ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 159
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=548240.330
Виж тук. Аз бях питала за получаване на определена потенция в домашни условия

# 586
  • София - Варна - Бургас
Отговора е относно сутляша
Аз обичам, но никога не са ме насилвали да го ям.
Но мразя кисел, понеже в детската градина и в училище постоянно ни го даваха за десерт.

Александер, по повод написаното по-горе да попитам.
МОят син е много спокоен, бих казала летаргичен, нооо така ми вдига адреналина с мързела си.Не е буен но си прави пакости като му минават покрай учите нещо което сме му казали.
Опитваме с говорене, даваме примери, наказваме и ограничаване на забавленията.
Грешим ли?

Не, не грешите особено с личния пример е истинското възпитание.
  Колкото до наказанието, когато детето чувства че справедливо е наказано, няма негативни последици.

# 587
  • София - Варна - Бургас
Александер, моля ако може да ми обясните как мога да направя потенция 200/от празно шишенце от 30/ или да добавя вода/спирт в шишенцето, така, че да ми стигне до понеделник. Praynig

Някъде беше писано за това, но не мога да го намеря.

По метода на Корсаков може да стигнете и приблизително 200, но е мн. неточен.

По добре долейте дестилирана вода, в аптеките има ампули дестилирана вода и 20-30% медицински етилов спирт и сукусирайте 20 - 30 пъти в дланта на ръката или в книга с меки корици.

# 588
  • София - Варна - Бургас
Какво се прави ако дете,или възрастен започне да прави алергична реакция на нещо?и се развива бързо,анафилактичен шок?няма време да се звъни на хомеопата,а и може наблизо да няма аптека с ХЛ.
питам защото  на вилата имаме пчели и винаги ме е било страх да не ухапят малкия.
защото не се знае дали е алергичен, аз например не съм алергична,но веднъж започна да ми става много зле и майка ми би метилпреднизолон и веднага се оправих(тогава ме беше ухапала на ухото),има значение къде също е ухапаното.Има ли ХЛ което да се вземе да предотврати анафилактичен шок или трябва да се прибягва до инжекцията?
а може алергична реакция и от друго да стане,какво се прави при такива реакции

Нощни очи
Цитат
Питай хомеопата си какво е най-удачно.
Специално при ухапване от пчела се взима Apis.

Да, Apis е едно от най-добре показаните при опасност от анафилактичен шок, като не само го предотвратява, но и лекува тази предиспозиция - информацията от приетия Apis се помни от жизнената сила и следващия път алергичната реакция е много по-слаба..

# 589
Нашият хомеопат предписа на дъщеря ми chelidonium majus - посетихме я поради кашлица високо в гърлото и температура 37,5 - днес трети ден приема предписаната хомеопатия и за разлика от вчера, когато имаше 36,9 тази вечер температурата се повиши отново до 37,9.
Притеснена съм, искам да зная повече за това как влияе chelidonium majus - боледуването се разви бавно, което беше основание на хомеопата да предложи този хомеопатичен препарат, детето е много бодро, храни се добре.

# 590
С риск да бъда линчувана ще кажа,Усмихнатото, води си детето на доктор,за да не четем за теб после по вестниците! И да не стане така че,после "докторите да са виновни"!
Peace

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 23:41 от Мечка Малинарка

# 591

Така че не подценявайте последния пик, ако не отшуми за едно денонощие, да знаете, че е беля работата.

Този грип специално НЕ МОЖЕ ДА МИНЕ ЗА ЕДНО ДЕНОНОЩИЕ.
Тук сме поне 3, които са изкарали мин. 3 денонощия с Т 39,5-40,00

Все пак, въпросите за тази висока Т и по-важното - поддържането й 3 денонощия като чели се отбягват от хом. в този форум  Shocked
Не, че са длъжни да отговарят, но ми е интересно мнението им за това какво се случва при тази продължителна борба на Жизнената сила.

# 592

Така че не подценявайте последния пик, ако не отшуми за едно денонощие, да знаете, че е беля работата.

Все пак, въпросите за тази висока Т и по-важното - поддържането й 3 денонощия като чели се отбягват от хом. в този форум  Shocked
Не, че са длъжни да отговарят, но ми е интересно мнението им за това какво се случва при тази продължителна борба на Жизнената сила.

Не си дочела. Върни се назад. Пикът е след "основната" болест, тоест след два-три дни уж вече оздравял от грипа човек, изведнъж има денонощие отново с температура (плюс възможни други симптоми), после сякаш всичко отшумява.

Относно случая на Усмихнатото, мисля, че влизат в пети ден....Тук бих разчитала главно на инстинктите си дали да ходя при лекар-алопат, или не.

Аз съм последният човек, който би дал Т-понижаващо или антибиотик, но пък ми се е налагало. 3 дни не ме плашат само при определени условия....Ако на 4-я, максимум 5-я ден детето не започне някакво подобрение, бих потърсила и второ мнение.

# 593

Все пак, въпросите за тази висока Т и по-важното - поддържането й 3 денонощия като чели се отбягват от хом. в този форум  Shocked

Не си дочела. Върни се назад. Пикът е след "основната" болест, тоест след два-три дни уж вече оздравял от грипа човек, изведнъж има денонощие отново с температура (плюс възможни други симптоми), после сякаш всичко отшумява.

Относно случая на Усмихнатото, мисля, че влизат в пети ден....Тук бих разчитала главно на инстинктите си дали да ходя при лекар-алопат, или не.

Аз съм последният човек, който би дал Т-понижаващо или антибиотик, но пък ми се е налагало. 3 дни не ме плашат само при определени условия....Ако на 4-я, максимум 5-я ден детето не започне някакво подобрение, бих потърсила и второ мнение.
Възможно е да не съм те разбрала, защото внимателно прочетох всичко.
А за Усмихнатото - това й е 4-ти де. Очаквам тази вечер да не вдигнат повече от 38,5 и от утре детето да се чувства по-добре. - на базата на моя опит отпреди 1 седмица, преживяно два пъти, по един и същи сценарий.
Иначе и ние бяхме на ръба на АБ лечение. На мен също се е налаго да давам АБ - ако се наложи.
Факет  , че около мен имаше много болни деца, лекувани по различен начин и никой с хом. Факт е, че всички те се оправиха за 1 седмица, децата не са страдали, защото редовно са си пили Нурофена и сиропите. Боледуват, но са адекватни, изглеждат по-добре. Едно от тях пи АБ на 2-рия ден и на 4-тия вече тичаше навън абсолютно здраво.
Постоянно се питам пак и пак - защо ги измъчвам? Защо не си дам Нурофенчето и да си спим спокойно. ...
Дали не грешим ...
СЕГА СЪМ В ТАКЪВ ПЕРИОД - на съмнения и въпрози, защото ми е прясна двойната атака от грипа. След време ще ми мине.
Дано не грешим... Praynig

# 594
Александер, благодаря за отговора!

# 595
Разбирам те и не, не грешиш. Голямото ми дете боледуваше страшно много. Откакто сме при хомеопат, за първи път го казвам тук - при Александър сме семейството, болестите разредиха, а малкото ми дете е...пушка Laughing (е, вярно е, че не е и обременено с толкова ваксини като каката).
Имала съм своите моменти на съмнения, била съм на крачка от антибиотици, но съм стискала.
Но и никога не са ми били с постоянни 39-40 градуса, вдигали са ги за 2-3 часа тези стойности.
Голямата е имала и седмица с висока Т. Толкова болести и антибиотици са минали през нея, че накрая резултатите бяха - хроничен тонзилит и хипертрофия на сливиците! Дори в здраво състояние бяха огромни, червени, едната е сраснала към гърлото.... Това е зад гърба ни.

Т не ме плаши, плашат ме новопоявили се или силно влошаващи се симптоми.
Но не съм човек, който би се вкопчил само и единствено в хомеопатията, въпреки че съм се уверила във възможностите й. Привърженик съм и на други методи на лечение, като не изключвам и алопатията напълно!

# 596
Но не съм човек, който би се вкопчил само и единствено в хомеопатията, въпреки че съм се уверила във възможностите й. Привърженик съм и на други методи на лечение, като не изключвам и алопатията напълно!
Все едно слушам себе си.
Сега на нас ни се наложи да комбинираме хом. с традиционна медицина (сироп и капки за нос). Не зная как това ще се отрази на по-нататашното развитие на детето, но в сряда сме на интервю, точно с цел да вземем мерки.
Благодаря ти за разбирането. Много е важно да има някой, който да те разбира.

Дано Усмихнатото е устискала. Дано се включи, за да каже как вървят нещата.

# 597
Сега видях какво съм цитирала нагоре.
Подкрепям мнението с изключение на "Не знам как издържате децата ви да се мъчат..." Laughing

Капки за нос слагах за всяка хрема едно време при голямото ми дете....Извадихме третата сливица.
Малкото никога не е чувало за капки за нос, няма и да чуе, макар че сме имали поводи.
Д-р Михайлов има интересни писания относно капките за нос Peace

# 598
Моля някой да ми даде информация за chelidonium majus - търсих с гугъл, търсих и във форума, но не откривам нищо, затова писах в темата.
Благодаря!

# 599
  • Пловдив
Разбирам те и не, не грешиш. Голямото ми дете боледуваше страшно много. Откакто сме при хомеопат, за първи път го казвам тук - при Александър сме семейството, болестите разредиха, а малкото ми дете е...пушка Laughing (е, вярно е, че не е и обременено с толкова ваксини като каката).
Имала съм своите моменти на съмнения, била съм на крачка от антибиотици, но съм стискала.
Но и никога не са ми били с постоянни 39-40 градуса, вдигали са ги за 2-3 часа тези стойности.
Голямата е имала и седмица с висока Т. Толкова болести и антибиотици са минали през нея, че накрая резултатите бяха - хроничен тонзилит и хипертрофия на сливиците! Дори в здраво състояние бяха огромни, червени, едната е сраснала към гърлото.... Това е зад гърба ни.

Т не ме плаши, плашат ме новопоявили се или силно влошаващи се симптоми.

Peace И ние като вас,само дето не извадихме сливицата,а преди това бяхме почнали вече с хомеопатия!Иначе и наште сливици са огромни по думи на лекари!И бяхме всеки мес.на АБ и ангините станаха хронични Tired Но сега няма как да не отчета,че имаме прогрес...Дано да е така и за напред и лошите болести да ни отбягват!
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт