ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 214
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • гр. София
Не познавам въпросната лекарка, но хомеопатично интервю по телефона  Shocked не е най-добрият вариант. Така не се прави интервю!
Интервюто беше в кабинета й преди няколко месеца. Но когато говорихме по тел., тя не разполагаше с данните от него - така ми каза. Въпреки това ми изписа лекарство.

# 451
Тогава предполагам че има много добра памет за случая ви, за да се ориентира за неговата динамика.

# 452
  • Пловдив
Meg, разбирам те напълно за нощните бдения Tired. Снощи беше първата вечер от 9 дни, в която Борис не се е будил с кашлица Tired, бях заприличала на зомби вече.

# 453
  • София
Извинявам се къде мога да видя списък на препоръчани от вас хомеопати?

# 454
  • Пловдив
Извинявам се къде мога да видя списък на препоръчани от вас хомеопати?

Никъде... Wink ако искаш такъв питай някой софиянец и на лични да ти сподели,ако е така добър и ти помолиш съответно! Peace

# 455
Снощи беше първата вечер от 9 дни, в която Борис не се е будил с кашлица Tired, бях заприличала на зомби вече.

Е, ти си герой просто!!! Аз издържам една-дне нощи най-много, после вече се хващам в ръце и задължително нещо трябва да помогне (удържах все пак устрема на мъжа ми да купи сиропче от аптеката  Whistling)

# 456
  • Пловдив
вече се хващам в ръце и задължително нещо трябва да помогне

Сподели какво вълшебство правиш... Wink

# 457
вече се хващам в ръце и задължително нещо трябва да помогне

Сподели какво вълшебство правиш... Wink

Ами аз имам Рейки 1, ама толкова рядко се хващам да работя, че всеки път се изненадвам от резултата - пък е толкова просто като се замисля, а на мен ми е по-лесно с ХЛ ... и аз си се чудя на акъла... иначе в работен ден и в прилично време, без колебания тормозя хомеопата  Mr. Green

# 458
За да говорим за плацебо, е нужно да има налична система от вярвания (лични споразумения) на която сугестията (нали това е плацебо) да действа. Работата е там че хомеопатията действа при бебета и при животни, където все още такава система от вярвания не налична. Това изключва плацебо ефектът.

Опитите на "научната" общност да докажат хомеопатията чрез експерименти върху клетъчни култури НЯМА да даде резултат, защото е нарушен един от основните принципи - единно цяло. Клетъчната култура е "извадена" от цялото. Това е все едно да се провеждат когнитивни експерименти с амеби  Grinning никой не го прави, нали? Психологическите изследвания се правят върху хора, не върху едноклетъчни, нали ?  Grinning Няма как да стигнем до извода, че "зад всяко действие на човек стоят несъзнателни мотивации" ако провеждаме експериментите с амеби  Grinning С хомеопатията е същото. Няма как да я докажеш, при положение, че не се провеждат подходящия за целта експеримент - не става дума за опити с клетъчни култури.

Хомеопатията може да бъде доказана и се доказва всеки ден, но в други условия.

Темата, обаче, е ВЪПРОСИ КЪМ ХОМЕОПАТИ, а не дали хомеопатията е измама или не. След като сме в тази тема, значи разбираме, че не е.

Извинявам се ако статията не е за този форум. Просто питам хомеопатите (защото това е тема за въпроси към хомеопати) какво мислят по този въпрос? Така поне си го предствях.
SORRY

# 459

Ти какво мислиш, че мислят хомеопатите по въпроса дали хомеопатията е измама ?  Grinning Въпросът е риторичен.

Споко, светът не е свършил  Grinning Всичко е 6  bouquet

# 460
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! Търся някакви отзиви за д-р Ненова от София - класически хомеопат. Малко съм объркана, защото предписа лечение по телефона без да я интересуват всички здравословни проблеми /пита само как се чувства детето, как яде, спи,.../ и без да има данни от интервюто - сама си го каза. За първи път се опитвам да лекувам детето с класическа хомеопатия и се чувствам разколебана... А личната му лекарка изписа антибиотик...

