ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 261
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Аз все пак не разбирам как точно хомеопатията може да потиска?

# 691
Не се заяждам...не ви е работа да го разбирате. Важно е хомеопата да го разбира и важно е да знаете, че самолекувайки се може да си навредите. Твърде сложно е за да бъде обяснено във форум, но хомеопатията най-хуабво може да потиска(при условие че НЕ се прилага съгласно класическите принципи), просто защото хомеопатичните лекарства са динамизирани и "говорят на езика" на динамичната жизнена сила.

Съществува един ясен принцип, наричан Принцип на Херинг за посоката на излекуването - излекуването се случва от горе - надолу, от вътре - навън, от по-важни органи и системи - към по-малко важни органи и системи; симптомите изчезват в ред обратен на появата им.

Ако след прием на ХЛ динамиката на случая НЕ се развива съгласно Птинципа на Херинг, то имаме потискане, а "цената" която плащаме за това е висока, всъщност плащаме със себе си.

Работата на хомеопата освен да определи най-подходящото за конкретния случай лекарсвто, неговата потенция и честота на приема е да сюблюдава динамиката (развитието) на случая, дали е съгласно Принципа на Херинг. Това човек НЕ може да направи сам за себе си. Разбира се, вие си гълтате ...да кажем OSCILLOCOCCINUM, всичко ви "минава"и сте доволни, а в действителност ЖС може да е потисната и във времето ставате по-възприемчиви към заболяване, вместо да е точно обратното - каквата е истинската цел на хомеопатията, практикувана съгласно нейните класически принципи.

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 19:06 от Nial

# 692
Тази забележка със здравия разум като че ли към мен е отправена.Поправи ме, Nial, ако греша?
Разумът ми е добре, само притесненията ми са в повече в момента...
Съжалявам,че си загубих времето да ги споделям тук.

slavena80, далеч съм от мисълта, че вие сте единственият човек, който се самолекува с хомеопатия. Обясних защо това не е желателно и информирах какви са рисковете.
Освен това, написаното от мен не беше забележка, а призив...призив към всички.
Не е персонално насочен към вас, просто взех повод за своя коментар от вашето изказване. Това, че вие го разпознавате като адресирано към вас е съвсем отделен въпрос и може би има своят резон.
Защо мислите, че си губите времето? Нали за това пишете във форум, за да чуете други мнения. Написаното от мен е само едно мнение и всеки е свободен как ще погледне на него. Ако искате си го пуснете покрай ушите и всичко е 6  Grinning Нямам нищо лично към вас.

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 18:54 от Nial

# 693
Един бърз въпрос за Осцилок. и последствия може ли?
Може!
Добре: Племенника ми е на Осцилок. вече 6-ти ден. Днес е получил обрив: зачервена монетка с бели точици.
Може ли това да е чистене от Осцилок.?

# 694
Няма нищо лошо в лекарството OSCILLOCOCCINUM. Проблемът идва от това как се предписва.
Ако човек има тоталност от симптоми, на която OSCILLOCOCCINUM се явява най-подобно ХЛ - тогава всичко е 6 и няма проблем. Само че хомеопатични лекарства не се предписват на база ТВ реклами, споделени на чаша кафе или препоръчани без да са отчетени принципите на науката хомеопатия.

Не мога да коментирам вашият случай. Едно хомеопатично интервю средно отнема 2 часа и то не защото съм прост Grinning Вие ми споделяте с едно изречение за случая - на база на това аз по никой начин не мога да ви бъда полезен. Попитайте този, който е назначил лечението, на когото вярвате и на когото сте заплатили за услугата да го прегледа и предпише лекарство.

# 695
Няма нищо лошо в лекарството OSCILLOCOCCINUM. Проблемът идва от това как се предписва.
Ако човек има тоталност от симптоми, на която OSCILLOCOCCINUM се явява най-подобно ХЛ - тогава всичко е 6 и няма проблем. Само че хомеопатични лекарства не се предписват на база ТВ реклами, споделени на чаша кафе или препоръчани без да са отчетени принципите на науката хомеопатия.

Не мога да коментирам вашият случай. Едно хомеопатично интервю средно отнема 2 часа и то не защото съм прост Grinning Вие ми споделяте с едно изречение за случая - на база на това аз по никой начин не мога да ви бъда полезен. Попитайте този, който е назначил лечението, на когото вярвате и на когото сте заплатили за услугата да го прегледа и предпише лекарство.
Нещо не си в настроение тази вечер  Laughing Flutter
Само питам по принцип дали това е възможно ... ЛЛ на сестра ми го е предписала и тя казва - алергия  #Crazy #Crazy
Понеже зная за изчистването на чистите хом. лек., се питах дали се наблюдава ПО ПРИНЦИП такова нещо и при Осцилок.
Само под секрет да тикажа: моят хом. няма тарифа за плащане. В началото дори и да давах, винаги казваше - "следващия път". Сега оставям колкото преценя - и по 200 и по 20 лв. съм оставяла ...
Едно от най-чистите и хубави неща в този живот е, че не винаги става въпрос за пари ...
Доц. Попова, която следи ушите на малкия направи 2 изследвания, преглед, разговор, отношения - и... когато попитах колко й дължа - "нищо" - каза тя.

