Пролетно слънце грее, АВГУСТинче навън лудее...-тема №26

• 28 017
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Бърборанка - супер много се радвам, че сте изкара ли добре и сте се забавлява ли. За съжаление не можах защото трябваше да гледам малчо. Др. вариант беше да го взема с мене, но просто си се представих какво фърчене щеше да е след него. Нищо дано другия път като се събирате да мога да се включа.
Айде пуснете някоя снимка де. Не бъдете лоши.

# 631
Янче и парче тънък памучен плат става,изрязва се така че да излиза и отстрани на памперса!

# 632
Здравейте, и аз чакам снимки, браво и за поредната хубава новина - бременната Мо.

Аз пак с мойта Трявна да ви занимая. Я да запитам дали пък не искате да сменим датата, а не мястото? Примерно да е предната събота 14-15, всъщност нощувките да са на 13 и 14 май, само дето се пада петък 13  Confused

Сега и аз да кажа за яденето:
Сутрин хапва 220 гр. каша или 3 сухара попара със сирене. На обед яде основното ястие от кухнята с един сухар, че иначе е мнооого воднисто. При нас наблягат на водата яко  Mr. Green
Сегобед хапва понякога банан, понякога десерта от кухнята или каша. За вечеря давам супата със сухарче, а към 1 часа пие мляко - 150 мл. със мъничко каша, за да не е толкова рядко.

# 633
Стела, а дали тогава няма да има сватба? Аз съм за, но незнам другите как са. Иначе първото място там беше най-яко  Peace

# 634
Чакаме снимки от Елия.

За Трявана съм за каквото кажете.  Peace Първото място с къщичките наистина май си заслужава дори да се смени датата. В крайна сметка не е нужно да го правим задължително в дългия празничен уикенд. За мен лично 2 дни - събота и неделя (една нощувка) са напълно достатъчни. Стелче мен ако питаш спри се на някакъв вариант и който има желание ще дойде, че нали знаеш - 10 човека, 10 мнения и никога няма да може да се угоди на всички, пък в крайна сметка най-важното е да сме сред хубава природа и да се съберем. Hug

# 635
  • Sofia
Здравейте от нас!  Hug

Да кажа и аз за Трявна, че съм съгласна да сменим датите и да си остане това място. Само да не е на Георгьовден, както казаха някои момичета, че и ние имаме именник тогава и няма как да го пропуснем, от важните е.  Simple Smile И аз казвам Стела да се спре на дати и да даде офертата, и без това от нея дойде самата идея за такова събиране.

# 636
Здравейте момичета - сигурно ме забравихте! Laughing Hug
Ще се постарая да наминавам по често! Виждам че има още нови бременни, за което много се радвам! Възхищавам ви се - пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност, а на който иска да му се случи много скоро! Heart Eyes

Александра е добре - гледаме се и чакаме да дойде по-топлото време. Вече обмислям да се връщам на работа, но сигурно ще е чак септември - трябва обаче да подготвя лека полека някои неща и така!

Видях, че сте пуснали анкета:
Колко пъти до сега е боледувало детенцето ви?
Ако не броим алергичните реакции към ваксина - веднъж ентеровирус, веднъж лека настинка и веднъж по-сериозна
 От какво и с какво го излекувахте?
Пила е веднъж АБ
Давате ли витамини или други имуностимуланти и какви?
НЕ - аз съм малко против безпричинното даване на такива - иначе е пила пробиотик, когато се е налагало
Пие ли прясно изцедени сокове, от какво и по колко?
Не обича сокчета - иначе е пила, но с големи усилия - сурови плодове обаче яде всякакви
Къде живеете?
София, но често отскачаме и до баба и дядо
b]Ходите ли на планина, море, колко пъти и по колко дни?[/b]
Ходихме на море с детето-1 седмица, на планина не сме ходили
b]Излизате ли всеки ден на разходка?[/b]
Не
При каква температура отглеждате детето?
около 24-25 градуса
Как го обличате вкъщи и как навън?
В къщи с боди, памучен анцуг - долнище и горнище и елек, също памучен върху него. Без чорапогащник. Навън обуваме чорапогащник или допълнително клинче и яке
b]Колко често го къпите?[/b]
Два пъти седмично с косата - ако преценя може и да я изкъпя извънредно без главата.
Докога продължи кърменето?
Осем месеца

