Фотография - 57

• 32 094
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
Хайде и аз да се да разкажа за началото  Laughing Първата ми среща с фотографията е от кръжока по фотография в училище. Само, че там по скоро си спомням как момчетата ни пощипваха в тъмната стаичка сред проявители, фиксажи, ленти, фотохартии, отколкото нещо фотографско  Joy  Дъщеря ми ми вдъхнови да започна да снимам отново. Купих си една сапунерка Канон и щраках ли щраках де какво видя и гледах чуждите снимки и си виках брех, тез фотографи как снимат, докато не се запознах с ФШ  Mr. Green и не си взех друг Канон и си смених монитора на компа  Wink
 Laughing
Любимата ми  снимка със сапунерката беше

Не след дълго качих една моя снимка в един конкурс и спечелих първа награда. Снимката ми стана обложка на един документален филм, което пък ме запали още повече по фотографията. След това участвах в няколко изложби и така....
 Но основно вдъхновението ми за фотография си остава дъщеря ми.
А това е първата ми снимка с ДСЛР и китов обектив

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 09:57 от шоши

# 16
Гаргамелчо, специални благодарности за обеснението за настройките на апарата – експозиция скорост, ISO и т.н в режим М. Много ми беше полезно. Благодарение на него вчера открих, че вечер мога да снимам на много високо ISO, беше ми голям дерт, че вечер като се прибера от работа няма кога да снимам и остава само събота и неделя, а сега си щракам и вечер Simple Smile.
Lyubata, много ми харесва снимката с лалетата
Lois, твоите снимки на храна в блога ти винаги ме възхищават безкрайно, както и самите обекти на снимките ти, разбира се.
Бухта, добре си дошла в темата, с нетърпение очаквам да покажеш някоя снимка

И 2 снимки

IMG_0668 by daniela.stoianova, on Flickr

IMG_0653 by daniela.stoianova, on Flickr

# 17
И моята фотоистория: За разлика от сестра си, Галка не се роди хубавица. Нямаше мигли, вежди, за  сметка на червени петна, бебешко акне и кисела физиономия. След 6-тия месец взе да се пооправя и аз реших да я покажа в отчетната. Наизвадих крайно непрактични, но кукленски рокли и джувки и я издокарах за снимка, както прави по някое време всяка момичешка майка. Като видях резултата от творчеството ми се изумих: как така аз не мога да снимам?! Бях сигурна, че само да поискам мога! (в нашето семейство снимаше татито и не ми се беше налагало, но си знаех, че мога Laughing). Намерих тази тема и я атакувах с тази снимка (хем шопена за разкош Laughing) от въпросната сесия:
http://gorgonbg.multiply.com/photos/album/5/5#photo=2
После се включих в 365-дневен проект със снимки  на децата, снимах чат-пат и на принципа - ако стане-стане. Не гледах чужди снимки, не четях, не се опитвах да схвана дискусията тук, думи като "бленда"ме ужасяваха. Снимах с Олимпус Е-500, с китов тъмен обектив. Таман го докарах до тук:

365/56_galka by gorgonbg (кукла), on Flickr
и спрях да снимам. Опитах пак да започна, изкарах курс за начинаещи на ФФ, но просто спрях за 1 година. И така до това лято с 93-дневния проект и вече с Никона, а отскоро дори с портретен обектив. Сега имам доста снимки на децата, но пак не успявам да покажа моите убавци в пълния им блясък...

# 18
Запис. Редовен четец съм, но рядко пиша. Нали си знаете, че ви обичам Hug

Проспала съм вчера вечеринката с милите спомени Simple Smile Аз не знаех какво е ДСЛР допреди 3 години. Всъщност първо се "зарибих" по ФШ. Трябваше да си пролежа почти цялата бременност с Теди и започнах да правя рамки. Разбира се Малена беше главният обект на възхищението ми както и Емето. Ако не се лъжа, започнах да пиша в темата за ФШ малко след Jaly, като един неин колаж за конкурс ме беше впечетлил невероятно много. След месеци качеството на снимките, които рамкьосвах започна да ми прави впечетление и да съм все по-недоволна от моите.

И аз горе - долу така Heart Eyes

# 19
Изпуснала съм купона снощи  Laughing

След няколко месеца мога да отпразнувам 30 години фотоапарат (лелеееееее )
Получих Смяна 8М за 7мия си рожден ден
За 9тия или 10 тия фото увеличител.
Много ми липсва миризмата на проявител в банята Mr. Green

Минала съм през много различни периоди спрямо мястото на фотографията в живота ми. 

# 20
Вижте това, особено Лени:
http://www.youtube.com/watch?v=Xq-HpT5jh2Q

# 21
Веднъж да реша да чета книга, вместо да пиша тук и сте изписали романи.  Laughing
Да се отчета и аз тогава в аналите.  Wink

Снимам отдавна, но почнах да правя фотография тук,  в тази тема, благодарение на списващите тук и ценните съвети и критика. Тоест - броя за начало есента на 2007. Почнах с една сапунерка Jenoptik, после едно Sony (Geminarius ми го подари  Heart Eyes).
После си мислех за един Panasonic Lumix FZ, ама много бързо момичетата ме навиха за ДСРЛ. Мечтаех за Никон, сдобих се с Пентакс.  Simple Smile

Първият ми най-харесван кадър със сапунерка:

А моята любима сапунерска:

Първите ми с Пентакс:

# 22
  • София/Осло
Яяя колко много отчети има...
И аз съм снимала със сапунерки преди - то е ясно. Предимно с Канон!
Имам и едни къде ясни, къде не толкова, спомени, когато майка ми и баща ми запердваха кухненските прозорци с дебели вълнени одеяла ,светваха червената лампа , вадеха легенчета и овисваха простор посредата над масата. Чуваше се само - Не влизай! Затваряй бързо!   Laughing
Аз само държах една пинсета и разхождах фотохартията из легенчетата  Laughing

# 23
Момичета, благодаря за идеите за онази снимка!  bouquet Поправих се. само малко зелено в косата се е отразило от стената и малко шумна, но бива.