# 696
  • Пловдив
Ех,Каси...де да беше навсякъде така,както при вас! PeaceКолко по-добре щяхме да си живеем в този меркантилен свят! Whistling

Сори за спама!

# 697
Нещо не си в настроение тази вечер  Laughing Flutter
Само питам по принцип дали това е възможно ... ЛЛ на сестра ми го е предписала и тя казва - алергия  #Crazy #Crazy
Понеже зная за изчистването на чистите хом. лек., се питах дали се наблюдава ПО ПРИНЦИП такова нещо и при Осцилок.
Само под секрет да тикажа: моят хом. няма тарифа за плащане. В началото дори и да давах, винаги казваше - "следващия път". Сега оставям колкото преценя - и по 200 и по 20 лв. съм оставяла ...
Едно от най-чистите и хубави неща в този живот е, че не винаги става въпрос за пари ...
Доц. Попова, която следи ушите на малкия направи 2 изследвания, преглед, разговор, отношения - и... когато попитах колко й дължа - "нищо" - каза тя.

Баш съм си на кеф, но да не занимаваме форума с моите настроения...мисля, че не е най-интересното нещо на света.  Grinning Отговорих принципно. Случай, който не познавам, няма как да го коментирам. Няма как да оценя дали реакцията която е описана е динамика в "правилната" посока и какво означава, след като не познавам случая.

# 698
  • ул. "Мечтание"
Не знаех, че Осцилококцинума е монопрепарат, мислех, че е поредната мешавица боаронска.  Thinking

# 699
Е, добре де, кажете ми какво значение има дали препарата е боаронски или не.
Аз купувам монопрепаратите на боарон по съвет на хомеопата.

# 700
  • ул. "Мечтание"
Е, добре де, кажете ми какво значение има дали препарата е боаронски или не.
Аз купувам монопрепаратите на боарон по съвет на хомеопата.

Няма. Въпроса е дали е монопрепарат или не. Боарон правят не само монопрепарати. Например Коризалия, която е за сополи всякакви, вътре има няколко монопрепарата.

# 701
Няма значение дали е на Боарон или на друг производител. Важното е да е монопрепарат. Но Боарон произвеждат и лекарства, които са комбинации от няколко хомеопатични, което не съгласно принципите на класическата хомеопатия. От тук и объркването за някои, които като чуят думата боаронско и си правят извода, че лечението им не съобразено с класическата хомеопатия.
До ден днешен една моя приятелка всеки път като сподели, че са й изписани хомеопатични лекарства ми казва: "На Боарон са, знам, че не е правилно да ги пия, ама ..."

Нощни очи ме е изпреварила  Simple Smile

# 702
Хомеопатията няма нищо общо с алопатията.

Алопатичният подход е всеки път при температура да се дава парацетамол. Човек научава това и започва всеки път, когато има температура да си пие сам парацетамола и...му "минава".

Сега, когато хомеоаптията стана по-широко популярна, се правят опити този алопатичен подход да бъде пренесен и към хомеопатията - "при първи симптоми на грип пийте OSCILLOCOCCINUM". Това са пълни глупости и те нямат нищо общо с хомеопатията. 

Самолечението с хомеопатия НЕ е безвредно - могат да бъдат потиснати симптоми, а това води до хронифициране.

Peace

Или..."при кашлица от различен произход-вземете Стодал,Хомеопат.лек.продукт за Цялото семейство".Ужас...и народа вярва!Факт!

Не се сдържах. Grinning Звучи също толкова безумно като - "При гърлобол, хапче вкусен Ефизол" #Crazy #Crazy #Crazy На всичкото отгоре и майката взима хапче, а не е "толкова болна" ooooh!

Червената монетка с бели точици, ако точиците са в кръгче, може и да е гъбичка (нагледала съм се на щерката едно време като бебе ooooh!) Не казвам, че е.

Славена80, за съжаление и за витамин Ц ще ти кажа. Sad Ако се злоупотребява с него, може да доведе до образуването на урати из всички органи, защото истината е, че излишното количество не се изхвърля от организма така, както някои смятат.

Аз също ползвам боаронски монопрепарати, когато няма откъде да взема течно лекарство.

# 703
Мече, рекламата за Ефизола всеки път ме изумява точно с това, че представя колко е полезно да се приема дори и без оплаквания. "Любимата" ми е за парацетамола, чиито показатели за качество и цена са толкова добри, че няма какво повече да му променят. Вярно, помагал ми е преди да се осветля за някои неща, но в началото на месеца като бях болна сглупих и пих от него. После се чудихме откъде дойде тази кръв в урината  Shocked

# 704
Момичета, благодаря  bouquet
Разбрах:)

Общи условия

Активация на акаунт