ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 638
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Ами не знам, момичета. Вчера беше добре, но тази нощ пак вдигна Т - малко де - нямаше и 38 даже. Днес ми изглежда като цяло по-добре, продължава да не яде и да се кисели. Ще го водя след малко на рентген, защото вече се стресирам и трябва да се успокоя. Появи му се и обрив по почти цялото тяло - и това не знам какво е. Но тръгвам след малко и дано се вредя сред всички пациенти, че там е лудница...  ooooh!

Ох,и ние бяхме почти така...след няк.дни с вис.Т последва кратко "затишие" и после ни повтори!Та аз затова се предадох и от страх/въпреки че нямаше хрипове/ дадох АБ вече на 5-6 ден.

Дано при вас се размине! Hug

# 631
  • Пловдив
Вчера научих, че и двете дечица на моя отскорошна приятелка имат таласамия, открита преди 3 г. след като е открита на баща им. Направени са кръвни изследвания в онкологията.
Можем ли да им помогнем с хомеопатия ???
И ние имаме приятелско семейство в което момиченцето (набор на Борис) и баща и са с таласемия. Живеят си живота и нямат никакъв проблем, таласемията се вижда само при кръвна картина, при тях няма други признаци за проблем.
Имали някакъв проблем при твоята приятелка, освен мед. диагноза?

# 632
Усмихната, и от мен пожелания да се размине АБ при вас и да оздравее детенцето!

И при нас беше така, затишие и после пак вдигна.

От вчера пак киха и има малко хрема. Ако пак сме хванали грип, ще се побъркам. Започнах да давам Цитросепт и осцилококциум (той пък бил боаронски препарат, ама свърши вече).

редактирам се:сега прочетох, че е монопрепарат  Simple Smile

Днес гледах др Папазова при Гала. Каза, че грипът протичал точно така-няколко дена Т, после затишие, уж на оздравяване и после пак покачване. Каза, че специалистът трябвало да прецени дали да се изчака още малко и Жизнената сила може да се справи или дали да се даде АБ.
Често след вторият период на Т нещата отшумявали, но ако детето е от често боледуващите по-скоро АБ.

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 15:03 от Soleil*

# 633
Усмихнатото, не съм хомеопат, но моят казва, че когато се появят кожни проблеми, това значи, че проблема излиза на вън.Кожата е последната бариера, т.е.оздравява.Звънни на вашия да видим и той какво ще каже.Не е лошо да го държиш в течение.

# 634
  • София
И аз не знаех че осцилококцинума е монопрепарат, но наистина било така.
Усмихнатото, какво казва вашия хомеопат за състоянието на детето?
И при нас протече по този начин, 2 дена подобрение  и после ги тръшна и двамата пак. Аз не издържах и дадох АБ, въпреки че ми беше много кофти... това им беше втория прием на АБ, като изключвам в родилния дом. Искам да кажа, че въпреки че сме се лекували до сега с алопатия, винаги сме се спрвяли без АБ, а са често боледуващи деца. Много го мислих, но накрая го дадох. Сигурно е можело да се оправим и без него, но станалото, станало. Важното е че сега съм по-уверена и смятам че трябват повече положителни мисли и по-малко притеснея - това последното е трудно постижимо, особено когато става дума за децата ни, но след пристъпа ни миналата седмица съм убедена, че това е половината от лечението. Дори когато беше най-зле, мъжът ми на 2 пъти се опита да ме накара да стягам багажа за болницата, но аз му казах да си гледа работата и че детето ще се оправи. Е оправи се, разбира се и с ХЛ, но съм убедена че позитивното ми мислене също помогна много. Дори през цялото време и казвах че тя не е болна, просто й е малко лошо и кашля, тъй като брат й си ходеше на градина и трябваше да й дам обяснение защо тя не ходи.
Може би за това незапознатите с хомеопатията казват, че е плацебо, но също така наскоро четох че алопатичните лекарства също донякъде имат плацебо ефект...

# 635
Усмихнатото, не съм хомеопат, но моят казва, че когато се появят кожни проблеми, това значи, че проблема излиза на вън.Кожата е последната бариера, т.е.оздравява.Звънни на вашия да видим и той какво ще каже.Не е лошо да го държиш в течение.

А какво правим,ако нещата не са точно така?! Ако това означава,че проблемът се е задълбочил?
Тогава кой е крив и кой е прав?!
Или в този случай проблемът си остава само за родителите,или по-точно за детето!

# 636
Сисссс, точно за това пиша, какво ми е казал моят хомеопат.Нейният може друго да каже за обривите.
Хомеопатията разглежда болестите от най-важните органи към периферията/кожата/ и в зависимост от това на къде върви процеса, се преценява състоянието.Позволих си да коментирам, че щом е стигнал до кожата, значи излиза на вън/тя е последната бариера/.

