ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 624
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
  • София - Варна - Бургас
Сигурно е трудно така насляпо и все пак ще попитам - бременна съм в трети месец, от снощи ме тресе, имам главоболие и стомашно неразположение. Температура нямам. Има ли нещо облекчаващо, което мога да взема поне до утре, докато отида на лекар?

Здравейте, тъй като сте бременна, ще направя изключение от правилото. Пишете ми на лични за да го обсъдим и евентуално да Ви помогна със съвет.  Peace

# 331
Мога ли да си направя разреждане 30 от 15 в домашни условия?
Предписано ни е Хусциамус 30 CH, а не мога да го намеря по аптеките. До Чаталджа не мога да отида скоро.
Да купя ли 15CH и да си го направя на 30? Как става това?

# 332
Мога ли да си направя разреждане 30 от 15 в домашни условия?
Предписано ни е Хусциамус 30 CH, а не мога да го намеря по аптеките. До Чаталджа не мога да отида скоро.
Да купя ли 15CH и да си го направя на 30? Как става това?

Трудно е, но не е невъзможно.

Нужно е дестилирана вода, спирт 95 %, 2 броя капкомера, бутилка 20 мл.

1/ Направете разтвор 1:10 спирт към вода, т.е на 100 мл дистелирана вода се слагат 10 мл спирт
2/ в чиста дестилирана вода (1 суп.лъж) поставете една гранула от Hyos 15

3/ в бутилка измерете 100 капки от разтвора дестилирана вода и спирт
4/ с друг капкомер добавете една капка от разтвора на гранулата ХЛ към вече измерените 100 капки
5/ затворете бутилката си отчетливи движения, 1 удар в секунда, ударете 100 пъти шишето в твърд, но еластичен предмет - например книга
6/ разтворът вече е в потенция 16 СН
7/ Отворете бутилката и излейте течността. По този начин по стените на съда ще остане течност около една капка, точно толкова колкото е нужно за да продължите разреждането
8/ Поставете в шишето нови 100 капки от разтвора вода - спирт
9/ Затворете бутилката и отново сукусирайте 100 пъти в книга
10/ разтворът вече е в потенция 17СН
11/ отново излейте течността от шишето, по стените му остава количество около една капка, отново добавете 100 капки от разтвора вода - спирт и отново сукусирайте 100 пъти.
Повтаряйте това докато достигнете 30 CH.

Съхранявайте лекарството на тъмно, далеч от източници на ел.магнитно лъчение.

Преди прием сукусирайте 5 пъти и накапете 2-3 капки под езика - това е една доза.

# 333
  • Пловдив
Налага се на дъщеря ми да се прави пулпит с местна упойка.
Имаме записан час за 20.01.

Сега от понеделник /10.01/ трябва да й давам новото ХЛ: мезереум 1М: три дни по веднъж.

А преди това /утре/ трябва да направим тест за алергия към упойката /стоматолога иска да проверим поносимостта към две упойки: ubistesin forte и mepivastesin.

Хомеопатичката /когато говорехме на проследяването, но аз още не знаех точно кога ще се работи зъбът/ иска да направим така, че работата по зъба да не е по време на лекарството. Но не разбрах колко време след даването на лекарството е безопасно това, страх ме е да не антидотираме, а няма как да отлагам работата по болното зъбче повече...

Този тест за упойките /три дни преди приема на лекарството/ би ли попречил евентуално на действието му?
А работата по зъба и самата упойка /седмица след лекарството/ ?

Алекс, Ниал?

# 334
Не съм никой от тях Simple Smile, но ще ти отговоря като дългогодишен пациент с опит - на твое място бих изчакала да приключи зъболечението, за да съм сигурна, че няма да компрометира хомеопатичното лечение. Едва ли някой може да ти гарантира 100%, че няма да повлияе.

# 335
  • София - Варна - Бургас

Сега от понеделник /10.01/ трябва да й давам новото ХЛ: мезереум 1М: три дни по веднъж.

А преди това /утре/ трябва да направим тест за алергия към упойката /стоматолога иска да проверим поносимостта към две упойки: ubistesin forte и mepivastesin.

Хомеопатичката /когато говорехме на проследяването, но аз още не знаех точно кога ще се работи зъбът/ иска да направим така, че работата по зъба да не е по време на лекарството. Но не разбрах колко време след даването на лекарството е безопасно това, страх ме е да не антидотираме, а няма как да отлагам работата по болното зъбче повече...

Този тест за упойките /три дни преди приема на лекарството/ би ли попречил евентуално на действието му?

Алекс, Ниал?

Добре, нали имате хомеопатичка? Ами попитайте я, или сте много срамежлива... добре, и ако ви се каже нещо тук, после? какво ще и кажете? абе един Алекс от един форум ми каза така, пък вие - иначе... разбирате ли?  Много ясно че щом е пулпит - в момента той е приоритета! но и това не е ясно, тъй като не знам какво ви лекуват, така че пак опираме до Вашата хомеопатичка, която единствено познава случая. 

# 336
  • Пловдив
Естествено, че ще я питам.  Peace

Въпросът ми беше принципен.

# 337

Алекс, Ниал?

Принципно тест за упойка, предшестващ прием на ХЛ, е малко вероятно да повлияе.
Упойка, и стоматологично лечение след прием на ХЛ е възможно да повлияе и да спре действието на ХЛ, но това зависи от специфичната чувствителност на конкретния човек и фазата в която се намира неговото хомеопатично лечение.

Разбира се, че пулпитът е с приоритет, но аз не виждам нищо драматично. Нима не е възможно след стоматологичното лечение, да посетите отново хомеопата за нова доза.

# 338
И моля ви, неко говорим/пишем на правилен български.

Хомеопат е хомеопат, независимо дали става дума за мъж или жена. Няма хомеопатки, хомеопатички и т.н. По същия начин думата колега се употребява за всички родове, без да си говорим за колежки  Grinning

# 339
  • Пловдив
Ниал, точно това питах. Благодаря!   bouquet

Лекуваме АД. Бяхме на проследяване точно преди Коледа. Даде новото ХЛ и се разбрахме да го давам след Нова година.

# 340
Ако има възможност, дайте ХЛ след стоматологичното лечение, но не в същия ден. Консултирай се с лекуващия хомеопат!

# 341
  • София
Да помоля и аз за малко съдействие.
Майка ми живее в Поморие.Тя е с диагноза Улцерозен колит в доста изострена форма.Цяла година е по болници и т.н. Има ли някой от участниците във форума,който може да ми препоръча хомеопат в Бургас или Бургаска област.

# 342
  • Пловдив
Аз да споделя с вас...от вторник моя син е с обрив/познатия/,пъпки или ухапано-неустановено,но този път мястото му е различно!Прием на ХЛ имахме по коледа...т.е. обрива е добър знак,нали?

Едва ли. Тази реакция би трябвало да е бърза, в рамките на 1 ден, максимум до 3 дни.

Е,нали действието му е по-дълго и наблюдаваме за изменения до 40 дни??? Rolling Eyes А и имахме остро състояние и единия ден приема беше п/з 2ч./само след обяда/.

# 343
Едва ли тук, в този форум, може да бъде даден отговор отнасящ се до лекарствената реакция и посоката на движение на случая. Това е изключително индивидуално. Най-добре познава случаят лекуващият хомеопат. В отговора на Александър има резон, както и в твоя въпрос. Разбира се, че следим случая и динамиката на симптомите може да бъде променена, както няколко минути след прием, така дори няколко месеца или година след него. Има случаи когато динамиката НЕ е видима за "просто око". Има миазмични случаи, когато приемът на нозод не предизвиква видима динамика, но "отваря" случая от миазмичния блокаж и дава възможност на следващото лекарство да действа.

С риск да бъда обвинен в какво ли не....вие, случайно, хомеопати нямате ли си...за да обсъждате тази конкретика с тях? Това не са въпроси за форум!

# 344
  • Пловдив
 Peace Благодаря!
Но нали темата все пак е такава...иначе какво ще обсъждаме и споделяме? Wink

Общи условия

Активация на акаунт