Отговори
# 180
Ох ние пак не сме спалииииии  smile3514 докога ще продължи бе хора......направо не издтржам вече. Тази нощ се е будел на 1,5  - 2 часа. Sad  Пробвах с биба, с чай не ще реве повече, само цица иска..... ooooh!

И сега се замисям има ли вероятност това да е реакция от АБ който пия ??? До колко време слиза АБ в кърмата, щото в листовката пише, че една част влизало в кърмата Sad и затова да е така неспокоен вечер.....  newsm78
Защото преди се будеше но поне на 3 часа....а сега от няколко дни.....направо не издържам бе хора........

# 181
Веси - ужас! Миличката, дано скоро ви се разреди нощното хранене  Praynig Аз преди като ставах по 2 пъти на нощ все се чудех дали някога ще мога да се наспя като човек и знам какво е  Hug

Мила - педиатърката мисли да захранин по-рано, тъй като към 5тия му месец някъде може да се наложи да пия хапчета и да не мога да кърмя..Нензам каква логика следва жената, но каза, че предпочита при такъв случай поне едно от храненията му да е друго, а не да минем изцяло на АМ. Тя е запален поддръжник на кърмещите майки и явно има причина да реши така  Rolling Eyes И все пак, аз крепя още надежди да не се налага да пия хапчета след махането на кистата, или да не пречат тези хапчета на кърменето, или кистата да изчезне магически до края на февруари, когато съм на преглед  Crazy

# 182
  • София
ето ви една смешка от нас - малкия от зор да си налапа ръцете си бръкна в носа та чак си го разкървави  Joy

за захранването - аз смятам като ми дойде музата, къмто на пролет, да захраня с каквото сезонно има на пазара - морковчета, пащарнак, картофче, тиквичка, оризче, елда и т.н. като излязат плодовете - и плодове ще опита. това му е хубавото за зимните бебета, че като дойде момента на захранването идва и момента на пресните зеленчуци  Peace

диданка, абе да не би Момо да изсуква "задното"мляко, а Майчка да го кара само на "вода"  newsm78 че като го знам Момо какъв ти е голям  Thinking

# 183
Лелеее, влязох във форума на Октомврийки 2011, направо ми се доплака от умиление Heart Eyes. Вече започват да се появяват първите бъдещи мамчета.
Мишанка, благодаря за кафенцето, това ми е най-добрият старт за един ден, пълен с подскици, маймундулъци ии цокане Mr. Green
RadiValio, на мен са ми махали киста, после не се е налагало да пия хапчета, дано и при теб да е така. Peace

pashic , лесно ли откри този шампоан? Аз мисля като мога да излизам да го поръчам в кварталната аптека.
Тези дни е доста студено и сме си по вкъщи, самио по обяд излизаме на терасата за 20 мин (толкова изтърпява малчо в столчето )
Утре ми идват гости и едвали ще се включа скоро, така, че ще имам доста за четене в понеделник сутрин Mr. GreenСтуденото време ни подтиква към по-често висене във форума май. На пролет, като хукнем с количките навън, ще има да пишем по една тема сума ти време сигурно.

# 184
  • София
РАди,каква киста имаш?
Сега видях явно съм пропуснала  Hug

# 185
Диданка аз все да те питам,но ти докога смяташ да кърмиш баткото?

ами...  newsm78 единият вариант е - докато той иска; другият е докато ми намалее дотолкова кърмата, че да стига само за едното дете. На този етап, ако не е баткото, ще трябва да се цедя, защото Мая не успява да изсмуква добре гърдата и ми се запушват каналите...  Hug
Нощем и Мая яде по 2 пъти  Hug
Илка, не бреее, Момо го турям на голямата цица, да изсмуче малко, та да омекне, че на Мая й е малка устата и не може да я захапе. Само на предно кара човекът  Joy

