Фотография - 57

• 32 094
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Забавлявах се и аз с инересни четива последните два часа  Grinning

Трейси, сериозно си се разболяла от фотографската болест  Joy

При мен сигурно по най-странен начин се е появил интересът към фотографията Grinning Когато бях малка не сме имали фотоапарат. По едно време се появи една Смяна 8, ходех при селския фотограф да ми я зарежда с лента и после на него давах да ми я промива. Една вечер, гледах "Всяка неделя" на Кеворк Кеворкян, била съм на не повече от 10г-11г. Гост беше някакъв фотограф, който обясняваше една снимка, негов шедьовър. Снимката представляваше едни войници в парадни униформи, които отдаваха чест, а двама от тях поднасяха венец на един паметник на партизани Grinning Толкова се впечатлих от този разказ- диагонали, тъмни и светли петна, редуване на елементи и до сега си спомням какво си помислих 'Брей, гледай хората на какво обръщат внимание!" По- късно когато съм имала възможност да снимам с въпросната Смяна просто започнах да "оглеждам" кадъра и да го съобразявам с естетическите ми познания (каквито и да са били Grinning) По някое време като студентка се сдобих по неволя с някакъв Визен (куче марка). Беше ми го дал братът на една булка да снимам докато тече церемонията, за лош късмет падна някакво копче и трябваше да купя нов. Следващият апарат беше цифров, малко преди да родя Георги. Когато съпругът ми го подари, струваше колкото 1/4 от колата ми ( тя и колата  не струваше де Mr. Green ) та роднините ни обявиха за луди  Grinning Две години по-късно взехме Панасоник Лумикс, и преди година и половина първия огледално рефлексен Д60, който на скоро замених с Д300s  Grinning Както се вижда- традиции никакви, но пък желание много  Grinning

И едно кадърче от вчера  Grinning

Untitled by tchara, on Flickr

# 46
И такаа....един бърз тест.  Mr. Green
Разгледайте долния линк.

Какво е първото нещо, което ви хрумва, особено около 10-11-та снимка? http://biskvitka.net/istorii/13356-vila-castillo-na-karibite-vil … caribbean-24.html

Трейси,  голям смях!  Laughing

# 47
  • София

Какво е първото нещо, което ви хрумва, особено около 10-11-та снимка? http://biskvitka.net/istorii/13356-vila-castillo-na-karibite-vil … caribbean-24.html

Как ли би го обзавела Малена  Mr. Green (съвсем сериозно) После си помислих с какъв ли обектив е снимано вътре и как са обработени, защото няма големи изкривявания.

# 48
Привет! Реших да се разпиша в тази тема, за да не ви издирвам постоянно. В момента моделите ми ги няма, а музата нещо ме тресна и реших пак да си позирам Simple Smile)) Някакви мнения? Вече забелязвам, че кожата на преден план червенее доста-ще пробвам пак или с други обработки.

Untitled by Ивейн, on Flickr

Аз снимам от една година, сигурно има някакъв напредък, но способностите са далеч под желанията ми Simple Smile))

# 49

Как ли би го обзавела Малена  Mr. Green (съвсем сериозно) После си помислих с какъв ли обектив е снимано вътре и как са обработени, защото няма големи изкривявания.

Браво, явно си техничар.  Sunglasses

# 50
Разгледайте долния линк.

Че е идеално за вътрешни снимки Wink

# 51
  • София, Борово
Разгледайте долния линк.

Трейси,  голям смях!  Laughing

Трейси, развесели ме:)
На мен пък ми се прииска да е снимано с малко по-широк обектив:)

# 52
И такаа....един бърз тест.  Mr. Green
Разгледайте долния линк.

Тоскана 2  Mr. Green

# 53
Разгледайте долния линк.

Трейси,  голям смях!  Laughing

11-та HDR ли е  Joy

# 54
Фрий, аз пък веднага си помислих - ще ми се да съм там, да видим аз по какъв начин ще го заснема. И че има мнооооого готини местенца за снимки с подходящо осветление обаче  hahaha hahaha А, и още, че това е точно ХДР, за което се коментираше недавно.

Мерси на всички  Hug Hug

Айде още една от "веселата" серия.

Gradient Map B&W by tracy_tomsickova, on Flickr

Мен много ме е яд, щото днес такъв сняг се сипе навън, един фотогеничеееееен, а мъжото да вземе да ми отнесе камерата  bash bash bash ... така че си седим вкъщи с мишока и се чудя как да ги обработя тези снимки да излезе нещо от тях  newsm78 newsm78

# 55

Аз пък видях големи разкривявания,по скоро удължавания на кадъра от широкоъгълния и отрупан дизайн;)
Светле я кажи сега какво трябваше да видим;)че ми стана интересно Laughing
Ха аз сега видях голяма разлика в 10 и 11 кадъра, на 10 цветовете са доста по добри от 11 и има и много други неща;)))))))) Laughing Laughing

# 56
  • София
Не съм влизала тук от доста време, от срам , че нямам нищо за показване  Mr. Green Не съм снимала скоро и май ще се събудя с първите прелетни птици  ooooh!

Много ми бяха интересни разказите ви как сте започнали с фотографията. Аз почти нямам какво да споделя - един Панасоник Лумикс, с който просто щраках, а Никона го имам от октомври 2010г. На мен пък ми действа успокояващо, че някои от вас имат дългогодишен стаж - може след толкова време и от моята камера да произлезе нещо  Laughing По празниците напълних библиотеката с книги по фотография, дано дребната ми отпусне време да ги прочета всичките. Незнам дали се поФалих, че имам нова светкавица, статив и раница със странично прибиране на камерата (демек без да се сваля от гърба).  Simple Smile Да можеше и с малко вдъхновение да се сдобия....

Трейси, искрено се забавлявах на разказа ти относно "голите снимки" от апартамента на шефа.  Party Само не ми стана ясно мъжът ти какво е казал за фотосесията. Сигурно затова днес си без камера  Laughing Дано да оцениш хумора ми, изглеждаш широко скроен човек.  Hug

Пропуснала съм един сладък малък Крис  Heart Eyes Агент, да ти е жив и здрав, и да изпълва душата ти с възторг и вдъхновение!  Simple Smile

Айде, за да не е съвсем гол записа, пускам една снежна снимка, въпреки, че нищо особено не виждам в нея

DSC_1145 by mariana.konstantinova (mylili), on Flickr

# 57
Трейси много се смях с теб  днес:))

Фрий,  помислих си, че  ако имам  таква   къща няма да имам  никаква  нужда от студио, мога да си снимам на воля и пак да не ми омръзва интериора,   то няма обхождане тая  къща:)))

Но за сега снимам  само с  една стойка и малко плат:)))

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 17:05 от Jaly

# 58
Много забавни истории и много упорство и воля!

# 59
Simple Smile Много забавни последни страници
на мен ми е рано за ретроспекция Simple Smile
надявам се след години да успея да погледна на старите си снимки както майсторите тук  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт