ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 606
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • ул. "Мечтание"
И какво стана,хомеопатът излекува ли близкия ти?! Искаш да кажеш,че наличен тумор,е изчезнал след употреба на хомеопатични средства?!

Да, точно това казвам!

Иначе можеш да попрочетеш малко, ако те интересува за "алтернативните" причини на заболяванията. Например за германската нова медицина и за шоковите конфликти, има и много други източници разбира се, стига да ти е интересно. Тогава може би ще схванеш моята гледна точка и как точно се "хващат" наглед безсимптомни неща. Ако си чела внимателно темата сигурно ти е направило впечетление, че доста "странични" наглед неща могат да се окажат симптом за нещо, като например позата на сън или определено поведение. Не е нужно непременно да те боли.  Wink

п.п.Всеки път като видя аватара ти и ми се насълзяват очите! Толкова е мъничко това човече!
Да са ти живи и здрави и трите!  bouquet

Благодаря!  Hug

# 661
Цитат
А и друг въпрос имам... Blush
примерно детето ми е с температура.Ама причина за тази температура могат да бъдат 1000 неща.Как хмеопатът без апаратура ще разбере причината за нея?!

Сиссс, никога нямаме симптом само Т. Примерно - ако има Т, пък на пръв поглед нищо друго, се започва с въпросите- студени ли са му краката, или топли...какви са зениците....нервно ли е детето, гледа ли да се гуши, има ли апетит и т.н., и т.н.....всичко това са симптоми. Хомеопатът ги залага в софтуера и с помощта и на малко интуиция нещата си идват на място. Така по метода на изключването се стига до точното лекарство. Hug

# 662
Писах, писах и изтрих. Реших, че е безсмислено да влизам в дискусия, тъй като питането ми не получава адекватен отговор.

Сиссс,
 препоръчвам ти да прочетеш една книга на Свияш "Здравето е в главата, а не в аптеката".
От всички книги и лечебни методи, за които съм чела, тази предлага най-добрите обяснения за болестите. Особено затова на кое ниво/тяло се намира проблемът и кой метод би помогнал.
За мен проблемът при ГНМ е там, че твърде много се фокусира върху причината, без да дава решение как да се избавим от нея. Разчита се осъзнаването на конфликта да е и лечението, което не винаги е възможно. Хората, излекувани от рак, за които съм чела, винаги са ползвали няколко метода, за да се повлияе кактко физическото, така и ефирните тела.

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 22:05 от Soleil*

# 663
Мече, не е шарка. Първо се усъмних за варицела, че нали беше контактен, но обривът хич не наподобявал варицелен. После ме осени, че пък може и морбили да е - знам ли... Но не - педиатърът беше категорична, че е херп ангина (това не разбрах заедно или отделно се пише  Blush). Каза още, че й прилича или на стафилококова инфекция, или на чистене на токсини от високата Т  newsm78.

Аз пък сега се надявам майка ми да се засили да ходи на хомеопат. Има още 3 курса химиотерапия да изкара и после мисля по-сериозно да я обработвам. Принципно уж е навита, но сякаш малко вяра/стимул не й достига, за да тръгне (още повече, че вече резултат от химиото уж има). Та не се осмелихме да действаме директно само с хомеопатия, но се надявам, че все пак нещата са обратими, и че тя ще помогне за това.

# 664
Усмихнато, пожелавам ти най-дълбоко от сърцето си само да се усмихваш с майка ти Hug Дано има резултат!!! Praynig

(може и да е от високата Т, аз съм се обривала като малка от висока Т, при децата ми не съм го виждала, но пък и не са били така дълго с висока като твоето хлапенце.)

# 665
Благодаря! Дано! Heart Eyes  Hug

Сега видях колко неразбираемо съм написала предишния си пост  Crazy. Sorry  Rolling Eyes

# 666
  • ул. "Мечтание"
препоръчвам ти да прочетеш една книга на Свияш "Здравето е в главата, а не в аптеката".

Книгата е наистина хубава!  Peace

# 667
  • София - Варна - Бургас
Не бива да се гледат нещата едностранчиво, черно/бяло, навсякъде, във всяка професия има както съвестни и с призвание, така и некадърни и сбъркали призванието си.
  Ето и някои Факти вместо емоции:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=609515

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=525282.0;all

Невероятно е да сбъркаш т.н. "Остър хирургичен корем" - който е очевиден признак за Перитонит...Странното е, че само един фелдшер правилно го е диагностицирал. Фелдшер!

http://zdraven.pogled.info/news/18580/Novite-sluchai-na-rak-v-st … ta-se-uvelichavat

А ето малко информация за хомеопатията и дали е ефективна или не -
Kokonut: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=471715.60

ECCH European Central Council of Homeopaths    

High Potency Homeopathic Medicines Affect Cancer Cells

International Journal of Oncology

Карцинозинов (Раков) Миазъм

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 08:32 от Aleksander

# 668
Нашият хомеопат е и лекар-педиатър,лекува цялото ни семейство.Няма да навлизам в подробни обяснения ,само ще изредя това което сме излекували.При мен паническо разтройство(страх ме беше и да шофирам,сега си карам без проблем),световъртеж (цяла година ходех ,като пияна Simple Smile,след първото посещение се повлиях),киста и гинекологично възпаление.При децата ,алергия към мляко ,шоколад,яйца,сега ядат всичко,много се потяха и двамата,сега не се случва безпричинно,пневмония и всички вирусчета,които оправяме за два дена Simple Smile.Мъжът ми също много се потеше и вдигаше кръвно,сега кръвното е постоянно и вече зимата слага пуловери Simple Smile.Получаваше също панически атаки ,но и това оправиха.При нас тези проблеми се появиха след едно боледуване на големият син и щяха да го изпуснат "лекарите",много трудно преживяхме този момент и от там получихме нервни кризи и т.н.

# 669
  • Пловдив
По повод изписаното по-горе...много е трудно да се повярва в нещо ново и различно,нали?Но трябва повече вяра,ако се предадем и в главата ни нахлуят черни мисли...няма да стигнем до никъде! Peace

И...да се отчета пред вас за вчерашното проследяване!След острото ни с-ние/грипа дето изкарахме и ние/ хом."отчете",че сме изпуснали положението.Не го каза направо,но...взе си бележка и след като разказах всичко ни даде нови 2 ХЛ за спешни случаи-Беладона 200 и Арсеникум 1М.

Записа си като важно,че като бяхме болни малкия мн.често се оригваше,поговори си с детето/разпитваше го за коледа,за ДГ/ и няколко пъти ми каза да не го прекъсвам,а да се изказва сам.Също и това,че преди 3-4 дни като кажеше нещо и се удряше/потупваше/ по главата с ръка според мен имитирайки някое дете от ДГ,а снощи при нея се наведе и си "удари"/силно казано,де/ главата в стола  Rolling Eyes та тя го отчете като мн.важно,но това не го е правил преди вкъщи!

Та така...дано да нямаме повече "положения",за които казваме че губим контрол и според нея/хом/ аз трябва да съм по-настоятелна и да я притеснявам по тел.Е,добре...ще го правя  Mr. Green

Ох,май се поувлякох...извинете! Wink

# 670
Ей, пак сте изписали много Grinning

Александер, аз се чудя дали някъде по света има хомеопатични болници.Например при остро състояние, когато симптомите се менят често, да те приемат в болница и да те лекуват само хомеопатично?

# 671
Здравейте.Малко съм притеснена.Малкия ми син от вчера е болничък,Кашли с една влажна къртеща кашлица, сополи от вечерта текнаха, не иска да яде нищо освен кърма.Слава Богу няма температура.Водила съм го веднъж на хомеопат и сега звъннах по телефона, но въпросната лекарка работи в болницата (педиатър е) и днес е дневна смяна.Каза ако има нещо след обяд да го водя иначе да продължавам с това, което съм почнала и утре да й го водя.Давам му алиу цепа и осцилококцинум.И сироп за кашлица на д-р Тайс. При личната не искам да го водя,че веднага АБ ще ни изпише, а не ми се иска.И сега се чудя какво да правя.Ами ако се влоши от моето бездействие?От друга страна не съм 100 процента сигурна в хомеопатичните методи и не знам какво да правя.Крепи ме само това,че няма температура, което според мен значи че не е вирус.Той е само на година и половина.В момента е по-жив , разхожда се наоколо...Дано да се размине всичко до утре! Praynig Praynig Praynig

# 672
Светлана, като чуя за Алиум цепа..... ooooh!
По принцип хомеопатите не го обичат.И моя не го обича.Развива астма.Макар, че си е хомеопатично и има показания.Дано хомеопата ви да е с опит и да знае какво прави!!!

Аз лично съм го взимала и си докарах страхотен синузит с него.Бях 15 дни след това на венозен антибиотик.Когато го споделих на сегашния ми хомеопат, той каза, че леко съм се разминала, щом не съм получила астма. В каква потенция е?

# 673
Ей, пак сте изписали много Grinning

Александер, аз се чудя дали някъде по света има хомеопатични болници.Например при остро състояние, когато симптомите се менят често, да те приемат в болница и да те лекуват само хомеопатично?

Взе ми думите от устата

# 674
  • Варна
Светлана, като чуя за Алиум цепа..... ooooh!
По принцип хомеопатите не го обичат.И моя не го обича.Развива астма.Макар, че си е хомеопатично и има показания.Дано хомеопата ви да е с опит и да знае какво прави!!!

Аз лично съм го взимала и си докарах страхотен синузит с него.Бях 15 дни след това на венозен антибиотик.Когато го споделих на сегашния ми хомеопат, той каза, че леко съм се разминала, щом не съм получила астма. В каква потенция е?
Кака Сиси, ти направо ме втрещи  Shocked Предишният ни хомеопат редовно го изписваше, при всяка течна и бистра хрема. Допреди да я посетим, малката правеше бронхити и пневмонии, но след това почнахме астматичните пристъпи. Сегашният ни хомеопат изобщо не го дава, питала съм я, казва ми че не го харесва и не е подходящо по принцип. Лелеее, ако е вярно това което казваш..  #Crazy
Следя с интерес последните дискусии  Peace
И да допълня, Тандонова, много добре че сте си поприказвали с хомеопата за грешката, щом ти е казала да й звъниш, следващия път поне няма да се притесняваш. Аз лично в остри състояния при всяка осезателна промяна звъня, за да ми потвърди как продължаваме.

Общи условия

Активация на акаунт