ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 187
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
след като посещавате хомеопат ,безсмислени са имуностимулаторите.

# 466
  • София - Варна - Бургас
След препоръката на Александър се реших се да започна лечението, но имам въпрос относно разните имуностимулиращи препарати, които по принцип давам на детето - сребърна вода, клеева тинктура, витамини. Доколко те са съвместими с ХЛ?

Е, изброените не са имуностимулатори но все пак, следвайте указанията на хомеопата си, защото той най-добре познава случая.

Според мен "по принцип" първите две не пречат, а колкото до синтетичните витамини, аз лично не съм им фен, имайки предвид, че хипервитаминозата е мн. по-опасна от хиповитаминозата.

# 467
  • България
да попитам след лечение с АВ и прекаран грип с какво засилвате сринатия имунитет/7год/?

# 468
  • Пловдив
да попитам след лечение с АВ и прекаран грип с какво засилвате сринатия имунитет/7год/?

Аз реших да давам пробиотик,хом.също разреши,но по-скоро за "оправяне"на чревната флора!

# 469
  • София - Варна - Бургас

Аз реших да давам пробиотик,хом.също разреши,но по-скоро за "оправяне"на чревната флора!

Well done! newsm10

# 470
  • София
Не съм се включвала от много отдавна с питане, но сега искам да помоля за съвет. Синът ми е с алергичен конюктивит. От както беше на 1г е така - при по-силно слънце, очите му се възпаляват. Очният д-р ни изписа кортикостероидни капки. Знам, че няма да излекуват проблема, а само ще го потиснат и се чудя дали да ги слагам. Хомеопатката ни му даде пак от "неговото" л-во - калций. Сега чакаме да действа, но питането ми е друго - при условие, че досега е приемал от същото, защо не е предотвратило появата на алергията отново? Искам да уточня, че не сме я "лекували" по традиционните начини, т.е. - не сме я потискали. Само като беше съвсем малък слагах капки, но нямаше резултат и се отказах. Благодаря предварително  bouquet Hug

# 471
СТРАХ МЕ Е!
  Тъкмо се бях навила да се доверя на хомеопатията и май съм на път да се откажа. Засега.
Нека знаещите да отговорят, защо моята приятелка, която досега някак си се справяше с обривите по ръцете и краката, мажеше си ги с някакви силни кремове, след като започна лечение с хомеопатия, не само че не се подобри, ами обривите и много се влошиха.
  Вече не са само по ръцете и краката, ами и по гърдите и ужас, по лицето. Хомеопатичката и казала че е някаква криза, но тя е в паника. Според вас какво означава това и какво да се прави за да изчезнат поне от лицето и, че не може да се покаже навън?

# 472
от колко време са обривите по лицето,не съм хомеопат,но би трябвало ако е криза да се скрият бързо

# 473
  • София
От това което съм прочела до сега, би трябвало ако е криза да отшуми до ден-два.

Ние отново сме болни. Лора вчера започна да подкашля и вечерта кашлицата стана вече пристъпна. Като заспа се поуспокои, но сутринта направо се обадих и успях да запиша час за хомеопата. Само да уточня че мъжът ми ме убеди да дадем още един шанс на сегашния хомеопат и да не го сменяме още. Тъй като на него доста му помага, въпреки че с грипа не се справи, но за това може и ние да имаме вина, явно не стана комуникацията по телефона, а не бяхме в София да отидем да ни прегледа. Както и да е, прегледа я много обстойно и изписа друго хо лекарство, което отгаваряло на моментата й картина. До тук добре, но каза да го взимаме по 2 пъти на ден днес и утре, а в петък да се чуем да кажа как е и евентуално тогава само 1 път - потенцията е 15СН. Въпросът ми е допустимо ли е при такава потенция да се приема така или това е симтоматично лечение?
Иначе явно действа, защото след като й го дадох започна отнова яко да кашля, така в продължение на 2 часа, сега малко се успокои. Носът й почна да тече и той доста.

# 474
  • Пловдив
СТРАХ МЕ Е!
  Тъкмо се бях навила да се доверя на хомеопатията и май съм на път да се откажа. Засега.
Нека знаещите да отговорят, защо моята приятелка, която досега някак си се справяше с обривите по ръцете и краката, мажеше си ги с някакви силни кремове, след като започна лечение с хомеопатия, не само че не се подобри, ами обривите и много се влошиха.
  Вече не са само по ръцете и краката, ами и по гърдите и ужас, по лицето. Хомеопатичката и казала че е някаква криза, но тя е в паника. Според вас какво означава това и какво да се прави за да изчезнат поне от лицето и, че не може да се покаже навън?

Според мен съвсем правилно се развиват нещата Peace.

# 475
  • София
Според мен съвсем правилно се развиват нещата Peace.
При мен се появи подобен обилен обрив.
Имах и упорита екзема на ръцете - което е коренно различно разбира се, отвреме на време избиваше чак до китките.Физически не можех да си позволя да ги потопя във вода.Отшумя с правилното ХЛ.
И аз съм на мнение,че нещата се развиват в правилната посока.

# 476
СТРАХ МЕ Е!

Да попита хомеопатичката си - според закона на Херинг как се тълкува нейното развитие.  Peace
Аз не бих се отказала от хомеопатията заради неуспехи на някой терапевт,  лични или на приятели, особено след като вече съм изпитала вълшебното и действие.

# 477
  • София - Варна - Бургас
СТРАХ МЕ Е!

Мая, да отгатнем какви са тези "силни" кремове?

Най-силните са Кортикостероидните препарати, кремчета, таблетки и инжекции Урбазон и т.н.

След тяхното "лечебно", всъщност потискащо действие, обрива е победен. Ура! Ура ли?

Мислим си че е победен упорития обрив, а всъщност воюваме и побеждаваме собствената си (или на детето ни) жизнена сила, която отстъпва и болестта се вкарва навътре, към вътрешни органи и системи, та чак до най-дълбокото ниво - Психиката.

Детето което е било спокойно и весело (с обрив) става нервно, раздразнително, агресивно, тъжно, затворено, плаче безпричинно, напикава се нощем, но... е без обрив!

Това му поведение в повечето случаи се тълкува от родителите като "капризничене, лигавене" и с това случая за тях е приключен.
  Важното е, че кожата му е перфектно гладка...

Вие как мислите, кое е по-важно в случая?

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 07:41 от Aleksander

# 478
Да взем да се оплача малко...  Rolling Eyes
Предната нощ синът ми вдигна 37.8... Това добре. Ама като си го знам, следобед щеше да вдигне над 39.. И се обадих на хом., да каже какви ХЛ да си взема, за да имам и като вдигне високата Т ще му се обадя и да ми каже какво да му дам... И отидохме, взех си сума ти ХЛ.. И детето вдигна 38.8, но се чувстваше екстра, много добре; заспа си, събуди се с 39.3 и продължи да вдига.. Стигна до 39.6 и звъннах на хом.. А той ми каза да се изкъпем... Изкъпахме се, на него му се доспа, но вдигна 39.9 вече и не можеше да спи... И се наложи да дам панадол....  Sad Много го преживях.... И цяла нощ сме карали без ХЛ, 2 пъти стигна до 39.7, 39.8.... и това много преживявам... днес ще го заведа на хом. и ще му кажа, че не съм доволна, че трябваше като му звъннах да ме разпита и да ми каже какво хл да дам или поне да ми каже, че не може да прецени на момента и т.н... а не директно да ми препоръчва баня...  Sad

Така, оплаках се. Мерси   bouquet

# 479
  • Пловдив
Ох...не ти е лесно и на теб,ама хич! TiredЖелая бързо оздравяване! Peace

Общи условия

Активация на акаунт