Фотография - 57

• 32 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Присъединих се към групата, ако администратора реши, че някоя снимка не става, моля да я изтрие. Аз също няма да имам претенции за авторски права.
Мисля, че предложението на Фрида майката да излезе в ефир е добро, Рибка може да се свърже с майката да се уговорят нещата. Ина (майката), каза че пълно ще съдейства.

# 316
И  аз качих три снимки в групата,без претенции за авторски права.И също така ако прецените,че не стават, нямам нищо против да ги изтриете! Simple Smile

# 317
Ина (майката), каза че пълно ще съдейства.
Разбира се Hug

# 318
  • София
Фрий, права си. По начина по който предлагаш, наистина е гарантирано, че ще се даде само едно копие. И понеже схемата е такава, че няма да има влагане на пари и ще се даде само едно копие,мисля, че и по-ниска цена може да си позволим. Или ако е тази цена да е с подрамка, за да е някакси по-завършено. Досега гледах във фото плейс, но не можах да открия подобна услуга.

Още нещо- ако решим, че ще е от полза, да има в телевизионното представяне снимки, аз съм съгласна да разпечатам няколко на моите деца в голям размер и да ги предоставя. В смисъл- да се придобие представа какви размери снимки ще могат да си извадят хората ако дойдат на благотворителното снимане. Дано не ви звучи самонадеяно- само искам да съм от полза. И от другите кадри, от онлайн галерията, също съм съгласна да извадя.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 18:35 от tchara

# 319
Отговор от Фото-плейс за печата:

"Така,
цената зависи от хартията на която ще ги отпечатаме. Тази, която в момента е на промоция е от по-висок ценови клас.
Хартията, която бих ви предложил е от нормалната фотографска хартия /мат и гланц/, за да може себестойността да е по-ниска. Редовната цена на тези хартии е от 45-55лв./кв.м.
От друга страна цената зависи и от бройката, която ще поръчате и срока за който ще ги искате. Пишете ми и тези подробности
."

При 20/30 цената, ако е 55 лв, излиза 3,30 за кадър на по-обикновена хартия.
При 30/40 е 6,60 лв.

Това ориентировъчно за цена при печат във Фото-плейс: http://photo-place.org/
Това имам като ориентация как да се пращат снимките, защото пощата им не е с голям обем:
"Предлагам ви да ги изпратите през нашия сайт www.photo-place.org
От лявата страна на сайта ще видите опция:"поръчка цифрови снимки". През тази форма можете да изпращате файлове до 1Gb. Може да ги прикачите всеки поотделно, или всички в една папка, която предварително да е архивирана с ZIP или RAR.
Ако имате затруднения, можете да звъннете на тел. 02/8663976 или 0882926254.
"

# 320
Фрий, права си. По начина по който предлагаш, наистина е гарантирано, че ще се даде само едно копие. И понеже схемата е такава, че няма да има влагане на пари и ще се даде само едно копие,мисля, че и по-ниска цена може да си позволим. .........
Да, по-ниска цена при по-обикновена хартия, и при продажба на 1 копие. За който желае за определен файл да му се пазят авторските права.
Който не се притеснява, че друга негова снимка, може да си я види публикувана някъде, присвоена от някого, разпечатана и т.н., може и само файлове да праща.
Както писа Фрида, ще има опции за покупка само на файл, и на разпечатана снимка. Тоест - две различни цени ли ще правим? Разпечатаното копие по-скъпо ли ще е - без да смятаме куриер и печат , от само файл?

Или еднаква цена, а пък който иска разпечатано - си доплаща според размера, и доставката също?

# 321
  • София
tchara, на мен идеята за снимките в предаването ми харесва  Peace

# 322
За подрамката - аз се разубедих малко, защото при доставката не е много гарантирано, че пратката ще пристигне в цялост... Confused По-лесно се наранява нещо, опънато на подрамка... Rolling Eyes

За показване на снимки в голям формат в предаването - чудесна идея. Не само снимки на деца, но който се съгласи да представи и печат на натюрморт, и на пейзаж, и на цветя в макро примерно...

П.П.
Хора, аз малко го натрапих този Фото-Плейс - ако работите с други, проверени фирми, казвайте...

Фрида, чудесно, ако и собственика на Еконт се включи в идеята. Както и Бони от ФФ - дори мислех, да пуснем и тема там, който фотограф пожелае да участва в нашата галерия..

