Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 506
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 095
Ако позволите един съвет, към майчетата на по-малките колежани, които мислят да се явяват на САТ.

Хубаво е децата да започнат подготовката си за САТ преди 11 клас.
Основните 3000 САТ думи и спецификата им е хубаво да се понаучат във ваканцията м/у 10 и 11 кл.
Ще им бъде по-лесно! Голяма част от тези думи те знаят, но си има и такива с по-специфични приложения.

В един чуждестранен форум четох препоръки на подготвяли се и предстаавили се мн. добре на този изпит. Едната, която си спомням беше да четат поне една статия седмично от английски или американски вестник, заради по-различната терминология.

# 1 096
И аз ще си позволя един непоискан съвет за подготовка за САТ-лексика: освен четене на съвременна преса, много помага четене на литература от 19 век. На Хоторн (Алената буква) му се носи славата като на авторът, който използва целия САТ речник в една книга.

# 1 097
  • София
Много ви благодаря за информацията! Hug

# 1 098
И аз следя темата за колежа от една година, както galka, защото дъщеря ми е на дванадесет години и пролетта на 2014г. е важна за бъдещето й. Интересуваме мотивацията на децата и условията, в които са поставени,както и принципите на поведение и общуване, които се изисква да спазват. В какво ги възпитава колежа-да бъдат ловци в джунглата на конкуренцията или смели и достойни партньори и противници.

# 1 099
  • Там, където ме обичат
И аз ще си позволя един непоискан съвет за подготовка за САТ-лексика: освен четене на съвременна преса, много помага четене на литература от 19 век. На Хоторн (Алената буква) му се носи славата като на авторът, който използва целия САТ речник в една книга.
Много благодаря, това беше абсолютна новост за мен.
ianajar,  rosss   bouquet

# 1 100
И аз следя темата за колежа от една година, както galka, защото дъщеря ми е на дванадесет години и пролетта на 2014г. е важна за бъдещето й. Интересуваме мотивацията на децата и условията, в които са поставени,както и принципите на поведение и общуване, които се изисква да спазват. В какво ги възпитава колежа-да бъдат ловци в джунглата на конкуренцията или смели и достойни партньори и противници.

Разисквано е много пъти в темата, затова ще го засегна частично и като отговор и за подготовката им за срочните и други изпити.

Някой прави Study Guide за изпита и го пуска в общия чат, за да е от полза на всички. Друг ще помогне с друго в друг момент или за друг изпит. И никога няма аз свърших повече от другите, сега ще се скатайвам; или аз съм хвърлил толкова усилия да направя този Стъди Гайд, ще си го ползвам сам, нека и другите да се потрудят.
Кой каквото може обяснява, кой от каквото има нужда пита и отговор винаги ще намери. Или липсват ми еди кои си записки, ако няма скенер , ще ги снима с телефона си и пак ще му ги прати.

# 1 101
  • София
Същото важи и за проектите. Правят се от група от няколко човека. Ако някой няма възможност в даден момент, другите го написват и го представят от името на всички. Имаха да изготвят рекламен клип по психология и филм по социология. В проектите им се включиха и други съученици, които не участват в него, а и дори не ходят на този електив.
Относно мотивацията, тя е като в другите училища. Едни са там защото родителите им така искат, други - защото училището е престижно, трети - защото искат по-сериозно учене и искат да учат в чужбина.

# 1 102
Много благодаря за тези отговори. Надявам се да продължи тази традиция и да бъде възприета и от други училища, защото всяко едно е проект на бъдещото общество.

# 1 103
  • Там, където ме обичат
Много благодаря за тези отговори. Надявам се да продължи тази традиция и да бъде възприета и от други училища, защото всяко едно е проект на бъдещото общество.
Тц, няма шанс.
За голямо съжаление.

# 1 104
Привет, някой може ли да ми каже каква трябва да е снимката, която се иска за регистрацията за приемния изпит.
 Shocked Crossing Arms

# 1 105
  • София
Размерът на снимката е като за ученическа карта.

# 1 106
  • София
За учениците от АК важи ли обявената ваканция?

# 1 107
  • гр.София
И аз това се питам  newsm78. Звъня на телефоните на ACS, но никой не ми вдига.

# 1 108
  • България
 Според дъщеря ми важи.
http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=3&news_id=258

# 1 109
  • Там, където ме обичат
Да, колежаните са информирани, но трябва да си отворят пощата Wink

Общи условия

Активация на акаунт