ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 225
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Статията е неиздържана. Личи си, че този, който я е писал нищо не разбира от хомеопатия. Не знам дори откъде пък ги е взел и тези изследвания. Такова нещо без линкове към източниците е, меко казано, непрофесионално..

Цитат
Избират се 200 души на случаен признак и се делят на две групи по 100 души. Всички отиват на прием при своите хомеопати, получават рецепти за хомеопатични препарати - не е тайна, че хомеопатите изписват повече лекарства от лекарите. Нека те предпишат всякакви препарати, каквито смятат за нужно. Всеки пациент може да получи колкото желае индивидуални лекарства, това в случая няма значение.

Знаем, че това не е хомеопатия.

Цитат
Едно изследване показало, че повече от половината участващи в него хомеопати съветвали родителите да не ваксинират своите деца със сборната ваксина против варицела-рубеола-паротит.

Тук дори не са си направили труда да напишат вярно коя е ваксината  Whistling

Цитат
Хомеопатите са склонни да отричат възможностите на официалната медицина. Те имат изгода от такава позиция.

И тук не е съвсем така... Знаем, че понякога се изтърва случаят и тогава е на ход официалната медицина; а и никой не отрича диагностичната апаратура, когато е наложителна, както и нужните хирургични интервенции. И кой всъщност има изгода от коя позиция? Тук можем дълго и широко да пишем и бришем  Peace

Цитат
Хомеопатте без медицинска квалификация могат да пропуснат сериозни болести.

И не само. Те дори ги игнорират, и то активно. Те скланят пациентите да изхвърлят своите инхалатори и таблетките за сърце

Ами да - след като ВЕЧЕ нямаш нужда от инхалатор или от хапче за сърце, защо да ги ползваш??  newsm78 А и също знаем, че животоподдържащи лекарства не се спират рязко... дори и хомеопатите не го правят  Wink

И още мога да коментирам, но трябва да излизам на обяд  Flutter

# 436
Цитат
Клиничните изпитания за пореден път доказват, че ефектът от хомеопатията не е нищо повече от ефекта плацебо.

И така да е и да е само ефекта плацебо нали има ефект?!  Laughing  По-добре плацебо ефект, отколкото антибиотик ефект!  Joy

Иначе статията е несериозна според мен.

Доколко е сериозна статията - аз не мога да преценя, но, че ефект плацебо е по-добре от ефект АБ е и моето мнение.

# 437
  • ул. "Мечтание"
Всъщност е доказано, че при всякакъв вид терапии и лечения има известна доза плацебо ефект, ако мога така да го нарека. Тоест пациента трябва да иска да му се помогне  и да вярва в това, което му се прави за да подейства лечението, независимо дали става въпрос за традиционна медицина или за алтернативна.

# 438
  • Пловдив
“Хомеопатията лекува по- голям процент от случаи, от който и да е било друг метод на лечение, и без съмнение е по-безопасна, по-икономична и най-завършената медицинска наука.”
Махатма Ганди

# 439
За да говорим за плацебо, е нужно да има налична система от вярвания (лични споразумения) на която сугестията (нали това е плацебо) да действа. Работата е там че хомеопатията действа при бебета и при животни, където все още такава система от вярвания не налична. Това изключва плацебо ефектът.

Опитите на "научната" общност да докажат хомеопатията чрез експерименти върху клетъчни култури НЯМА да даде резултат, защото е нарушен един от основните принципи - единно цяло. Клетъчната култура е "извадена" от цялото. Това е все едно да се провеждат когнитивни експерименти с амеби  Grinning никой не го прави, нали? Психологическите изследвания се правят върху хора, не върху едноклетъчни, нали ?  Grinning Няма как да стигнем до извода, че "зад всяко действие на човек стоят несъзнателни мотивации" ако провеждаме експериментите с амеби  Grinning С хомеопатията е същото. Няма как да я докажеш, при положение, че не се провеждат подходящия за целта експеримент - не става дума за опити с клетъчни култури.

Хомеопатията може да бъде доказана и се доказва всеки ден, но в други условия.

Темата, обаче, е ВЪПРОСИ КЪМ ХОМЕОПАТИ, а не дали хомеопатията е измама или не. След като сме в тази тема, значи разбираме, че не е.

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 13:31 от Nial

# 440
Да продължим с въпросите тогава Simple Smile
Моето хлапе беше болно - малко Т, после кашлица и сополи. Досега работилото ХЛ сякаш изигра роля за Т, но за следващите кашлица и сополи - НЕ. Но как да се обадя на хомеопата и да му каже детето кашля от време на време, неразположено е от вере на време и има сополи... Какво да направи човека, при все че сигроно ще излязат 400 лекарства за тия симптоми...  ooooh!
Оправих си го сама, де, макар да ми е по-лесно хомеопата да ми го оправя Simple Smile

# 441
За това:
"детето кашля от време на време, неразположено е от вереме на време и има сополи"
може и да са 400  Grinning, само че това описание на симптомите не е съвсем вярно.

