ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 723
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
аз пак с моя въпрос-ако ХЛ е точното и в точната потенция заекването не трябва ли да спре бързо,няколко дни само ,или греша?

# 346
  • София - Варна - Бургас
Охх.. малко ми е притеснено.. Утре ще трябва да дам потенция 10М... а преди последния прием на 1М хом. беше направил изречение, че сме към края...  Rolling Eyes

1. Ако подозренията ми, че ХЛ не действа са верни... колко би могла да навреди тази висока потенция?

2. А ако наистина сме към края.... честите кризи (така наричаме проявата на симптома) в момента биха могли да се дължат на лечебна криза, нали така? И ако е лечебна криза.... колко би могла да навреди тази висока потенция?

Алекс, благодаря за ценните ти коментари!   bouquet

П.П. Хом. беше доста категоричен при съмнението ми за ваксината...  Rolling Eyes И каза да се успокоя, че нашият проблем вследствие на нея е малък, в сравнение с проблема на други...  Confused

Ееее, най-после някой да се сети да ми благодари....   Hug

И аз ви благодаря, че още ме търпите, тъй като през ден, през два се налага да повтарям едно и също...  Wink
  Наистина е малък, в сравнение с другите увредени от ваксини, при които диагнозата е:

Mental and physical  developmen - Arrested!

Колкото до лечебната криза, 1-во тя може лесно да бъде овладяна от един професионален класически хомеопат
 2-ро ние се радваме, ако някой симптом се засили след хо л-вото, защото това означава, че той ще бъде излекуван!  Grinning

# 347
  • София - Варна - Бургас
аз пак с моя въпрос-ако ХЛ е точното и в точната потенция заекването не трябва ли да спре бързо,няколко дни само ,или греша?

Различно е, понякога за 1 - 3 седмици, понякога повече.

# 348
  • Пловдив
Е,Алекс,всички сме ти благодарни,но... Blush понякога забравяме да го кажем просто! Peace  bouquet

п.п.позволих си да пиша в множ.число...дано не се сърди някой!

# 349
Охх.. малко ми е притеснено.. Утре ще трябва да дам потенция 10М... а преди последния прием на 1М хом. беше направил изречение, че сме към края...  Rolling Eyes

1. Ако подозренията ми, че ХЛ не действа са верни... колко би могла да навреди тази висока потенция?

2. А ако наистина сме към края.... честите кризи (така наричаме проявата на симптома) в момента биха могли да се дължат на лечебна криза, нали така? И ако е лечебна криза.... колко би могла да навреди тази висока потенция?

Алекс, благодаря за ценните ти коментари!   bouquet

П.П. Хом. беше доста категоричен при съмнението ми за ваксината...  Rolling Eyes И каза да се успокоя, че нашият проблем вследствие на нея е малък, в сравнение с проблема на други...  Confused

Аз пък не разбирам, защо очакването ти е вярното лекарство (вкл. потенция) "да навреди"?  newsm78

По-ниските потенции навредиха ли и какво се случи след тях, разредиха ли се кризите, а интензитетът им намаля ли? Изчерпано ли е действието на предходната потенция?

# 350
  • Пловдив
И аз с въпросче:

Синът ми е с кашлица от десетина дни. Пробвах кво ли не, не успях да се справя...
Днес говорих с хом.

Изписа: spongi tosta в каквото разреждане намеря в аптечната мрежа.
Но детето е цял ден у баба си и тя му е давала за кашлицата бонбони лукчета /допреди 2ч./
Кога да дам лек., за да има резултат сега или утре сутрин? т.е. страх ме е тези ментови бонбони да не антидотират ХЛ. ако го почнем сега...
В аптеката намерих 15СН...

# 351
  • София - Варна - Бургас
Ох, ще ме уморите с тези "антидоти"!
 Вземай го, не се помайвай и не кърши пръсти.

# 352
И моя син е с една кашлица - ларингиална в пакет със хрема. Кашлянето се усилва вечер и през нощта към 2, 3 часа. Хом. изписа spongia tosta 15 CH и в събота сме на преглед при хом.
С тази ларингиална кашлица се борим от бебешка възраст.

Александър пак имам въпрос относно високата Т. Ще съм ти благодарна за отговора.
Аз много рядко вдигам висока Т. Това означава ли че имам слаба имунна система newsm78

# 353
Аз по принцип вдигам изключително рядко температура (но и изключително рядко боледувам - даже редките хреми или болки в гърлото не са съпроводение от Т). И смятам, че имам доста здрав имунитет Grinning

# 354
  • София - Варна - Бургас
Кашпичка
Цитат
Александър пак имам въпрос относно високата Т. Ще съм ти благодарна за отговора.
Аз много рядко вдигам висока Т. Това означава ли че имам слаба имунна система newsm78

Не мога да гадая на.... боб

Говоря за деца, при възрастните, след пуберитета, когато имунната с-ма е изградена е друго и тогава има много динамично променливи фактори, които трябва да се имат предвид.

# 355
Разбирам ... Не съм и преполагала, че можете да гадаете на каквото и да било. Въпроса ми беше по принцип.
Въпроса ми получи отговор. Благодаря!

