С Дюкан ще смъкна излишните кила и на високи токчета ще се кача - 244

• 39 458
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте и от мен Hug
Аз продължавам да си задържам. Ей, смъкнах се до 78 кг и няма мърдане, но нищо

Вчера си направих желираното млекце и стана супееееееееер. Благодаря на Малвина за рецептата Wink. Днес мисля да си го повторя. Иначе днес ще сме на варено пиленце с грах. Да видим какво ще се получи newsm78

# 241
Според мен може да ядеш и по 10 пъти на ден и да си болен от анорексия-ако си напр. 45 кила, но все още не се харесваш, искаш да свалиш още, и продължаваш да спазваш избран хранителен режим, с който отслабваш, дори и той да предполага многократно хранене...

Тук ще възразя... Mr. Green Точно физическото отказване от храната е един от симптомите на анорексията! Както и засилени физически упражнения-тренировки,и вечната мисъл "че си дебел"...
Обратния вариант на анорексията е булимията.Тогава идва моментът с безкрайното тъпчене и повръщане,чувството за вина,че си ял...Нещата са много сложни! Но не мисля,че диетата може да ме доведе до някое от тези състояния.Там по -скоро се намесват проблеми и от друг характер-начин на общуване,семейни отношения...

# 242
Момичета мерси за коментарите  Hug . Екатерина Simple Smile съжалявам, ако съм се изразила неправилно, но аз ги знам тия неща и знам, че проблема е в кривото огледало, а не в режима.  Simple Smile Просто ме изуми това с анорексията! Не го бях чувала до сега  Crazy . Колкото до хормоните момичето явно е пропуснало момента с мазната риба, както и факта, че е на 18!  ooooh! Ама какво да им се обяснявам на всички...
За анорексията и аз съм на мнение че при всяка диета има опасност да се стигне до крайности, но проблема е в главата а не в Дюкан и да обвиняваш режима, че ти е докарал психически проблеми е леко малоумно.

Medlar обезмаслено е (0,3% мазнини на 100гр). Като консистенция ми прилича на цедено кисело мляко. Безвкусно е..  Rolling Eyes

# 243
Параноичното не се изключва от психичното - познавам такива хора..
От един режим дори няангажиращ толкова като този да стигнат до анорексия или булимия.
Дори решението да свалиш някакви килограми е продуктиван от това , че искаш промяна - като начало физическа...

# 244
Най-накрая се добрах до лаптопа  newsm44

Много полезна информация прочетох пак и се старая да попивам всичко като гъба  newsm62

Рòса , mimensita благодаря за кафето. Днес ще си взема, че вчера карах без кафе...

Medlar, и на мен изварата ми върви с кола или пък с липов чай. Обожавам ги тези комбинации Wink

Sunny_89 , и на мен все се намира някой, който да ми каже, че режима е вреден, че може да се разболея и какво ли още не...Вкъщи по едно време ме тормозеха психически с тези изказвания. Беше ми писнало и след всяко предаване, в което коментират Дюкан да ми се обаждат баба или дядо и да ми казват да ям всичко и т.н 
И на мен от време на време ми развалят настроението и ми убиват желанието, но пък да чукна на дърво чувствам се добре в тялото си, харесвам се и за разлика от други диети, които съм правила, с този режим не съм в лошо настроение, затова, че не ям някои неща.
Аз вярвам, че ако се внимава и се спазват съветите на по-опитните всичко ще е наред.
Уфф ставам вече, че имам чувството,че чета повече тук, отколкото учебниците  Laughing
Много хубав ден ви желая  newsm51

# 245
  • Пловдив
Иначе днес ще сме на варено пиленце с грах. Да видим какво ще се получи newsm78
Как така грах? Нали си във втора фаза?

Отностно режима и преди и сега все ще се намери някой да ми се изкаже негативно за режима и да си мисли, че знае повече от мен... Много ме изнервят... А понеже ми стана интересно за изказването на Цветелина Янева се порових из нета да видя за какво иде реч...абе яяяя да не ми ги разправя тия... от кога взе да разбира, идваше ми да я удуша през монитора...

Иначе аз съм си ок  Mr. Green Продължавам си, днес ми е първи П ден и съм се замислила за супа, че не съм яла нищо течно откак съм режимна . След 5те ми ПЗ дни съм  около 1,5 кг на долу... пу пу все така да продължава да ме радва  Rolling Eyes

# 246
Sunny_89, съжалявам за острия тон  Hug

Все ще се намери кой да критикува режима, аз работя в болница и съм сред лекари, с който съм споделила, нищо хубаво не е казал и все искат да ме изследват и преглеждат .. затова вече си мълча и  тайно си спазвам режима, за да не се налага да влизам в излишни спорове.

Тази извара на олимпус била супер, аз не съм фен на изварата и все се чудя къде да я "скрия" за да я изям, но от тази съм възхитена  Grinning купих си и в буркан на абела,  не ми хареса толкова.

Отслабващ ден на всички!

# 247
  • Пловдив
Ей, така я хвалите тая извара, че ще ходя да я търся да я видя. И аз не съм фен на изварата, но има една насипна в кварталния магазин, която ми харесва.

