ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 638
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
да питам липсата на жажда и намаления апетит важни признаци ли са за определяне на картината?като говоря за здраво състояние.

# 406
Здравейте, моето бебче е на 8 месеца и от три месеца не може да спи добре: нощем се буди по десетина пъти с плач и е много неспокоен.
Мислих, че е от зъбки, но ни пораснаха две отдолу и продължава са се буди.
Опитах всякакви режими на спане и хранене, но не ни помогнаха. Денем спи два пъти по половин час и това е.

Прочетох за Дормикинд, попитах педиатърката и тя ми каза, че мога да го давам спокойно.
От десет дена започнах да му давам по едно хапче наобяд и по едно вечер. В началото нямаше ефект, но след седмица малчо започна да спи много спокойно през нощта и на обяд си поспива по близо два часа, което е страхотно.
И детето се успокои, и е по весел.
Вчера реших да не му давам хапче наобяд, а само вечерта. Резултата беше отново неспокоен сън и кисело бебе.

Въпросът ми е: колко време мога да му давам по две хапчета на денонощие?
Четох, че нямат никакви странични ефекти, но все пак се притеснявам от действието им, да не му навредят нещо?

Благодаря Ви предварително! Hug

# 407
Грахка, имат странични ефекти и още как. Прочети състава на листовката на Дормикинд, после виж първия пост в тази тема и препратката към Информативно за хомеопатията и ще ти стане ясно.

(едно време голямата ми щерка - беше на 3, имаше проблеми със съня и докторът ми каза да й давам малко чай от маточина вечер #Crazy - вашето предписание общо-взето е също толкова безумно)

# 408
да питам липсата на жажда и намаления апетит важни признаци ли са за определяне на картината?като говоря за здраво състояние.

Да! Жаждата и апетитът са си част от цялата картина. Както и любими храни, такива, които не можеш да ядеш, защо не можеш, дали студени или топли напитки предпочиташ и т.н., и т.н.  Peace

Грахка, Дормикинд е нещо, което хомеопатите наричат "боза". Т.е. не е хомеопатия, а просто уж по-щадящ алопатичен метод. Ако искаш да действаш с хомеопатия - заведи детето на класически хомеопат  Peace

# 409
  • Пловдив
Здравейте, моето бебче е на 8 месеца и от три месеца не може да спи добре: нощем се буди по десетина пъти с плач и е много неспокоен.
Опитах всякакви режими на спане и хранене, но не ни помогнаха. Денем спи два пъти по половин час и това е.

Прочетох за Дормикинд, попитах педиатърката и тя ми каза, че мога да го давам спокойно.
От десет дена започнах да му давам по едно хапче наобяд и по едно вечер. В началото нямаше ефект, но след седмица малчо започна да спи много спокойно през нощта и на обяд си поспива по близо два часа, което е страхотно.
Вчера реших да не му давам хапче наобяд, а само вечерта. Резултата беше отново неспокоен сън и кисело бебе.

Четох, че нямат никакви странични ефекти, но все пак се притеснявам от действието им, да не му навредят нещо?

Дормикинд, не е монопрепарат какъвто обикновенно класическата хомеопатия толерира Peace. Знам, че е много разпространен и харесван от майките, но след като прочетете повече за кл.хомеопатия, ще разберете защо не е добра идея да го давате Peace.

# 410
  • Пловдив
Благодаря за изчерпателния отговор.
Вече сме на друго лекарство Tired, сменихме Купрума. От него детето рязко се влоши....(не че е бил много добре де)

Хом. ли го смени или...какво ви каза?
Бързо оздравяване! Peace

Как сте mamaden?

