ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 205
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от мен. Имам един въпрос за действията след или по-скоро в процеса на оздравяване след грипчето.
Как премина при нас:
Постепенно, за 4 нощи, от 37,4 - до 39,5.
Днес вече е без Т, чувства се добре, започна беснее ..., НО много кашля (влажна кашлица) и много обилни зелени сополки. Ще се чуя с хом. следобед, за да каже как да продължим лечението, а сега въпросът ми:
Дали едно качване на Витоша и каране на ски ще се отрази добре на детето след тази болест?
Какво е състоянието на имунната система и едно по-интезнивно физическо натоварване дали няма да влоши или напротив - ще подобри нещата?
Все пак на Алеко е поне (-10 градуса) и подухва ..., въпреки, че има слънце.
Психически - за нея ще е превъзходно, защото още от понеделник реве за ски-училището и съжалява, че не може да отиде. Всеки ден пита дали днес ще може да отиде. (Тя си е скиорка и обича планината и ските).
Та това е. Ако не днес, то Петък, събота и неделя да я кача ли на Витоша или не?
Не зная как се пуска анкета, но приемете въпроса ми и като анкета, за да събера повечко мнения
Благодаря Ви на всички, които изказвате мнение или поне гласувате.
И аз бих изчакала седмица.. предполагам колко ти е трудно да устоиш на огромното желание на детето, но според мен студът калява здрави хора.. с кашлица и физическо натоварване - не мисля че е удачно.. поне според мен.. иначе само на разходка бих я извела - стига тя да има желание..

В никакъв случай!
 Този грип е много подъл и както си мислите, че вируса е отстъпил от ларинкса, бавно но неочаквано инфекцията се е превърнала в бактериална и се е промъкнала в дробовете, възползвайки се от изтощения от вируса организъм и се превръща в... Пневмония!  Peace
  Затова, както казваше баба ми, бог да я прости  Praynig  - Болестта идва на кон, а си отива ... пешком.
   "Оздравелите" деца, а и възрастни да пазят стая поне още 3 дни след отшумяване на симптомите.  Peace

Като си прав - прав си.
Както си мислих, че сме ОК, вчера пак бяхме с 39,4. Това е 3-та поредна нощ с тази Т. На сутринта е добре и към 18,00ч. започва пак отначало.
Бяхме при хомеопата. Каза да продължим по стария начин лечението. Изобщо не се притесни от високата Т за трета нощ. Днес й е 5-ти ден на болестта.
 Алекс, какво мислиш   Praynig Praynig Ами ако наистина правим бактериална инфекция? Shocked Shocked Shocked
А за коварството на грипа - направо имам чувството, че е човек, който парави психоанализ на родителя и се дъжи стресиращо за него. Даде ми глътчица въздух, "дари" ме с надежда и благодарност, че сме се справили, накара ме да мисля вече за оздравяване - един вид - смъкна ми гарда, пречупи ми волята, взе ми силите и ... когато вече беше готов - нападна отново, с пълна сила #2gunfire #Cussing out

И сега една мисъл, която ме връхлетя снощи, докато ревях от изнемога ...
"Творците" на вируси са започнали война с хомеопатията. Все по-трудно и по-трудно за почват да се лекуват, все по-коварни и по-коварни стават ... Колкото повече хора се обръщат към хомеопатията, толкова по-жестоки и коварни вируси измислят, за да си купим в крайна сметка нещо от аптеката ... Просто споделям

И накрая, Алекс, моля те, кажи си мнението на трета нощ с 39,4 Какво увредихме и какво постигнахме? Измъчих си детето, а другите вече тичат навън с АБ под мишка и Хиляди сиропи и илачи допълнително. Какво спечелваме с тези мъки? Какво увреждаме ???

Извинявам се, но мозъкът ми е блокирал от безсъние и притеснение.

# 151
Аз не вярвам, че някой може да измисли вирус Wink
За мутацията - трепем ги с все по-силни лекарства, те мутират все повече.
Хората стават все по-страхливи откъм болестите, нормално, заливат ни с каква ли не "смъртоносна" информация. Болшинството се разболяват от страх, не от вируси.
Бактериите са друго нещо, те са живи организми.

Тандонова, ако имаш съмнения за бъбреци, кръв и урина ще помогнат за изясняване (креатинин, урея, пикочна киселина)

# 152
  • Пловдив
Пускала съм преди и бяха в норма...Сега,ако пак зачестят тези "сенки" ще пусна нови. Peace

# 153
Оф, да... Как се дразня сега на една реклама за хексалгин  #2gunfire Боли те главата, не се чувстваш добре - не се тормози! Хоп - течният хексалгин ще те спаси!!! брррр  Close

# 154
Видях че Александър се появи, та ще се самоцитирам, че въпросите ми останаха много назад.

Моля ви препоръчайте класически хомеопат в Русе или възможно най-близо до Русе.

Мъжа ми вчера си сряза пръстта. В суматохата забравих, че мога да му дам Арника. Днес има ли смисъл да давам?
Все още не съм дала Арника, има ли смисъл вече?

