Фотография - 57

• 31 981
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ето трички от мен, да живее слънцето навън!  Hug

Рая by vitaminka*, on Flickr

Sun by vitaminka*, on Flickr

Ето меее by vitaminka*, on Flickr

# 526
Люба,
направила съм механична грешка в подаването на размерите, като Либи ще ги коригира.
Колкото до размера 20 х 20, който сложих за файловете, които бяха 30 х 30.
Както пише и в увода към галерията, размерите са три: 20 х 30, 30 х 40 и 20 Х 20.

# 527
Е,Gingles,да заковеш фокус на бягащи и играещи деца е въпрос на настройки и умения,не е толкова до обектив Simple Smile За портрети ми харесва и съм доволна,не че снимам друго,всъщност ми е много универсален,наистина,и както и друг път съм казвала-особено за малки деца дава възможност да си по-близко до обекта,т.е. позиционираш,отстъпваш малко,стреляш Mr. Green

И забравих да пусна няколко кадъра от една сладка и много приятна сесия Heart Eyes

# 528
Да, разбира се, че задобективното устройство си остава най-важно. Mr. Green Но едно е да стреляш малките фурии с китовия, съвсем друго е с по-хубаво стъкло.

# 529
Не мога да се включа с нищо, освен със закупуване на кадър в тази кампания и ви благодаря, че се заемате с нещо толкова благородно  Hug  bouquet
Успех на кампанията и дано се съберат повече средства, ще разпространявам сред моите контакти  Peace
Един кадър от днес, който си харесах  Mr. Green до след няколко седмици, когато сигурно вече няма да е така

water by mini_79, on Flickr

# 530
Реших обаче,че нямам кадър,достоен за там.Обаче чакам да се оповести окончателно за снимането,много бих се радвала да се включа там!

И аз така. Искам да се включа в снимането,  пък било то само с разсмиването на децата и правенето на сапунени мехури.

# 531
И аз ще си купя кадър ...Галерията е прекрасна - свежа и красива. Кадрите са подбрани с много вкус и смея да кажа любов.

Бингъл - прекрасна цветова комбинация и много нежност струи от кадрите!

Аз снимам с китов обектив - няма я тая мекота като на хубавото стъкло, цветовете искат доста настройки и понякога губя ориентир. Но и без това имам други проблеми за доискосуряване...По-късно ще мисля или за 85 или 50.

Това хубаво слънце дава чудесен повод за снимки.
Ето какво сътворихме ние с Йосиф - моят модел. Взех обаче да го отегчавам.

http://www.flickr.com/photos/58274580@N06/5420380885/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/58274580@N06/5421839993/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/58274580@N06/5421860019/in/photostream/

# 532
Да, разбира се, че задобективното устройство си остава най-важно. Mr. Green Но едно е да стреляш малките фурии с китовия, съвсем друго е с по-хубаво стъкло.

Гингълс, 35ката няма бързо фокусиране (USM), аз бих ти препоръчала по-добре 50ка да си вземеш ф/1,4. Имам го и съм много доволна. Малко по-скъпичък е, по пък си заслужава. Но естествено ти си решаваш. На мен за някои неща вкъщи ми идва къса 50ката (за селфове най-вече), но за детето е ОК (нали е дребно).

Аз още не мога да реша какъв зум обектив искаш 24-70мм,ф/2,8 или 24-105мм, ф/4. Втория звучи по-добре, но пък на ф/4 не става да се снима (няма такава острост според ревютата), а като вдигнеш още ф-то и то става  Confused. Та незнам ... ще мисля още, ще се чудя. И без това ще го купувам чак след няколко месеца де ....

# 533
За USM не знаех. Embarassed
Бях загледала и това http://magazin.photosynthesis.bg/offer/210301030001.html После реших,че 35 ще ми е по-добре за начало. Ще купувам след няколко месеца, така че мога да отложа още и да събера пари за такава 50-ца. Другият вариант е втора употреба, но рискът не е малък.

Между другото, някъде бях чела, че 50 мм не е за всеки, каквото и да значи това. Май ставаше дума за 1.8  Thinking

# 534
Браво за организацията - Фрида и Фри   bouquet

До кога и срока за качване на снимки?
Напълно съм се забатачила.
Имам фотошоп само на един много стар лаптоп, който не ми отваря роу файловете
Единия външен диск нещо сдава багажа   ooooh!

# 535
Рали, тази инициатива не е обвързана със срок, така че когато можеш Simple Smile

# 536
Ще се опитам възможно най-бързо

Галерията е чудна   bouquet

# 537
Публикувах следния текст във фейса относно галерията:

Добре дошли във фотогалерията, където предлагаме за продажба снимки, за да подпомогнем лечението на Вики.
Галерията периодично се обновява.
От чужбина е възможно закупуването само на файлове, принтове се изпращат до български адрес.
Ако имате запитвания - моля, пишете на е-mail: gallery@help-viki.info

На който му е полезно, да прави копи-пейст + връзка към галерията.
Исках и да уточня, че за чужбина пращаме само файлове, някой да не преведе 30 евро и да чака принт после.

Фрида, ОК ли е, че дадох този мейл за запитвания? Ако не е удачно, да го трийна, ама предполагам, че ще има и такива, и най-логично е да е същия мейл...

Излъчихте ли още един човек за селекция на снимките -  Рали, Рибката, Муцуна?...Желаещи...?

# 538
Спорем мен в комисията за селекцията трябва да са трима, за да може да се формира мнозинство за решенията. Нямам нищо против щом Фрий ме номинира Simple Smile
(Забравила съм да кача една снимка за галерията - ще я пратя довечера)

# 539
Фрий,
да е мейла е на място.

Относно селекцията, аз вече си позволих да направя няколко избора, защото се оказа че ще е много трудно впоследствие да се селектира.
в общи линии, било каквото било, от днес нова мода.

Довечера ще бъдат качени останалите неща, ще ви дам знак когато всичко е там.

Общи условия

Активация на акаунт