An Angel by gorgonbg (кукла), on Flickr

# 24
Каквото и да напиша сега вече ще повторение на  много от горните постове!
Малко или много всички тук си приличаме по лудостта си. Heart Eyes
Ще напиша само това:фотографията допълни живота ми и не знам какво бих правила вече бе нея! Sick
Искам да снимам много повече,отколкоto ми позволява ежедневието!Искам да запечатвам всеки момент от живота на децата си,всяка емоция, всяка физиономия,всичко,което ме впечатлява.
Тук се уча как да го правя!

Радвам се,че ви открих и ви чувствам  като част от моето сeмейство! Heart Eyes

П.П.
Кукла,така много ми харесва кадъра!!!
Госпожичка Клавел, много мил спомен!

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 18:11 от Bagira

# 25
Аз искам да ви задам едни въпрос, който ме тормози от два дни и тъйакот студиото не ми е подръка да видя как стоят нещата нагледно, искам да ви питам...Възможно ли е да се направи кадър от 7 деца(тинейджъри) застанали на фон с ширина 2.70см с фотоапарат който не е ФФ и с кой обектив би се случило това;(или просто трябва да си наема Никон Д700 например за да мог асвобдно да ги обхвана и да се получи въобще нещо;(?

# 26
Е.Л.И.трябва ти просто един широкоъгълен обектив.Разбира се,ако не ги подредиш в редица по един. Wink

# 27
Е.Л.И.трябва ти просто един широкоъгълен обектив.Разбира се,ако не ги подредиш в редица по един. Wink
Да ама се притеснявам, че широкият ще ми изкриви кадъра в краищата и дали няма да се изложа;(а трябва да отговоря до днес вечерта;(

# 28
 doh егати как сте се разписали снощи и днес.
Хайде като ще правим равносметка... я да видим дали ще си спомня  newsm78 Абе как няма да си спомня като всички са ми на сърце.
Първи апарат - естествено руски - Вилия. Подарък от баща ми  Heart Eyes била съм на около 10г.

Втори истински лентов СЛР - немска машина - Exakta(пак от баща ми за една нова година...нямаше такова щастие просто), с два ръчно фокусни обектива - 24-70 и 70-200 но не много светлосилни.
Heart Eyes
Трети и първи цифров - Olympus 2.0 mp сапунерка спомням си много ясно, че през 2001г. струваше точно 999 лв. при това на промоционална цена.

После турбосапунер Panasonyc Lumix FZ и накрая 40Д-то. Simple Smile

# 29
"Фотографини,бихте ли обърнали внимание на няколко лаишки въпроса  може и смешни да ви се видят,но ми трябват насоки..
Проблемът и питанките ми са за снимките в домашни условия и са свързани с лоша светлина.Все така се получава,че за да дойде нещо с по-приемливи цветове трябва светката да ме светне по челото, а не искам.Махна ли я,резултатът е кофти,не че с нея много ми харесва.Времето е мрачно и светлината вкъщи не е добра.Какво да сторя по въпроса  Знам,че още много имам да чета и да снимам,не съм овладяла настройките на скорост и ISO,но ми се иска да разбера-в такива условия от какво най-вече зависи хубавата снимка,на кое трябва да наблегна?...
"

Това са мои думи тук отпреди точно година,когато се включих в темата,от съвсем малко /месец-два преди това/ я четях.Четях,но въпреки това бях решила да си взема т.нар. турбосапунерка,бях на крачка да я поръчам.Беше ме страх от всичко,което трябваше да науча за снимането с ДСРЛ,а ако не успеех нищо да схвана и да го приложа,за какво ми е тоз голям апарат?Но по темите момичетата настойчиво обясняваха направо ДСРЛ да си купи човек.Добре че не взех сапунера Mr. Green Накупувах книги,статии,блогове и взех много да чета /по нощите/ и нищо не снимах.Бях сигурна,че обработки скоро няма да правя,това пък ми се струваше още по-сложно /и до ден днешен никога не съм отваряла ФШ,само ЛР ползвам/...Малко се въодушевих когато приятелите си харесаха много снимките от морето ни през май.И започнах да снимам,почти спрях да чета,а да прилагам наученото,включих се в 93 летни дни 2010 и го изкарах докрай,беше ми много полезен и ми е много мил този проект,сигурно затова не мога да подкарам друг Laughing Е,това е от мен,много обичам да снимам,смених вече едно тяло и знам кое е следващото,което искам,също и обективи,абе...... Mr. Green
Обаче е страхотно,че я има тази тема и вас /това е предивалентинско обяснение в любов/ Hug

Общи условия

Активация на акаунт