# 637
  • в матрицата
Вчера научих, че и двете дечица на моя отскорошна приятелка имат таласамия, открита преди 3 г. след като е открита на баща им. Направени са кръвни изследвания в онкологията.
kassii , маз съм, с таласамия, и това е наследствена , даже не мога да го нарека болест. Ето ме жива и здрава , толкова години  Mr. Green, и не мисля, че има какво да ми се лекува по "тъласамийката "ми  Wink, пък и не мисля, че може да се излекува. Дядо ми по майчина линия беше с таласамия, майка е таласамия, брат ми..... и най-вероятно децата ни също, но това изобщо не ме притеснява или пречи, така че, не се притеснявай за тези дечица  Peace

# 638
Имах предвид ,какво правим,ако хомеопатът е сбъркал и нещата са тръгнали по-зле?! тогава кой крив ,кой прав?! Това питах! Peace

# 639
Имах предвид ,какво правим,ако хомеопатът е сбъркал и нещата са тръгнали по-зле?! тогава кой крив ,кой прав?! Това питах! Peace

Ако ХЛ не активира жизнената сила се сменя или се назначава в по-висока потенция.Ние когато започваме лечение се чуваме понякога и по 2-3 пъти с хомеопата.Ако идват съб и нед ни дава допълнително ХЛ за вс.случай и ако не върви му звъня и той преценява дали да включа ново или да продължавам.До колкото знам и тя се е чувала с него, просто за обрива не знам той какво е казал.

Даже миналата съб му звъннах за мен-беше ми много зле/явно грипа ме хвана/ и директно по тел.ме пита дали ми е останало от ХЛ на детето да го взема.Оправих се много бързо.

Може би прекалено много го тормозя нашия, но той самия ми казва, по-добре звъни, отколкото да стане по-зле.До сега няма грешка!/иначе да съм го сменила Mr. Green/

# 640
И ние имаме приятелско семейство в което момиченцето (набор на Борис) и баща и са с таласемия. Живеят си живота и нямат никакъв проблем, таласемията се вижда само при кръвна картина, при тях няма други признаци за проблем.
Аз не знам какви може да са проблемите от това заболяване. Видимо нищо ом няма. Да, само диагноза е за сега. При таткото се е наложило такова изследване, значи се е появил проблем на дърти години. И той си е живял живот без дори да знае, но ето, че в един момент е цъфнал и този проблем.
Едното детенце е момиченце - бъдеща майка и съфорумка. Все пак за нея, си мисля, че трябва да се направи нещо

# 641
Сисссс, до сега се въздържах да коментирам твоите постове - по-скоро нападателни към нас, отколкото конструктивни и помагащи.
На твоят въпрос отговарям с въпрос - А какво става ако алопатичния лекар е сбъркал и нещата тръгват на зле?! Тогава кой крив, кой прав?! Етова това питам и аз.

Хайде да не си затрудняваме и без това тежкия избор, който сме направили. Всички майки когато виждат, че датенце не е добре започват да се съмняват в диагноза, лечение, последствия ... Ама всички, независимо дали се лекуват с хом. или с традиционна медицина. Не са един и два случаите на лекрски грешки и ... да не го споменавам даже.

Какво, хомеопатите не са хора ли? Не могат да грешат ли? А лекарите - и за тях се отнася същото. Така, че майчиния инстинкт е този, който казва най-правилно Simple Smile

# 642
Ами не знам, момичета. Вчера беше добре, но тази нощ пак вдигна Т - малко де - нямаше и 38 даже. Днес ми изглежда като цяло по-добре, продължава да не яде и да се кисели. Ще го водя след малко на рентген, защото вече се стресирам и трябва да се успокоя. Появи му се и обрив по почти цялото тяло - и това не знам какво е. Но тръгвам след малко и дано се вредя сред всички пациенти, че там е лудница...  ooooh!
Според мен нещата вървят към добре Hug
Още веднъж - браво от мен.
А изследваният са хубаво нещо за лично успокоение.

# 643
Сисссс, до сега се въздържах да коментирам твоите постове - по-скоро нападателни към нас, отколкото конструктивни и помагащи.
На твоят въпрос отговарям с въпрос - А какво става ако алопатичния лекар е сбъркал и нещата тръгват на зле?! Тогава кой крив, кой прав?! Етова това питам и аз.

Хайде да не си затрудняваме и без това тежкия избор, който сме направили. Всички майки когато виждат, че датенце не е добре започват да се съмняват в диагноза, лечение, последствия ... Ама всички, независимо дали се лекуват с хом. или с традиционна медицина. Не са един и два случаите на лекрски грешки и ... да не го споменавам даже.

Какво, хомеопатите не са хора ли? Не могат да грешат ли? А лекарите - и за тях се отнася същото. Така, че майчиния инстинкт е този, който казва най-правилно Simple Smile

Не въобще не съм нападателна! По-скоро недоверчива и подозрителна! А това е мое право нали!
Странно ми е как запазвате самообладание пред дете с 40 градуса температура?!
Аз имам три деца и това е нещо,което ме плаши до лудост!
Алопатията облекчава симптомите,докато тук се засилват и това ми изглежда доста страшно!
Питам,защото когато отидеш лекар алопат,то най-малкото той е дипломиран лекар и може да го докаже. Докато хомеопат може да се напише всеки! Но как ще го познаеш,че е истински!
Не ме разбирайте погрешно! Това е нова материя за мене,но май не е точно моя начин на лечение на децата ми!
Извинете ме за нахлуването в темата ви! Peace

# 644
  • Пловдив
Аз не знам какви може да са проблемите от това заболяване. Видимо нищо ом няма. Да, само диагноза е за сега. При таткото се е наложило такова изследване, значи се е появил проблем на дърти години. И той си е живял живот без дори да знае, но ето, че в един момент е цъфнал и този проблем.
Едното детенце е момиченце - бъдеща майка и съфорумка. Все пак за нея, си мисля, че трябва да се направи нещо
А въпросното момиченце има ли някакъв проблем свързан с таласемията, защо трябва да се направи нещо, какъв точно е проблема при нея?

Общи условия

Активация на акаунт