ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 176
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте! Имам нужда от координати на изпитан и препоръчан хомеопат за гр. София!
Благодаря предварително!

# 181
  • София
Да се пооплача и аз....Преди 3 дена сина ми вдига висока температура.Звъним на хомеопата си, дава ни ХЛ и иска на другия ден да го види.Според мен лекарството подейства, още на сутринта започна да сватя температурата.Тя го видя-каза,че нещата изглеждат добре...да продължава с назначеното лекарство.Обаче снощи слагам термометъра 37.2...тази сутрин 37.3.Тази температура ме плаши повече от високата.Детето е на крака.Искам да питам Александър какво мисли за тази температура и трябва ли да се вземат допълнителни мерки.

# 182
И днес ще е до обед с 37 и2,3 и довечера ще е ОК.При нас така беше в нач.на седмицата .

# 183
И ние бяхме така мин.седмица.През ноща вдигна Т, страшни болки в ухото, дадох и Беладонна 200 и всичко приключи.Сутринта имаше малко Т, но на такава аз не обръщам внимание и всичко отшумя...

Мисля, че няма за какво да се притесняваш, високата Т си е свършила работата.Какво даде?
а за следващ прием питай хом, зависи от потенцията и от ХО л-во.

# 184
  • София - Варна - Бургас
Да се пооплача и аз....Преди 3 дена сина ми вдига висока температура.Звъним на хомеопата си, дава ни ХЛ и иска на другия ден да го види.Според мен лекарството подейства, още на сутринта започна да сватя температурата.Тя го видя-каза,че нещата изглеждат добре...да продължава с назначеното лекарство.Обаче снощи слагам термометъра 37.2...тази сутрин 37.3.Тази температура ме плаши повече от високата.Детето е на крака.Искам да питам Александър какво мисли за тази температура и трябва ли да се вземат допълнителни мерки.

Не, освен както казах по-горе да "пази стая" още няколко дни.
 Почти винаги след големия пик на болестта, последвана от затишие, следва още един, по-малък пик с Т. 37.5 - 38С след което следва пълното оздравяване.

# 185
  • София

Почти винаги след големия пик на болестта, последвана от затишие, следва още един, по-малък пик с Т. 37.5 - 38С след което следва пълното оздравяване.

Благодаря за бързия отговор. Hug
Ще следим състоянието...и ще се останем вкъщи на топло.

# 186
Цитат
Сироп Синекод (за влажна кашлица)
Синекод е за суха дразнеща кашлица- този сироп потиска поривите, когато гърдите са чисти, а кашлицата е от гърлото.
Аз крепя фронта Thinking
. Мъжо е на крака, макар че още е много слаб. Малкото дете също е добре уж, само прекашля отвреме-навреме.
Голямото уж изкара грипа с кашлицата и високата Т - два дни беше добре, само прекашляше, но на третия пламна с пълна сила пак -като кашлицата беше направо отвратителна, при това с неповлияваща се Т, постоянна... Водих я на рентген - гърдите са чисти с изключение на обилното кръвоснабдяване към дробовете заради неудържимите пориви на кашлица - чак гърлото и беше с кървави жилки отвътре....Абе кашлица на всеки десет секунди.... ooooh! Изтървахме я този път, но нищо, има и такива моменти Grinning
Така че не подценявайте последния пик, ако не отшуми за едно денонощие, да знаете, че е беля работата.

Преди два месеца пак кашляше, странно, никога не е кашляла, дори като малка. Тук от година насам боледува ли въобще, все на кашлица избива- преди караше само ангини Thinking
Май съм за темата за ГНМ Grinning

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 12:08 от Мечка Малинарка

# 187
Да се включа пак, детето днес е по-добре и през ноща спа добре, не е имал повече болки в ухото. Текъл е малко секрет от ухото и знам че в такива случаи не трябва нищо да се капе вътре.  Лекарството пак си върши работата. А УНГ доктор му изписа макситрол, които са капки за очи, но да капя в ухо и нос + сироп ериус.  newsm78  Не съм давала от тях.
Успех  с кашлиците, голяма мъка е за детето и майката, дано се оправят по-бързо дечицата!

# 188
  • Пловдив

Дааа..и при нас така беше  Tired
Да се махат тия вируси,че... #2gunfire изтровихме децата с АБ!А и щом Хом. е безсилна да се справи с тях...

