ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 709
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • София - Варна - Бургас
А когато можем да търпим до 39.4-39.5 може ли хладен компрес на челото,бузките,слепоочията?
При всичките ми опити да загрея ледени крачета/вода,ел.възглавничка,разтриване/ никога не успявам.Едва когато спре покачването на Т те се сгряват/така разбирам че "страшното" е минало дори да е още в тези граници Т/.Свалим ли чорапките всички си отдъхваме.

Може хладен компрес на челото и главата.

В гореща вода за 1/2  -  1 час няма как да не се стоплят.

# 286
  • Пловдив
Алекс,
 сега като не ни е подействало ХЛек. при друг случай се чудя дали пак ще е така?А и ни е конст. на всичкото отгоре!

# 287
  • Бургас
1/2-1 час на стол с леген вода е абсурд да седи/лежи и се/.С възглавничката издържа 10-15 минути и казва че и се изпотяват крачетата-личи си че и е неприятно и сама ги маха.

# 288
  • София - Варна - Бургас
Алекс,
 сега като не ни е подействало ХЛек. при друг случай се чудя дали пак ще е така?А и ни е конст. на всичкото отгоре!

Скъпа т. андонова, не се отчайвай, хо л-вата действат, е, почти винаги. Щом не действа, може пък л-вото да не е вашето конституционално. И тъй като картината на вашата индивидуалност си е там, то хо л-вото не отговаря на картината на вашата конституция. Понякога уж отговаря, но не влиза в "резонанс"...

# 289
  • Пловдив
tandonova аз незнам,по знаещите и опитните да кажат,а и трябва да говориш с хомеопата
mamaden  а твоето момче как е?как се развива болестта му?

днес й казах че Ради от приемите на ЛИкоподиума няма промяна в заекването,каза нещо от сорта че имало по-дълбоки лекарства ,но трябва да мине 30 дена поне от предното,и записахме час за март месец.

сега се сетих какво забравих да я питам-а бани с тетра на подсечено дупе пак ли ще подтискат?или с лайка?

Ами ....моето момче....предвид, че Борис страда от ларингит, т.е боледива само от това Rolling Eyes, а както Александър каза, вирусът поразява най-вече ларинкса.....няма с какво да се похвалим Tired. За сега сме спряли ХЛ, понеже, явно не помагат...утре сме при х-та. Аз съм тврърдо решила да се преборим с този вирус, без намесата на алопатични лекарства, само дано не стигнем до усложнения, че тогава... Rolling Eyes

пп Извинявай, че пак питам, но тези обриви при бебето, защо казваш, че го мъчат?

# 290
  • Пловдив
Нико, никой нормален класически хомеопат няма да ти препоръча да слагаш ваксини.
АД може да се провокира от всяка една ваксина.

Алергиите пък са резултат на свръхнатоварена имунна система, най-общо казано.

Аз реших кардинално проблема с ваксините и несгодите ни от тях. Naughty

Как? С информиран отказ ли? Нали след това, няма право да посещава детска градина детето newsm78? За предучилищна, не знам, понеже тя нали е задължителна newsm78

# 291
  • Пловдив
Ами как - като има опасност ваксините да те ликвидират.... ти ликвидираш тях  Mr. Green

А с последствията от отказа как се справяте... Thinking

# 292
Мамаден, прегледай тази тема за ваксините - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=557747.0. От там ще почерпиш идеи  Peace

Някои майки решават проблема точно с подписан отказ. Така подлежат на глоба (но доколкото знам никой никога не е глобяван за това) и нататък им бива отказван достъпът до детско заведение. Което е малко тъпо, защото изискването е да има картон с имунизационен статус, а не всички задължителни ваксини (но не помня дали и за ясла, и за градина беше така или само за едното  newsm78). А и поради ред други причини е тъпо, но...  Rolling Eyes
А от известно време насам обвързаха и детските надбавки с наличието на задължителните ваксини. Този абсурдизъм пък просто не коментирам.
Други майки разчитат на педиатрите си да впишат в картоните ваксините, а реално да не ги бият...
Трети май просто не ходят при педиатъра  Rolling Eyes.

Погледни я и ще добиеш представа как се решава кардинално проблемът с ваксините и какви са евентуалните последствия (законови) от това.  Peace

Тандонова, моят син си ги има, за съжаление...  Sad Дори точно сега си направих труда да си прегледам мненията по времето, когато започна хроничният ни проблем с идеята да намеря някаква връзка, нещо, което да го е отключило... И познай - на 30.05 сме били третият пентаксим... бил е нервен, превъзбуден.. следващите ми постове са все оплакващи се - как не спял, как ревял, как почнал да се свива... Ще се поровя още малко в постовете и спомените си, но.... друга връзка не виждам засега...  Sad

# 293
  • София - Варна - Бургас

Не правете грешката да охлаждате китките и краката с кърпички оцет! Това още повече нарушава циркулацията на кръвта в тялото.

Още по-малко да увивате тялото в мокри чаршафи или да правите хладки бани.
Ефекта е втрисане, в опит да се загрее тялото, детето пищи, защото е мн. неприятно, а жизнената сила се изтощава от напразните опити да вдигне животоспасяващата висока Т.

Сакън, баба ми ще се гръмне, ако разбере Mr. Green - толкова е горда със себе си, че с оцет и аспирин (!!), и класическия чаршаф, разбира се, никога не е допуснала нито аз, нито брат ми да получим гърч  Mr. Green. Милата ми баба  Heart Eyes

Алекс, а при "свинският" грип възможно ли е Т да се нормализира за 2-3 дни?  newsm78 Последното, което изкара синчето, го изкара с Т 39.5, но я имаше за 2 вечери (през деня по-малка), третата вечер вече нямаше Т, но стана опасно за дробчетата  newsm78. Ние с баща му се разболяхме след него, но аз не вдигнах Т, а баща му не особено висока и бях заключила, че не сме карали свинския. Но сега това, което казваш за наличните в момента щамове ме пообърка малко  newsm78

Баба ти да си посвие малко крилата, които е разпънала над вас, че ще и окапе перушината...  Joy

По-вероятно е да сте го карали, но вашата имунна система отдавна е изградена и реагира мн. по-бързо и адекватно.

Другия възможен отговор е, че вдигането на висока Т. показва, че  жизнената сила е много добре и си е позволила "Лукса" да вдигне висока Т.

# 294
Нико, никой нормален класически хомеопат няма да ти препоръча да слагаш ваксини.
АД може да се провокира от всяка една ваксина.

Алергиите пък са резултат на свръхнатоварена имунна система, най-общо казано.

Аз реших кардинално проблема с ваксините и несгодите ни от тях. Naughty

Как? С информиран отказ ли? Нали след това, няма право да посещава детска градина детето newsm78? За предучилищна, не знам, понеже тя нали е задължителна newsm78

Всички проблеми с детски градини, надбавки и прочие си имат един отговор - свястно джипи Mr. Green Само че вероятно това с детските градини ще отпадне докато дойде момент детето ми да ходи в градина, ако въобще ходи (да е жива и здрава майка ми Praynig)

# 295
Между другото понеже питах по-горе,но освен една майка,която и тя ходи при същия хомеопат,никой друг не коментира дадените ми ХЛ-Пентаксим LM1  и Синфлорикс LM1.-да ви кажа че разбрах как ги прави-трябва й ампулата от направената ваксина до 2 часа след ваксинацията,И от нея сигурно си прави потенциите.

Не съм чула за подобно нещо, но нека Алекс да каже.Звучи логично, но.... newsm78

Аз пак си повтарям въпроса за доказването.:
Ако ХО л-во не е правилно предписано как да се разпознае дали има влошаване или доказване на препарата?Това зависи ли от дозата и ако ДА, то как се доказват на здрави хора/с каква честота е приема?/
И изобщо възможно ли е при лечение всъщност да се направи доказване?

# 296
  • София
Хайде и ние в групата на болните. Sad
Тъкмо попреминаха пъпките от варицелата, а от днес си имаме 38 Т , леко зачервено гърло и суха кашлица. Дано да овладеем по- скоро грипа. Аман от болести вече.  #Cussing out

# 297
  • Пловдив
Мечка малинарка колко е голямо детенцето ти?
аз засега мисля да откажа Синфлорикса,голямото ми дете е без нея,мисля малката също може без нея.За другите ваксини ще мисля още,засега Пентаксима ще го слагаме,може като дойде време МПР да откажа.

# 298
  • Пловдив
Между другото понеже питах по-горе,но освен една майка,която и тя ходи при същия хомеопат,никой друг не коментира дадените ми ХЛ-Пентаксим LM1  и Синфлорикс LM1.-да ви кажа че разбрах как ги прави-трябва й ампулата от направената ваксина до 2 часа след ваксинацията,И от нея сигурно си прави потенциите.

Не съм чула за подобно нещо, но нека Алекс да каже.Звучи логично, но.... newsm78

Аз пак си повтарям въпроса за доказването.:
Ако ХО л-во не е правилно предписано как да се разпознае дали има влошаване или доказване на препарата?Това зависи ли от дозата и ако ДА, то как се доказват на здрави хора/с каква честота е приема?/
И изобщо възможно ли е при лечение всъщност да се направи доказване?

Това за което говорите, не се ли казваше нозод  newsm78? Ако говорим за едно и също нещо го има описано в книгите.

# 299
Нозод е ХОМ л-во, приготвено от болестно променена тъкан или  продукт на болестта.

а това си е фармакологичен продукт newsm78

Общи условия

Активация на акаунт