ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 633
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Имах предвид ,какво правим,ако хомеопатът е сбъркал и нещата са тръгнали по-зле?! тогава кой крив ,кой прав?! Това питах! Peace
Сисссс, до сега се въздържах да коментирам твоите постове - по-скоро нападателни към нас, отколкото конструктивни и помагащи.
На твоят въпрос отговарям с въпрос - А какво става ако алопатичния лекар е сбъркал и нещата тръгват на зле?! Тогава кой крив, кой прав?! Етова това питам и аз.

Хайде да не си затрудняваме и без това тежкия избор, който сме направили. Всички майки когато виждат, че датенце не е добре започват да се съмняват в диагноза, лечение, последствия ... Ама всички, независимо дали се лекуват с хом. или с традиционна медицина. Не са един и два случаите на лекрски грешки и ... да не го споменавам даже.

Какво, хомеопатите не са хора ли? Не могат да грешат ли? А лекарите - и за тях се отнася същото. Така, че майчиния инстинкт е този, който казва най-правилно Simple Smile

Не въобще не съм нападателна! По-скоро недоверчива и подозрителна! А това е мое право нали!
Странно ми е как запазвате самообладание пред дете с 40 градуса температура?!
Аз имам три деца и това е нещо,което ме плаши до лудост!
Алопатията облекчава симптомите,докато тук се засилват и това ми изглежда доста страшно!
Питам,защото когато отидеш лекар алопат,то най-малкото той е дипломиран лекар и може да го докаже. Докато хомеопат може да се напише всеки! Но как ще го познаеш,че е истински!
Не ме разбирайте погрешно! Това е нова материя за мене,но май не е точно моя начин на лечение на децата ми!
Извинете ме за нахлуването в темата ви! Peace
По-скоро трябва да се поровиш и да попрочетеш повечко, за да се избистриш съмненията и страховете.
Ние също се страхуваме за децата си не по-малко от теб или който и да било друг. Всеки избира истината за себе си.
Аз напромер ще се запиша на курс по хомеопатия за майки, точно с тази цел.
А за дипломите, доказателствата, кой е лекар и кой не е ... БЕЗ КОМЕНТАР

# 646
  • Бургас
Сиссс  не се извинявай,всички така сме почнали.С много голям страх и недоверие.Те никога няма да изчезнат,но с течение на времето се чувстваме все по-уверени,че сме на прав път.Говоря малко на теория,защото в момента сме без хомеопат и ................... правя грешки. Sad
На въпроса ти кой крив ,кой прав-дори и да разбереш не можеш да върнеш времето.Много ми се иска и на мен да не си го задавам,да се обвинявам-сигурна това е половината от лечението.......

# 647
Вчера научих, че и двете дечица на моя отскорошна приятелка имат таласамия, открита преди 3 г. след като е открита на баща им. Направени са кръвни изследвания в онкологията.
Можем ли да им помогнем с хомеопатия ???
И ние имаме приятелско семейство в което момиченцето (набор на Борис) и баща и са с таласемия. Живеят си живота и нямат никакъв проблем, таласемията се вижда само при кръвна картина, при тях няма други признаци за проблем.
Имали някакъв проблем при твоята приятелка, освен мед. диагноза?
Аз не знам какви може да са проблемите от това заболяване. Видимо нищо ом няма. Да, само диагноза е за сега. При таткото се е наложило такова изследване, значи се е появил проблем на дърти години. И той си е живял живот без дори да знае, но ето, че в един момент е цъфнал и този проблем.
Едното детенце е момиченце - бъдеща майка и съфорумка. Все пак за нея, си мисля, че трябва да се направи нещо
А въпросното момиченце има ли някакъв проблем свързан с таласемията, защо трябва да се направи нещо, какъв точно е проблема при нея?
Видим проблем няма. Стресиращи са снимките в интернет на деца и хора с тази "болест", а тя ще става майка ...

# 648

Аз напромер ще се запиша на курс по хомеопатия за майки, точно с тази цел.
А за дипломите, доказателствата, кой е лекар и кой не е ... БЕЗ КОМЕНТАР
И аз мисля да се запиша на курс. Иначе съм чела 1-2 книги за хомеопатията, но въпроси и съмнения имам много. Особенно това, че при нас досега не е действала съществено. И понеже се съмнявам и в лекарите, ходя при тях  в краен случай.
Също така мен ме притесняват хомеопатите без лекарска диплома.  Не знам защо трябва да е без коментар това. Някои казват, че така е по-добре, защото мозъкът им не бил промит. Обаче се чудя как този човек, който не е учил за човешкото тяло ще може да лекува адекватно. Примерно отива човек с болки в стомаха, които могат да са от заболяване на бъбреците, от половаата система, от самия стомах, от червата, от апандисит и още от куп други причини. Как хомеопатът без лекарско образование определя как да лекува този човек, който се лекува само с хомепатия и съответно не си е направил други изследвания. Например една близка ходи при Гайдурков, който не е хомеопат, но все пак лекува с алтернативни  методи. Той й даде списъкс изследвания, които трябва да се направят, за да се определи диагноза. От там нататък вече ще лекува алтеративно.

