ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 175
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
И аз да се вклю4а.От една година малкият е с една суха,грозна кашлица..от която полу4аваше спазми,но от няколко месеца не е получавал спазми,но кашлицата не из4езва.Има ден-кашля два-не..Ина4е е с диагноза Астма.Няколко пъти сме влизали в болница и..Та на въпроса:с нашия хомеопат до сега сменихме 6 ХО когато аз най-накрая се сетих 4е кашлицата по4на след като ни изписаха от болницата последния път и ни дадоха да пием бронховаксом.Та на втория му прие се появи и от тогава не е из4езвала..Та Хом.ни даде Туя 30 за 10 дена,пихме нищо..В 4етвъртък бяхме при нея и пак ни даде Туя само 4е по-висока потенция(незнам колко)3 седмици по 1 гранулка седми4но.Та дадох му я същата ве4ер-през деня в петък абсолютно нищо,но ве4ерта....ужас такова кашляне,такова свирене....това не е било никога.Много ме изплаши..Разликата беше 4е кашлицата ве4е беше влажна,все едно 4исти хра4ки,но така свиреше....е дадох вентулин,но 4ак след втория 4ас ,като през това време калшицата беше на всяка минута...,знам 4е е грешка,но ве4е си мислех да го водя в спешния.
Дали е възможно това да е било ле4.криза,4ак на другата ве4ер след приема??или пак си я подкарваме по стария на4ин..кашля-свирене-урбазон..
пп единствено Антимониума ни помага та се 4удя сега за тази Туя..може ли 4ак такъв ефект?ами другата седмица като повторя приема пак ли да 4акам същото...
Ще говоря и с Хом.,но 4ак в понеделник.Какво е вашето мнение???
Не знам дали ще ти е полезен моя опит... Щерката също основно с антимонум я действаме при спазми... Но той е по-скоро хомеопатичен вариант на изчистващо секретите, май. А не ХЛ, което лекува проблема. Аз мисля, че при нас, въпреки това изкарваше нещата на по-плитко. Също сме имали много силна криза от друго ХЛ, което е дадено с определена лечебна цел. Това беше може би най-силния спазъм, който е имала... Според мен е добре да си държите постоянна връзка с хомеопата, ако се наложи да вдига потенцията на антимонума след туята, защото с толкова много секрети както го описваш... той организма си е свършил работата. Само е трябвало нещо да му помогне да ги изкара.
За следващата седмица... не се плаши. Говори с хомеопата за тази реакция. Опиши всичко и може да ти предложи вариант за действие предварително и да си спокойна ако се случи пак същото през нощта. Стискай зъби, вентолина така и така ти е наблизо, но го дръж в шкафа до последно Peace

# 601
НЯкой може л ида ми каже какво представлява  calcarea carbonica ostrearum ?

# 602
Calcarea carbonica ostrearum и Calcarea carbonica са едно и също лекарство. Боарон го изписават Calcarea carbonica ostrearum , а останалият хомеопатичен свят Calcarea carbonica. Лекарството е поликреcт, т.е един от фундаменталните лекарствени типове с над 12 000 доказани симптома. Става дума за калциев kарбонът взет от средния слой на мидена черупка.

# 603
Моля някой да ми даде информация за chelidonium majus - търсих с гугъл, търсих и във форума, но не откривам нищо, затова писах в темата.
Благодаря!

Какво очаквате? Да напишем картината на това лекарство ли? То има над 4000 симптома. Освен това в хомеопатията няма такова нещо като: лекарство за".

Хомеопатът предписва лекарство, което покрива тоталността (съвкупността) на симтомите на болестта на конкретния човек.

Мога да ви напиша няколко реда обща информация, но тя едва ли ще ви помогне да се ориентирате, по скоро би ви объркала.

Например за човек който има нужда от това лекарство е характерно, че е много раздразнителен, не признава авторитети под никаква форма и им се противопоставя. Оттам нататък има безкрайно много физически симптоми. Главният му афинитет е черния дроб. Лекарството е много близко до Lycopodium clavatum и често се бърка с него, въпреки че има достатъчно симптоми на чиято база да бъде отдиференцирано, но те са главно в сферата на психо-емоционалното, а понякога практикуващите хомеопaтия (особено ако не са класически хомеопати) не обръщат внимание на това.

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 11:10 от Nial

# 604
Nial, не мога да разбера защо си позволявате този остър тон към мен, при положение че славена 80 зададе в горния пост подобен въпрос и на нея отговорихте конкретно? Ако не желаете да отговаряте просто не го правете, нямам съмнения относно уменията на хомеопата ни, искам просто да знам повече подробности.