Р.Ненова е отличен хомеопат, една от първите в България с над 15г практика! Peace

# 461
  • София - Варна - Бургас
За да говорим за плацебо, е нужно да има налична система от вярвания (лични споразумения) на която сугестията (нали това е плацебо) да действа. Работата е там че хомеопатията действа при бебета и при животни, където все още такава система от вярвания не налична. Това изключва плацебо ефектът.

Опитите на "научната" общност да докажат хомеопатията чрез експерименти върху клетъчни култури НЯМА да даде резултат, защото е нарушен един от основните принципи - единно цяло. Клетъчната култура е "извадена" от цялото. Това е все едно да се провеждат когнитивни експерименти с амеби  Grinning никой не го прави, нали? Психологическите изследвания се правят върху хора, не върху едноклетъчни, нали ?  Grinning Няма как да стигнем до извода, че "зад всяко действие на човек стоят несъзнателни мотивации" ако провеждаме експериментите с амеби  Grinning С хомеопатията е същото. Няма как да я докажеш, при положение, че не се провеждат подходящия за целта експеримент - не става дума за опити с клетъчни култури.

Темата, обаче, е ВЪПРОСИ КЪМ ХОМЕОПАТИ, а не дали хомеопатията е измама или не. След като сме в тази тема, значи разбираме, че не е.

Извинявам се ако статията не е за този форум. Просто питам хомеопатите (защото това е тема за въпроси към хомеопати) какво мислят по този въпрос? Така поне си го предствях.
SORRY

.:: Правила за този подфорум ::.
Mamma
пролетна
Администратор

******:

"... Форумът е създаден за да се отделят тук всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат!"

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196067.0

# 462

Опитите на "научната" общност да докажат хомеопатията чрез експерименти върху клетъчни култури НЯМА да даде резултат, защото е нарушен един от основните принципи - единно цяло. Клетъчната култура е "извадена" от цялото. Това е все едно да се провеждат когнитивни експерименти с амеби  Grinning никой не го прави, нали? Психологическите изследвания се правят върху хора, не върху едноклетъчни, нали ?  Grinning Няма как да стигнем до извода, че "зад всяко действие на човек стоят несъзнателни мотивации" ако провеждаме експериментите с амеби  Grinning С хомеопатията е същото. Няма как да я докажеш, при положение, че не се провеждат подходящия за целта експеримент - не става дума за опити с клетъчни култури.

SORRY

.:: Правила за този подфорум ::.
Mamma
пролетна
Администратор

******:

"... Форумът е създаден за да се отделят тук всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат!"

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196067.0
ИЗВИНЯВАМ СЕ и на Александър!
Все пак написаното от Nail беше много полезно за мен (а и за много други майки - сигурна съм)
Затова, нека не правим спор за и против, а просто разобличаване на статията (АКО ИСКАТЕ ДЕ)
Спомням се, че лично Александър беше влязъл в спор точно в този форум с един доктор Persona мисля, че беше ника и доста си поспориха ... Или аз не помня ...
Както и да е - да не се отклоняваме от основната тема
Всичко е забравено

# 463
  • София - Варна - Бургас
kassii
Цитат
ИЗВИНЯВАМ СЕ и на Александър!
Все пак написаното от Nail беше много полезно за мен (а и за много други майки - сигурна съм)
Затова, нека не правим спор за и против, а просто разобличаване на статията (АКО ИСКАТЕ ДЕ)
Спомням се, че лично Александър беше влязъл в спор точно в този форум с един доктор Persona мисля, че беше ника и доста си поспориха ... Или аз не помня ...
Както и да е - да не се отклоняваме от основната тема
Всичко е забравено

Надявам се, че нагласата Ви не е за такива празни спорове, нали? Да си спазваме правилата на този подфорум.  Peace

# 464
  • гр. София
След препоръката на Александър се реших се да започна лечението, но имам въпрос относно разните имуностимулиращи препарати, които по принцип давам на детето - сребърна вода, клеева тинктура, витамини. Доколко те са съвместими с ХЛ?

Общи условия

Активация на акаунт