Ние пак сме с червено гърло Tired,засега без Т,но усещам че дъха му вече е лош.а стане ли така...тръгваме! ooooh!
Утре сутрин ще се обадя на хом. да питам не е ли по-добре да дадем от предпосл. ХЛ,което беше точно заради сливиците и честите ангини  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 17:27 от tandonova79

# 411
A никога ли не ви преглежда за остро състояние?Само с конституция ли ви лекува?

# 412
  • Пловдив
Благодаря за изчерпателния отговор.
Вече сме на друго лекарство Tired, сменихме Купрума. От него детето рязко се влоши....(не че е бил много добре де)

Хом. ли го смени или...какво ви каза?
Бързо оздравяване! Peace

Как сте mamaden?

Ние пак сме с червено гърло Tired,засега без Т,но усещам че дъха му вече е лош.а стане ли така...тръгваме! ooooh!
Утре сутрин ще се обадя на хом. да питам не е ли по-добре да дадем от предпосл. ХЛ,което беше точно заради сливиците и честите ангини  Rolling Eyes

май сме по-добре, но категорично не е рязко подобряване, май си отшумяват бавничко нещата Rolling Eyes

A никога ли не ви преглежда за остро състояние?Само с конституция ли ви лекува?

Рядко преглежда за остро състояния. На другия въпрос - Не , не само с конституция лекува. Ние например още не знаем кое ни е конституционното лекарство. На хомеопатия сме от май месец.

# 413
В такъв случай, на вашите думи ли разчита само,за състоянието на детето?Не иска ли да види гърло или да чуе кашлица или вие обяснявате?
Добре ,че на децата ми им действат бързо лекарствата,че си е голямо трепериене иначе,ще се оправи ли или да се търси друг лекар.Като знам около мен ,домашните ,как ме притесняват понякога с въпросите си-дали ще се оправят децата с тези гранулки  ooooh!

# 414
  • Пловдив
В такъв случай, на вашите думи ли разчита само,за състоянието на детето?Не иска ли да види гърло или да чуе кашлица или вие обяснявате?
Добре ,че на децата ми им действат бързо лекарствата,че си е голямо трепериене иначе,ще се оправи ли или да се търси друг лекар.Като знам около мен ,домашните ,как ме притесняват понякога с въпросите си-дали ще се оправят децата с тези гранулки  ooooh!

Въпрос на нагласа, пред нас алтернативата "друг лекар", ако имаш предвид алопатичен не стои изобщо на дневен ред. Там знам какви лекарства ще ни изпишат с 100% точност, дори мога да залагам в каква последователност ще са изписани Grinning

# 415
ААаааааа да и аз от 3 години друг лекар не съм търсила,но в случай ,като детето става зле,какво правите,все някакъв вариант се търси?

# 416
Момичета, дайте прогнози за това нечуване Rolling Eyes Rolling Eyes
Вече няма Т, добре изглежда (не съвсем здрав, но доста по-добре), все още няма апетит и не пие много, но наистина нещата отшумяват много бавно.
Не чува. Много се притеснявам

# 417
  • София - Варна - Бургас
Здравейте.Къде да намеря класически хомеопат в Сливен? И ако не е класически какъв друг вариант има? Признавам си,че хич не съм запозната... Embarassed

Здравейте, пращам Ви на Лични.

# 418
  • София - Варна - Бургас

Виждате че и в най-добрия случая действието на такива смесени препарати е ... палиативно, и щом го спрете, проблема се връща.
 Въздейства се потискащо върху следствието, а не се лекува причината. Не че това се е целяло, де...

Затова Класическата хомеопатия предписва само едно хомеопатично л-во, според Класическите закони завещани ни от бащата на хомеопатията - Ханеман

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 19:48 от Aleksander

# 419
  • Пловдив

Ами май само на нашите описания по тел....то ако искаше да ни види трябваше да каже още предния път като бяхме зле!Ама не!Дори и не се замисляше за смяна на лек. или да каже,ако и утре сте без промяна елате! Rolling Eyes
Сега почвам пак компресите и се моля да не се повтаря всичко и да се окажем в изходна позиция! Tired

Общи условия

Активация на акаунт