ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 229
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Кашпичка, да допълня предишните мнения.

Къде отива основния принцип в хомеопатията - този на подобието /similia similibus curantur/?
Тия бози не са изпитвани никога върху здрави хора и нямат картини, както монопрепаратите. Никой не може да предположи такава една смесица какъв ефект може да предизвика, камо ли да прогнозира. Най-често изобщо не действат или нещо позамазват там, но може да се получи подтискане или дори доказване на някои симптоми от.. кой знае кое л-во.., при по-чувствителни хора. И това все пак го наричат хомеопатия, което е пълен абсурд. А после на базата на такива едни "лекарства" се твърди, че хомеопатията е шарлатанщина.  ooooh!

# 706
  • София - Варна - Бургас
Ей, пак сте изписали много Grinning

Александер, аз се чудя дали някъде по света има хомеопатични болници.Например при остро състояние, когато симптомите се менят често, да те приемат в болница и да те лекуват само хомеопатично?

Има например в Индия, където държавата подкрепя Хомеопатичното обучение - 7 годишно и включващо изучаването и на стандартна медицина, но с приоритет на хомеопатията.

# 707
  • София
Имам един въпрос. Днес взехме конституционното ни лекарство, следобяд се разкашля отново, потече и носа леко, обадих се на хомеопата и той каза че това е добре, особено щом е потекъл носа и да се въоража с малко търпение, т.е. хомеопатична криза е. Обаче преди час се сетих нещо, което сега се замислям дали има връзка с хомеопатичната криза. Сутринта в детската градина е имало малък инцидент, сблъскала се е с едно момиченце и са си ударили главите. Цицина няма, поне не ми се струва подуто, следобяд беше червено, преди да легне вече беше почнало да посинява. Как мислите, дали има връзка? Може би е трябвало да дам нещо, но тъй като отскоро се лекуваме с хомеопатия въобще не се сетих дори да го споделя с хомеопата.

# 708
  • София - Варна - Бургас
Забелязали ли сте, че когато едно дете падне и се удари, то дори и не се разплаква, но ако майка му извика от уплаха, това го стресира и то "надува гайдата". Така че отговора ми е, мисля че едва ли го помни, едва ли го е стресирало.

# 709
  • ул. "Мечтание"
Мдам, има нещо такова. Simple Smile Забелязала съм го и аз това.

# 710
  • Варна
Ох и аз малко спам, ама то и без това ни е време за нова тема  Simple Smile

Във връзка с рекламата на ефизола - от миналата година съм им "вдигнала мерника". Направо ми идваше писмо на СЕМ да пиша по повода...
От една страна забраняват продажбатана л-ва без рецепта (ужким да се избегне масовото самолечение), от друга пускат такива малумни реклами, които набиват в главите (и то на децата), че може винаги да се взима хапче. Именно "ама ти не си толкова болна" е ключовият момент. В главата на едно 3-4 годишно дете остава впчечатлението, че щом майката може да взима хапче и без да е болна, може и то да си взема. Да не изпадам в положението на двете були от приказката за нероден Петко, но би могло да има последствия. Моя син като започнат реклами с участие на деца гледа като омагьосан и повтря всяка дума. И колкото и да се опитвам да огранича гледането, не ми се получава   Sad

# 711
  • Пловдив
 Моя син като започнат реклами с участие на деца гледа като омагьосан и повтря всяка дума. И колкото и да се опитвам да огранича гледането, не ми се получава   Sad[/color]
[/quote]

Значи рекламата е мнооого успешна!Е,постигнали са желаната цел!Лошото е че има последици и то върху нашите деца... Naughty Не е редно!Както с лекарствата,така и с храните!

# 712
  • ул. "Мечтание"
... и с всичко останало!  Rolling Eyes
Много съм щастлива, че вкъщи няма телевизор!

# 713
  • София - Варна - Бургас
Ох и аз малко спам, ама то и без това ни е време за нова тема  Simple Smile

Във връзка с рекламата на ефизола - от миналата година съм им "вдигнала мерника". Направо ми идваше писмо на СЕМ да пиша по повода...
От една страна забраняват продажбатана л-ва без рецепта (ужким да се избегне масовото самолечение), от друга пускат такива малумни реклами, които набиват в главите (и то на децата), че може винаги да се взима хапче. Именно "ама ти не си толкова болна" е ключовият момент. В главата на едно 3-4 годишно дете остава впчечатлението, че щом майката може да взима хапче и без да е болна, може и то да си взема. Да не изпадам в положението на двете були от приказката за нероден Петко, но би могло да има последствия. Моя син като започнат реклами с участие на деца гледа като омагьосан и повтря всяка дума. И колкото и да се опитвам да огранича гледането, не ми се получава   Sad

От друга страна, обвиниха че почти всички смъртни случаи от грипа са от...................................... Самолечение!
  А познайте с какво са се самолекували?

# 714

Славена80, за съжаление и за витамин Ц ще ти кажа. Sad Ако се злоупотребява с него, може да доведе до образуването на урати из всички органи, защото истината е, че излишното количество не се изхвърля от организма така, както някои смятат.

Допустимата дневна доза за възрастен е 1000 мг. Не вярвам някой да взема повече на ден,а за да се злоупотреби трябва да се надвиши дозата.Освен това много ми се иска да ми цитираш източника, където си прочела,че излишното количество не се изхвърля с урината, та да си направя справката. Peace Защото в учебниците по медицина дето аз съм чела пише друго...

# 715
  • София
Забелязали ли сте, че когато едно дете падне и се удари, то дори и не се разплаква, но ако майка му извика от уплаха, това го стресира и то "надува гайдата". Така че отговора ми е, мисля че едва ли го помни, едва ли го е стресирало.

Благодаря за успокоението. Определено съм го забелязала това и работи при нас. Още от малки като паднат ги карам сами да станат, не им обръщам особено внимание на това че са паднали, обеснявам че трябва да се внимава повече и ако е нещо по-сериозно се целуваме и така. Но бабите така и не се научиха и определено като се случи нещо в тяхно присъствие стават големи драми.
Днес съм много по-спокойна, определено е било реакция от ХЛ, защото сутринта нямаше и помен от хрема, покашляше, но не като вчера - вчера си беше направо предпристъпно. Предполагам че кашлицата ще спре последна, тъй като тя ни е най-скорошна.

А за лекарствата и рекламите.... нямам думи.  

От друга страна, обвиниха че почти всички смъртни случаи от грипа са от...................................... Самолечение!
  А познайте с какво са се самолекували?

И отново ти промиват мозъка, не се самолекувайте, купете си противогрипните препарати... или ваксини...  ooooh!

Наскоро гледах едно старо предаване, където имаше интервю с д-р Атнас Гълъбов, който каза много интересни неща за свинския грип и вирусите. Онзи ден си поръчах 2 негови книги, дано ми ги доставят, че още никой не ми се е обадил за потвърждение...

# 716

Днес съм много по-спокойна, определено е било реакция от ХЛ, защото сутринта нямаше и помен от хрема, покашляше, но не като вчера - вчера си беше направо предпристъпно. Предполагам че кашлицата ще спре последна, тъй като тя ни е най-скорошна. А за лекарствата и рекламите.... нямам думи.

Предположението е грешно. Според Принципа на Херинг за посоката на излекуване симтомите изчезват в ред обратен на появата им, тоест това което се е появило последно трябва да изчезне първо.

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 10:11 от Nial

# 717
  • София
абсолютно. аз затова винаги почвам да се смея като падне моята дъщеря. и тя почва и тя да се смее и да вика- обърках се нащо мамо и паднах Simple Smile

# 718
  • Варна
Да се включа и аз с няколко въпроса към по-опитните.

Дъщеря ми/на почти 6 години/ от снощи е с висока Т, движи се между 38,5 и 39,5. Досега не съм правила никакви опити за сваляне. При хомеопат ходим от година, борим се с лек хроничен проблем. От три години не е боледувала с висока Т, имала е само дребни неразположения/сополи, леки кашлици/.
Снощи хом. каза да давам през 4 часа Sulfur 30 и да й се обадя утре/т.е след два дена/, освен ако не преценя, че се влошава.
Детето е в сравнително добра кондиция, спокойна, оплаква се единствено от болки/предполагам леки/ в главичката. Събужда се , хапва няколко лъжички кисело мляко/по нейно желание/ и пак се унася. Температурата е около 39, бузите и устните й са много червени, крачета и ръчички - горещи и сухи. Не виждам нещо притеснително, за да звъня на докторката.

Но все пак искам да ви питам за тази температура. Колко време да я оставя с нея и ако, все пак реша да я свалям, с какво да го направя. Със студени компреси, Панадол, Нурофен?
Трябва ли да следя за някакви допълнителни и конкретни симптоми?

Най-вероятно няма да издържа и ще звънна на хом., но все пак...

# 719
По, ето какво Александър често публикува тук Грип - план за действие на жизнената ни сила.
Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт