ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 678
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Та като стана въпрос...ако има някой да е минал през това-смяна на 1 клас.хомеопат с друг,моля да сподели как протича при втория/новия/?Пак ли всичко от 0/нула/ и какво се случва с изпитите/изписаните/ от стария хом. лекарства?Нали се натрупват и...или пак ще почнем с чистете на ХЛ от предходния хом.?

Мерси!

# 376
  • ул. "Мечтание"
Добре е да се започне от нулата - интервю, симптоматика и прочие, особено ако опита с предишния хомеопат не е бил никак положителен. Дали ще се чистят стари ХЛ или не, това вече ще прецени новия хомеопат според случая.
Аз сменях веднъж хомеопат след няколкомесечно прекъсване. В смисъл не съм се лекувала при стария няколко месеца и тогава отидох при новия, но и с нови оплаквания. Той ме разпита и за какво съм се лекувала при стария хомеопат, защо съм се преместила от него, как ме е лекувал, какви препарати е изписвал, такива неща. Хубаво е да се знаят тези работи.
При мен например беше важно дали съм пила едно от ХЛ-тата от предния хомеопат по време на бременността си.

# 377
  • в матрицата
Нощни очи , честит нов член на семейството, да расте много здрав!!!  Hug

# 378
  • ул. "Мечтание"
Благодаря ти, СузаHug  bouquet

# 379
Та като стана въпрос...ако има някой да е минал през това-смяна на 1 клас.хомеопат с друг,моля да сподели как протича при втория/новия/?Пак ли всичко от 0/нула/ и какво се случва с изпитите/изписаните/ от стария хом. лекарства?Нали се натрупват и...или пак ще почнем с чистете на ХЛ от предходния хом.?

Мерси!

Eй, хора  Grinning това е хомеопатия....не химическо чистене. Силно се изумявам какви щуротии правите, или правят с вас, или и аз не знам вече какво е.... честно  Grinning Какви са тези чудеса....аз нищо не разбирам.  Shocked Чистения, опашки, избиващи потенции и не знам още какво.... #2gunfire

Как протича смяната на хомеопат- посещавате новия хомопат, провеждате интервюто, ако има съмнения, че провежданото досега лечение е потискане, то хомеопата отчита само симптомите преди започване на предходното лечение, или пък се прави предписание на база картината към момента. Ако е приемано Хл, което е потиснало симптоми, това означава че ви е "разболяло". След приема на ХЛ картината вече е променена. Отчита се тази картина, сравнява се с картината преди приема на ХЛ и т.н. това са си ясно определени алгоритми от Ханеман в Органон. Всичко е черно на бяло и не толкова трудно за разбиране за четящите Органон хомеопати. ....другите не ги знам какви са....

# 380

Много обичам Nial да обяснява, за това и от мен въпрос:

Ако ХО л-во не е правилно предписано как да се разпознае дали има влошаване или доказване на препарата?Това зависи ли от дозата и ако ДА, то как се доказват на здрави хора/с каква честота е приема?/
И изобщо възможно ли е при лечение всъщност да се направи доказване?
Може ли човек да е болен и в същото време да доказва даден препарат?

Дано съм го обяснила добре.

И още нещо.....има ли в София курсове по хомеопатия и ако ДА, къде може да се попита.

# 381
Има няколко школи в София, които организират обучение по класическа хомеопатия.
Асоциация Хомеоаптично общество, Център за здраве и образование Едикта и нашето New Homeoapthy School. Това са тези които зная аз. Няколко школи предлагат и съкратени курсове за майки.

# 382
Ние май отиваме към АБ  ooooh! Tired
Удари го в ушите. Бяхме на УНГ - предписа АБ без колебание, защото днес ни е 4-ти ден с Т, а и не чува изобщо Confused Cry Първоначално каза, че не е за АБ, но след като видя, че не чува ...
После посетихме и хом. Даде ни последен шанс - до днес 20,00ч. през 2 часа да редуваме Беладона и хепар. Моля се да се оправят нещата, но както е тръгнало ... и най-вече ушите ... и Т е 38,6 ... изобщо - никаква реакция. Този път се провалихме.
Аз само да споделя ...
Ако някой има спасителен план Б - кажете

# 383
  • в матрицата
kassii ,, не се отчайвай. И нашата лична даде  АД, точно заради ушите, но не го дадох, дадох Бела дона 200С, и детето се оправи .

# 384

Ако ХО л-во не е правилно предписано как да се разпознае дали има влошаване или доказване на препарата?Това зависи ли от дозата и ако ДА, то как се доказват на здрави хора/с каква честота е приема?/

При лекарство максимално подобно тоталността симптоми на болестта, т.е симилимум или близко до симилимума трабва да има подобряване или изчезване на симптомите съгласно принципа на Херинг, който в най общи линии гласи, че възстановяването на здравето става отвътре -навън, т.е от по-важни към по-маловажни органи и системи, както и че симптомите изчезват в ред обратен на появата им - т.е появилите се последни ще изчезнат първи.

