Фотография - 57

• 32 006
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Според мен файлът е много по-ценен от копието- когато го имаш винаги може да си го копираш повторно, ако нещо стане с копието, или освен за себе си да го принтираш за приятел, роднина( това не е комерсиално, нали, а и не вярвам някой да изтрие файла след първото копиране). Сумата за отпечатване така или иначе клиентът  ще я плати, дали ако ползва услугите на тази организация или по-късно. Това е ако съпоставяме едно копие с неговия файл. Ако съпоставяме копие на натюрморт на Любата с файл на мой натюрморт обаче, не е баш така  Mr. Green Въпросът е дали ще има файл на избраната от клиента снимка. Мисля си, че ако някой си хареса снимка и има файл- би избрал него, а не копието.

# 466
Здравейте!
Чета ви, когато мога и съм наистина впечатлена от снимките ви. Нямам опит в фотографията и снимам с сапунерка на Сони. От около година съм решила да си взема хубав апарат и съм се спряла на два модела Канон 7Д и 5Д. Разбира се,че разликата в цената не е малка,но ако наистина разликата е доста голяма,като качество на снимката,заслужава ли си да се "понапъна" още малко с парите за 5Д?
Знам,че звучи налудничево да се уча да снимам с толкова висок клас и,че няма да мога да му ползвам потенциала на 100% но да кажем,че не ми се иска,след,като взема 7Д,после да мечтая за 5Д. Имам в предвид и фотографските курсове,така,че чисто механично да кажем,че ще се справя. Ох,малко объркано се получи,но мисля,че ще ме разберете.

# 467
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Diki, купи си камера от по-нисък клас и хубави обективи за останалите пари. Убедена съм, че и след година снимане и четене на тази тема няма да успееш да видиш разлика м/у кадър правен със 7Д и такъв с 5Д. Както обичат да казват във ФФ, важно е ЗАУ (задапаратно устройство) Mr. Green  Иначе, ако имаш пари за харчене - защо не?! Но за да правиш хубави снимки не ти е нужно нито 7, нито 5д, виж - лоши снимки можеш и с двете камери безпроблемно да правиш Peace

# 468
Момичета  Praynig . Виждам, че повечето от вас боравят с фотошоп при обработката на снимки и се чудех дали някоя може да ми каже как се нарича ефектът, използван тук http://weheartit.com/toastedteacake?page=2 или пък серия от действия , които да направя, за да постигна този "бебешко-розов" ефект  Simple Smile ? Може би правилното място да питам не е тук, но гледам, че във фотошопната тема предимно рамки се слагат и се украсяват снимки .

# 469
Моля за вашето внимание!

Както казах и преди, това няма да е акция само с наши снимки, ще се опитам да привлека и ФФ.
Вече автора си решава как иска да дари файла, като отпечатък или не
Не можем да се занимаваме със сто цени, сто размера и прочие.
организацията и менажирането на информационния поток и без това ще бъде тежка работа за хора с работа, така че нека да не усложняваме нещата излишно.

Ако пък толкова се интересувате от потенциалната некоректност на дарителя/купувач, то нека всички файлове са отпечатък, като само за чужбина да бъде файл.

Днес имам работа до ранния следнобяд.
Надявам се до тогава да сте изчистили всички спорни въпроси, защото ще говоря с Бони и ще пуснем тема и банер във ФФ.

# 470
и още нещо

До този момент само Вечерница си е пуснала снимките на меила.

нека по-малко да говорим, а повече да действаме, а?

Веч, не си ги форматила както помолих, как ги даряваш?

# 471
.......
Изберете да получите:
 - едно копие на хартия „Лустер” 290 гр., във формат 20 х 30 см. или 30 х 40 см., в зависимост от сигнатурата на кадъра. Снимката ще бъде отпечатана във Фото плейс, които любезно предоставят 20% отстъпка за каузата. .При получаване на пратката от ЕКОНТ, Вие трябва да заплатите сумата от около 14 лв., която включва доставката (до 1 кг) и  печата.  ...
Нека се добави, за да се подчертае ролята на Фото-плейс, а и хората да не си правят грешни сметки при следващи принтове. А така и  стимулираме купувачите да поръчат принт точно сега - при намалението, в името на благотворителните продажби.

"Купувач" или "Дарител"?

Шоши, хората сами ще си преценят много ли е, малко ли е 35 лв. Всеки си има критерии. Стойността на кадъра не е във времето, което си прекарал над него, дали си го снимал за 5 минути и обработвал още толкова, или си пътувал до място, търсил обект, лазил по земята и снимал нещо невероятно...или си проявил идейност и творчество при замислянето и реализирането на кадър...Оценката е в потенциалния купувач - той определя кое е ценно за него - и цялата предистория на кадъра не го вълнува особено, освен ако и той не е фотограф.  Wink

Също да напомня, че принципно при благотворителни изложби и продажби, цените  дори се завишават, а не се продават занижени. Разбирам българската действителност, но ако отстрещната страна наистина е трогната и желае да се почувства дарител, все ще отдели 50-на лв, хем ще получи нещо в замяна. За фотосесиите също може и по-висока цена, но това вече е решено и проверено, нека останат така нещата.

