ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 263
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Смятам че ХЛ действат по различен начин на различните пациенти. Не се панирайте така за алиум цепа, всеки организъм е индивидуален и щом е изписан от хомеопат то той се дава с определена цел.
Имайте доверие на хомеопатите си Peace

# 676
  • Варна
Смятам че ХЛ действат по различен начин на различните пациенти. Не се панирайте така за алиум цепа, всеки организъм е индивидуален и щом е изписан от хомеопат то той се дава с определена цел.
Аз имам, така или иначе с предишната се разделихме.

# 677

Да, на всеки организъм действа различно.При мен така се получи, въпреки доверието което имах на хомеопата.Добре, че го сменихме #Cussing out, не ми се припомня какъв ужас беше от болки в главата.Мислех си, че имам менингит, толкова болеше.
Просто споделям.............в последствие разбрах, че много не го харесват.Дано при вас няма проблеми.
Не можах да се въздържа като прочетох Алиум цепа      smile3505

# 678
НАправо ме втрещихте! Ми той е бебе на година и половина  и искате да ми кажете,че може да му навредя с тоя лук дето му го давам? ( защото алиум цепа си е точно това все пак)

# 679
  • в матрицата
Само да кажа, че алиум цепа е лук, латинско наименование на лука. На мен ми е помагал много пъти, както и на детето ми. Не мисля, че който и да е хомеопатичен лек е опасен, опасен е тогава ,когато е предписан не правилно, въпреки, че думата опасен не е подходяща  Peace

# 680
  • Пловдив
Славена,а защо е изписан заедно с Осцилококцинум...тоя алиум цепа? Rolling Eyes Нали мааалко по-напред беше писано,че той/Осц/ си  има собствена картина?

# 681
tandonova79, не е изписан така. Аз от вчера почнах осцилококцинум, защото хомеопатката м ие казала ако почне да има признаци на разболяване да почвам да давам. И днес понеже вече е с хрема реших да му дам и алиум цепа.Обадих й се по телефона да искам преглед за днес, но тя каза утре.А като й казах какво и как давам каза  добре, няма проблеми, продължавай така до прегледа утре и ще преценим.А специално за алиум цепа преди съм се интересувала и като разбрах,че е лук всъщност не виждам какъв е проблема да се дава?
ТАка че лечението в момента е изписано от мен, но лекарката потвърди,че е правилно.Друг е въпроса,че може нервите м ида не издържат и довечера да го водя при личната да го преслуша, а тя съм почти сигурн че ще назначи АБ...

# 682
Нека да го преслуша, но ако дробовете са чисти за какво АБ?
Промивай нослето с физ.р-ор, а за кашлицата хомеопата ще ви даде нещо.

Сега се замислям, че моята първо започва с хрема и после почва да подкашля/хремата слиза назад/, но до сега никога хомеопата не ни е давал нещо за хремата.Казва, че щом излиза на вън, това е добре.Ако почне да подкашля тогава давам нейното си ХЛ /Калиум С 30/ и за ден два спира.
В петък я взех от ясла и вечерта почна една кашлица......ужас.В събота се скъса да кашля и го почнах даже питах тук хомеопатите как да си направя още защото нямаше да ми стигне.Днес вече е на ясла, спря да кашля, но има още хрема.Тя не ми пречи...... Joy

Извинявай, ако те уплаших с тоя кромид лук, но от него имам горчиви спомени.............моят хомеопат каза, че големи "бели" прави и за това си позволих все пак да ти обърна внимание.Имай едно на ум.

# 683
И днес понеже вече е с хрема реших да му дам и алиум цепа.

Обадих й се по телефона да искам преглед за днес, но тя каза утре.А специално за алиум цепа преди съм се интересувала и като разбрах,че е лук всъщност не виждам какъв е проблема да се дава?
При положение, че детето не е прегледано от хомеопат, как имате смелостта да го самолекувате?!
Проблема е че независимо, че е лук е лекарство и се взима по схема, с определена потенция и при определена картина. Peace

# 684
Всяко ХЛ може да направи "големи бели", ако предписанието не е съобразено с принципите на хомеопатията - един от които е принципа на подобието, т.е ХЛ трябва да покрива тоталността от симптомите на болестта на пациента.

# 685
Хомеопатията няма нищо общо с алопатията.

Алопатичният подход е всеки път при температура да се дава парацетамол. Човек научава това и започва всеки път, когато има температура да си пие сам парацетамола и...му "минава".

Сега, когато хомеоаптията стана по-широко популярна, се правят опити този алопатичен подход да бъде пренесен и към хомеопатията - "при първи симптоми на грип пийте OSCILLOCOCCINUM". Това са пълни глупости и те нямат нищо общо с хомеопатията.  

Самолечението с хомеопатия НЕ е безвредно - могат да бъдат потиснати симптоми, а това води до хронифициране.

# 686
  • Пловдив
Хомеопатията няма нищо общо с алопатията.

Алопатичният подход е всеки път при температура да се дава парацетамол. Човек научава това и започва всеки път, когато има температура да си пие сам парацетамола и...му "минава".

Сега, когато хомеоаптията стана по-широко популярна, се правят опити този алопатичен подход да бъде пренесен и към хомеопатията - "при първи симптоми на грип пийте OSCILLOCOCCINUM". Това са пълни глупости и те нямат нищо общо с хомеопатията. 

Самолечението с хомеопатия НЕ е безвредно - могат да бъдат потиснати симптоми, а това води до хронифициране.

Peace

Или..."при кашлица от различен произход-вземете Стодал,Хомеопат.лек.продукт за Цялото семейство".Ужас...и народа вярва!Факт!

# 687
Не само вярва, но и го прилага. В най-добрия случай не се постига резултат и тогава се стига до извода - хомеопатията не работи. Което, разбира се, не е вярно. Само че хомеопатията се отличава с това, че индивидуализира предписанието си, а в това всички да пият OSCILLOCOCCINUM, няма нищо индивидуално.

В малко по-лошия случай, самоинициативното приемане на ХЛ води до забавяне във възстановяването и до вицове от типа на: "без хомеопатия ми мина за 7 дни, с хомеопатия ми мина за една седмица".  

В най-лошия случай се потискат симптоми, което води до хронифициране.

Разбира се, никой не може да забрани самолечението, но вероятността да се сгреши и да не се подбере най-подходящото за конкретния случай лекарство е много по-голяма, когато го прави човек без познания по хомеопатия.

Надеждата е здравият разум да надделее.

...надеждата умира последна....след като е убила всичко друго....

# 688
И днес понеже вече е с хрема реших да му дам и алиум цепа.

Обадих й се по телефона да искам преглед за днес, но тя каза утре.А специално за алиум цепа преди съм се интересувала и като разбрах,че е лук всъщност не виждам какъв е проблема да се дава?
При положение, че детето не е прегледано от хомеопат, как имате смелостта да го самолекувате?!
Проблема е че независимо, че е лук е лекарство и се взима по схема, с определена потенция и при определена картина. Peace

Имам смелостта да го лекувам, защото симптомите са абсолютно същите като  всеки път когато настине. И като няма възможност да го прегледа хомеопат веднага правя каквото мога.
Още малко ще ми кажете,че и вит.Ц не трябва да му давам , ако лекар не ми е казал друго...
Пак казвам - хомеопатката ми каза като забележа симптоми на разболяване да му давам осцилококцинум. А днес сутринта му дадох и алиум цепа и след това се обадих на хомеопатката, за да запазя час. Ако ви бях казала,че първо съм питала лекарката какво да му дам и после съм го направила и въпреки това съм притеснена като всяка майка, на която й е болно детето, тогава по-добре ли щяхте да се отнесете към мен?
Тази забележка със здравия разум като че ли към мен е отправена.Поправи ме, Nial, ако греша?
Разумът ми е добре, само притесненията ми са в повече в момента...
Съжалявам,че си загубих времето да ги споделям тук.

# 689
slavena80 независимо кой ви е изписал лекарството, предписанието не съобразно принципите на хомеопатията и вероятно няма да ви помогне.. лекарят ви също не спазва едни от основните принцуипи на хомеопатията, за това потърсете класически хомеопат.. Александър наскоро препоръча някой във вашия град..
хубаво би било да прочетете и информатично за хомеопатията за да се запознаете с нейните принципи.. без значение дали детето проявява същите симптоми или не, изписването на едно и също лекарство, само на това основание, може да не ви помогне и детето да се влоши.. хомеопатията далеч не е - обикновен лук..
кака Сиси ти направо хвърли в оркестъра жената.. всяко хомеопатиччно лекарство може да нанесе големи бели, ако не се изписва правилно..
славена - вие най вероятно не сте си изписала правилно лекарството и въпреки малко острия тон, ако вникнете ще разберете че целта е само да ви помогнем..

Общи условия

Активация на акаунт