Отговори
# 15
Момичета, здравейте в новата тема и от мене.

Гимнастиките от Смехотерапията, които са дадени във второ мнение от нашата фея Хармония, ще са активни като линкове (последните два) след средата на февруари месец отново с обновени записи. Това го установих вчера  Embarassed.

Влязох да ви споделя, че наистина в най-невероятните моменти, идват най-неочакваните изпитания.... Моля ви за вашата подкрепа. Днес ми сервираха нещо, от което се стъписах отначало. После приех, че ще стане по Божията воля и по най-добрия за всички ни начин. Просто бъдете с мене, моля ви! Имам нужда от подкрепа. Всички други, на които се опирам, в момента са много ангажирани с няколко дела всеки от тях и не ми се иска поне още няколко дни да се обръщам за помощ. Искам подкрепа, феи, ангели, животни и всички! Благодаря ви!

# 16
Рози и рози, имаш я!  Hug

# 17
Аз определено нямам предвид човек да се подтиска.
Подтискането е разрушително, както могат да бъдат и неразумните желания.
Трябва да се прави разлика между въздържание и подтискане.
"Мъдрите се ограничават, за да се освободят".
Ако някой каже "аз искам да си живея живота", значи ли това че той смята че неговия живот/желания/потребности са от най-голям приоритет във Вселената. Така ли е наистина? Според мен е по-добре всяко нещо да си е на мястото - там където е в хармония със Вселената.

Цитат
1. Човечеството би ли достигнало до този си етап на развитие, ако всеки откривател и учен скромничеше и си втълпяваше, че не бива да иска невъзможното? Преди всяко откритие "нещото" е било невъзможно, нали! Чрез нескромността си те са дали смисъл на живота си.

2. По повод вкопчването: Всеки здравомислещ човек се е вкопчил в живота (и още много неща, които са част от живота) - защо да не се вкопчи в желанието си? Ако е вярно,  че желанията не се сбъдват, защото сме се вкопчили в тях - значи би трябвало отдавна да сме мъртви, защото дори без да осъзнаваме - сме вкопчени в живота.

3. Риторичен въпрос: За кое се хаби повече енергия - за мечта, цел, желание; или те да бъдат подтискани?
1.

скромност, предприемчивост и нерешителност са различни неща. Някой може да е и скромен и предприемчив едновременно.
Понякога се дава пример за Едисон, но за него се говори че се е облагодетелствал на базата на постижения /открития  на  Никола Тесла
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B … D1%81%D0%BB%D0%B0

За самия Тесла се смята, че е унищожил/скрил някои свои открития, за да не се използват за разрушителни цели(вместо да се  прослави/забогатее примерно от тях)

Изобретателност и предприемчивост по добре да са съчетани с морални качества. (възможно е и да не е така - но тогава може да е опасно)

2.
Доколкото съм запознат с Будизма, желанието за живот също се смята като водещо към ново прераждане. Има хора които примерно...биха предпочели да живеят на друго място, вместо на Земята. Но не всеки има спомен/усещане  за...другите места.
"Втора Благородна Истина
ЗА ПРОИЗХОДА НА СТРАДАНИЕТО

"  каква е Истината за произхода на страданието? Това е желанието. Желанието води до прераждане, а прераждането носи със себе си стремеж към удоволствия и ненаситна жажда. Това е желанието за чувствени удоволствия, желанието за нов живот, желанието за несъществуване и анихилация.”

http://www.kaminata.net/uchenieto-na-gautama-buda-za-chetirite-i … ikata-t54700.html

това за вкопчването не е измислица !/ и здравомислещия човек е за предпочитане да не се  вкопчва. Оттук и страха от смъртта се обезсмисля - ако човек има знанието (и опитността) че не изчезва след прекратяването на функциите на физическото му тяло.

3. Може да се хаби енергия и за желание, и за подтискането му -зависи какво е то. Ако е разумно, не е нужно да го потискаме, и  не трябва да страдаме, ако го постигнем, а по-скоро би ни обогатило! Но това може да изправи някои хора пред въпроса разумни ли са моите желания или просто си искам еди какво си, което може да не е много комфортно. Но трябва ли да очакваме Вселената да функционира както ние предпочитаме(за наше удобство)?...

Извод: Да имаме разумни желания! - за това може да се работи(според мен), и това е по-скоро, към което акцентирам, а не към подтискане.

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 11:05 от Vox populi

# 18
  • София-в сърцата на моите деца
 Peace

# 19
  • В друго измерение
  bouquet

sv_harmony, сърдечно благодаря за новата тема, прекрасна е  Hug  bouquet
Рози и рози, и от мен  Hug

simplyaven  Hug
Имах две големи мечти, от средата на лятото започнаха да ми се отварят много врати, откъдето не съм и очаквала, радост голяма е  Heart Eyes
И сега по-скоро го определям като път, отворена врата към сбъдването на мечтата...и всъщност голямата изненада и щастие беше, че това, което ми се случи, е врата към двете ми желания едновременно  Heart Eyes Но е свързано с друг човек, зависи и от него, а изведнъж той се дръпна, изчезна и това е.
Мисля, че може би дълбоко вкорененият ми страх е повлиял, защото ситуацията която се получи е именно проекция на миналите ми страхове.  Thinking Но не знам как да се боря с тях, не ги усещам в себе си, спокойна съм, щастлива, изпитвам онова, което споделих...сигурно са на много дълбоко подсъзнателно ниво  Thinking
Обаче почувствах безмерното щастие и не признавам тази приказка, че много хубаво не е на хубаво, обратното, като Мечо Пух - колкото повече, толкова повече - много хубаво е на още по-хубаво!  Heart Eyes
Аз си мисля, че е най-добре да оставим сърцето си само да определи колко големи или не/разумни да бъдат желанията ни  Hug  bouquet

# 20
Цитат
От човешка гледна точка нищо лошо няма във вашето желание да живеете щастливо. Обаче в основата на вашето действие лежи желание. В дадения случай желанието да живеете щастливо. Желанието е проявление на вашата по-низша природа. Затова вие попадате под въздействието на своята нисша природа. И следователно всички действия, които ще извършвате, ще създават карма.

Истинските Учения, които се преподават от посветените, учат на отказ от желанията, като едно от проявленията на низшата природа на човека.

Докато действията ви са ръководени от вашите желания, вие все повече и повече се привързвате към физическия свят. А знаете, че физическият свят е най-низшия от световете. Затова, привързвайки се към него, вие се обричате на следващи въплъщения. А истинските Учения ви учат как да се освободите от колелото на самсара.

Илюзията става все по-изтънчена и тъй като вие имате разум, трябва постоянно да анализирате онези ситуации, в които изпадате и да правите осъзнати избори.

Всяко ваше решение или ви придвижва по пътя към Висшите светове, или ви заставя да се плъзгате надолу по нисходяща спирала. И мотивът, който ви управлява при вземането на решение, фактически задава направлението на вашето движение.

От една страна вие се отричате от желанията, от личните мотиви и от страната на обикновеното, средното човешко съзнание можете да минете за неудачник или странен човек. Но повярвайте ми, че от друга гледна точка вие се движите с гигантски крачки по пътя на еволюцията, докато хората, изглеждащи във всяко отношение успешни и получаващи всички достъпни удоволствия, се отклоняват все повече и повече от пътя на еволюционното развитие.

В това и се състои основният тест на вашето време. От една страна – ярката, буйна илюзия, която разгръща пред вас все нови и нови свои пленяващи въображението и привлекателни страни. От друга страна – древното Учение, което учи на отказ от илюзията, за да получите вечните ценности.

http://www.sirius1-bg.net/sirius/dict15/sanat221210.html

# 21
Vox populi Peace  Да имаме разумни желания!   Peace

# 22
sv_harmony , честит рожден ден и от мен със закъснение, желая ти мир в теб и хармония около теб

и днес да не забравим да включим жълтите лъчи на светлината

# 23
  • Варна
Много ми е хубаво  да Ви чета ! Peace
Слънчев и усмихнат ден Ви пожелавам!
 Hug

# 24
Vox populi,поздравления и от мен за написаното Peace
Нека имаме разумни желания!

sv_harmony,благодаря за труда!
bouquet

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 13:42 от _Червена роза_

# 25
Vox,

Цитат

newsm78 newsm78 newsm78
освен силното почесване по главата, асоциирах с педофилите в църквата, които усилено си се въздържат/подтискат

Цитат

Авторът на тази мисъл със сигурност не е от Европа или Америка.  Grinning Добре че не всички мъдри се ограничават, иначе не бихме си писали сега чрез рс.
Спирам, че ще стане заядливо  Mr. Green Който иска - да си се подтиска, въздържа и пр.