И още нещо - вие не разбрахте ли вече, че Дюкан води до всички болести?  Mr. Green

# 248
Здравейте момичета , какво хубаво слънце пече на вън  Simple Smile
и какъв гаден и студен вятър има  #2gunfire , пак няма да мига да изкарам малчо  Twisted Evil
Sunny ,тоа за вредната диета ,всеки път като го чуя ме разсмива и на мен ми се случва постоянно да го чувам ,че диетата на Дюкан е вредна ,ама така е като говорят каквото им падне. Не  се нерви нека си свалим излишните килца ,пък да си говорят.
Искам да питам какъв е този калкулатор ,за който говорите  Thinking
нещо май несващам

# 249
  • NICE,FRANCE
http://www.regimedukan.com/Ето това е калкулатора,на първа страница на темата има и превод ако някой се затруднява с превода или питайте и ще ви преведа.
Чрез този калкулатор се изчислява теглото,което най-добре и най-лесно можем да поддържаме

# 250
Sunny_89, чак ти завидях, че е толкова обезмаслено това нещо  Heart Eyes  ще я пробвам твоята рецепта, но утре, днес вече си изядах дажбата трици. И на хляба на (не)Обикновена съм хвърлила око. Сега всеки ден си правя палачинките и понеже не ми стига времето сутрин, правя ги вечер, сутрин пък бъркам яйца... абе лоша ми е организацията. Докато вляза в крачка може да съм минала в трета  Joy

Та да ви се похваля, открих топлата вода  hahaha За изварата на Олимпус - на кофичката пише мазнини - 5%. Това е много за извара ако не се лъжа.  newsm78 Поправете ме ако греша. А тази насипната в кауфланд която вземам пак е на олимпус, но пък пише, че е обезмаслена. Сега не съм сигурна дали не е същата извара.

Екатерина Simple Smile, тази в бурканите е по-суха. Сипе ми се чудно на омлетите   Peace

Klee, направо ми прочете мислите с чая.  Laughing

galandri ме изпреварила за калкулатора. Аз да си призная него не съм го правила този път и не мисля да го правя, поне докато не сваля още 10.

# 251
Galandri, каде казваш ,че има и превод на калкулатора ? НЕ го откривам

# 252
Ох ,че съм и аз .........
Голяма бяла птица  Laughing
Оправих се ,намерих го превода е от 1-ва страница  Rolling Eyes

# 253
Аз пък ще изкажа различно мнение за режима и анорексията... Не смятам, че са изключващи се, напротив... И нашия режим е на първо място режим за отслабване, както всяка друга диета за отслабване. Анорексията си е психологически проблем, най-общо казано мания за отслабване, и всеки режим/диета с такава основна цел, си е инструмент за зараждането на този проблем. Това, че се яде много, не изключва наличието/зараждането на проблем... Един от изразите на анорексията е точно онова "криво огледало", за което нееднократно е ставало дума и тук - онази "мания", която придобива отслабващия човек, че все още не е достатъчно слаб, въпреки, че отслабва, и отслабва... Според мен може да ядеш и по 10 пъти на ден и да си болен от анорексия-ако си напр. 45 кила, но все още не се харесваш, искаш да свалиш още, и продължаваш да спазваш избран хранителен режим, с който отслабваш, дори и той да предполага многократно хранене... За мен анорексията е не физическото лишаване от храна, а психологическата мания да си още по-слаб, при все че вече си много под всякакви нормални и/или разумни стойности...  Peace
Та, с 2 думи: за мен всяка диета/режим за отслабване може да доведе до психологически разстройства.

Абсолютно подкрепям desitka* . Всеки режим може да стане предпоставка за анорексия.И тръгва точно от кривото огледало. Даже и след Дюкан ако някой е твърде недоволен от резултатите си,започва да припада след всяко покачено грамче, предпоставките са на лице да реши и да се откаже и от храната с цел "постигане на целта си". Плюс това няма чиста анорексия, общо взето при тези хора има анорексични епизоди последвани от булимични.Както сте казали вече- всичко е в главата.Гледах една емисия наскоро за анорексията при възрастните.Много хора си мислят ,че тя е само за младите момичета но не е така. 300 000 францизи на активна възраст от тях 10%  мъже страдат от анорексия.Имаше поканени няколко, имаше даже и хора на пенсионна възраст.И повечето бяха започнали точно така - с един невинен режим, катерене всекидневно на кантара, криво огледало, желание за "още малко" ,докато един ден не се окажат в болницата с някой сърдечен удар. Имаше един мъж на около 60 ,беше преживял 3 такива.Повечето ядяха по 3 пъти на ден ,но общо взето си признаха,че ако ядат или е  някое кисело млекце от 125 грама или ако е в повече ,резултата отива ведна в тоалетната или чрез повръщане или с лаксатив.  (При булимиците за разлика от анорексиците има "натъпкването" преди прочистването, т.е анорексиците не се отказват напълно от храната,ядат за да разсеят подозренията на околните,но после изхвърлят всичко,първо стимулират това, докато един ден тялото само започва да отхвърля храната.Затова е много трудно излекуването им,защото в момента когато си дадат сметка че има проблем, психическата болест се е превърнала и във физическа,много от органите са атрофирали, направо страшна работа.).Записала съм предаването,който знае френски ако иска ще му го пусна да го гледа, а някой ден като имам време ще му направя субтитри и ще го пусна във форума,че тук по другите теми доста често ми се е плашило окото от някои постове.Границата е доста тънка,трябва да се внимава,мерете се сутрин без да влагате емоция, само за да отчетете как ви действат храните и си отделете само един ден от седмицата за отчитане на резултат. Целите трябва да са ни реалистични,не можем да сме родили 1-2 деца и да се върнем на килограмите които сме били в пубертета.
Режъмът на Дюкан ако се спазва с "главата на раменете" не е вреден.За съжаление много хора в сремеж за бързи резултати , други пък поради липса на самодисциплина след втора фаза си довеждат сериозни проблеми.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 17:32 от nikolexa

# 254
nikolexa Peaceподкрепям! и да добавя - нямя безвредна диета , когато говорим за смяня на естествения ритъм на организма.

Общи условия

Активация на акаунт