Кое е по-доброто столче за хранене?

• 6 060
  • 19
  •   1
Отговори
# 1
Важно е да е тежко=стабилно и сигурно.По-тежките са по устойчиви когато малките вземат да се накланят в една или друга посока..Важно е  материята да се мие с гъба и да се забърсва с кърпа без да остават следи.Аз не бих избрала бяло,а по скоро нещо шарено.Някои детски храни остават петна,които биха ме дразнили в последствие.Не е задължително таблата да носи на миене в съдомиялна,но е хубаво да е с две табли.Стъпката за крачетата трябва да е широка и удобна.При посещения в ресторант и за път са по-подходящи едни дето се монтират на обикновен стол.Те са нещо като седалки за монтиране върху нормален стол.Не е нужно да заема малко място и да се сгъва,защото има по-удобни за път споменах ги.
Ще си позволя да ти похваля нашето ,макар да не е сред изредените от теб.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3583
Без никакви недостатъци е,а и здраво се оказа.За остатъка от сумата би могла да потърсиш от тези ''за път''.
Моето,а и децата,които познавам след година ,година и половина вече не позволяваха да ги слагат в столче.Ние купихме малка масичка и детско столче като тези в детските ясли,но с повече картинки.Вече е почти на 4 още ги ползва тях.
Успех в избора!Дано съм била полезна!

# 2
Благодаря ти mamamari  Hug

Искам да те питам на вашето столче може ли да му се махат подлакътниците или само табличката се маха?

# 3
Преди известно време и аз имах същата дилема,само че се колебаех между Чико и Пег перего.Бях ги виждала и двете повече ми допадаше Чикото пък и повечето коментари бяха за него,изглежда е по масово,докато не ги видях едно до друго в един магазин-ами Чикото е много по-дървено,по тънки тръби и по паянтово изглежда,докато Перегото е много масивно и стабилно.Купихме Перего и се оказа чудесно столче,сина ми е доста буен и стола не мърда.Така че един глас от мен за Пег Перего!Имаме още едно на Бертони което стои в родителите ми и ползваме максимум веднъж седмично-разликата е огромна,не бих избрала такова столче за ежедневна употреба,детето съвсем спокойно може да падне с него.Успех в избора! Peace

# 4
Още един глас и от мен за Peg Perego, аз имам друг модел, но съм изключително доволна от него. Малката се чувства много добре в столчето, много е практично и стабилно.

# 5
Дилемата наистина не е малка, понеже дъщеря ми сега тежи около 10кг. и столчето трябва да е достатъчно стабилно, за да я издържи поне до година и половина.  Tired

# 6
  • София
И от мен един глас за столчето на Peg Perego   Peace Когато избирах столче за дъщеря ми и аз се колебаех между него и това на Chico(като цена и функции са еднакви),но определено на външен вид е по добро.Ползвах ме го две години и нямам никакви забележки.Лесно се почиства,стабилно и комфортно и Джули с удоволствие седеше в него.

siska_s
Ние отдавна не го ползваме седи прибрано в килера,но малката от време навреме ме кара да и го вадя  Grinning.Седи си на него без проблем в момента е висока 107 см. и тежи 20 кг.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 14:30 от Dzuls

# 7
Доколкото знам ги дават до 3 годишна възраст,след някой друг месец ще спре да наддава толкова интензивно,така че това не е проблем.Можеш да погледнеш и тукhttp://www.mytoys.de/Hochst%C3%BChle/KID/de-mt.ba.ca02.06/разлика от 100лв не е за пренебрегване,нашия пристигна за около седмица.Съвета за цвета също е много ценен,бебешките пюрета боядисват ужасно. Confused

# 8
За разглобяване се разглобява напълно,но никога не ми е хрумвало да ги махам.С тях е по-удобно да се седи. newsm78
Като го купихме беше в кашон напълно разглобен.Сглобихме го и така си стоеше до края.Помня ,че беше много тежко и стабилно.По същото време съседка имаше на Чико поне тройно по-скъпо,но и двете признавахме че нашето е по-хубавото.Нямам предрасъдъци по отношение на марки,но чиполино и бретони не са на нужното ниво според мен.Най добре да ги огледаш на живо и да решиш.Аз ще те посъветвам да се опиташ да  наклониш насам натам мострите,защото сигурността е на първо място.Хубавото столче няма да можеш да прекатуриш ако не го вдигнеш Peace.Просто някои марки и модели не са с достатъчно тежка и  с широка основа и са нестабилни.Често съм оставяла малката в столчето да си играе докато и приготвам храната и никога не е имало инциденти .А тя беше и е много ,много палава.
Табличките бяха две.Като се нацапа горната с едно щракване се откопчаваше и оставаше долната-чиста.Тя също се сваляше с едно щракване.
Аз ги изплаквах веднага и подсушавах с кърпа.Също така почиствах тапицерията веднага след хранене.Не съм ползвала съдомиялня за това.

# 9
!!!Никога не оставяйте детето незакопчано!

# 10
Благодаря за съветите   bouquet
Най-вероятно ще се ориентирам към Peg Perego, само малко ме е яд че няма мнения за Bebe Confort  Blush
Щеше ми се да го видя и на живо някъде, но в Бургас май няма къде. Е явно не е разпространен модел  Tired

# 11
  • София
Ние имаме Чико и мога само хубави работи да кажа за него- удобно е явно за детето, адски стабилно е ( моят син е тежък и буен, обича да подскача в стола докато го храня) и столчето не е мръднало.  Облегалките са ръцете могат да се вдигат, столчето се регулира на височина (много удобна функция, защото си  го нагласяваш според височината на масата, ако искаш) и т.н.

За другите две столчета нямам представа, може и по-хубави да са, дори не съм ги виждала и не мога да сравнявам, но Чикото е супер
!

# 12
Здравейте,
за да не пускам нова тема...до каква възраст държахте малките в столчета за хранене...
ние сме почти на годинка и честно казано чак сега ми се налага да и взема...но се чудя има ли смисъл? Кога започнаха да сядат сами на масата?

Извинявам се още веднъж за темата....

# 13
розовото от миналата година е 250 лв.
за 300 по добре Prima Pappa NewBorn

# 14
  • На дивана, под юргана
Здравейте,
за да не пускам нова тема...до каква възраст държахте малките в столчета за хранене...
ние сме почти на годинка и честно казано чак сега ми се налага да и взема...но се чудя има ли смисъл? Кога започнаха да сядат сами на масата?

Извинявам се още веднъж за темата....

Синът ми израсна с такова столче: http://www.misto-bg.com/kidskit/hi-seat.htm
Щом детето е почти на годинка вариант, като този може да е удачен. Конкретно моят син го използваше до около 4 годишен във варианта като бустер за повдигане. Смисълът е в това, че детето може да се сложи да седне нормално до масата. Допълнителен плюс на модели, като този е, че се почистват много лесно и може да се взимат и носят и когато пътувате на някъде.

Общи условия

Активация на акаунт