# 637
  • София
  Здравейте,мами,
  признавам си няколко дни не съм ви чела. EmbarassedНие сме в Нова Загора,пълно женско царство-аз,Никол,сестра ми,племенницата ми и майка  Laughing Никол се чувства чудесно,явно вече са във възраст,в която си искат контакта с други деца.По цял ден дивеят с кака й,спят заедно,ядат заедно....Голям купон!  Laughing

За 8ми март много ме е яд,че не успях да дойда!Убедена съм,че сте си изкарали страхотно!Чакам снимков материал!!!А в коя кръчма ходихте после в крайна сметка?

Хариелка,моите съболезнования!!!Знам много добре как се чувстваш....Ужасно е,когато загубиш човек,на който много си държала.Аз,все още, само като се сетя за баща ми и сълзите текват сами без значение къде съм и с кого съм  Cry

Янче,първите дни тук Никол също се подсече ЖЕСТОКО!На2рия ден отделните ранички се съединиха в една голяма и на няколко места имаше дори кръв  Cry За 3 дни се оправи,но плачеше много като й сменям памперса и я мажа.Как нямам търпение да го махнем тоя памперс ама май скоро няма да е. #Cussing out Мазах я с Бочко.Дано Пандата бързо да се оправя!

Мариелка,много се измъчи Алекс.Дано това вече му е за последно.Тетрата наистина е вълшебна.Пробвай,дано не се стига до операция.....

За събирането-за мен няма значение къде ще е,стига мъжо да не е на работа ще дойдем,но ще сме за 1 нощувка,събота и неделя.

За яденето-Никол яде 4 пъти на ден-сутрин рано мляко(напоследък все по-рядко се буди за него,но пък ако не й го дам става много рано от сън 8-8,30,което за мен си е истински кошмар  Shocked ),11,30 супата от кухнята; след съня-десерта от кухнята и вечер преди сън-основното от кухнята. Между храненията изпива 1 кис.мляко на айрян  Shocked и само да види някой на масата и тя е там да докопа каквото може. Mr. Green Плодове обожава всякакви,стига да не съм забравила да купя  Embarassed

За анкетата:
  Колко пъти до сега е боледувало детенцето ви?-няколко пъти беше хремава и понакашляше,1 път е пила АБ

От какво и с какво го излекувахте? Пила е 1 път АБ и съм й правила инхлации с Вентолин.Иначе май успявам да се преборя с Инфлуцид,осцилокоцинум,вит.Ц,физиол.разтвор,сироп за кашлица.

Давате ли витамини или други имуностимуланти и какви? Давам като имуностимулант Изопринозин.Сега сме го спрели,че се пие 3 месеца по схема.Да чукна на дърво,страшно съм доволна!Дори на сегашните арктически студове излиза по-тънко облечена от преди,а дори нослето й не е потекло.

Пие ли прясно изцедени сокове, от какво и по колко? Сокове пие рядко,ако сме навън и сме си поръчали фреш,но плодове яде всякакви,всеки ден

Къде живеете? В София

[b]Ходите ли на планина, море, колко пъти и по колко дни? [/b] На море ходим всяка година,това лято мисля да изкараме 2 месеца там

Излизате ли всеки ден на разходка? Старая се да е почти всеки ден,дори когато е болна

При каква температура отглеждате детето? Вкъщи е доста топло,но и тя е много леко облечена.Спи на около 20-22 градуса

Как го обличате вкъщи и как навън? Вкъщи-боди потник или с къс ръкав и екипче,чорапки и пантофи;навън-чорапогащник,дънки (при големи студове-термопанталон),блузка и яке

Колко често го къпите? Главичката я мия 2 пъти в седмицата,дупето-всяка вечер

Докога продължи кърменето? до годинката

Давате ли мед с чая например?   Давам ако аз ям или ако тя поиска,но не е всеки ден

По колко пъти на ден се хранят децата ви? Писах по-горе
Какво количество изяждат за едно ядене? около 200-300 гр,но задължително яде доста и между храненията.