Възможно е хомеопатично влошаване, което не е задължително всеки път и при добър подбор на потенция и правилно менажиране на приемите на ХЛ кризата да се сведе до минимум. Хомеопатичното влошаване се изразява във временно засилване на изявените симптоми, последвано от тяхното изчезване или връщане на СТАРИ И ПОЗНАТИ за пациента симптоми. Например появява се обрив от който пациента е страдал в продължение на няколко години.

При доказване - пациентът демонстрира НОВИ И НЕПОЗНАТИ за него до този момент симптоми.

При потискане - симптомите в периферията (по Херинг) изчезват, за сметка на поява на НОВИ И НЕПОЗНАТИ, на по "дълбоко" и фундаментално ниво.

Доказване е малко вероятно да се получи от еднократна доза, само  хора с изклютелно висока чувствителност и добра възприемчивост са в състояния да доказват от една доза. В клиничната практика доказване се слчува най често от несъобразено с конкретиката на случая повтаряне на приеми на ХЛ в една и съща, непроменена потенция - например 1 месец Rhus tox 30CH, под форма на гранули, всеки ден. С прием на течно лекарство значително се намалява вероятността от доказване, с чест контакт с хомеопата - тази вероятност се намалява още.

Препоръките за доказване на ХЛ от здрави хора към момента са да се приема по 3 пъти дневно, за 2 (два) дни ХЛ след което се наблюдава динамиката.

# 385
kassii ,, не се отчайвай. И нашата лична даде  АД, точно заради ушите, но не го дадох, дадох Бела дона 200С, и детето се оправи .
При нас личната съвпада с хом. и точно тя предписа АБ (друг, различен от УНГ-то АБ)

# 386
  • в матрицата
Сега ми е ясно, защо ти е дала да редуваш 2 лекарства....... аз не съм убедена,че ЛЛ разбират от хомеопатия, но това е друга тема...... Дано да не стигнете до АБ!!!!  Hug

# 387
И изобщо възможно ли е при лечение всъщност да се направи доказване?
Може ли човек да е болен и в същото време да доказва даден препарат?
Трябва ясно да бъде разбрано, че болестта е нищо повече от динамично разстройство на жизнената сила на човек (която също е динамична).
Хомеопатичните лекарства също са динамични, т.е говорят на езика на жизнената сила.
Общото между здраве, болест и хомеопатичните лекарства (тяхната динамична природа) е направила впечатление на Ханеман и това му дава основание в Органон да говори за ХЛ, като за "изкуствени болести".
След като изясних това, ще се опитам на кратко да отговоря на въпроса.
В параграф 34 на Органон, Ханемн казва: „По-голямата сила на изкуствените лекарствени болести не е обаче единственото обяснение на способността на лекарствените средства да лекуват естествените болести. За да могат да лекуват, лекарствените средства трябва да бъдат преди всичко способни да предизвикват в тялото на човек изкуствена болест, възможно най-подобна на естествената болест”. Това е Принципът на подобието, разписан накратко от него, това е и основата на хомеоаптията. ХЛ което се явява изкуствена болест, когато е подобна на естествената болест е в състояние да я унищожи напълно, ако е по-силно по своята динамична природа (това са потенциите - те определят силата).

Това също означава, че ако няма адекватно и редовно проследяване динамиката на случая ХЛ, може да отстрани симптомите за които е предписано и при продължаващ прием да бъде доказано. Разбира се лекарството ще отстрани симптомите, САМО ако е близко подобие. Ако обаче ХЛ НЕ е подобно на тоталността симптоми на болестта на пациента, то тогава според написаното в параграф 36 ще се случи: „Ако две неподобни болести, с равна сила, се срещнат едновременно у един и същи човек, или особено ако съществуващата по-рано се окаже по-силна, то новото заболяване, се изгонва от организма и не предизвиква поражение… тоест ХЛ просто не сработва. Ако обаче то е по-силно от естествената болест, тогава тя бива временно потисната от него, а след прекратяване на действието му или след спиране на приема – болестта се възобновява. Ако хомеопатът е достатъчно упорит и непрозорлив да повтаря често лекарство което не е най-подобно се случва системно потискане на жизнената сила, както и може да бъде доказано.

Май стига толкова....има много за обясняване, а във форум може да се каже малко.
  bouquet

# 388
Добре дошъл! Hug

Нощни очи, честито нощно оченце!  bouquet  bouquet  bouquet

# 389
  • София - Варна - Бургас
кака Сиси

Цитат
.....има ли в София курсове по хомеопатия и ако ДА, къде може да се попита.

Може да се попита тук: "Хомеопачното Общество" член на ECCH  

и където вече 20 години в България се обучават Класически хомеопати, вкл. и Медицина.

Общи условия

Активация на акаунт