Фотография - 57

• 32 027
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, публикувах на стената си във фейсбук инфо за благотворителни сесии на 12 и 13-ти, хайде да помислим и за цените, защото има въпросчета вече, на предните страници бях писала едно предложение, броя кадри беше неуместен... Аз съм обявила двата дни само за Вики, от 9-18 часа, за студийни снимки, говорих с две момичета от Пловдив, които има вероятност да се включат и Блекута заяви готовност.
Остава да решим цените и начинът на плащане.  Смятам, че ще е хубаво да си тръгнем синхронно още от сега, за да си вървим заедно в промотирането на събитието после. Вие какво мислите?

Относно галерията мисля, че има шанс да е успешна като начинание, но ми се струва, че сесиите ще са най-краткия път до събирането на паричките за Вики.
Иначе идеята да се продава файла, а който иска да доплаща за печат, като че ли е соломоново решение....

Ще ви следя с датите в София, за да ги впиша и в моя фейс и сайт.  Hug

# 331
  • София
Не мога да ви хвана края, направо се изгубих в последните страници  Laughing

По отношение на разгласяването и тв-изявата - имаме картбланш вече и може да стане следващия вторник, 8 февруари, в сутрешния блок. Ако майката на Вики дойде, ще бъде прекрасно, но аз не виждам как ще се справи сама, без присъствието на някой от нас. Според мен задължително в студиото трябва да бъде и някой от инициаторите, защото в крайна сметка основният акцент ще бъде върху проявата. Все едно някой да прави нещо за мен и аз да тръгна да го разгласявам самичка, ами не върви някак  Rolling Eyes А и съм сигурна, че колегите няма да се навият на този вариант. Фрида, ако наистина не се притесняваш от камери, хич не му мисли. Няма значение кой какво е направил досега, важното е това, което предстои да се направи, да има успех  Peace Ако и още една от вас се навие, ще бъде перфектният вариант  Peace Абе друго си е като има съпорт, сам човек да се поти и да обяснява не си е работа, казвам го от опит.
Може да се покаже всичко - и снимки, и онлайн-галерията ако е готова дотогава, и банковата сметка ще изпишем.

Ще помоля Рибката или майката на Вики да ми пуснат телефона й на ЛС, за да се обадя и да уговорим репортаж  Peace

# 332
Здравейте, момичета и момчета
Извинете, че така нахлувам в прекрасната ви темичка, но искам да ви попитам нещо като по-разбиращи. Имам фотоапарат Pentax , който ми вършеше много хубава работа, но от едно известно време може би от около година започна дори и с нови батерии да не прави повече от две снимки. Във Варна ходих при някакъв майстор, ако не се лъжа Иван Иванов някъде от долната страна на Окръжна болница му беше ателието. Видя го човека, каза обаче ,че на апарата нищо му няма и ме посъветва да си купя две нови батерии от него, кото бяха общо към 25 лв. Дори и с тях проблема си остана.
Кажете ми според вас дали е от апарата, дали има нужда от нови батерии в коплект със зарядно и ако някой от Варна знае къде може да ми го видят и в крайна сметка да ми кажат дали апарата става за работа или не.
Благодаря ви много предварително и успех с медийната изява!

# 333
  • София
И аз съм на линия за неделя 13-ти.

В групата във фликр има информация, че ще се праща файл- мисля, че това не го уточнихме. Ако има два варианта за избор- който иска файл, който иска разпечатка( защото някои от кадрите ще са амо разпечатка) според мен ще стане объркване- ще има различни цени от това дали е файл или разпечатка, различни цени от размера, най-вероятно ще има недочели (не вярвам всички да прочетат цялата информация съсредотоено) може някой да е искал файл, а пък снимката да е само за разпечатка... Според мен удачно е да е един вариант, по мое мнение разпечатка, с подрамка, за да е готов продукт, все си мисля, че ако е само снимка и да трябва да си я рамкират или няма да им се занимава или много вероятно да я измачкат и да замине в коша- може и да греша, това е само мнение, ще се включа кактто и да го измислим.

И още нещо- съвсем технически. Моите снимки са със страни в съотношение 3:2. Какво става с такава снимка ако е поръчана 40x30см, или пък обратния вариант при някой друг. Как се процедира? Ако се прекадрира- ще се стигне до изрязване на обекти. Дали не трябва предварително да напишем под всяка снимка в какъв размер може да се извади?

# 334
Съжалявам, че чак сега се включвам днес в дискусията за Вики, но ми беше много натоварен деня Tired Но и аз да кажа - няма как да се включа нито в сесията, нито със снимки за галерията, защото няма да съм в БГ по това време. 
Но имам голямо желание да помогна! Имам известен опит в телевизията, говоря много и убедително...ох, много рекламно прозвуча ooooh! Но ако вие и Цецето сметнете за подходящо мога да участвам в предаването в сутрешния блок на 8-ми:) ще съм много щастлива ако мога да помогна на това прекрасно дете! Само ще ми трябва малко повече инфо колко време ще разполагаме и какво точно трябва да съобщим и разгласим, но предполагам, че най-малкото с майката на Вики може да го обсъдим преди предаването ако го организираме! Кажете какво мислите

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 02:27 от PALECHKA

# 335
  • София
Аз също мога да се включа като помощник.
Снимам не е като да не снимам, но до момента не съм участвала в подобна инициатива и нямам увереността. С отражателите, с балоните, с аниматорската част обаче ще се справя.