Леле,колко дълго стана  Mr. Green Оставям ви,лека вечер на всички! Hug

# 638
Амбишъс, Руми - кутията е пълна с много усмивки  Mr. Green  Heart Eyes  Hug
Раз4етох се за коли4ествата храна на де4ицата и май ние пак сме от много ящните  ooooh!  Mr. Green  Rolling Eyes Режима в къщи и на градината е разли4ен, но Макс няма претенции и така си и остана с времето и ще ви напиша моя си режим:
8:00 - уитабикс с прясно мляко (опитвам напоследък разни неща със сирене или пък разни сандви4и и т.н. - тотален игнор  hahaha  Joy стои гладен, но не близва  Laughing )
11:00- 210мл вода +7 лъжи4ки АМ
13:30-14:00 - обяд (по4ти винаги не ми харесва манджите, затова основно буркан4етата са ми на помощ, но упорито продължавам да си давам моите гозби ) 200-250мл пюренце
16:00-16:30 -1 банан или1 портокал или и двете (други плодове не иска да опита, а в комбинация с кисело мляко не е голям фен, но яде ) или крем4е - нишесте
18:30 - ве4еря - буркан4е (или моя манджа) 200-250мл
20:30 - 210мл вода +7 лъжи4ки АМ
между вси4ки хранения, ако види ядящ 4овек на масата задължително си е измолил поне по 1 филийка хляб, ако не и 2  ooooh! не е проблем, ако току що е ял, да мрънка и за хляб  hahaha  Mr. Green мъжка му работа  Thinking

# 639
  • София
Добър вечер.....въпреки, че то си е нощ вече Simple Smile

Мерси на всички за споделените мнения!

Смрадликата свърши чудеса направо, Алекс изобщо не е плакал от снощи, все едно нищо не е било.  Grinning
Калиевия перманганат не посмях да ползвам,  хвана ме страх да не направим беля. Въпреки, че видимо вече няма нищо ще продължим още два-три дни да правим тези бани със смрадлика за по- сигурно.

А за операцията- аз преди бях обяснявала подробно за какво става дума. То операция в случая е силно казано, така я водят, но е рутинна манипулация. За мен като майка естествено си е сериозно и ми е притеснено, най- вече заради пълната упойка и това, че после ще го боли няколко дни, но като цяло не е нещо кой знае колко сериозно. Отлагахме го толкова време  заради честото боледуване,празниците, грипната епидемия, но знам, че е по- добре да приключим и с това и да ни се махат от главата всякакви болести, болници, лекари и тн.  Simple Smile

Лиде, много приятно те е изненадал мъжа ти.  Сигурно ти е станало много мило. Simple Smile

Джема, вие наистина голямо женско царство сте си спретнали. Simple Smile Никол направо ме разби с количеството айран, което си изпива. Аз Алекс не мога да го излъжа и една глътка да пийне. Предлагам му понякога с баница, кекс или разни др. неща, но той само като опита какво е бяга далече от шишето.  ooooh!

Амбишъс,  Hug

Привечер ходихме до Джъмбо с мъжа ми да търсим подарък за едно детенце. Естествено и Алекс намаза от ходенето, няма как. Взехме му едно много сладко пеещо и танцуващо куче. Първоначално се изплаши като му го пуснахме , обаче след това ако знаете какви танци и каква игра цяла вечер падна с това куче. Той досега не си спомням така да се е радвал на играчка, направо пощуря.  hahaha  Такава картинка беше, направо ми напълни душата. Трябва да му направя клипче и да ви пусна да го видите. Mr. Green

Спокойна нощ!   bouquet

# 640
здравейте мамки,
честит празник с малко закъснение  bouquet
Амбишъс,душо,честит рожден ден мила,много здраве,щастие и любооооооооооооов Hug
Лиденцееееее Hug Heart Eyes и за теб много такива кутии Laughing Hug ех,как приятно те е изненадал мъж ти,много сладко Wink
Мо-честито и на теб,лека и безпроблемнна бременност Hug
хайде и аз да се отчета с анкетата