# 155
Ани, ако кървенето е спряло и не го боли мисля, че няма смисъл.
Но да кажат по-компетентните Peace

# 156
Казва че конците от шевовете му опъват.

# 157
Записче, че с "известия" не е никак удобно.

# 158
Здравейте!Не знам тук ли е мястото,но да попитам Simple Smile:Нашият хомеопат определи детето ми като хепар сулфурис калк. тип.Има ли такъв тип изобщо???? Laughing Laughing

# 159
  • Пловдив
Александър искам да ви питам нещо-значи бях писала че на детето ми му беше даден Ликоподиум LM1-5 дена по 1 прием,приемите бяха от 18до 22 януари.Хомеопата каза да следя най-вече заекването и запека.А по принцип основния проблем е носа-трета сливица,стафилококи.Носа от 2 месеца е спокоен,но след приемите на ХЛ не виждам до момента промяна в заекването,това дали значи че не действа ХЛ?
за запека не мога да кажа,защото стана много лошо съвпадение -докато приемаше ХЛ ни хвана всички в семейството чревен вирус,и малкия повръща,изкара го 2 пъти и него на разстройство,и до днес си ходи всеки ден по голяма нужда,но незнам дали ХЛ влияе или още е следствие от вируса.Иначе докато всички други вдигаха и Т ,при него не съм хванала да има.

и още един въпрос -прочетох информативно за хомеопатията.Там нали пише че се дава една доза минимална и се чака да се види действието.Еми нашия хомеопат като дава 3 дни по 1 прием,или 5 дни по 1 прием не е  ли неправилно,или зависи от потенцията на ХЛ?

# 160
  • София
абе незнам , ама онзи ден докато седях и чаках реда си за хомеопата чух една жена да разказва че в Пловдив имало лаборатория която бълвала вирусите умишлено. може да ми се смеете ама се замислих. чак повярвах че може да е така. защото фармацевтичната мафия е опасна.

иначе и моята хубавица беше болна преди 2 седмици. започна с температура сутринта. цял ден не стана от дивана, нито яде, нито пи. устичката й се беше напукала ужасно. смъкнахме маллко температурата с беладона. видя ни хомеопата. изписа ферум фосфорикум, на слседващият ден вечерта бяхме все едно никога не е била болна а на по-следващият пак темпертура и отпадналост. и след това ни отне поне 10тина дена да се възстанови.
казват че сегашният вирус много повтарял. може и това да е било.

# 161
Здравейте и от мен! Не съм ви чела скоро, не успявам, но по-късно ще порагледам какво сте писали. Детето пак има проблем с ухото, беше преди 2 месеца, същото ухо. Тогава много бърз и добър ефект имаше от Пулсатила 200, половин час след приема болкта спря и детето дори почна да си играе! Сега му изписаха същото ХЛ, но за днес вече 3 приема, няма подобрение, детето плаче и го боли. Чудя се дали е подходящото лекарство сега или пък аз много бързам. Обаче ме измъчва като плаче детето и го боли, а няма подобрение.

# 162
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Не съм ви чела скоро, не успявам, но по-късно ще порагледам какво сте писали. Детето пак има проблем с ухото, беше преди 2 месеца, същото ухо. Тогава много бърз и добър ефект имаше от Пулсатила 200, половин час след приема болкта спря и детето дори почна да си играе! Сега му изписаха същото ХЛ, но за днес вече 3 приема, няма подобрение, детето плаче и го боли. Чудя се дали е подходящото лекарство сега или пък аз много бързам. Обаче ме измъчва като плаче детето и го боли, а няма подобрение.

Пробвала ли си с "Бабините" методи?В темата "баба така каза..." имаше разни рецепти.Аз знам за пъдпъдъча мас(но едва ли ще имаш под ръка),също пишеше за праз лук...и т.н.
Дано се оправите бързо! Peace

# 163
  • София - Варна - Бургас
Радвам се че  е такъв отговора за тъмните кръгове под очите.И дъщеря ми е с такива,но то 8 дена Т,липса на апетит и изтощение си казват думата.
Александър,искам да питам за тая Стрептококус Пнеумонарие.На дъщеря ми я изолират вече няколко пъти/+Мораксела още 2 пъти/.Все се лекуваме с АБ.От 1 година насам при сополи просто не ги изследвах,но хомеопата ни знае за тези находки,та на няколко пъти назначава по телефона Стрептококцинум 15CH.При тези приеми като че ли се замаскираха само нещата,не вдигаше Т,но си оставаше кашлянето и сополите.Този път не дадох и ето влоши се.

По принцип, хомеопатичното л-во няма пряко действие върху бактериите и вирусите, но информира жизнената сила, как по-успешно да се справя с тях.

# 164
  • София - Варна - Бургас
tandonova79

Цитат
Може да е от недоспиване.

Цитат
А,Алекс не вярвам да е от това...моя спи много и достатъчно.По-скоро се притеснявам за нещо друго...и аз не знам точно.Някой ми беше споменал и бъбреци...щото му се забелязва от време на време Rolling Eyes Като е стана сутрин...да,сънен е.

Ако има торбички под очите, може да се мисли и за проблеми с бъбреците.

Общи условия

Активация на акаунт