Относно дилемата кое е по-скъпо - файл или отпечатък - за себе си разсъждавам така: като файл бих могла да предоставя кадри, които за мен не са нещо кой знае колко ценно, и има други много подобни от други автори - цветя, природа и т.н....Като отпечатък ще предложа онези, които са ми ценни и скъпи като емоционална и художествена стойност, и не бих искала след време да се подмятат из интернет във всякакви вариации и на всякакви места.

Фрида, днес по-късно и аз ще пратя.

Люба, много се надявам да се включиш!  Hug Hug

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 09:53 от Free Soul

# 472
Изпратих три пейзажа,  забавих се,  защото ги правих наново  понеже имам тази удивителна способност да  правя  само за нета и после  да си чукам глвата   като ми трябва нещо  за печат Embarassed

Но  докато четях разсъжденията на Фрий, си мислех при тази цена на печата, нямаше ли  да е по-лесно, просто да   се продават само на печат newsm78
Избира си номер и име на файла,  пускаме  му го, плаща си го,  Фотоплейс си  взимат парите и  готово, доставят му го в къщи,  на клиента не му коства нищо освен да си избере и да  плати  разбира се.  Наистина колкото  по-малко движения по добре според мен....

Kalentina, това , което си дала като примери в общия случай се постига с екшъни., питаш гугъл за беплтани такива, почвад да  ги разглеждаш превютата и като  видиш нещо подобно, го сваляш и опитваш:))

# 473
  • Оранжевата стая
Всички изображения в тази галерия са дарени от авторите си на каузата на Вики и са обект на закона за авторско право. Това означава, че Вие можете да закачите всяка една от тези  фотографии на стената на своя хол, кухня или офис, но не можете да извършвате с тях каквато и да било комерсиална дейност.

-изпращате електронна поща на  адрес: gallery@help-viki.info като посочите :
    А) номера на снимката или снимките, които сте избрали

къде е галерията, сладурки?  Mr. Green
Много бих искала една снимка да си метна на стената в детската  Grinning
И без снимка ще помогна на Вики, но щом пък предлагате .....  Blush

# 474

Относно дилемата кое е по-скъпо - файл или отпечатък - за себе си разсъждавам така: като файл бих могла да предоставя кадри, които за мен не са нещо кой знае колко ценно, и има други много подобни от други автори - цветя, природа и т.н....Като отпечатък ще предложа онези, които са ми ценни и скъпи като емоционална и художествена стойност, и не бих искала след време да се подмятат из интернет във всякакви вариации и на всякакви места.

Люба, много се надявам да се включиш!  Hug Hug
[/color]

На същото мнение съм....
Непременно ще се включа, но а аз малко като Jaly...  Crazy Трябва да ги пооправя Simple Smile
Ще се опитам да приключа днес  Embarassed 

# 475
Фрида, формата ми е 3:2, затова не са 800:600, а 800:533
Ако трябва да ги кропя 4:3, казвай, ще ги подменя.
Имам молба - може ли някой светнат повече с английския да ми направи превод на информацията?
Ще съм много благодарна! Искам да го сложа в страничката си във ФБ

Аз лично не намирам, че цена 35 лв е малко. Все пак това е вложение за интериор на къща или заведение - нали не си мислите, че само за дома ще се купуват неща?

# 476
  • София

Ако пък толкова се интересувате от потенциалната некоректност на дарителя/купувач, то нека всички файлове са отпечатък, като само за чужбина да бъде файл.

Съжалявам ако така е прозвучало изказването ми, само изказах становище относно кой е по-ценният носител според мен. Не съм искала да оспорвам решение или цена или да провокирам дискусия за това каво да се предлага. Съгласна съм снимките ми да се предлагат и като копие и като файл.

# 477
  • Пловдив
тъй като аз не участвам в галерията, а евентуално в сесия навън, да попитам:
по медии предполагам ще се обявява връзката на Св. Валентин със сесиите,а не с галерията.
Цецето с право се смееше, че няма как да им каже да търсят бг-мама, за да записват сесии, обаче как наистина ще стане тоя номер?
Обявява се, че Блекута ще стои от 10 до 14 в парка при фонтанчето? как ще им докажа, че съм аз, за да ми дадат пари? защото абсурд в петък следобед да тръгнат по банки, за да ми носят платежно.

# 478
За място на сесията във В.Търново водя преговори със собствениците на детски парти център.
Мога ли да разчитам ,че въпросното място официално ще бъде оповестено в обявите по медиите и BG-mamma,за да го изтъкна един вид като реклама за центъра в преговорите.
 Ако отговора е"Да"за което се надявам,освен TV7 и  BG-Mamma,др.медия ще оповестява ли акцията.

# 479
едва довечера ще мога да изпратя своите. надявам се да не е прекалено късно.

Общи условия

Активация на акаунт