# 356
  • Пловдив
аз също не се разболявах преди,с първата бременност и след това все си бях здрава,не помня от колко години не съм пила антибиотик-много са.Но последната една година момчето ми беше болно 6 пъти,винаги след него 2-3 дни се разболявах и аз,и бях бременна ,пак не съм пила нищо друго освен ХЛ.Но аз си го обяснявам всичко със стреса,който изпитах и аз и той,два пъти го оперирахме в Пирогов,и оттам тръгнаха всички проблеми.
а за Т аз никога не съм вдигала повече от 38,а даже последните няколко пъти когато и Ради ,и аз бяхме болни ,аз поддържах в продължение на седмица 37-37.1-37.2,което незнам какво значи.
А Ради последния път като кара херпангина вдигаше Т 39,когато Т минаваше 38.5 той лягаше и заспиваше,не можеше да стои буден.,и това незнам какво значи Simple Smile

# 357
Аз по принцип вдигам изключително рядко температура (но и изключително рядко боледувам - даже редките хреми или болки в гърлото не са съпроводение от Т). И смятам, че имам доста здрав имунитет Grinning
Може да се тълкува точно по два начина. Единят е, че преборваш болестите и без да се налага повишване на Т. По-лошият сценарий е когато организмът ти не е в състояние да понесе високата Т и затова не вдига. При здрави и добре функциониращи органи и системи няма логика за такава предпоставка.

Искам да припомня на всички, че в Органона Ханеман обяснява защо човешкия организъм е "най-добрия лекар" и никога не би си навредил сам. Реакциите са адекватните и възможно най-щадящите, в отговор на тежестта на заболяването. Това означава, че ако хомеопата ви не си вдига тел. в момента или не може по някаква причнина да ви помогне при криза, не бива да се тълкува като повод да прибягвате към традиционната медицина. Разбира се изключвам животозасташаваща ситуация.  Peace

# 358
Това означава, че ако хомеопата ви не си вдига тел. в момента или не може по някаква причнина да ви помогне при криза, не бива да се тълкува като повод да прибягвате към традиционната медицина. Разбира се изключвам животозасташаваща ситуация.   Peace

Много полезно напомняне!  Peace
Аз пък не разбирам, защо очакването ти е вярното лекарство (вкл. потенция) "да навреди"?  newsm78

По-ниските потенции навредиха ли и какво се случи след тях, разредиха ли се кризите, а интензитетът им намаля ли? Изчерпано ли е действието на предходната потенция?

Първо да подчертая, че въпреки опитите ми и прочетеното, все още нищо не разбирам от хомеопатия  Laughing. И се притесних, заради следното: ако в момента е в лечебна криза, това е добър знак, т.е. вървим към излекуване. Доколкото съм разбрала, лечебните кризи просто трябва да се изчака да минат и се очаква след това организмът да се оправи вече без помощ или с малка такава (права ли съм?). И ако е лечебна криза и вървим към оздравяване, една по-силна потенция не би ли могла да доведе до доказване на лекарството?  newsm78 newsm78 newsm78
По-ниските потенции (т.е. досега само 1М сме давали, 4 пъти) не навредиха, напротив - помогнаха - кризите се разредиха, дори почти изчезваха по време на действието на ХЛ, а когато ги имаше определено не бяха така силни.
Колкото до последния ти въпрос - дали е изчерпано действието на тази потенция - ето това е нещото, което ме обърква. Досега действието траеше около 3-4 седмици. При последния прием е много хаотично - 3 дни с кризи, 2 дни без, 3 с кризи, ден и половина без.... ей такива ми ти неща... и това вече много ме обърква какво се случва.. Снощи пак му звънях на хом., защото снощи детето се чувстваше просто отлично, помен нямаше от криза.. и пак се притесних дали е редно да има прием на ХЛ при това положение, че и в по-висока потенция  newsm78... не мога да обясня защо ми е така притеснено, някакви вътрешни мои си усещания... та поговорихме по-надълго и за това и каза, че можем да изчакаме, но все пак да не се тормозя, това си му е лекарството, действа си и т.н.  Rolling Eyes  Simple Smile Та днес не съм му давала 10М, ще изчакаме още малко време и ще видим как се развива предходния прием..

За вдигането на Т от възрастен - бях питала преди и отговорът беше, че не всеки грип трябва да е придружен от висока Т. Но ако се разболея от нещо, което задължително протича с висока Т., а аз не вдигна такава, значи нещо не ми е наред. И засега реших да се успокоя по отношение на моята имунна система, понеже на дневен ред е тази на дечко  Laughing. И скоро ще взема мерки и за себе си, но поне няма да се тормозя до тогава  Simple Smile

Аз пак изписах света  Blush

# 359
Синът ми е с разстройство.
По предписание на хомеопат взимахме 3 дни Арсеникум Албум,
има леко подобрение, но според мен не всичко е преминало.
Нещо друго за този случай?
Джоджена, босилека пречат ли на ХЛ?
Чудя се дали са от сем. на ментата.

Общи условия

Активация на акаунт