# 605
Ако сте се почувствали засегната от маниерa на изказа ми- се извинявам.

За да бъде разбрано едно хомеопaтично лекарство е нужно да бъде видяна неговата цяла картина. Всичко друго, което е по-малко от цялата картина на ХЛ не помага на човек да се ориентира, а напротив - създава погрешни впечатления.
И накрая, все пак това е форум а не място където си изнасяме лекции за хомеопaтичните лекарства . Ако искате да научите повече за някое хомеопатично лекарство - или посещавате хомеопaтичен курс, или си закупувате Материя медика, където са представени лекарствените картини. Информирам ви, че само една материя медика също не може да ви даде цялостна предства, нужни са справки в няколко източника. Как това да се случи във форум?

Най добре би било да попитате хомеопата на когото плащате и на когото вярвате. Не смятате ли че така е най-добре? Най-полезен би ви бил човекът на когото гласувате доверие да ви лекува, а не ние анонимните форумци. Защо питате тук, а не него?

Определено нямам нищо лично към вас, точно обратното.
Хомеопатията е наука и за да бъдат разбрани нейните принципи и лекарствените картини човек трябва да се посвети на тази наука. Не става дума за готварска рецепта, която си споделяме.

Всеки един хомеопат знае това и в който и да е форум той е воден от идеята да предпази лаиците (хорaта които не са запознати дълбинно с хомеопатията) от това да си правят грешни заключения, което може да навреди на тяхното хомеопатично лечение.

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 12:35 от Nial

# 606
Nial, благодаря за информацията!
Хомеопата ни беше болна и пред кабинета имаше много хора, затова не исках да я натоварвам излишно, а реших сама да търся информация в конкретния случай.
Намерих, каквото ми беше нужно с Ваша помощ.
Благодаря!

# 607
Благодаря на всички за коментарите и подкрепата  Hug
Вчера през деня не е вдигал Т, през нощта също, днес също няма Т. Все пак е по-отпуснат и не се чувства много добре все още; водихме го на алопат, гърлото му е доста зачервено, но дробчетата са чисти, поне със стетоскопа. Имаме си и рецепта за АБ, ако се наложи. Аз вече съм доста по-спокойна, остана да прояде пак и да не е толкова отпуснат и плачлив сутрин и всичко ще е ок  Simple Smile

bouquet

# 608
 Heart Eyes

Ако и днес бе все така  зле, щеше ли да започнеш АБ? Питам те, защото стана спор по вашия случай

# 609
Да, щях.

# 610
Nial, сърдечно благодаря за отговора! Точно това ме интересуваше.Simple Smile

# 611
  • ул. "Мечтание"
Не съм се задълбавала особено много и наистина не съм напълно наясно с всичко. Благодаря на Nial за разяснението за "изчерпването".  Peace

# 612
  • София - Варна - Бургас

Така че не подценявайте последния пик, ако не отшуми за едно денонощие, да знаете, че е беля работата.

Този грип специално НЕ МОЖЕ ДА МИНЕ ЗА ЕДНО ДЕНОНОЩИЕ.
Тук сме поне 3, които са изкарали мин. 3 денонощия с Т 39,5-40,00

Все пак, въпросите за тази висока Т и по-важното - поддържането й 3 денонощия като чели се отбягват от хом. в този форум  Shocked
Не, че са длъжни да отговарят, но ми е интересно мнението им за това какво се случва при тази продължителна борба на Жизнената сила.

Напротив, тук през няколко дни или седмици го обяснявам, ето пак:

Грип! – План за действие на Жизнената ни сила  

# 613
Благодаря на всички за коментарите и подкрепата  Hug
Вчера през деня не е вдигал Т, през нощта също, днес също няма Т. Все пак е по-отпуснат и не се чувства много добре все още; водихме го на алопат, гърлото му е доста зачервено, но дробчетата са чисти, поне със стетоскопа. Имаме си и рецепта за АБ, ако се наложи. Аз вече съм доста по-спокойна, остана да прояде пак и да не е толкова отпуснат и плачлив сутрин и всичко ще е ок  Simple Smile

bouquet

Браво, Браво, Браво!!!
МНОГО се радвам за вас!
Сега нещата ще са все по-на добре и по-добре.
Ние вече и ядем и поем и беснеем. Всичко както си му е реда. Ще го задържа, обаче още една седмица вкъщи, а на ски - живот и здраве отиваме по-другата седмица.
Успех на всички

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 22:36 от kassii

# 614
МОже ли да ми кажете дали мога пак да почна с осцилококцинума при положение,че го преключих преди 4-5 дена?

Общи условия

Активация на акаунт