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 18:52 от Free Soul

# 323
Фрий, само  да вметна, че няма никава опасност да не получат   в  добър вид пратката, опаковано е  в твърди картонени кори, аз поръчвам редовно, знаеш че  пътува  3 часа до мен, винаги са идвали в пефректен вид!

# 324
С подрамка ли?
Какви цени плащаш за подрамка от Фото-Плейс?

Рали, към групата може да сложиш текст:

"Снимките са със запазени авторски права.
Закупените кадри не могат да се ползват с комерсиална цел без знанието и разрешението на автора."

Чудех се, дали в групата могат да се подредят тематично кадрите... Thinking
Пейзажи, натюрморти, цветя и треви, други...Възможно ли е да се разместват? Май не. А в Discussion да направим отделни теми по тематики и там линкнати на малък размер снимките? За повече прегледност? Предполагам, че ще напълним групата със снимки, и малко объркано ще е разглеждането...

# 325
  • София - град
Първия кадър за февруари  Simple Smile

032/365 *01,02 by Sofi Kaleva, on Flickr
И последния за Януари  Laughing

Untitled by Sofi Kaleva, on Flickr
Нещо ме харесаха админите дето добавят в експлор  Laughing newsm78

Три за щастие Simple Smile by Sofi Kaleva, on Flickr

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 22:49 от Sofilady

# 326
Аз ви чета само, но не се скатавам. Нещата тръгнаха необратимо към случване, затова преставам да пиша толкова Simple Smile.

Фрий, те хубу дават оферта, но ще е перфектно, ако се навият да спонсорират събитието. Може би е добре да се пусне Предложение за сътрудничество към такъв тип фирми, като им се обещае реклама навсякъде по медии, където става дума за събитието.

За галерията - кадри нямам. Но аз лично не бих купила снимка без човек на нея. разни хора - разни вкусове. така, че ако размислите за портрети - кажете.

За снимането - на линия съм в неделята. Не съм го правила досега и има елемент на смущение и несигурност, но за всичко си има първи път, нали?

п.с. Помислете дали официалната галерия да не се намира на официалния сайт на Вики. Там е описано подробно всичко за нейната кауза, събрани са документи за нейното състояние, има е дарителската сметка т.е. по-лесно ще се осведомяват заинтересуваните за какво е тази дарителска акция от една страна, а от друга - всичко е под контрола на майката и някак си е по-прозрачно.

# 327
Хората  от Фото-Плейс са готови на отстъпки, и то при определен брой и за някакъв срок, но чак да спонсорират събитието - едва ли... Rolling Eyes Аз нямам такива връзки с тях...За реклама също не мога да им обещая, да не се окаже, че точно онлайн-галерията няма успех или твърде малко продажби, и да не си изпълним нашата част от уговорката. Истината е, че нямам опит в такъв тип сътрудничества, ако някой е минал по този път, нека сподели...

Но няма да се предаваме, ще се пита дали все пак биха направили отстъпки и от споменатите цени срещу споменаване на фирмата им при всеки повод около печата на снимките. Аз не се броя за единствен преговарящ с тях, ето това е профила ZED от ФФ, с който си пиша: http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=USER_PROFILE&USER_ID=80

За портрети - няма забрана да се качват. Моето мнение бе, че по-малко ще се котират. А ако имаш разрешението на моделите - защо не? Качвай, каквото сметнеш за удачно. Сигурно и аз ще кача разни с човешки елементи - краци, деца в гръб и т.н.  Laughing

Отворена съм за идеята галерията да се премести в сайта на Вики.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 20:13 от Free Soul

# 328
И аз качих някакви снимки в групата, но нямам никакви подходящи и кьорав пейзаж нямам  Mr. Green
Инфото в групата за сумата не е точно.  newsm78

Значи нека да заковем датата за парка, за да анонсираме по фейсбук и темите. Май повечето с които говорих, а и кукла сега, сме за 13-ти (неделя) от ? до ? предлагам 11 - 15ч. Какво ще кажете?

# 329
Определено без връзки трудно се намират спонсори, на нас ни се е случвало изключително рядко.
Другото - не можем да искаме определена сума пари, а това да разпечатват неизвестен брой кадри звучи кофти. Можем да искаме първите 100 лв. за разпечатване да са техни. Но пак възниква въпросът как спонсорите ще си осчетоводят тези 100 лв, ние не сме фирма и не можем да издадем фактури.
В неделята - от 11 докъм 12,30 ч. ще мога да се включва в предвалентинското снимане. Simple Smile Ако закупим пропс сърца няма начин да не станат нещата:)

Общи условия

Активация на акаунт