , особено тези на които им предстои близко раждане, да избягват да правят ПИТА/Погача, а да се доверят на по-западния обичай и да си спретнат БЕЙБИ ШАУЪР 
newsm10 smile3521
Гери ми спретна едно такова, беше супер newsm44 newsm68

# 56
  • Пазарджик
Гледах снимките във фейса и наистина е било нещо много вълнуващо.Поздравления за този или тези,които са спретнали тази хубава изненада на Лили Hug

# 57
Какво е "Бейби шауър"??

# 58
И тук ли смях? mother-of-pearls, ти се грижиш за моето здраве!!!  Joy
За бейби шауър има нужда от верни приятелки, които да поемат инициативата. Wink Иначе и аз съм против разните погачи и др. подобни поводи да изнудваме за подаръци.

г-жа Стихийно действие, ти питаше за тая поза като за една от основните. mother-of-pearls е уточнила, че е подходяща при запушване в горната част на гърдата. Wink При моето дете не би ми свършила работа, защото той много връщаше. Това й е единственото неудобство, което виждам. А иначе и Катето нали разказваше за цигането дето новороденото бебче му висяло от цицката и пак си сучело яко. Simple Smile
За Глаксо Смит Клайн лекарката, която ще говори е хоноруван от тях лектор. Моето лично отношение по въпроса съвпада с твоето. За тях това е бизнес, те имат изгода да продават ваксините си. Любопитно ми е дали са останали ваксини по ЗК, които да не са тяхно производство след като така хитро си пробутаха и Пентаксима. Гледам също, че се е появила и нова задължителна ваксина в имунизационния календар, дали не е и тя плод на техните усилия.
Оня ден една комшийка питаше дали ще слагам ваксината против ротавируси. Аз нали не гледам телевизия и не съм от "облъчените", най-невинно се поинтересувах какво е това опасно нещо ротавирусът и защо трябва да се пазим от него. Като разбрах, и като ми каза и цената на ваксината, познайте какво й отговорих. Simple Smile

ludetina
Нашето парти, беше изненада, за една мама от форума  Heart Eyes
(някои си го организират сами, но им е неудобно да канят: елате да ви почерпя за нероденото си дете, пък вий му донесете подаръци   Grinning )
Два месеца го умувахме, с помощта на таткото разбира се  Grinning Самопоканихме се у тях, след като той я изведе за един час, надухме балони, приготвихме софрата - всяка от поканените приятелки беше приготвила нещо домашно - тутманик, баница, пататник, кекс, пита и т.н.
Таткото я прибра в уговореното време  Grinning  Изненадата беше пълна за нея  Heart Eyes
Партито е често практикувано, на запад, и се явява алтернатива на нашенското ПИТА/ПОГАЧА. Казва се BABY SHOWER - или Бебешко Изобилие. Подаряват се подаръци за бъдещето бебе, като по този начин мама може да се наслади на компанията на приятелките си , без да се притеснява за плачещото си, гладно бебче и да се учуди как да го опази във вирусния сезон, от неканени гости.

Ние спестихме почти всички от спазваните традиции на този ден, като:
- да се опитват да се разпознаят различни зеленчукови пюрета, изсипани в/у памперси или
- състезание м/у мама и тате за най бързо слагане на памперс и обличане на кукла  Mr. Green

Спазихме само ОРИСВАНЕТО - вързахме през коремчето на мама една синя и една лилава лента и всяка от присъстващите мами ПОЖЕЛА/ОРИСА бебето (с възелче на синята лента) и бъдещата мама (с възелче на лилавата лента).
После имаше отваряне на подаръците (случайно знаехме какво не е купила още  Mr. Green  )
и след това беше времето за раздумка и хапване.

Беше много емоционално и зареждащо... Heart Eyes

искам пак... Crossing Arms

п.с. във ФБ имам снимки  Grinning Heart Eyes

# 59
Цитат
г-жа Стихийно действие, ти питаше за тая поза като за една от основните. mother-of-pearls е уточнила, че е подходяща при запушване в горната част на гърдата.
Не съм питала за основните пози, питала съм що за поза е това и дали съществува.

Общи условия

Активация на акаунт