# 26
sv_harmony,благодаря ти за новата тема и ,че пое да се грижиш за нея!  bouquetБлагодаря за твоя труд!  bouquet
Момичета ,много хубави и интересни неща сте написали.И аз съм си мислила за тези поговорки и също имам някакви ограничения свързани с тях.Обеснявам си така нещата-ако направим аналогия между нашият мозък и компютър например нашето подсъзнание е диск С там влиза всичко което виждаме чуваме и мислим и нашето съзнание е диск D там влиза това което ние искаме от видяното чутото и мисленето.Склонни сме особенно негативните и огромни като размер програми да инсталираме и в двата диска-сакън да не ги загубим.С времето тези дискове се препълват от желана и нежелана информация мисли чувства-къде да се вместят новите програми(къщи,коли,яхти)?Точно както и с компютъра или изтриват нещо ,което може и да не искаме да се трие или изобщо не се инсталират защото няма място.Може би това е обяснението за тези поговорки.Затова си мисля че преди да започнем с желанията трябва да им освободим място т.е. да трием и трием всичко което не ни е нужно,негативно е ,излишно ни натоварва и ограничава.Това обеснява защо при децата всичко се получава по лесно и бързо или при хора необременени с излишни емоций и чувства.И аз трия с метода Седона ,с ТЕС, с тази прекрасна техника,която е на първа страница отдавна техника за изчистване на минали събития.Прекрасна е Винце     bouquet.Убедена съм,че след като изчистим всичко добре желанията нище се изпълняват много по бързо с или без вкопчване-на мен са ми се изпълнявали и по двата начина,предпочитам обаче без вкопчване по забавно ми е.И най важното ще имаме място и енергия да ги посрещнем и задържим.

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 14:48 от Sweta

# 27
  • Tам през Атлантическия океан
Vox,

Цитат

newsm78 newsm78 newsm78
освен силното почесване по главата, асоциирах с педофилите в църквата, които усилено си се въздържат/подтискат

Цитат

Авторът на тази мисъл със сигурност не е от Европа или Америка.  Grinning Добре че не всички мъдри се ограничават, иначе не бихме си писали сега чрез рс.
Спирам, че ще стане заядливо  Mr. Green Който иска - да си се подтиска, въздържа и пр.

Peace

От мн. подтискане се увеличава "налягането"  и може избие през някоя "пробойна"  ..... и се омазва пейзажа  Mr. Green

Това е ЗаПис , извинете  Sunglasses

sv_harmony   bouquet

# 28
Desss, ти и запис като напишеш предизвикваш у мене буен смях с това резливо чувство за хумор, бе момиче!   bouquet

# 29
sv_harmony   bouquet  

Рози и рози  Hug  щом това предизвикателство ти е дадено, значи имаш необходимите умения да се справиш! Вярвай в себе си!  Heart Eyes

Мисля си, че доста хора не постигат мечтите си, защото от малки сме закърмени с драматизъм. Хората реагират по-силно на драмата, от колкото на нещо позитивно. И така подсъзнателно ни е насадено, че ако страдаме ще ни обръщат повече внимание, т.е. вид "лична драма" за смучене на енергия.
Имаме много предразсъдъци, които са се вкоренили в нас от родителите ни, обществото, дори от приятелите ни. Когато човек се справи с тези наслоявания едва тогава може да открие себе си и щастието си.

Ето примерно мислите споделени от Vox populi как могат да бъдат разтълкувани по различни начини.

Но едно съм забелязала, че доста често прекалените материални придобивки ни пречат да живеем качествено!

Преди около 3 години осъзнах, че човек може да живее с толкова колкото му е необходимо, нито повече, нито по-малко, но за да постигне това трябва да има безрезервна Вяра. Тогава се случваха невероятни неща в живота ми, бях в изключителна хармония със себе си и околния свят и ми се предлагаше точно необходимото, без да ми липсва нещо и без да трупам излишни неща. Беше невероятно изживяване!  Grinning

Страхът ни кара да се презапасяваме!

Общи условия

Активация на акаунт