# 189
  • Пловдив
Mamaden,как сте днес?Май ще се изредим всички да сме болни... Tired
Бързо оздравяване!

Не е добре детето Tired.
Единственото хубаво е температурата....

пп Ег...ти. кашлицата... Tired, имам чуство че по-зле не може да стане. Вентолин още не съм включила...

# 190
Бързо оздравяване!

Не е добре детето Tired.

пп Ег...ти. кашлицата... Tired, имам чуство че по-зле не може да стане. Вентолин още не съм включила...

Душица..... Sad
И аз така мислех тия дни... ooooh!
Поне съм доволна, че никога(да чукам на дърво) болестите не са им слизали в дробовете. Praynig

# 191
  • Пловдив
Бързо оздравяване!

Не е добре детето Tired.

Звъня ли на хом.?Какво казва...пак ли криза Rolling Eyes

# 192
  • София
Да се запиша и аз в новата тема.

Малкият днес вдигна лека температура (37.6/7) и сега се чудя какво да правя. Той миналата неделя пак беше така (съчетано с никнене на зъби) и тогава се оправи бързичко с Хамомила. Сега хем не искам да звъня на хомеопата, че е събота...хем не знам дали е добра идея да дам пак Хамомила... хем не ми се ще да чакам до понеделник. Превърнала съм се в една чуденка... ooooh!

ПП: а грипа каките го изкараха различно, но и двете подкашлят още (2 седмици по-късно).

# 193
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Сироп Синекод (за влажна кашлица)
Синекод е за суха дразнеща кашлица- този сироп потиска поривите, когато гърдите са чисти, а кашлицата е от гърлото.
Аз крепя фронта Thinking
. Мъжо е на крака, макар че още е много слаб. Малкото дете също е добре уж, само прекашля отвреме-навреме.
Голямото уж изкара грипа с кашлицата и високата Т - два дни беше добре, само прекашляше, но на третия пламна с пълна сила пак -като кашлицата беше направо отвратителна, при това с неповлияваща се Т, постоянна... Водих я на рентген - гърдите са чисти с изключение на обилното кръвоснабдяване към дробовете заради неудържимите пориви на кашлица - чак гърлото и беше с кървави жилки отвътре....Абе кашлица на всеки десет секунди.... ooooh! Изтървахме я този път, но нищо, има и такива моменти Grinning
Така че не подценявайте последния пик, ако не отшуми за едно денонощие, да знаете, че е беля работата.

Преди два месеца пак кашляше, странно, никога не е кашляла, дори като малка. Тук от година насам боледува ли въобще, все на кашлица избива- преди караше само ангини Thinking
Май съм за темата за ГНМ Grinning

Ето още един случай, който показва, че имаме полза и от алопатичните лекарства.   Simple Smile

В случая кашличния рефлекс наистина е прекалил и вече нанася вреда на ларинкса и е било време да му се даде "урок" - да бъде потиснат!
Peace

# 194
Много ще се надявам, ако някой ми отговори със съвет.
Детето вдигна Т за първи път понеделник вечерта - 39С, вторник имаше около 37,6 - 38С като варираше през деня. Сряда и четвъртък нямаше Т, но се засили кашлицата. Трудно спи, защото като се закашля се буди от пристъпа на кашлицата. Снощи вдигна Т 37,5С, днес сутринта пак имаше около 37,4С. Притеснява ме кашлицата, която е придружена от храчки. Не знам дали правилно обяснявам, но на мен ми изглежда страшна тази кашлица.. Иначе е жизнена, игрива, има апетит. Отидохме на лекар днес, за да й преслуша гърдите и види гърлото. Гърдите са чисти, гърлото е червено, хрема няма.
Не мога да се свържа с хомеопата, за да попитам какво да правим?! Днес е последният прием на Пулсатила 200. Вторник  и сряда й давах Беладона 200 3x4-5капки. От четвъртък смени лекарството с Пулсатила 200. Каза да го приема до днес по схема:
1 ден: 3x1-2 капки
2 ден: 2x1
3 ден 1x1

Лекарката беше много разбрана и като й обясних, че сме на хомеопатия, каза че е съвместима с това което изписва: за промивки на нослето солен р-р Куикс, Есберинокс Н и Тусавит.
Не смея нищо да й дам освен да правим промивките.
Ако не успея да се свържа с хомеопата как да постъпя?  Sad

Общи условия

Активация на акаунт