# 186
Здравейте  Hug!
Имам следния проблем и много моля ако някоя от вас е имала подобен да сподели решение. Моята бонбонка от доста време вече може би 2 седмици в по-голямата част от хранения пищи само като се опитам да и сложа шишето в устата /ние сме изцяло на АМ/ и пищи ви казвам, разнасям я ..., дрънкам разни играчки...абе, шоу, успокоява се веднага щом и сложа шишенцето с водата, млъква на секундата, слагам бързо пак млякото и пак- реев и така мъча я и накрая си го изяжда поуспокоява се на моменти ,но е много стресиращо и за менкато не знам защо така пищи newsm78
Чудя се дали вече нещо не и допада това АМ/ на Аптамил сме/ и се чудя дали да не го сменя??? Thinking Какво ще кажете вие???

# 187
Мацки, да ви кажа, че аз не пия много течности. По принцип съм си такава, уж се зарекох сега като кърмя да пия насила, но все забравям. На ден не ми се събира и литър. Въпреки това имам много кърма, та не знам колко голяма е връзката течности-кърма.

А като ви слушам бебетата ви как спят по цяла нощ у мен възниква въпросът: Как не ви се пръсват гърдите? Моите тази нощ по едно време бяха на камък. Тя по принцип суче само от едната нощем, но тоя път й дадох по малко и от двете, че да ме облекчи малко.

За обличането и аз да се изкажа: Ева е облечена много леко - с боди с къс ръкав и отгоре тънка блузка, надолу с панталонче, чорапки и пантофки.

# 188
  • София
Мама,с Валя имам същия проблем... не е постоянно но се случва много често и млъква само ако и сложа бибата и като се успокои пак бутат АМ  ooooh!храненето е мъка Rolling Eyes хванах я няколко пъти,че и се ака и така събличам и чакам да се изака и после продължаваме  Rolling Eyes  не знам обаче не всеки път се изаква и не знам дали това е проблема или просто си я боли коремче  Thinking  
Вие как акате лесно ли?
Ние сме си с запек  Confused хем сме на Аптамил АР за повръщането им!
СМятам обаче след като минем на друго мляко да не е Аптамил защото в началото ги захраних с него и имаха пак запек зверси Twisted Evil ще заложа на Розовия ХИП или Лактана!
Мога да ти дам и друго като пример как ядем по добре: като я сложа да си лежи да не е гушната и е по спокойна и понякога това ни помага да си изядем млекцето без исзтерии  ooooh!
Днес пак ми прави два пъти този номер и се оказа,че и се ака ...изака се и си хапна всичко!  Hug

# 189
И аз дохранвам с Аптамил и понякога имаме същия проблем, но не постоянно. Просто при някое хранене не ще... и аз така разнасям, занимавам, пея, щракам с пръсти, лъжа  с водичката и после и тиквам АМ, оставям я на леглото... различно, понякога едно действа, друг път друго...
а сега имам един въпрос, може и консултантите да се включат, ако е по тяхната специалност...:
Предстои ми едно пътуване за около ден и малко- ще пропусна 7 хранения на бебка, имам изцедена кърма,но и аз по принцип дахранвам с АМ (даже май по- голямото количество, което изяжда е АМ- по около 90 мл на ядене), та малко се притеснявам - има ли вероятност да се отбие детето като 7 пъти е хранена с шише (т.е. после да не иска да суче). Оставяла съм я и друг път така, но беше по-малка (и мисля по-глупавичка) - нямаше проблем, но сега дали ще е така?!  newsm78 newsm78 newsm78 а никак не ми се ще да я размотавам с мен за толкова кратко време, на такова разстояние