Неразположено може да бъде описано в какво се изразява, кашлицата може да бъде описана, сополите също, конституционалният и миазмичен терен е известен на лекуващия хомеопат, така че може да се направи съвсем точно предписание, ако е нужно да се направи  Grinning

Иначе "как да му се обадя" - по телефона или в скайп  Grinning Grinning Grinning

# 442
Предполагам, че си прав, Ниал Simple Smile Догодина ще пробвам да опиша подробно симптомите на хомепота Simple Smile Казвам "догодина" защото моето хлапе изпада в неразоложение на духа по веднъж в годината (колкото да ми даде малко почивка  Laughing) благодарение на хомеопатията!  Hug

# 443

Твърде добра работа сте свършили  Grinning Grinning Grinning Да живее hpathy  Grinning Grinning Grinning

# 444
  • Пловдив
Предполагам, че си прав, Ниал Simple Smile Догодина ще пробвам да опиша подробно симптомите на хомепота Simple Smile Казвам "догодина" защото моето хлапе изпада в неразоложение на духа по веднъж в годината (колкото да ми даде малко почивка  Laughing) благодарение на хомеопатията!  Hug

Ех,направо ви завиждам благородно! Peace

п.п. Аз днес се обадих на хом. да питам...че пак ни е червено гърлото и че пак следва същата гимнастика,а тя си знае че е последствие от ХЛ,което давахме преди 2 седм./действието било до 40 дни/ и да очаквам динамични промени при детето...
И пак се питам защо да не може сега като виждам че детето върви към разболяване да дам ХЛ,а трябва да се чака да вдигне Т и да стане зле?Въпреки,че знам отговора...но явно жиез.сила на моето дете още не е готова да се справя сама и трябва да и се помага!

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 14:09 от tandonova79

# 445
  • София
Здравейте! Преди около месец за първи път посетихме класически хомеопат. Тогава децата имаха някакви малки проблеми от рода на лека хрема, за които им беше предписано съответно лекарство(различно за всеки). От следващият ден ни дадоха гранулки, които да се разреждат в определено количество вода и от нея да се пие сутрин и вечер.И на двете пликчета за двете деца пише Reisl (лекарката го нарече Рейзъл) ,но били различни за всяко. Каза да ги пият поне няколко седмици, а още по-добре и докато отмине зимния период. Въпросът ми е какво точно е това...едва ли е някакво лекарство, при положение че се пие неограничено дълго...И проблем ли ще бъде, ако се случи да пропуснем прием?

# 446
  • Пловдив
Да продължим с въпросите тогава Simple Smile
Моето хлапе беше болно - малко Т, после кашлица и сополи. Досега работилото ХЛ сякаш изигра роля за Т, но за следващите кашлица и сополи - НЕ. Но как да се обадя на хомеопата и да му каже детето кашля от време на време, неразположено е от вере на време и има сополи... Какво да направи човека, при все че сигроно ще излязат 400 лекарства за тия симптоми...  ooooh!
Оправих си го сама, де, макар да ми е по-лесно хомеопата да ми го оправя Simple Smile

Какво точно направи лекарството?

пп Относно другите неща, които са определени като леко неразположение, аз лично ако не пречат на нормалното ежедневие на детето (ходене на ясла, градина , у-ще, спокоен сън, нормално хранене), не бих се обаждала на х-та. На мнение съм, че организма може да се справи и сам Peace, и няма нужда дори от ХЛ.

# 447
  • гр. София
Здравейте! Търся някакви отзиви за д-р Ненова от София - класически хомеопат. Малко съм объркана, защото предписа лечение по телефона без да я интересуват всички здравословни проблеми /пита само как се чувства детето, как яде, спи,.../ и без да има данни от интервюто - сама си го каза. За първи път се опитвам да лекувам детето с класическа хомеопатия и се чувствам разколебана... А личната му лекарка изписа антибиотик...

# 448
Не познавам въпросната лекарка, но хомеопатично интервю по телефона  Shocked не е най-добрият вариант. Така не се прави интервю!
Когато вече е проведено интервю и приемате ХЛ, в остро състояние е възможно да се консултирате по телефона, но хоемоата вече познава случая.

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 15:11 от Nial

# 449
Мамаден, споделям мнението ти за леките неразположения.
В нашия случай не можеше да ходи на детско заведение, защото от време на време през деня се чувстваше зле детето, и нощем много се будеше от кашлицата, но като цяло не беше притеснително. Ако беше работен ден, щях да звънна на хомеопата, но не ми се искаше в почивен ден да го безпокоя за нещо, което нито е спешно, нито сериозно... Мен обаче ми пречеха нощните будения, затова се заех аз да му помогна с каквото мога и успях Simple Smile

Иначе ХЛ, което ползваме успошно от няколоко месеца, давано на чести интервали при появата на Т и общо неразположение, оправи детето за около 30 часа - съвсем ОК си беше, но след 2 дни заочна за кашля и да се сополиви, за което вече същото ХЛ не му помогна. Имах и друго изписано на последната консултация в случай че първото не подейства за всички симптоми, но и това друго при острото състояние не даде ефект.

Общи условия

Активация на акаунт