СЪщо не ми става много ясно има ли съществена промяна в боледуването на децата преди и след започването на хомеопатията. Като чета разни мнения тези, които не са боледували преди, пак рядко си боледуват и след ХЛ, а често боледуващите, пак често си боледват, но не стигат до АБ.
Да обаче щерката също е често боелдуващо дете и 2 години също не беше пила Аб, без да сме се лекували с хомеопатия или алопатия. Лекувах я аз с природни средства, билки, каквото прочета. На лекар сме ходили за проследяване, дали няма хрипове, но съществени лекарства не е пила.
И от там някой като ми каже:абе, пак се разболява, но не пие АБ ; не ми е много достатъчно. Мен ме интересува как да намаля тези разболявания.

# 649
Soleil*, ето това си мисля и аз!
Аз например съм оперирана от рак на гърдата.
Но вече съм диагностицирана и лекувана с алопатия.
Ако не беше така, кажете ми как хомеопатът можеше да ми постави диагноза и да ме лекува адекватно? Ракът на гърдата на практика няма никакви симптоми-не боли,не сърби...Дойде ли моментът да те заболи ,тогава и Господ не може да те излекува...
И никой не може да ме убеди,че жизнената сила може да пребори вече появилия се тумор!

# 650
Сисссс, момичета, всички тези неща вече сме ги коментирали не веднъж!
За това писах - разровете се, попрочетете, поинтересувайте се и после ще вземете решение.
Не мисля, че някой ще се наеме да Ви отговаря на тези въпроси и да ви обобщава толкова пъти провеждан разговор ...

# 651
  • Пловдив
Soleil*, ето това си мисля и аз!
Аз например съм оперирана от рак на гърдата.
Но вече съм диагностицирана и лекувана с алопатия.
Ако не беше така, кажете ми как хомеопатът можеше да ми постави диагноза и да ме лекува адекватно? Ракът на гърдата на практика няма никакви симптоми-не боли,не сърби...Дойде ли моментът да те заболи ,тогава и Господ не може да те излекува...
И никой не може да ме убеди,че жизнената сила може да пребори вече появилия се тумор!

Може разбира се, защо да не може Peace. А за убеждаването в това, не мисля, че някой в този форум би тръгнал да го прави Peace. Но очевидно Ви е нужна повече обща информация за класическата хомеопатия  bouquet.

# 652
Отдавна си мисля: някой ентусиаст да състави "КНИГА на Често задаваните въпроси" и в такива случаи - просто даваме линка и отговорите са ясни Crazy book book book

# 653
Може разбира се, защо да не може Peace. А за убеждаването в това, не мисля, че някой в този форум би тръгнал да го прави Peace. Но очевидно Ви е нужна повече обща информация за класическата хомеопатия  bouquet.

Сигурна ли си,че ако недай си Боже някой твой близък или ти самата се сблъскате с този проблем,ще потърсите помощ именно от хомеопат?! Дано никога не научиш отговора на този ми въпрос,но аз съм почти на 100% сигурна ,че няма да се сетиш точно за него в този момент... Peace

А и друг въпрос имам... Blush
примерно детето ми е с температура.Ама причина за тази температура могат да бъдат 1000 неща.Как хмеопатът без апаратура ще разбере причината за нея?!
Наистина не го разбирам! Четох доста! Търсих и се опитавах да убедя себе си.Но нещо не ми се получава... Blush

# 654
  • Пловдив

Сигурна ли си,че ако недай си Боже някой твой близък или ти самата се сблъскате с този проблем,ще потърсите помощ именно от хомеопат?! Дано никога не научиш отговора на този ми въпрос,но аз съм почти на 100% сигурна ,че няма да се сетиш точно за него в този момент... Peace

А и друг въпрос имам... Blush
примерно детето ми е с температура.Ама причина за тази температура могат да бъдат 1000 неща.Как хмеопатът без апаратура ще разбере причината за нея?!
Наистина не го разбирам! Четох доста! Търсих и се опитавах да убедя себе си.Но нещо не ми се получава... Blush

Мила, аз за себе си знам отговора на този хипотетичен в случая въпрос. Но той не съвпада с твоя Peace  bouquet. Аз имам различно виждане за нещата около мен, и това в голяма степен определи и решението ми да лекувам детето си с хомеопатия.
А решението не е било лесно, защото той си има сериозни проблеми с често повтарящо се остро заболяване, което алопатията лекува само с кортикостероиди, и според медицината друго лечение няма.

# 655
Леле, пак се е разразила дискусия тук  Rolling Eyes
Върнахме се от педиатъра и рентгена - резултатът е херпангина с начален бронхит в ляво. Засега продължаваме с хомеопатия (добре, че педиатърът си зачита този метод на лечение и поне тя не ме укорява, че вредя на детето..), включваме инхалации с физ.разтвор и колкото може повече фрешове. Взе му гърлен секрет, защото се съмнява и за стафилококи. Обривът според нея е в резултат на много високата температура.

Сисссс, на въпроса ти как запазваме самообладание - не беше толкова трудно, само първият път, когато достигне моя психологична бариера треперя и после вече съм ок Rolling Eyes. Но Калоян си спи и не изглежда хич страшно. Още повече, че последната нощ с 40.03 главата му даже не беше толкова гореща, което мен ме успокояваше, че не му се пържи мозъкът (което идея нямам дали въобще е за успокоение де, но при мен действаше  Mr. Green). Просто си повтарях, че ето - той сега се бори, сега правим нещо добро (до 39.5 де, като вдигна повече просто не можех да я сваля, така че паниката щеше още по-малко да ми помогне). Не знам, може би е просто страх, който трябва да преодолееш.. А ти всъщност до какви градуси издържаш и кое ти пречи да се отпуснеш и да стиснеш зъби?
Колкото до тумора и рака - и аз съм скептик.. А и си мисля, че човек поне от известно време е трябвало да посещава хомеопат, а не да се сети в това състояние. То се намесва и въпросът - ако е посещавал хом., дали е добър, щом е допуснал човекът да се разболее от рак  Crazy.
А кое ме обърква всъщност - нали ракът почва (за физическото му изражение говорим) като клетки, които се израждат и "забравят" да умират. То си е автимунно заболяване. Е как по-точно може да се стимулира ЖС да се бори сама със себе си и да разпознае точно тези клетки??

Хайде, после повече, евентуално   bouquet

П.П. Сиссс, хомеопатите знаят причината за температурата - ЖС се бори с някаква болест, която я е разстроила. Това е. За тях причината за всяка болест е именно разстроената ЖС, а Т е начин да се върне обратно в релси. Не се търси причина - такава, каквато ние очакваме  Peace

# 656
# 657
  • ул. "Мечтание"

Аз съм сигурна. За жалост дори се случи в семейството ми. Simple Smile
Хомеопатите си имат начини да открият такива "безсимптомни" неща като тумори, а те далеч не са безсимптомни както си мислят много хора, включително и лекари. Именно хомеопат откри проблема на роднината ми. А според въздесъщата алопатия ставаше въпрос за нередовен стомах.  Whistling

А и все пак идеята на хомеопатията е да помогне на човека да не стига до тези състояния. Ако очакваш никога повече да не боледуваш защото използваш хомеопатия, няма да стане. Болести винаги ще има, въпроса е как ще ги прекарваш и до къде ще стигат. Дали до рак или ще приключат с обикновена настинка.  Wink

Нито аз, нито семейството ми сме престанали да боледуване, но определено усещам осезателна разлика в начина по който приемаме нещата от живота и начина по който боледуваме откакто използваме услугите на хомеопат.

# 658
Ами не знам, момичета. Вчера беше добре, но тази нощ пак вдигна Т - малко де - нямаше и 38 даже. Днес ми изглежда като цяло по-добре, продължава да не яде и да се кисели. Ще го водя след малко на рентген, защото вече се стресирам и трябва да се успокоя. Появи му се и обрив по почти цялото тяло - и това не знам какво е. Но тръгвам след малко и дано се вредя сред всички пациенти, че там е лудница...  ooooh!

Да не е шарка??? На колегата детето така изкара грипа, затишие от ден Т, после изби обрива и пак вдигна Т, но ниска и на другия ден нямаше Т.

Може и да чистите нещо от хомеопатичното -затова да е обрива.
Не го снимай според мен засега.

# 659
Аз съм сигурна. За жалост дори се случи в семейството ми. Simple Smile
Хомеопатите си имат начини да открият такива "безсимптомни" неща като тумори, а те далеч не са безсимптомни както си мислят много хора, включително и лекари. Именно хомеопат откри проблема на роднината ми. А според въздесъщата алопатия ставаше въпрос за нередовен стомах.  Whistling

И какво стана,хомеопатът излекува ли близкия ти?! Искаш да кажеш,че наличен тумор,е изчезнал след употреба на хомеопатични средства?!
А иначе точно ракът на гърдата е напълно безсимптомен! Проявят ли се симптоми-заминал си!

п.п.Всеки път като видя аватара ти и ми се насълзяват очите! Толкова е мъничко това човече!
Да са ти живи и здрави и трите!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт