ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 274
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
Извинете ме, но искам да знам може ли с хомеопатия да се излекува хроничен хепатит С ?

# 721
Да, ако човека има желание да говори. Peace

# 722
  • София
Nial, относно потискането с хомеопатия, имах впредвид точно класическата, боаронопатията не я разглеждам изобщо.
То е ясно, че би следвало хомеопатът да знае, но аз също за себе си бих искала да разбера как става потискане с ХЛ, изписани на принципите на хомеопатията.
Моите разсъждения при прием на неподобно лекарство (ако не е приемано за прекалено дълъг период от време или в ниска потенция) са, че може да се случат следните неща:
- да няма никаква реакция
- да се промени картината от симптоми
- да се получи доказване (което след спиране на ХЛ изчезва)
Ако е така, тогава кое от трите състояния води до потискане? И не следва ли след коригиране на ХЛ или потенцията в този случай действието на вече подобното ново лекарство да доведе именно до излекуване?
Ако е толкова трудно да се отговаря на такива въпроси тук, то тогава просто дайте насоки къде мога сама да си го прочета това.

И бих искала също така да се прецизира точно на какви въпроси се отговаря в тази тема, защото напоследък ми прави впечатление, че и принципни въпроси като моя остават висящи, с аргумента, че не са за този форум.

# 723
Да, ако човека има желание да говори. Peace

А какво значи желание да говори?

# 724
да сподели всичко за себе си

# 725
Nial,
То е ясно, че би следвало хомеопатът да знае, но аз също за себе си бих искала да разбера как става потискане с ХЛ, изписани на принципите на хомеопатията.

Ако е толкова трудно да се отговаря на такива въпроси тук, то тогава просто дайте насоки къде мога сама да си го прочета това.

И бих искала също така да се прецизира точно на какви въпроси се отговаря в тази тема, защото напоследък ми прави впечатление, че и принципни въпроси като моя остават висящи, с аргумента, че не са за този форум.

Няма как да са изписани на принципите на хомеопатията и да се получи нещо друго, освен излекуване
Според мен,след като не е изписано правилно лекарството,то не са спазени основните принципи и ако приемите са чести се проявяват симптомите на лекарството(доказване).Това е потискане на основните симптоми на болестта,понеже са изявени вече други симптоми.
А тук се отговаря ,когато си искат и на който си искат ,понеже не са на работа тук и не са длъжни на никой и никой не би трябвало да предявява претенции към Ниал и Александър.
Аз съм изключително доволна, от всичко което пишат.А който иска, да разбере повече за хомеопатията, не е тук мястото,има курсове ,където може да си задавате въпроси,но след като си платите.Посещавам такъв курс и съм мноооооого доволна Simple Smile

# 726
Nial, относно потискането с хомеопатия, имах впредвид точно класическата, боаронопатията не я разглеждам изобщо.
Моите разсъждения при прием на неподобно лекарство (ако не е приемано за прекалено дълъг период от време или в ниска потенция) са, че може да се случат следните неща:
- да няма никаква реакция
- да се промени картината от симптоми
- да се получи доказване (което след спиране на ХЛ изчезва)
Ако е така, тогава кое от трите състояния води до потискане? И не следва ли след коригиране на ХЛ или потенцията в този случай действието на вече подобното ново лекарство да доведе именно до излекуване?

Тоталността от симптоми на болестта на човек има своя йерархия. При прием на подобно ХЛ възстановяване на здравето става съгласно принципа на Херинг. При прием на неподобно  ХЛ е възможно симптоми в периферията да изчезнат и да бъдат заместени от симптоми в ядрото - например изчезва обрив, появява се кашлица (точно както става със стероидните кремчета), или изчезва обрив - появява се тревожност и безсъние. Ето ви потискане. Това се случва, защото неподобното ХЛ е подействало само в аспектите в които е било в подобие, т.е едностранчиво на случая, тъй като не е подобно на тоталността от симптоми на болестта на човек.
За повече информация - Органон на Ханеман, Хроничните болести на Ханеман и Лекции по хомеопатична философия на Джеймс Тейлър Кент. Там са отговорите на всичко.
Аз по никой начин не се чувствам задължен да отговарям на всички въпроси, нито съм поемал такъв ангажимент. Съвсем субективно, на база своите принципни разбирания и професионална етика избирам къде да коментирам.   bouquet

# 727
# 728
Няма как да са изписани на принципите на хомеопатията и да се получи нещо друго, освен излекуване

Принципно нещата са точно така. Ако е дадено ХЛ, което е неподобно - означава, че не е спазен основният принцип на хомеопатията. Той може да не е спазен поради много причини, поради невнимание и недоглеждане, поради незнание...

