ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 630
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, дайте прогнози за това нечуване Rolling Eyes Rolling Eyes
Вече няма Т, добре изглежда (не съвсем здрав, но доста по-добре), все още няма апетит и не пие много, но наистина нещата отшумяват много бавно.
Не чува. Много се притеснявам

newsm78  Какво казва УНГ-то?
При голямата ми щерка се е случвало, но тя събира адски много секрети в ушите...В интерес на истината откакто ги чистим по-рядко, по-малко се събират.
Обикновено решавахме проблема с промивки със спрей с физиологичен разтвор, веднъж й е правена и промивка от УНГ с топла водичка. Разтваря тапата и отведнъж започна да чува.

# 421
Момичета, дайте прогнози за това нечуване Rolling Eyes Rolling Eyes
Вече няма Т, добре изглежда (не съвсем здрав, но доста по-добре), все още няма апетит и не пие много, но наистина нещата отшумяват много бавно.
Не чува. Много се притеснявам

newsm78  Какво казва УНГ-то?
При голямата ми щерка се е случвало, но тя събира адски много секрети в ушите...В интерес на истината откакто ги чистим по-рядко, по-малко се събират.
Обикновено решавахме проблема с промивки със спрей с физиологичен разтвор, веднъж й е правена и промивка от УНГ с топла водичка. Разтваря тапата и отведнъж започна да чува.
При нас е съпътстващо на грипчето, което изкарахме. Започна в понеделник вечерта, изкарахме една нощ с 38,7, после 3 нощи с 39,4, след това една с 38,8 и от тогава, до днес - 37,4, днес вече е без Т.
УНГ-то първо (на 02,02) каза, че ушите са леко възпалени, но картинката е типично вирусна и не изписа АБ - капки за уши и Коларгол. Хом. ни предписа друго и го започнахме. Слухът, обаче се влоши много и в петък - на 04,02 отидохме пак при УНГ-то, която първоначално каза, че все още смята, че не е за АБ, но след като чу, че не чува и ме попита от колко време смес Т - без колебание предписа АБ. Не го взехме, започнахме Беладона и Хепар. След като установихме с хом, че не се чувства добре от хепар, сменихме с беладона и силицеа.
УНГ-то, след като изписа АБ в петък каза, че ушите не са чак толкова възпалени, но след като носът е постоянно запушен, "явно има вода" - цитат. Ако до понеделник не се пооправи (сле дАБ), да отидем на изследване на слуховия нерв, за да установим дали той не е засегнат.
Понеже аз не взех АБ, а подобрение на слуха няма, затова съм много притеснена. Сега сме само на Силицея.

# 422
играете си на налучкване  Confused намерете си класически хомеопат

# 423
  • Пловдив
В такъв случай, на вашите думи ли разчита само,за състоянието на детето?Не иска ли да види гърло или да чуе кашлица или вие обяснявате?
Добре ,че на децата ми им действат бързо лекарствата,че си е голямо трепериене иначе,ще се оправи ли или да се търси друг лекар.Като знам около мен ,домашните ,как ме притесняват понякога с въпросите си-дали ще се оправят децата с тези гранулки  ooooh!

Ами май само на нашите описания по тел....то ако искаше да ни види трябваше да каже още предния път като бяхме зле!Ама не!Дори и не се замисляше за смяна на лек. или да каже,ако и утре сте без промяна елате! Rolling Eyes
Сега почвам пак компресите и се моля да не се повтаря всичко и да се окажем в изходна позиция! Tired

Даааммм, по принцип рядко приема при остри състояния, обикновенно по телефона са консултациите. Макар че се сещам септември Борис не беше добре, пак с поредната кашлица Tired и ни прие, от днес за утре Rolling Eyes. Но при нас става въпрос за кашлица, която докарва проблеми с дишането ooooh!, ако това има някакво значение Rolling Eyes
Иначе и лекарства рядко сменя, макар че сега сменихме 4 Rolling Eyes за 8-9 дни. Май всяко правило си има изключения.

# 424
Да си кажа честно не мисля. че може да се мине без налучкване поне при нас. И двамата са ми такава скрита лимонка, че трудно може човек да ги разбере. А симптомите им се менят постоянно. Хом. ни е класически и опитен. Явно при нас не може по друг начин.
Острите състояния обикновено протичат с едно лекарство, но по някога включва и второ. Чуваме се по два пъти на ден, като разказвам какво се е случило и хом. казва или да продължим със същото (ако всичко е ОК), или да сменим, или да добавим още едно ... "пък да видим". Да, наистина звучи като налучкване, но не вярвам, че може без това (говоря за моите деца). Много са трудни за диагностициране и типизиране.
Вече няколко интервюта правим с каката и още не ни е ясна ...
Но сега притеснението ми е за ухото на малкия. Освен Силицеята друго не давам в момента, а слухът още не е подобрен. Тази вода какво може да означава

# 425
Може, но не зная защо живееш с тази илюзия, че с децата е трудно и няма друг начин освен налучкване.

За всяко нещо си има начин и подход. Няма такова нещо като "труден".

Що се отнася до това кой е класически - Ханеман в Органон изрично изключва едновременната употреба на повече от едно ХЛ.

# 426
Имам един въпрос, Nail обясни преди няколко страници, как стоят нещата с потискането или с изявата на лекарствена болест, дълго време съм потискал с различни медикаменти, и сега с хомеопатията май се получава така, мисля си, че се промениха нещата, но основната част от симптомите си остават, но като цяло мисля, чи има и промени, та въпроса ми е ако съм предизвикал симптоми от потискането или директна изява от медикаментите, възможно ли е да се стигне до излекуване ако се назначи лекарство отговарящо на новата картината(включваща например и така наречената лекарствена болест),просто да се предпише на сегашната симптоматика, въпреки, че някой от симптомите са предизвикане лекарствено, защото лично на мене ми е трудно да разгранича, кое как се промени, или прояви след дадено лечение, дано разбрахте какво питам..

# 427
  • София - Варна - Бургас
.......................................................
Вече няколко интервюта правим с каката и още не ни е ясна ...
Но сега притеснението ми е за ухото на малкия. Освен Силицеята друго не давам в момента, а слухът още не е подобрен. Тази вода какво може да означава

Под вода се разбира т.н. "серозна течност" във вътрешното ухо, съпътстваща Серозния отит, при което пациента чува, все едно е под вода.

# 428
Имам един въпрос, Niаl обясни преди няколко страници, как стоят нещата с потискането или с изявата на лекарствена болест, дълго време съм потискал с различни медикаменти, и сега с хомеопатията май се получава така, мисля си, че се промениха нещата, но основната част от симптомите си остават, но като цяло мисля, чи има и промени, та въпроса ми е ако съм предизвикал симптоми от потискането или директна изява от медикаментите, възможно ли е да се стигне до излекуване ако се назначи лекарство отговарящо на новата картината(включваща например и така наречената лекарствена болест),просто да се предпише на сегашната симптоматика, въпреки, че някой от симптомите са предизвикане лекарствено, защото лично на мене ми е трудно да разгранича, кое как се промени, или прояви след дадено лечение, дано разбрахте какво питам..

По принцип в подобни случаи, ако състоянието позволява, се препоръчва да не се провежда хомеопатично лечение за известен период от време.
Според написаното в Органон, когато две неподобни болести се срещнат в човек, по-силната потиска изявата на по слабата и когато приключи своето развитие, по-слабата се възобновява. Ако случаят е такъв, че по-силната се явява лекарствената болест, то е достатъчно спирането на приема на ХЛ за да се изяви естествената болест, която след това да бъде третирана.
В практиката си наблюдаваме също и т.нар комплексни болести (Ханеман също говори за тях), когато съществуващата естествена болест е усложнена от лекарствената такава. В такива случаи предписанието е върху тоталността от симптоми на комплексната болест. Ако обаче не става дума за комплексна болест, а само за потискане, то тогава подходът е съвсем различен.
Със сигурност си спомняте основните симптоми, които са ви накарали да започнете хомеопатично лечение. Картината преди да започнете прием на ХЛ е ясна. Настоящето състояние също е ясно и така може да бъде определена динамиката на вашия случай и посоката в която се движите, както и да бъде направено ново предписание.
Какъв подход ще бъде избран се определя от типа болест.
На въпроса ви не може да бъде даден еднозначен отговор тъй като не познавам вашия случай в неговата конкретика. Отговорът ми е само и единствено принципен на база препоръките от Ханеман в Органон.

# 429
Здравейте,
Напоследък с голямо желание Ви чета, не съм писала във вашата темичка до сега.
От известно време (година и нещо вече) и ние ползваме услугите на класически хомеопат.
В момента след изкарания пореден вирус/грип, не даваме нищо хомеопатично.
Нослетата обаче и на двете ми деца похъркват и често са леко запушени.
Хомеопата каза само физиологичен разтвор за сега да действаме.
Мислите ли че мога да ги мажа с пулмекс бебе около нослето?
Дали евкалипта е противопоказен, както е ментата за хомеопатията?

# 430
  • Пловдив
За Камфор и мента знам,но евкалипт... Rolling EyesАко дават да ги мажеш същата работа може да свърши и малко мас  Wink

# 431
  • Бургас
Аз знам и за евкалипта/по принцип всички силни миризми/,защото си купувам чай на който има закрепена ампулка евкалиптово масло/има над 20/.Лятото е незаменим в борбата с комарите,но пък миризмата е много силна.

# 432
Вижте на какво попаднах:
http://www.blitz.bg/article/22848

Искате ли да го изкоментираме, или не е тук мястото за критики и други мнения? Просто питам

# 433
  • ул. "Мечтание"
Цитат
Клиничните изпитания за пореден път доказват, че ефектът от хомеопатията не е нищо повече от ефекта плацебо.

И така да е и да е само ефекта плацебо нали има ефект?!  Laughing  По-добре плацебо ефект, отколкото антибиотик ефект!  Joy

Иначе статията е несериозна според мен.

# 434
Не бях чела скоро ,толкова глупава статия за хомеопатията,пълни глупости са писани.Най-смешното е ,че дори не са запознати с лекарствата,били разредени,да ОК,но те са и потенцирани Simple Smile и затова са хомеопатични.

Общи условия

Активация на акаунт