# 336
редактирам се

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 12:20 от шоши

# 337
Free добавих текста

Ако има лесен начин снимките да се качат на сайта на Вики е най-добре, но за това майка и трябва да каже дали има как

# 338
Така по ред:
-твърдо съм за, ако има галерия да се продават неща, то тя да бъде качена на сайта на Вики
(за това писах кой го поддържа и прочие)
-ако се прави галерия, аз ще се заема да информирам Бони и да говоря с него и да обявя във фотофорума, ако има желаещи от там, които са готови да дарят свои снимки за продажба
-според мен трябва да се избегнат излишните движение и да се опише с думи прости:
А)вариант за печат на нещо си, в даден един размер, във фотоплейс, с доставка от еконт
Б)уеб галерия на сайта на Вики, с една цена за всички файлове и упоменати автори (човек си харесва нещо, пише до админ меил с номера на творбата и посочва номер на вносна бележка)

За телевизионната изява-ако Палечка иска, нека да отиде. Нека преди това да разговаря с Ива, за да се запознае добре с предисторията и момичетата тук, които участваха в предишните акции да и кажат в резюме какво сме правили до този момент.
Важно е да се упомене, че това е доброволна инициатива, която е стартирата от форум (без повече детайли, докато не се говори с Мама и Тати)

За датите, дайте да се конкретизират нещата и да се уточнят цени за всички неща-фотосесии, бр. снимки, цена за файл или печат върху каквото там е.

# 339
Цени от Фото-Плейс за печат:
"Цената е еднаква за мат и гланц. Разликата е за дебелината на хартията.
Гланц 255гр. - 45лв.
Мат 255гр. - 45лв.
Лустер /средно между мат и гланц/290гр.- 50лв.
Размера 20х30 е 0,06 по 45лв.= 2.70лв.
Размера 30х40 е 0,12 по 45лв.= 5.40лв.
Размера 20х30 е 0,06 по 50лв.= 3.00лв.
Размера 30х40 е 0,12 по 50лв.= 6.00лв."

Кое ще си изберем - мат/гланц или лустер? Разликата е 0,30-0,60 лв. Лустер май по-добре ми звучи, и като грамаж, и като среден вариант между мат и гланц...?
Странно защо два пъти питах и два пъти нямам отговор за цена на подрамка... Thinking
Джали, какви цени плати ти за подрамка?

Чара, питай директно човека за печатането на снимки с различни пропорции.
Линк към профила на ZED във ФФ: http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=USER_PROFILE&USER_ID=80
Ако измъкнеш и цени за подрамки, супер си.  Wink

Палечка, чудесно, ако се включиш в телевизионна изява.

Рали, благодаря за текста.  

# 340
Едно странично нещо

Фрий, мисля си нещо, ако си навита да си продаваш ликовете на децата, имаш много красиви неща, които биха стояли добре в нечия къща.

# 341
Фрий, за   30/40 към  10 лв  излиза подрамката, но тука чета,ч е става  въпрос  за печат  на   хартия, а  не на канава, не знам дали технологията е същата newsm78, т,е  поне към  30 лв ми излиза  чистата  цена  горе-долу, защото понякога печатам кропени неща и идват малко  по-малко.

# 342
Палечка,не звучи рекламно,а добре,и то точно навреме Peace

За снимането-ако е на 13-ти аз точно тогава пътувам към Правец с мъжа ми /Св.валентинската ми изненада за него,той все още не знае/,София ми е на път,можем да тръгнем по-рано и да се настаним в хотела по-късно,за да мога да взема участие във фотосесиите и аз,дано да има желаещи!
Качих и аз две-три снимки в галерията,въпреки че трудно намирам такива,които да стават /не съм сигурна дали и тези въобще стават,но не пречи/.

# 343
  • София

Чара, питай директно човека за печатането на снимки с различни пропорции.
Линк към профила на ZED във ФФ: http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=USER_PROFILE&USER_ID=80
Ако измъкнеш и цени за подрамки, супер си.  Wink

Grinning
Аз преди малко поръчах няколко копия- 40x60, 40x30, 20x30, като от последните два размера и с подрамки, за да ги видя. Някъде прочетох, че поръчки се изпълняват след като се потвърдят по телефона, та сега чакам да ми звъннат и тогава ще питам за подрамките.  За нас е по-важно да решим по колко лева ще искаме като дарение за едно копие, а цената на подрамката- дали ще е 10лв или 15лв (съвсем напосоки стрелям) тя ще се поеме от купувача при доставката.
А за пропорциите- то е ясно, че ще има изменения ако 3:2 се отпечата на 30x40 или обратния вариант, дали ще е рязане ил разтягане разлика ще има от това , което клиента е видял в галерията. Чуденето ми беше ние как да го организираме- дали да пишем под всяка снимка, че може да се извади с размери 20x30/40x60 или 30x40.

Писах на момчето, чакам отговор.

Палечка, радвам се, че си навита  Grinning

# 344
Какъв трябва да бъде размера на файловете, които се качват в групата?  Все пак това има значение за отпечатването. Може би трябва да уточним минималния размер.  Оригиналите ли да качваме или тях ще ги даваме ако някой си поръча.

Общи условия

Активация на акаунт