колко пъти до сега е боледувало детенцето ви?6-7 пъти
от какво и с  какво сте го лекували?бронхиолит(беше в болница и с вентулин),ангина(два пъти,че го повтори-АБ клацид),настинка(с коларгол и мукуплант или синекод) и сега където беше болен(АБ клацид и синекод,панадол и нурофен)
давате ли витамини или други имуностимуланти и какви?давам витамини '' киндер фит'' и вит.С
пие ли прясно изцедени сокове,какви и по колко?не му цедя плодове,но пие много от купешките сокове,около 800мл.-1л.
къде живеете?София
излизатели всеки ден на разходка?всеки ден сме навън в парка
при каква температура отглеждате детето си? между 18 и 21градуса
как го обличате вкъщи и навън?с боди и пижама,навън с космонафт и ботуши
колко често го къпете?всяка вечер
до кога продължи кърменето?3 месец
давате ли мед с чая например?не
по колко пъти на ден се хранят децата ви?ох ooooh! общо 5 пъти като първо и последно са му АМ и манджите от кухнята,е то е ясно,че ни подяжда мен и баща си,но нормално

# 641
Здравейте момичета!
Аз набързо ще драсна някой ред да не ме забравите и ще бягам,че съм се раз готвила докато Митко спи,да не тръгне да ме търси кекса  chef Mr. Green
Митко вече е по-добре.Пъпките му завяхват и почти му се изчисти личицето,спи вече по спокойно Praynig Последните му 3 кучешки зъбчета са решили да му излизат едновременно и доста го мъчат,но това да е...
На 8 март,аз никъде не ходих и не съжалявам,че много жени на едно място не си е работа(дано не се обидя някой)
Стела-за мое голямо съжаление ние няма да дойдем на августовското събиране Sad
Мо-честито и леко бременеене!Ех и аз как съм се размечтала за едно малко сладко момиченце,но ще чакам по-добри времена Praynig
Мариелка-дано се оправи малкия и не го боли вече пишлето,като се сетя Мити как плачише и как ми се късаше сърцето,изкрено ти съчувствам.Нацелувай го от нас Heart Eyes
Чао за сега

# 642
Стеле, и нас не ни брой за събирането май месец.Изникнаха някои непредвидени неща и няма да успеем.Искаше м исе да се запознаем с мамите, но се надявам да дойде следващия път. (ако не се избиете на живо де и искате пак да се събирате  Mr. Green Mr. Green Mr. Green - шегичка).

Моята баба не е добре.Утре мъжа м иси е взел ден и ще ходи да я вземе от село и да я водим на лекар.Стискайте палци да не е сериозно. Praynig Praynig Praynig

# 643
  • София
Привет!
За всички баби стискам палци!

Аз да ви кажа радостната новина - девойка очакваме! Ще връзвам панделки и ще слагам роклички! Laughing

Ако изберете уикенда между празниците майските сме с вас и ние, иначе аз съм на изпит за 20-21 май.

# 644
Ок.

Не звънкайте още, аз ще ви кажа кога, че се уговаряме нещо с управителката.

Значи последно остава за 14 и 15 май в к-с Бръшлян Трявна,

http://brashlyan.tryavna.biz/hotels.htm

тел. за резервации:

5350 Трявна, ул.”Панорама”6
Тел./факс: 0677 6 31 19
Тел.: 0677 6 30 19
e-mail:brashlyan@mail.bg

А колкото додатите, ние най - вероятно две нощувки ще останем, че не ми се ще да е само една, но пък и само една да е, няма значение, важното е да се съберем, макар и малко хора. Simple Smile

За сега идващите са:

Аз
Силви Д
Бърборанката
Хариелка
Алегорийка
mo 72

Чакам потвърждение от Дундла, Танчето/магаре/ Elyah, ra iv, Jijin

и още омаше май. А тези, които сега научават също може да се включат. Всеки сам ще се обади и запази места, така, че тези, които до последния момент не знаят, може да ни изненадат приятно Simple Smile
Хайде мами, това е шанса ни да се видим, иначе не виждам шанс в близките 59 години да го сторим.

П.С. За голямо мое учудване се оказа, че има резервирани места и за тези дати, но не за сватба Simple Smile и сега се опитват да се свържат с управителката, за да видим дали ще можем да се съберем.  Миналата седмица местат бяха свободни.
Аз им обясних, че ще са ни необходими поне 8, че даже и 10 апартамента или къщички.
Очаквам да ми звъннат, аз като по-нахална вече 3 пъти им звънях, да не би да са ме забравили, или пък да ми нямат тел.

Не звънкайте още, аз ще ви кажа кога, че се уговаряме нещо с управителката.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 16:08 от stella77

Общи условия

Активация на акаунт