В практиката нещата често са по сложни от елегантните определения. Много често се случва, след като случаят е реперторизиран да имаме 3-4 и повече ХЛ и всички те да покриват перфектно тоталността от симптоми на болестта, т.е всички те са в голяма степен на подобие. Означава ли това че може да бъде дадено всяко едно от тях и да очакваме възстановяване на здравето съгласно Принципа на Херинг за посоката на излекуване? Не. Защото трябва да бъдат отчетени и миазмичните афинитети. Има ХЛ които са с ясноизразен миазмичен афинитет. Дори и след такава диференциална диагноза, може да останем с няколко ХЛ, покриващи случая. Т.е дори на "първочетене", че и на "второ четене" да изглежда че сме предписали подобното ХЛ, на проследяване когато оценяваме динамиката на случая виждаме (ако можем да видим), че това не е било най-подобното ХЛ. Ханеман казва, че чистият опит е най-добрият учител и последен съдия. Това разбира се не означава ние да раздаваме произволна ХЛ с надеждата да "уцелим". Разсъждавайки на база принципите на хомеопатията ние се стараем да сведем до минимум възможната грешка, нещо което човек не може да направи когато се самолекува.  

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 18:33 от Nial

# 729
  • Пловдив
Сега се сетих да споделя с вас нещо...бях писала,че малкия има сенки под очите(понякога),които не е установено от какво са Rolling Eyes Появяват се от време на време.Та като бяхме при хом. тя ги забеляза...Каза,че може да е от нисък хемоглобин,да малкия е с такъв(е,не много нисък но под норм.с-ст).Хом. ни посъветва да носи повече червени дрехи или да му вържа червен конец или само червена мартеница Rolling Eyes

Малко странно,а?Вие как смятате?

# 730
Може би му влияят отрицателни енергии

# 731
Смятам че хомеопатия и магически ритуали са две различни неща  Grinning  По-важно е, че такъв симптом има в реперториума, 11 лекарства го покриват и съществува вероятност едно от тях да е ХЛ на детето. В хомеопатията ние особено се интересуваме от т.нар СРО (странни-редки и особени) симптоми. Дете да има тъмни кръгове около очите е СРО симптом. Хомеопатът би трябвало да обърне внимание на това и да отчете този симптом при реперторизация, а не да ви кара да си връзвате канапи. Едно от тези ХЛ е Sepia officinalis, което рядко (да не кажа почти никога) се изписва на деца, а често точно то е показаното ХЛ, в случай че майката е приемала дълго време хормонални препарати преди бременността. Не казвам, че това е лекарството на детето, а само отбелязвам, че има по-рационален подход от връзването на червени конци.

# 732
  • Пловдив
Е,тя си го записа,но сега само заради това ли трябва да ни даде ново ХЛ Thinking то,ако е така ще стане по 1 за всички симптоми.И не съм пила хормони,не е от това!Сигурно,ако продължи да ги има(сенките) тогава ще предприеме нещо или пък-не!Ще видим!

Благодаря за мнението! Peace

# 733
  • Пловдив
И Радостин напоследък му се появяват тъмни сенки под очите и не мога да разбера от какво newsm78няколко дена ги имаше,изчезнаха,днес пак видях че има,но не съм го споменавала,защото досега не съм му обърнала внимание.

При лечение на АД с хомеопатия всякакви мазила ли са непрепоръчителни за кожата?питам защото аз не мажа ,така ми казаха-хомеопата,но майки на деца с АД ми казват че немажейки кожата щяла да стане по-зле.И аз се чудя newsm78

# 734
Eстествено, че НЕ. Не се предписва ХЛ на база един симптом. Но това с червеното...може би червено е подобно на цвета на кръвта, а червеният цвят идва точно от желязото в еритроцитите. Пак има някакво подобие, но ми е много магическо на мен лично...

Общи условия

Активация на акаунт