# 190
Pashic, дано се справиш скоро с лактацията. Искам да те успокоя, че аз от един месец имам проблеми и въпреки това все още скалъпвам положението без АМ, и Ник дори е наддал добре. Ще се справиш Hug Искам да споделя с теб още нещо за рицинуса, което вчера забравих да напиша, четох, че докато се приема не трябва да се пие лактогонен чай, защото съставките му антидотират действието на рицинуса.
Между другото четох, че наливането с течности може да има дае обратния ефект, така че и пиенето трябва да е умерено: 2-3 литра.
Искам да питам мамите, които изцеждат след всяко хранене как процедирате? Всеки път една гърда ли изцеждате или и двете? Колко време е нужно, за да се посъбере кърма за следващото хранене? Може би консултантите могат да помогнат.
Rosi09, аз не съм консултантка, но моята консултантка каза, че по принцип след 8 седмица рискът бебето да се отбие като му дадеш шише е много по-малък. Ти сега как го даваш това АМ, с лъжичка ли?
Heilie, дано Мони скоро се успокои. Пиши след посещението при педиатъра.
RadiValio, стискам палци интервенцията, която ти предстои да мине леко и да не сеналага да пиеш лекарства. Hug

# 191

Чудя се дали вече нещо не и допада това АМ/ на Аптамил сме/ и се чудя дали да не го сменя??? Thinking Какво ще кажете вие???
Tози проблем го имах с каката и я направих зорлен злояда да я натискам да яде!Беше съшоо на Аптамил,сменях млеката и така ядеше,най-хубаво прояде с CELIA ....но определено смени млякото!

Ммаи,много ви благодаря за идеите ,ще пробвам всичко....сега беше глед голям и не ще и не ще дърпа се и не засуква и накрая заспа гладна... Sad

Флъфи,ми то вече да не знаеш кое е правилно,сега и Олето ми писа че 15CH спира кърмата ,а мъжа ми само 15 намери,никъде няма петица,аз вече пих една доза ....изпих редови билков чай 3 ч.ч. Whistling

# 192
Мерси мамчета  Hug

Тони - ето такава киста ми каза, че имам доктора:

"4. Ендометриозни кисти – ендометриома. Възникват след като клетки от лигавицата на матката (ендометриум) се трансплантират върху яйчниците. Те отговарят на хормоналната стимулация по време на менструалния цикъл при което се разрастват, излющват и кървят както матката при менструация, но кръвта се задържа в кистата. По този начин кистите нарастват. Те могат да изместят и изконсумират нормалната яйчникова тъкан. Кръвта в кистата се превръща в гъста кафява течност. При пукване тази течност се излива в малкия таз и води до имплантация на клетки в нови огнища, както и образуване на сраствания. Ендометриозата се проявява с болки в таза, често свързани с менструалния цикъл, болезнена менструация. "  Tired

Ноел - за спането по цяла нощ и гърдите: определено ми стават многоо подути и твърди и затова се будя към 4-4,30 (от тях) през ноща и се изцеждам с помпата - ето как събирам по 180 мл. на едно цедене за 5 минути  Peace

# 193
  • София
Момичета, в София има хомеопатична аптека, която изпраща с куриер препарати в цялата страна. ако искате мога да ви дам координатите  Peace

# 194
Здравейте и ние с храненето сме понякога така, както описват някои от вас ooooh! мисля че като се успокои и залъжа с водичка всичко се оправя след това яде нормално....
Дамяни ние откакто бяхме на Фризо На ,понеже тогава имаше запек и свикна винаги, като ака, което е по веднъж на ден и сваляме памперса... Naughty  в памперс не е акала сигурно от два месеца Flutter  реве, мранка, напъва, докато не го свалим не започва да ака  Joy
Сега сме на Хип нямаме проблем с акането, но пак си сваляме памперса и маи остана като навик и така ще си бъде Sick докато дойде време за гърне Heart Eyes
Като бременна ми откриха киста и на мен сега трябва да ходя на преглед да следим положението и аз не знам каква е точно newsm78
Днес сме на консултации и двечките ваксини ще ни слагат дано Далия е спокойна след ваксините   при вас как минаха ваксините как се справяте с температури  Cry Cry  от което много ме е страх..

Общи условия

Активация на акаунт